2017-08-14 72 瀏覽
之前去左睇annabelle,真係幾恐怖,爭D嚇死好在朋友陪我去,如果唔係一舍人一定唔敢睇之後同佢去食飯,無係戲院食爆谷因為好貴去左深宵食堂,因為好多地方都收左鋪,太夜啦招牌玉子燒,個個都食,耐子燒得唔錯,幾香,又唔會太老,值得一讚而且幾大件下,食完都有小小飽豚肉鳥冬有驚喜,豚肉好有口感,有D韌度,幾好咬口鳥冬爽口彈牙,用上待鳥冬,果然唔錯湯底同鳥冬都幾夾最後食左薯仔餅,薯仔餅好脆,唔會太油,幾好食食完返屋企仲係心驚驚
之前去左睇annabelle,真係幾恐怖,爭D嚇死

好在朋友陪我去,如果唔係一舍人一定唔敢睇

之後同佢去食飯,無係戲院食爆谷因為好貴

去左深宵食堂,因為好多地方都收左鋪,太夜啦

而且幾大件下,食完都有小小飽

豚肉鳥冬有驚喜,豚肉好有口感,有D韌度,幾好咬口

鳥冬爽口彈牙,用上待鳥冬,果然唔錯

湯底同鳥冬都幾夾

最後食左薯仔餅,薯仔餅好脆,唔會太油,幾好食

食完返屋企仲係心驚驚
2017-08-12 64 瀏覽
/最中意黎e到食串燒😚而且又開得夜,每次想食宵夜都可以過黎我次次都一定要叫燒白鱔 因為我好中意食魚個皮燒到勁脆啊!!!!!!😍😍😍😍而且魚肉好實又吾多骨💕今次叫埋 一帶一路 🤣個句好有創意😂😂😂😂好香黑松露味但無咩松露味帶子海膽都好鮮甜 💕💕下面係細細粒既青瓜沙律成個感覺吾會好流😋仲有一個超推介叫白提豚肉🤣勁過癮😂 豚肉偏肥但加埋白提既甜味中和左個油膩感🙊💕但其實我係叫錯左但錯有錯著😂😂
最中意黎e到食串燒😚
但其實我係叫錯左但錯有錯著😂😂
  • 汁燒白鱔
  • 豚肉露荀卷
2017-07-29 92 瀏覽
已聽聞深宵食堂呢個名好耐因為呢間次次要等位  所以到而家先食到呢間主要食燒物  價錢中上但絕對物超所值一坐低梗係要叫杯凍飲柚子蜜  前菜食個芥子魷魚開胃唔好睇佢得一碗仔其實份量好多燒牛肉  個燒汁甜甜地同牛肉好夾炸雞翼 熱辣辣 脆脆地好正燒牛吞必點  入口即溶  牛肉真係好嫩滑燒雞軟骨個味唔錯  個燒汁好正雞軟骨燒到岩岩好叫到成枱都係  好滿足另一款雞翼  今次係燒雞個人覺得炸個個香口D 好味D炸芝士  炸蠔食到停唔到  全部即叫即炸想唔好食都幾難必點招牌菜玉子燒出面係蛋  入面係蟹肉芝士一切開入面芝士爆出黎芝士腸  正常燒茄子  佢加左D辣粉一齊整好野味燒雞泡魚加杯啤酒真係一流個魚燒得好正甜甜地 同埋好有咬口手打烏冬烏冬好彈牙  個豬骨湯都濃味燒蕃薯呢個就正常  普通燒熟佢食到差唔多叫D清新D的豆腐同蕃茄個日式芝麻醬同佢地好夾食幾多都唔會濟最後甜品係好健康的新鮮菠蘿
已聽聞深宵食堂呢個名好耐

