2017-09-17 63 瀏覽
在時代廣場隔隣的耀華街有一間日式食店叫深宵食堂,地方不大,但佈置簡潔,那天同朋友二人因想日食,誤打誤撞而發現這裏。 我們點了數款小食,兩款主食,主食是用來填肚用,想不到仍有驚喜,我要了一个日式黑豚肉耶飯,豚肉瘦中帶肥,配以耶菜,剛好削去腻的感覺。朋友要了蔴辣牛脷手打湯烏冬,湯底蔴而不辣夠醒胃。小食則要了蒜容大虎蝦,鷄泡魚乾,鹽燒鯖魚,吉列廣島蠔,日式炒野菜等。 日式雞泡魚乾配七味粉,七味粉帶辣,而魚乾帶甜味,食落口感卻似豬肉乾,真是很特別,廣島蠔则用油炸配以帶酸味的醬汁,雖然細細隻,但卻有少吃多茲味的感覺,鲭鱼配以秘製鼓油,由於鹽燒的關係,再配鼓油,故略覺咸味較濃,但鲭魚肉厚,食落有口感,所以不點鼓油亦一樣好食,日式炒野菜則平平無奇,同其它地方没甚分別,反而蒜蓉大虎蝦,用八吋長虎蝦,愛吃蝦的該滿足了罷,本來蝦肉已夠甜,再用蒜蓉帶出蝦的香味,蒜蓉配大蝦,一絕。再加兩杯忌廉溝鲜奶,哈!這是我的兒時回憶,加埋都不過是五百多元,低!
日式黑豚肉耶飯
蔴辣牛脷手打湯烏冬
廣島蠔, 日式雞泡魚乾
鹽燒鯖魚
蒜蓉大虎蝦
日式炒野菜
2017-09-15
星期二晚來銅鑼灣百樂大廈 晚飯,推開大門,店子比想像中細,沒有什麼空間感可言,比較適合一班朋友聚會 。 餐廳沒有提供餐牌,客人只需要在食物ORDER 紙上選擇自然喜歡的食物, 就如食放題一樣 。 首兩頁是燒物,之後炸物、主食、小食等。食物選擇唔算多, 以串燒為主,與典型居酒屋無異。但最令人失望的事,店員通知 已沽清, 其實我係為它而來。。。真令人沮喪! 無奈地我們 選擇了幾款燒物, 分別有[ 一口和牛串]$48、 $48、[ 汁燒金菇肥牛卷]$38 等。上菜速度極速,一下ORDER 的食物差不多同時間上枱, 但是張枱又唔多位擺所以好狼狽,我們唯有食快啲。三款燒物中以 最惹味,香口,皮脆肉嫩。「奴豆腐 」34 滑豆腐一開四,以重重的麻醬蓋面, 又香又滑,好岩夏天食。另外 $38 入口全無油膩感 , 牛肉和著蓉比例大概是3:7 , 牛肉味不太突出,但味道頗不俗。  食左幾款串燒後仲好似肚空空,梗係要食反啲澱粉質類, 我從幾款飯類、烏東中一眼鎖定了 $118 即燒即上枱,確保石窩飯送上客人面前時熱辣辣,香嘖嘖。飯面上一大片煎得甘香鵝肝,用上口軟淋珍珠米,灑上甜醬油,鵝肝油份滲進飯中,
星期二晚來銅鑼灣百樂大廈 [深宵食堂] 晚飯,推開大門,店子比想像中細,沒有什麼空間感可言,比較適合一班朋友聚會 。

但最令人失望的事,店員通知 [玉子燒] 已沽清, 其實我係為它而來。。。真令人沮喪!

