2019-07-04
話說哥話係公司附近有一間茶餐廳嘅野唔錯, 叫我如果經過要去試試.佢大推嘅係避風塘雞肶+紅豆冰餐, 話抵食夾大件咁話.ORDER嘅時候, 侍應話避風塘雞肶+紅豆冰餐 $35, 當日冇紅豆冰, 要轉其他飲品, 但只包轉熱飲.如果要轉其他凍飲要加$3.本身已經奇怪本身紅豆冰係餐廳冇, 要我轉其他飲品都唔緊要, 但本身紅豆冰係凍飲.我如果ORDER返凍飲我又點解要另外加錢呢? 其實真係唔太合理.但哥話必試, 就貴D都即管一試啦避風塘雞肶 連飲品 $39 - 雞肶冇想像中咁大隻, 所以感覺上唔太抵食, 而且係好乾.炸嘅時間過長, 而令到雞肶乾到基本上大部分肉都變脆哂, 所以其實唔太推薦.但平心而論, 味道係唔錯的. 公司三文冶 (加薯條$8) 連凍飲 - $51$51 咁嘅陣容係茶餐廳出現叫做中高價, 但公司三文冶質素真心唔錯嘅, 配料夠豐富而且包都焗得乾身.但係另外加嘅薯條, 好明顯又係炸過籠, 而且似返炸嘅, 全部都炸到硬哂, 又係冇哂原來嘅質感, 所以真心唔太建議大家加薯條.
如果要轉其他凍飲要加$3.
但哥話必試, 就貴D都即管一試啦
但平心而論, 味道係唔錯的.
公司三文冶 (加薯條$8) 連凍飲 - $51