個日式芝麻醬同佢地好夾
食幾多都唔會濟

最後甜品係好健康的新鮮菠蘿
2017-07-27 3291 瀏覽
這天晚上約了朋友到銅鑼灣吃晚餐,我們決定吃日本菜。「深宵食堂」位於銅鑼灣百樂中心6樓,看起來就像是間日本地道的居酒屋。店面:裡面雖然小,但裝潢精緻:跟其他放題店一樣,用點餐紙點餐。我們每人點了一杯飲品,再加一些串燒和一個飯。奴豆腐 $34是冷盤來的,豆腐被切成薄薄的一片,不得不佩服師傅的刀功。加上胡麻醬特別可口,很適合當開胃菜。煙肉荔枝卷 $36很可愛的樣子,煙肉只是稍微燒焦,仍是很香口。裡面的荔枝軟綿綿的,形成強烈對比。汁燒白鱔 $78、翠肉瓜 (4件)$24白鱔肉質鮮嫩,本身就很滑,燒得很香,吃後齒頰留香。翠肉瓜外脆內軟,燒完後仍然很多汁,咬起來很爽口。娃娃菜 (2串)$22每串有3片,上面有醬汁,很鮮味,咬下去很脆,可說是娃娃菜最吸引的吃法。豚肉露筍卷 $38露筍的綠色很清新,豚肉因燒完而變得更硬,非常香脆可口。秋葵 (4條)$24上面有木魚,更添滋味。秋葵本身很清新,加上醬汁去燒後很惹味,我們每人兩條,吃完後還是意猶未盡。汁燒牛肉飯 $42牛肉鮮嫩,洋蔥香口,加上醬汁絕對滿分!冰燒菠蘿 $48菠蘿本身已夠甜,燒完後更是甜得發膩,喜歡吃菠蘿的朋友一定要試!利賓納提子汁 (熱)$3
這天晚上約了朋友到銅鑼灣吃晚餐,我們決定吃日本菜。

店面:

裡面雖然小,但裝潢精緻:

跟其他放題店一樣,用點餐紙點餐。

我們每人點了一杯飲品,再加一些串燒和一個飯。

奴豆腐 $34

是冷盤來的,豆腐被切成薄薄的一片,不得不佩服師傅的刀功。

加上胡麻醬特別可口,很適合當開胃菜。

煙肉荔枝卷 $36

很可愛的樣子,煙肉只是稍微燒焦,仍是很香口。

裡面的荔枝軟綿綿的,形成強烈對比。

汁燒白鱔 $78、翠肉瓜 (4件)$24

白鱔肉質鮮嫩,本身就很滑,燒得很香,吃後齒頰留香。

翠肉瓜外脆內軟,燒完後仍然很多汁,咬起來很爽口。

娃娃菜 (2串)$22

豚肉露筍卷 $38

露筍的綠色很清新,豚肉因燒完而變得更硬,非常香脆可口。

秋葵 (4條)$24

上面有木魚,更添滋味。

汁燒牛肉飯 $42

牛肉鮮嫩,洋蔥香口,加上醬汁絕對滿分!