無奈地我們 選擇了幾款燒物, 分別有[ 一口和牛串]$48、[芝麻雞亦] $48、[ 汁燒金菇肥牛卷]$38 等。

三款燒物中以[芝麻雞亦] 最惹味,香口,皮脆肉嫩。
利賓納梳打
「奴豆腐 」34
滑豆腐一開四,以重重的麻醬蓋面, 又香又滑,好岩夏天食。

另外 [牛肉薯餅] $38

食左幾款串燒後仲好似肚空空,梗係要食反啲澱粉質類, 我從幾款飯類、烏東中一眼鎖定了 [鵝肝什菌石窩飯] $118

即燒即上枱,確保石窩飯送上客人面前時熱辣辣,香嘖嘖。

飯面上一大片煎得甘香鵝肝,用上口軟淋珍珠米,灑上甜醬油,鵝肝油份滲進飯中,令珍珠米入口油潤,棉密感倍增。

份量絕對夠四人用, 抵食 !
2017-09-12
2017-09-16 61 瀏覽
今晚OT到十點,爭D趕唔切去食飯朋友一早到左,飲住酒傾計等我,真係唔話得,好鍾意佢地呀去到見到餐廳仲係有好多人,可能因為依間餐廳開得夜,所以D人當係食宵夜唔講咁多,即刻食野邪惡嘅鵝肝飯鵝肝汁滲透哂落啲飯同菇度,加少少豉油已經好好食,味道濃郁又香口。不過咁肥仔,幾個人share一個就夠喇 真正的!看到中間的芝士緩緩地流出來嗎?深宵食堂芝士蜆肉玉子燒($78)-實而不華的外貌,很有日本小店弄的感覺。蛋香和芝士味也不濃,但讓我感受到身在日本的氣氛!很想念日本!
今晚OT到十點,爭D趕唔切去食飯
朋友一早到左,飲住酒傾計等我,真係唔話得,好鍾意佢地呀

唔講咁多,即刻食野

邪惡嘅鵝肝飯

真正的!看到中間的芝士緩緩地流出來嗎?

2017-09-15 37 瀏覽
朋友剪完頭髮 在附近搵嘢食search到呢間係OpenRice見到好多好評 二話不說就上咗去 想試深宵玉子 點知老闆話蟹肉冇貨 好唔開心 唯有食其他la門面小小 入面細細間 原來平時要訂位好彩咁岩今日少人 咩料好似放題嗰啲咁 價錢又唔係貴喎即刻要個奴豆腐 好滑呀 配埋芝麻醬 好味我系芝士控嘅關係一見到有芝士蝦琳 $38有6粒 即刻叫 拉到絲添 yeah!!!仲有芝士年糕好正呀軟林林 紫薯栗子餅 又係我最鍾意食嘅嘢 食完勁滿足汁燒凡立貝 個人覺得燒得唔夠 我鍾意煙銀d質地呢條魚先係重點好正啊 平時我都朋友唔食魚 佢都食咗一半 唔記得左系咩名堂 燒得好入味驚唔夠飽叫左個泡菜豚肉飯 $45大大碗 好多豚肉今個晚餐好豐盛 下次會再來吃玉子燒
好唔開心 唯有食其他la

• 鹽燒鯖魚
  • 芝士年糕
  • 奴豆腐
2017-09-15 69 瀏覽
我同友人7 點去到, 因為冇book枱個店主就話, 有一枱就黎食完埋單 咁我地係門口等位, 點知等到八點半先有入座 ... 算啦 反正冇野做, 係門口等下傾下計 上菜速度好慢, 我都明串燒係要等耐啲嘅咁就叫左湯烏冬, 炸蠔, 什菇, 牛舌, 八爪魚奶油飯 點講好呢, 我本身都好肚餓, 但係佢又真係唔好食wor ... 炸蠔冇蠔味, 湯烏冬得兩啖, 八爪魚奶油飯超頹! 什菇同牛脷fair啦, 唔會話難食, 但一定唔係好好食。 其實我都覺得自己有偏見嘅, 但好難唔嬲。 假如店主同我講話冇咁快有枱, 我會立即食第二間。 同埋店主都幾冇禮貌。
我同友人7 點去到, 因為冇book枱
個店主就話, 有一枱就黎食完埋單

上菜速度好慢, 我都明串燒係要等耐啲嘅

咁就叫左湯烏冬, 炸蠔, 什菇, 牛舌, 八爪魚奶油飯

2017-09-08 69 瀏覽
在鑼銅灣Time square shopping完,要醫肚了,深宵食堂就在附近。小店舖面細細,坐位不多,已經差不多坐滿人,還好剩下一張二人枱,如來慢一點就可以要等位了。芝士蟹肉玉子燒 $78這個是必食的“招牌”菜,大大隻“深宵”兩字用茄汁寫出招牌來。玉子幼滑軟彈,岩著流心芝士及蟹肉,蛋香配上芝味蟹肉,不可能錯過!雞泡魚干 $78油潤醬口之餘帶有嚼勁,口裡慢慢咀嚼,風乾魚尾漸漸散發!汁燒金菇肥牛卷 $38燒得剛好,肥牛肉汁滲入已軟諗的金菇,肉香入味!奴豆腐 $34冷豆腐軟彈滑溜豆味香,配上醒胃胡麻醬,夏天開胃佳品!蚧肉沙律 $42蟹肉份量多而且鮮甜,夾沙律菜一起,爽甜醒神!日本蕃薯仔 $48一口一粒,皮脆肉腍,燒過後的蕃薯仔甜味更濃厚!

芝士蟹肉玉子燒 $78

雞泡魚干 $78
油潤醬口之餘帶有嚼勁,口裡慢慢咀嚼,風乾魚尾漸漸散發!

汁燒金菇肥牛卷 $38
燒得剛好,肥牛肉汁滲入已軟諗的金菇,肉香入味!

奴豆腐 $34
冷豆腐軟彈滑溜豆味香,配上醒胃胡麻醬,夏天開胃佳品!

蚧肉沙律 $42
蟹肉份量多而且鮮甜,夾沙律菜一起,爽甜醒神!

日本蕃薯仔 $48
一口一粒,皮脆肉腍,燒過後的蕃薯仔甜味更濃厚!
2017-09-07 89 瀏覽
星期三放左工,想去睇跑馬仔。咁就提議係時代廣場附近食晚餐,食完行去馬場都唔算好遠(可以順便消化下),之前又聽朋友講過呢間餐廳,所以就黎左啦。提提大家,黎之前最好book定位,因為餐廳座位唔多。招牌菜 芝士蟹肉玉子燒師傅逐件用茄汁寫都咪話唔辛苦,切開黎睇,啲芝士同蛋漿都流哂出黎,仲啖啖都食到蟹肉,落足料,好好味!汁燒白膳都係第一次食,好好味,好鮮甜,得好少骨,啲骨都燒到好脆,可以同啲肉一齊吞埋汁燒帆立貝帆立貝都幾大粒,裙邊燒到脆口金菇肥牛啲肥牛嘅肥膏融化哂,口感非常好!一口和牛串雖然唔係a5,但一入口就有和牛嘅味道,好好好好味!如果牛肉再生多少少咁就perfect池!老細教我地要將鵝肝撈勻個飯黎飯,咁樣就唔會覺得膩,石鍋熱辣辣,可以整到啲鵝肝融融地,差唔多食哂嘅時候仲有驚喜!就係飯焦啦!脆卜卜超正!我地兩個人食份量啱啱好!