冰燒菠蘿 $48

利賓納提子汁 (熱)$38

蜂蜜柚子茶 (熱)$38

其實兩杯飲品看上去分別不大,但蜂蜜柚子那杯的底部有柚子,所以可以辨認。

兩杯都很止渴,而且甜度適中。

設有加一服務費,餐廳氣氛、食物和服務員質素都很高,我們有機會還要再來!
2017-07-26
2017-07-27 83 瀏覽
行過銅鑼灣,落雨,就係噤,衝咗上深宵食堂。另外因為餐廳個名吸引我,個名好似d日劇片名。原本想搵個靜靜地嘅地方,一邊食一邊傾計,上到去,唔係好嘈喎,啱哂!對於哩一類唔嘈又細細間嘅餐廳,我係有一種嘅偏愛。汁燒牛肉飯,日式一口雞,川式燒茄子,燒冬菇,香草羊架,雞軟骨,牛肉薯仔餅,一口牛,汁燒雞翼,每款都點咗一客,開餐!汁燒牛肉嘅燒汁比較甜對正我口味,日式一口雞唔會炸到好乾身,外脆又有肉汁,必食!,香草羊架騷味唔會好強烈,其實再騷d自己都接受到添,一口牛亦都燒得唔錯,牛肉肉汁足夠。最深刻印象係個牛肉薯仔餅,其中一個原因係唔係週圍食得到,口感外脆內軟。餐廳服務唔錯,落單后好快上菜,服務員都好客氣,所以下次會再黎食飯聊天。私自讀白:一轉眼,原來已經十年,十年間,大家變化都好大,你亦都成熟不少,但仍有一股傻勁係臉上,幾好!回想當年,印象深刻,不知當年開日月想試我,玩我,定純粹工作安排,俾咗幾個不可能完成的任務我處理,最后居然被我完成,講真,當時我有一種打勝仗嘅感覺。后來發生咩事,相信你都知道。於是乎,直至多年后嘅今時今日,我腦海仍然經常浮現出一句歌詞 "也許有一天我棲上了枝頭,卻成為獵人的目標,我飛
行過銅鑼灣,落雨,就係噤,衝咗上深宵食堂。
另外因為餐廳個名吸引我,個名好似d日劇片名。
對於哩一類唔嘈又細細間嘅餐廳,我係有一種嘅偏愛。
后來發生咩事,相信你都知道。
於是乎,直至多年后嘅今時今日,我腦海仍然經常浮現出一句歌詞 "也許有一天我棲上了枝頭,卻成為獵人的目標,我飛上了青天才發現自己從此無依無靠"
當年我仍然好好火,想指出不是。
馬田按著我,語重深長同我講 "你唔好出聲指出佢地嘅錯處,就係對佢地嘅最大懲罰"
當初,我唔係好認同哩個諗法,但人大咗發現,對哩個方法十分認同,直至今日,我都係用緊哩個方法對待身邊不是嘅人。
而且,我更加相信兩個字"報應"。
最后想講,你送俾我嘅火機,我仍然保存得好好,無生銹,希望我地兩個感情都唔好生銹,歷久常新。
2017-07-27 84 瀏覽
有時放假真係要出下街,約下朋友,如果唔係DAY DAY WORK,之後係屋企好悶既話,人生都幾無意義星期日我就約左朋友去左食飯,去之前去左沙田行一陣,再落銅鑼灣,天氣太熱都係想去D商場集D中既地方行完街當然要去食野啦,我地想食日本野,所以去左食深宵食堂芝士蝦球睇到令人垂涎三尺,蝦球鬆脆彈牙,入面新鮮熱辣,食果陣小心燙口,芝士連絲,但芝士味不咸仲好香深宵薄餅有香脆嘅炸麵條餅底,鬆脆有口感,食完已經好飽啦一份芝士年糕有6小舊,外層帶脆,咬落去,內裏係煙韌年糕同芝士,芝士味濃,配上年糕口感極佳每樣食物都好有質素,感覺唔錯

行完街當然要去食野啦,我地想食日本野,所以去左食深宵食堂

芝士蝦球

深宵薄餅
有香脆嘅炸麵條餅底,鬆脆有口感,食完已經好飽啦

每樣食物都好有質素,感覺唔錯
2017-07-26 70 瀏覽
六七八月都冇假放 冇得去旅行 唯有留港消費朋友約我去呢到食呀 睇下有冇日本 風味先天氣咁熱 飲返杯凍柚小蜜下火先芥辣八爪魚夠既WASABI, 份量亦好多十分開胃超好食既燒白膳魚油唔會太多, 但夠曬甘香膳既魚肉脆口, 魚肉嫩滑 帶D 蜜味 推介!!鬆軟既芝士年糕好正呀, 因為要食其他野, 唔係一定會叫多碟芝士蝦丸 估唔到咁好食wor個樣普普通通表皮炸得脆 蝦肉彈牙芝麻雞翼炸到脆卜卜 肉汁juicy 食肉獸必點雞泡魚干同平時食既唔同, 呢個比較淋身加蜜糖燒過係唔同d, 更加惹味芝士蟹肉玉子燒呢個夠曬代表性冇人唔會唔係相機食先啦芝士味唔會太濃但係蟹肉既鮮味反而比較突出蛋亦都好綿滑最後食埋個甜品就飽飽了燒菠蘿又香又甜又好吃呀!!!
六七八月都冇假放 冇得去旅行 唯有留港消費朋友約我去呢到食呀 睇下有冇日本 [深宵食堂] 風味先

天氣咁熱 飲返杯凍柚小蜜下火先

芥辣八爪魚
夠既WASABI, 份量亦好多
十分開胃

超好食既燒白膳
魚油唔會太多, 但夠曬甘香
膳既魚肉脆口, 魚肉嫩滑 帶D 蜜味
推介!!