招牌菜 芝士蟹肉玉子燒

汁燒白膳

汁燒白鱔

汁燒帆立貝
帆立貝都幾大粒,裙邊燒到脆口

金菇肥牛

啲肥牛嘅肥膏融化哂,口感非常好!
汁燒金菇肥牛卷

鵝肝什菌石窩飯

我地兩個人食份量啱啱好!
2017-09-06
汁燒白鱔
汁燒金菇肥牛卷
鵝肝什菌石窩飯
2017-09-06 44 瀏覽
今日離到耀華街百樂中心既深宵食堂~早一星期訂定6點半檯,早左少少到,我地第一檯客~坐窗門位有電視睇。層架放滿漫畫同日本酒,餐廳可容納20多位食客~適合小型聚會。6張Order紙及Drink Menu~忌廉同菊花茶用玻璃杯加冰盛上,芥末八爪魚$48,芥末味不會過重,爽口八爪魚還有沙律菜。七味蓮藕片8片$24,燒得乾身,少少辣,好爽脆。煙肉車厘茄2串$36,煙肉肥膏位唔多唔會好膩,包住Juicy車厘茄,有種鮮甜既味道~鹽燒雞翼1串$32,剪開既雞翼除左令食客更容易進食又不失儀態外,雞翼可燒得更平均外皮超香脆呀!一口和牛2串$78,重牛味,味道調得好,份量唔錯。牛肉薯餅$38,好中意食呢d薯餅,入口爆薯蓉又有牛肉粒,蘸附上既燒汁好惹味!川式茄子$72,食串燒都必叫茄子,隔離檯都望到嘩嘩聲,好香蒜蓉味~又有睇頭,茄子肉燒得軟身入味!鹽燒雞腎$38,煙煙韌韌的,有嚼勁,適當的鹽能帶出雞腎鮮味~8吋蒜蓉大虎蝦1隻$75,大虎蝦頭同尾都要飛出碟外,我地完美地中間分開一半,一人食一邊,肉質彈牙,加左好多蒜蓉仍食得到蝦既鮮甜~
今日離到耀華街百樂中心既深宵食堂~

七味蓮藕片8片$24,燒得乾身,少少辣,好爽脆。
七味蓮藕片8片$24,煙肉車厘茄2串$36

鹽燒雞翼1串

一口和牛2串$78,重牛味,味道調得好,份量唔錯。
一口和牛2串

川式茄子
鹽燒雞腎
8吋蒜蓉大虎蝦1隻
2017-09-04 1111 瀏覽
同老公太懷念日本居酒屋,經過老公不停搵, 發現呢間居酒屋具有日本風格,就食呢間啦! 一出𨋢就已經見到門口大大隻字寫住深宵食堂, 好彩時間尚早冇乜人。 出面實在太熱啦! 嗌咗一杯雪碧同埋菊花茶, 再加碟奴豆腐解解熱。 豆腐切成四舊,好滑,再配上芝麻醬,好開胃煙肉荔枝卷: 外層煙肉燒到微熱,入面荔枝暖,甜。兩樣夾埋一齊食,好香口燒年糕,我至愛。出面既芝士年糕炸既比較多,而呢到既燒年糕,外脆內軟,芝士唔溜,必嗌金茹肥牛卷: 燒汁甜, 岩晒我口味。份量岩岩夠兩個人食汁燒白鱔: 魚肉厚切, 肉質鮮嫩,燒到個魚皮脆,好食燒翠玉瓜: 燒完之後都仲係好脆口,面頭審咗少少辣粉,很惹味燒粟米: 大件夾抵食, 粟米好甜奶油飯: 牛油味香,配上醬汁,簡直係完美既句號湯烏冬: 烏冬滑身彈牙,同朋友食到好飽肚喺香港好少搵到間咁有日本情調嘅居酒屋, 下次同朋友再嚟食過

金茹肥牛卷: 燒汁甜, 岩晒我口味。份量岩岩夠兩個人食

汁燒白鱔: 魚肉厚切, 肉質鮮嫩,燒到個魚皮脆,好食

燒翠玉瓜: 燒完之後都仲係好脆口,面頭審咗少少辣粉,很惹味

燒粟米: 大件夾抵食, 粟米好甜

奶油飯: 牛油味香,配上醬汁,簡直係完美既句號

湯烏冬: 烏冬滑身彈牙,同朋友食到好飽肚

喺香港好少搵到間咁有日本情調嘅居酒屋, 下次同朋友再嚟食過
  • 芝士年糕
2017-09-03 2087 瀏覽
位於銅鑼灣的深宵食堂,是一間主打串燒的日式餐廳。曾經光顧過一次,當時忘記點想吃的玉子燒,所以決定再次光顧。首次來時,服務員態度欠佳,幸好這次服務不錯呢。芝士蟹肉玉子燒$78餐廳的招牌玉子燒,果然深得食客喜愛,基乎每台都點選一次呢。玉孑燒份量超大,我獨自一人吃光光,好像吃掉半打雞蛋的感覺呢。玉子燒濕潤可口,軟綿滑香,層層蛋汁,在口口中爆法。內裡放滿蟹肉,足料豐富,芝士微微拉絲,一口接一口,令我吃個不停呢。芝麻雞翼$48非常喜愛吃芝麻雞翼,放題時總會吃一大堆芝麻雞翼。雞翼炸得非常香脆,內裡肉質嫩滑,肉汁滿滿,非常好吃。燒雞肉腸$38一客三條的雞肉腸,以肉包骨,肉腸皮脆肉香,肉味濃郁,配啤酒一流呢。娃娃菜$22最愛娃娃菜,看到有娃娃菜,即時忍不住點一份。娃娃菜的邊邊燒得微焦,焦香略濃,但蔬菜充滿汁水,另有風味。紫薯甘栗餅$32澱粉類中,最愛紫薯和栗子,這個紫薯甘栗餅正正中我胃口。紫薯色澤深,賣相吸收,紫薯栗子綿密可口,炸得香脆乾身,非常好吃。貓飯$26二人每人選擇一飯一麵,澱粉控怕吃串燒不夠飽,吃光表示太飽了啦。貓飯原來是木魚碎飯,米魚碎超多,不小心弄得滿身都是。米飯乾身,粒粒分明,有點略乾
位於銅鑼灣的深宵食堂,是一間主打串燒的日式餐廳。

芝士蟹肉玉子燒$78

玉子燒濕潤可口

芝麻雞翼$48

燒雞肉腸$38

娃娃菜$22

紫薯甘栗餅$32

貓飯$26

二人每人選擇一飯一麵,澱粉控怕吃串燒不夠飽,吃光表示太飽了啦。貓飯原來是木魚碎飯,米魚碎超多,不小心弄得滿身都是。米飯乾身,粒粒分明,有點略乾呢。
2017-08-31
2017-09-02 1030 瀏覽
今日朋友話帶我食串燒,去到嘅時候,排晒長龍,唔鍾意等位嘅我起初想建議朋友食第二啲,不過朋友話好食又有心嘅串燒係值得等待嘅,於是兩個人有講有笑,加上老闆哥哥非常熱切有活力嘅笑容,其實唔係等好耐,一陣就有位食得啦!蒜片牛柳粒$78牛柳粒肉質幼嫩,肉汁鮮甜,蒜香濃,非常喜歡💓鵝肝什菌石鍋飯$108串燒店有鵝肝,點都要試試嘅。用石鍋包住,每一啖飯都熱辣辣香噴噴,菇類多,鵝肝雖然份量不算多,但係美味嘅嘢貴精不貴多,鵝肝油香滿溢,味道不錯。鹽燒鯖魚 $44鹽燒鯖魚大大條,燒得外皮焦脆,內裏魚汁緊致,肉鮮,味道不錯。芝士年糕 $36芝士年糕中的芝士豐滿,吃下去有拉絲的感覺。汁燒金菇肥牛卷 $38這是我這晚最喜歡的燒物。金菇充滿着甜甜的燒汁,外層包着的肥牛肉香四溢,入口即溶的肥牛配上爽口的金菇,燒工了得味道也了得。汁燒白鱔 $78白鱔很脆, 味道亦不錯。豚肉露筍卷 $38露筍配上豚肉,清爽的蔬菜中和了肉的油脂,非常可口。老闆哥哥在樓面中不遺餘力,而且笑容可掬,說話中豪邁奔放,讓這家串燒店歡樂氣氛尤如一家。串燒所吃的就是一種豪放的浪漫!我看着這位熱情投入、對每一位客人呵護備至的老闆哥哥終於明白了---