鬆軟既芝士年糕
好正呀, 因為要食其他野, 唔係一定會叫多碟

芝士蝦丸 估唔到咁好食wor
個樣普普通通
表皮炸得脆 蝦肉彈牙
芝麻雞翼
炸到脆卜卜 肉汁juicy 食肉獸必點

雞泡魚干
同平時食既唔同, 呢個比較淋身
加蜜糖燒過係唔同d, 更加惹味

呢個夠曬代表性

冇人唔會唔係相機食先啦

芝士味唔會太濃
但係蟹肉既鮮味反而比較突出
蛋亦都好綿滑

最後食埋個甜品就飽飽了

燒菠蘿
又香又甜又好吃呀!!!
2017-07-25 74 瀏覽
夜媽媽出銅食野傾計 搵咗呢度舖頭好細 好迫好多張枱 大家都各自傾計唔止串燒 仲有野食得飽嘅 off menu煎蟹肉芝士蛋卷 寫埋舖頭名蟹肉都唔少 好滑嘅蛋鴨胸沙律 酸汁好開胃 鴨胸唔un幾塊 可能租金問題雞泡魚乾 都幾少喎...好好食!份量真係太少啦 少少un,送酒一流前: 汁燒金菇肥牛卷汁做得幾正宗後: 燒京葱葱唔係好燒得透 外層塊皮燒到硬晒粉量好細香草羊架 燒得幾靚 肉仲係好嫩滑少少香草吊味 上枱前切好晒一條條 方便食 有mustard
夜媽媽出銅食野傾計 搵咗呢度

葱唔係好燒得透 外層塊皮燒到硬晒
粉量好細
香草羊架 燒得幾靚 肉仲係好嫩滑
少少香草吊味 上枱前切好晒一條條 方便食 有mustard
My friend and I had supper in a Japanese restaurant/ Izakaya called ''Eat Over Night''(深宵食堂) located in 6/F, Bartlock Centre, Yiu Wa Street, Causeway Bay(銅鑼灣耀華街百樂中心6樓).The whole restaurant is paved with 3 dimension wooden boards with some japanese style decorations and deep purple color sofas.Japanese style beef rice(back) 汁燒牛肉飯(後)HKD$42The beef is incredibly tender, juicy and succulent.The Japanese pearl rice soaked up flavorful beefy juice and becomes plump, luscious and very tastyyyyy.Enoki m

Enoki mushroom beef rolls(middle ones) 燒汁金菇肥牛卷(中)HKD$38

Tasty good but a bit small portion.

Japanese cheese rice cake(front) 燒日本芝士年糕(前) HKD$36/2 pcs 件

Superrrrr fluffy, airy.

Just like savoury version marshmallow with melted cheese st the center.

Chewy, sticky and gluey.

I ordered it twice

Cheese shrimp balls(right) 芝士蝦球 (右) HKD$ 38/6 pcs 粒

Crunchy golden crusts with mozzarella-like string cheese within.Some do not have enough cheese fillings.Tastyyyy for the filled ones.

Sesame chicken wings(left) 芝麻雞翼 (左) HKD$48/ 3 pcs 隻

Crispy with golden crusts.But too much pepper for me.

Grilled bite size beef(一口牛) HKD$78 /2 skewers 串

Juicy, succulent, luscious and delicate.It will be perfect if cheaper

Oyster bacon rolls (煙肉蠔卷) HKD$38/skewers 串

Luscious,succulent oysters are wrapped by flavorful, savoury bacon strips.

The oysters do not have unpleasant fishy seafood tastes.

Duck breast salad (back) 鴨胸沙津 (前)HKD$48

Colorful heathy salad seasoned by light Japanese sauce and sesame sauce with smoked duck breast shreds on top.