蒜片牛柳粒$78
牛柳粒肉質幼嫩,肉汁鮮甜,蒜香濃,非常喜歡💓

鵝肝什菌石鍋飯$108

鹽燒鯖魚 $44

芝士年糕 $36
芝士年糕中的芝士豐滿,吃下去有拉絲的感覺。

汁燒金菇肥牛卷 $38

汁燒白鱔 $78
白鱔很脆, 味道亦不錯。

豚肉露筍卷 $38
露筍配上豚肉,清爽的蔬菜中和了肉的油脂,非常可口。

老闆哥哥在樓面中不遺餘力,而且笑容可掬,說話中豪邁奔放,讓這家串燒店歡樂氣氛尤如一家。串燒所吃的就是一種豪放的浪漫!我看着這位熱情投入、對每一位客人呵護備至的老闆哥哥終於明白了--- 串燒店的靈魂。👍👍💪🏻💪🏻
2017-08-23 59 瀏覽
星期1放學約左朋友唱K,好耐無唱過K啦,不過去到都係吹水多,同埋食左小小野因為太多人,我同2個熟D既女仔走先,去左行街去左銅鑼灣,星期一唔算太多人,可能依家D人小左去街啦行左幾個商場,之後都開始夜,就去左食飯去左深宵食堂,其中一個同學話黎過覺得好食首先食左個手切羅魚,真係切得幾平均,幾靚墨魚燒得幾夠味,又唔會太濃而且幾大條,幾抵食之後食左幾隻燒蝦,燒完之後既蝦估唔到濃味好多,好好食但又唔會無曬蝦既鮮味,有D驚喜最後食左芝士球,芝士好夠味,炸得又夠脆不過小心入面好熱,會辣親口

因為太多人,我同2個熟D既女仔走先,去左行街

去左銅鑼灣,星期一唔算太多人,可能依家D人小左去街啦

行左幾個商場,之後都開始夜,就去左食飯

去左深宵食堂,其中一個同學話黎過覺得好食
首先食左個手切羅魚,真係切得幾平均,幾靚

墨魚燒得幾夠味,又唔會太濃

而且幾大條,幾抵食
之後食左幾隻燒蝦,燒完之後既蝦估唔到濃味好多,好好食

但又唔會無曬蝦既鮮味,有D驚喜
最後食左芝士球,芝士好夠味,炸得又夠脆

不過小心入面好熱,會辣親口
2017-08-21 86 瀏覽
同女朋友食完個夜晚唔係好夠飽又唔想食甜品,所以趁人少少上咗嚟食飯個宵夜之前已經食過一次覺得幾好食。奴豆腐, 上面淋左好多芝麻醬,再加埋下面一件件好凍同埋好滑嘅豆腐,豆味都幾重,豆腐都有十件,兩個人share岩岩好。要小心d夾,好易爛。呢個吉列牛肉係推介,出面係少少炸粉所以可以炸到好脆,入面嘅牛肉係生嘅所以有兩個感受,入面嘅牛肉嘅脂肪都幾多,而且係因為生所以好林同埋好有咬口,不過都幾易咬開。而且咬個時唔會有啲咩牛肉嘅血反而每一口都係肉所以幾好食同埋唔會有牛肉嘅蘇味。煙肉荔枝卷都幾得意一條有三件,煙肉燒到好脆,啱啱好熟啲油啱啱出晒黎,所以好香,包住入面一粒厚厚的荔枝肉,甜甜地。一鹹一甜咁樣都幾夾幾特別,而且呢個味道都幾特別第一次食到。雞翼出邊完全冇炸粉,所有皮都炸到好脆勁香。同埋啱啱乍起而又唔會老曬。所以入面嘅肉超級嫩滑,面頭小小鹹鹹地加上好龍嘅雞味食三隻一定唔夠。如果可以加少少辣粉或者少少立刻地會更加完美。金菇牛肉就有六件,不過牛肉唔算好肥而且每一件較為細件,唔係太抵食。不過味道都幾夠同埋金菇都幾香啱啱燒起,有一定的吸引力。最好嘅係炸薯格,一來夠晒脆唔係硬果種。二來分量夠晒多,係碼有成1