Grilled scallops (front) 汁燒帆立貝 (前) HKD$36/ 3 pcs 粒

Nicely grilled with a hint of charcoal flavour, no unpleasant fishy tastes.

Asahi beer(麒麟啤酒) HKD$ 48/ glass 杯
  • Japanese style beef rice(汁燒牛肉飯)
  • Japanese cheese rice cake(燒日本芝士年糕)
  • Cheese shrimp balls(芝士蝦球 )
2017-07-19 66 瀏覽
在時代廣場買完東西,又來到了很多餐廳的百樂中心,最近真的很喜歡這裡,搵食的確方便!我們選了吃串燒的深宵食堂,地方不算大,但都坐得舒適!我們的位置還可以望街景!鵝肝什菌石鍋飯一端上來就聞到香噴噴,石鍋熱辣辣,鵝肝很大塊,外面煎得很香脆,裏面軟綿綿,很甘香!什菌很香,混著甜甜的燒汁,還有香脆的飯焦,很美味!芝士炸蝦球一碟有6粒,很香口,裡面有蝦膠,芝士香濃,中間還有可以拉絲的!芝士年糕對!又是芝士!我們是芝士控嘛!一咬開煙煙韌韌的年糕,裡面的芝士就流出來了!很棒的燒物!雞泡魚干這款是佐酒一流的小食!甜甜的燒雞泡魚干,不會很乾很硬,很香!一口牛燒得剛剛好,牛的脂肪分佈很平均,很嫩很稔,還相當juicy!牛味很濃!環顧四週,好像每枱都有點!芝士蟹肉蛋卷很有趣的樣子,蛋卷上寫著深宵兩個字,甜甜的蛋卷,熱烘烘,一切開裏面就是半溶的芝士和一絲絲的蟹肉,整個配搭就是十分夾,必點!一邊談天,一邊享受着美食,輕輕鬆鬆又過了一個愉快的晚上!
鵝肝什菌石鍋飯

什菌很香,混著甜甜的燒汁,還有香脆的飯焦,很美味!
芝士炸蝦球

芝士年糕

雞泡魚干

一口牛

芝士蟹肉蛋卷

一邊談天,一邊享受着美食,輕輕鬆鬆又過了一個愉快的晚上!
2017-07-12
  • 芝士蚧肉玉子燒
2K
2017-07-17 76 瀏覽
跟朋友約了在尖沙咀I square看電影「原諒他77次」,事前先吃個飯,朋友想吃燒烤串燒,所以做來到深宵食堂。 龍蝦沙律小食($52) 龍蝦味鮮爽口,撈上沙律醬,作餐前小食一流! 酥炸廣島蠔($48) 廣島蠔外層酥香脆口,內裡包著廣島蠔,香味四溢。 一口安格斯($88) 安格斯鮮嫩可口,一口一粒,火喉剛好。 芝士蝦球(六粒) ($38) 蝦球內釀入芝士,做成拉絲效果,非常邪惡。 板燒黑松露帶子(四件) ($68) 小鐵板上的帶子滿滿黑松露口味,帶子鮮甜大隻,好吃! 燒油甘魚鮫($70) 燒油甘魚鮫魚質香滑美味。 秘汁白鱔燒(一串)($68) 白鱔外皮燒得香脆可口,魚肉滑溜美味,配以秘汁燒製,非常惹味。 川式燒茄子(一條)( $68) 燒茄子以川式做法製成手,惹味之餘帶點辣香,軟腍茄子盡吸收醬汁香味,超棒! 秘汁粟一燒(一條)($34) 粟一燒配上惹味的醬汁,教人不愛呢? 香味牛肉配黑松露鵝肝什菌飯($148) 上枱熱辣辣,味道香口。 這個牛肉非常香口,頗為惹味,配合黑松露鵝肝什

龍蝦沙律小食($52)

龍蝦味鮮爽口,撈上沙律醬,作餐前小食一流!