最好嘅係炸薯格,一來夠晒脆唔係硬果種。二來分量夠晒多,係碼有成15件,仲要係大件的超夠飽肚。薯格入面仲有小小嘅薯蓉,面頭有少少辣辣地嘅粉幾好食,而且因為份量較多所以都幾飽肚。
最後職員態度都幾好,而上菜唔快不過就每樣都即起,個氣氛幾啱吹水。
2017-07-17
宵夜
  • 一口牛
2017-08-14 78 瀏覽
約很久不見的舊同事吃飯,故此找了這間特色餐廳,主要是吃串燒的深宵食堂。燒帆立貝大大粒很鮮甜,不會燒到乾透一口牛柳粒肉汁豐富煙肉露筍卷這款很有驚喜,煙肉燒至脆脆的,露筍很新鮮芝麻雞翼外脆內軟吉列蠔沒有腥味,沒有沙,很鮮美,炸粉不厚,蠔肉汁多荔枝煙肉卷這款很創新,荔枝肉十分甜,和咸咸的煙肉,很配合冰燒菠蘿菠蘿同時有冷熱口感,燒新鮮菠蘿已經很吸引,燒好後,再加上冰冷的糖漿,雙重味覺享受豬軟骨手打烏冬豬軟骨肉質嫩滑,配上串燒,再吃點烏冬立即有飽肚感奶油飯是罪惡的根源呀,聽上去感覺肥肥的。但真的很好吃,牛油很香滑,味道濃厚,拌勻後更香最後當然要有菊花茶和外國涼茶下下火

燒帆立貝
大大粒很鮮甜,不會燒到乾透
一口牛柳粒
肉汁豐富
煙肉露筍卷
這款很有驚喜,煙肉燒至脆脆的,露筍很新鮮
芝麻雞翼
外脆內軟
吉列蠔
沒有腥味,沒有沙,很鮮美,炸粉不厚,蠔肉汁多
荔枝煙肉卷
這款很創新,荔枝肉十分甜,和咸咸的煙肉,很配合
冰燒菠蘿
豬軟骨手打烏冬
豬軟骨肉質嫩滑,配上串燒,再吃點烏冬立即有飽肚感
奶油飯
最後當然要有菊花茶和外國涼茶下下火
2017-08-10
  • 冰燒菠蘿
  • 豚肉露筍卷
  • 煙肉荔枝卷
  • 芝麻雞翼
2017-08-14 69 瀏覽
啱啱新開張嗰陣食過一次,今次黎懷緬一下,因為比較夜,所以唔使等好耐位首先整個柚子章魚沙律醒醒個胃先芝士蟹玉子燒,必點熱溶左既芝士混係蟹肉入面,再夾住係玉子既中心,先食到蛋既香甜,再咬入去果種juicy度,無得輸難怪可以做鎮店之寶!必點芝士燒年糕, 外皮脆,內裡軟一啲都唔溜,掂白鱔更加正,原本已經夠哂鮮味加埋個燒汁,個魚皮好脆,肉質夠鮮嫩,好好味呢個丸唔好睇佢平平無其食落去包你有驚喜炸物點少得紫薯餅!八爪魚蜜糖腸,唔單止小朋友鍾意,大朋友都一樣咁鍾意田園蒜蓉茄子燒,清清地,平衡返都唔錯咁鍾意食菠蘿既我,呢個一定要點燒完之後甜味更加突出比菠蘿更真菠蘿呢個燒羊扒,一定要趁熱食肉質好嫩,多汁,香料唔使多啱啱好保持到啱啱開張嘅水準,正

首先整個柚子章魚沙律醒醒個胃先

芝士蟹玉子燒,必點
難怪可以做鎮店之寶!必點

芝士燒年糕, 外皮脆,內裡軟
一啲都唔溜,掂
白鱔更加正,原本已經夠哂鮮味
加埋個燒汁,個魚皮好脆,肉質夠鮮嫩,好好味

呢個丸唔好睇佢平平無其
食落去包你有驚喜

炸物點少得紫薯餅!

八爪魚蜜糖腸,唔單止小朋友鍾意,大朋友都一樣咁鍾意

田園蒜蓉茄子燒,清清地,平衡返都唔錯

咁鍾意食菠蘿既我,呢個一定要點
燒完之後甜味更加突出
比菠蘿更真菠蘿

呢個燒羊扒,一定要趁熱食
肉質好嫩,多汁,香料唔使多啱啱好

保持到啱啱開張嘅水準,正