酥炸廣島蠔($48)

廣島蠔外層酥香脆口,內裡包著廣島蠔,香味四溢。

一口安格斯($88)

安格斯鮮嫩可口,一口一粒,火喉剛好。

芝士蝦球(六粒) ($38)

蝦球內釀入芝士,做成拉絲效果,非常邪惡。

板燒黑松露帶子(四件) ($68)

小鐵板上的帶子滿滿黑松露口味,帶子鮮甜大隻,好吃!

燒油甘魚鮫($70)

燒油甘魚鮫魚質香滑美味。

秘汁白鱔燒(一串)($68)

川式燒茄子(一條)( $68)

秘汁粟一燒(一條)($34)

粟一燒配上惹味的醬汁,教人不愛呢?

香味牛肉配黑松露鵝肝什菌飯($148)

上枱熱辣辣,味道香口。 這個牛肉非常香口,頗為惹味,配合黑松露鵝肝什菌更是絕配。

章魚大阪燒($108)

大阪燒非常足料,份量夠大,建議大家可幾人share.

黑椒牛柳炒烏冬($78)

烏冬質感煙韌彈牙,配以牛肉和野菜多菜小肉的配方,感覺清新健康。

蒲燒鰻魚飯($88)

鰻魚份量絕不吝嗇,兩大塊蒲燒鰻魚非常厚肉,而且味道很好,配上白飯一流!

2017-07-15 72 瀏覽
放工山長水遠嚟到銅鑼灣,食一間日式燒肉店。呢間燒肉店,我曾經食過尖沙咀分店,不過之後執咗笠,就冇食過啦,點知朋友同我講原來銅鑼灣都有一間,決定再戰。銅鑼灣分店好細,我諗坐到20人到啦,七點幾去到,已經爆曬,好彩有book位!首先叫d前菜先!兩道前菜都係胡麻醬,番茄用上日本大番茄,非常鮮甜爽口,新鮮到不得了,豆腐係絹豆腐,好滑,胡麻醬正常無特別跟住叫咗一大堆炸物,分別有紫薯餅,炸蠔同埋炸蝦球,全部都新鮮熱辣炸出嚟,唔會唔好食,無油益味,唔錯!特別一讚個炸蝦球,有芝心,好滋味!然後就到串燒喇!分別有雞腎,白鱔,芝士年糕同埋牛舌!汁燒雞腎好惹味,雞腎唔硬!芝士年糕好軟綿綿,中間有芝士流心,牛舌略韌,要改善!最中意燒白鱔,好味過平時食既鰻魚,有鰻魚味但唔腥,好厚,無骨,甜甜地!玩野叫左個腸仔😂用蜜糖煮過既芝士腸,好耐無食!黎到我最期待既玉子燒,面頭既茄汁有d嚇人,好似血書,唔寫好過寫!不過味道唔錯,熱辣辣,而且入面有蟹肉餡,蛋半熟,好好味!蒜片炒牛柳粒不過不失,夠蒜味,不過牛柳質素一般,無乜牛味!燒茄子抵食,有淡淡四川風味!甜品係冰燒菠蘿,同一般燒菠蘿無咩分別,正常!最後賣單1500,叫左好多

玩野叫左個腸仔😂用蜜糖煮過既芝士腸,好耐無食!

蒜片炒牛柳粒不過不失,夠蒜味,不過牛柳質素一般,無乜牛味!

燒茄子抵食,有淡淡四川風味!

甜品係冰燒菠蘿,同一般燒菠蘿無咩分別,正常!

最後賣單1500,叫左好多野食,4個人食每人唔洗400蚊,質素比一般放題高,不過環境較焗,唔夠冷氣通風,食得唔夠舒服
2017-07-13
2017-07-15 55 瀏覽
今晚收工同事話帶我去試新野!原來是帶我去食串燒。一口牛 ($78 兩串)牛肉粒燒得很香,肉味香濃,夠惹味, 但燒少一陣多點肉汁會好d, 依家乾左少少。豚肉露筍卷($38)豚肉露荀卷要趁熱食,因為豚肉燒得很香脆, 薄薄的黑豚肉捲著露筍,露筍沒有渣,很幼嫩的, 一個字,正!汁燒帆立貝 ($36) 帆立貝大大粒, 加上醬汁燒烤,燒得惹味。芝士蟹肉玉子燒 ($78)熱騰騰玉子燒用茄汁寫上店名深宵,一層層的蛋漿包著蟹肉和芝士, 玉子蛋香味重, 蟹肉鮮甜,加上芝士更香口滑嫩, 玉子燒既份量都幾大件,值得一試!蔬菜類我們點了 翠肉瓜($24)翠玉瓜, 有四塊,清甜口感juicy!冬菇($24)冬菇燒成微焦,食落口菇味又香又濃,冬菇口感爽身,都幾好食,平少少會好d。川式茄子 ($68)一大條茄子開邊燒,賣相好。茄子加了唔少蒜粒、孜然粉,味道香濃, 很滋味! 吃了人頭2百多元, 所有食物上桌時都熱騰騰且保留食材原本的鮮味, 多謝朋友的介紹!
今晚收工同事話帶我去試新野!原來是帶我去食串燒。

一口牛 ($78 兩串)

豚肉露筍卷($38)

豚肉露筍

汁燒帆立貝 ($36)

帆立貝大大粒, 加上醬汁燒烤,燒得惹味。

芝士蟹肉玉子燒 ($78)

芝士蟹肉玉子燒

蔬菜類我們點了 翠肉瓜($24)
翠玉瓜, 有四塊,清甜口感juicy!

冬菇($24)

川式茄子 ($68)
川燒茄子

2017-07-04
豚肉露筍
川燒茄子
  • 川式茄子
2017-07-14 46 瀏覽
跟前女友很久沒見,想不到一別而是多年,這些年來也相當想念她今天終於冰釋前嫌,可以見面一次,來個晚飯時間雖然有點夜,但也是值得的來到這一家深宵食堂,因為她喜歡吃日式食物呢她最喜歡的是枝豆,所以一早已預了給她,枝珊味道新鮮,口感不錯玉子燒是我們的所愛,這兒的蛋味濃郁,入口口感良好燒雞翼大家也喜歡吃,這的雞肉十分香,而且不太多油,但又香味十足肉的部份也是比較多,十分抵吃清酒煮貝大家也喜歡吃,味道新鮮而帶有清酒味份量也算多,而且尬空寶的機會較低,質量有保証之後再有吃其他東西,一邊聊天想當年
跟前女友很久沒見,想不到一別而是多年,這些年來也相當想念她

今天終於冰釋前嫌,可以見面一次,來個晚飯

時間雖然有點夜,但也是值得的

來到這一家深宵食堂,因為她喜歡吃日式食物呢

玉子燒是我們的所愛,這兒的蛋味濃郁,入口口感良好

肉的部份也是比較多,十分抵吃

清酒煮貝大家也喜歡吃,味道新鮮而帶有清酒味

份量也算多,而且尬空寶的機會較低,質量有保証

之後再有吃其他東西,一邊聊天想當年
2017-07-13 33 瀏覽
星期3夜晚約左朋友去銅鑼灣,不過朋友無咁早放工,所以我都係附近行左陣先,等埋佢食飯自己一個人行街其實好多方便,想去邊都得行完之後,同佢一齊去左食飯去左時代廣場後面個餐廳商場去左深宵食堂,我地食左食左個八爪魚,炸八爪魚好香口好脆,唔多油,好好食食左個牛扒,半生熟好好味道個肉好新鮮,食到口感唔錯而且面頭有小小汁,D肉好滑溜最後食左個可鍋飯,覆鍋飯好夠味道,個扒小小濃,但係好JUICY咬落肉味好重而且佢用珍珠米,咬口一流晚餐黎講算係唔錯

自己一個人行街其實好多方便,想去邊都得

行完之後,同佢一齊去左食飯
去左時代廣場後面個餐廳商場

去左深宵食堂,我地食左

食左個八爪魚,炸八爪魚好香口好脆,唔多油,好好食

食左個牛扒,半生熟好好味道

個肉好新鮮,食到口感唔錯

而且面頭有小小汁,D肉好滑溜

咬落肉味好重

而且佢用珍珠米,咬口一流

晚餐黎講算係唔錯