2019-03-07
朋友推介呢間喺將軍澳嘅隱世車酒屋,話一定要試佢哋嘅即燒海產!因為所有海產由築地直接入口,所以非常新鮮! 一入到去所有店員都非常親切, 即刻加分! 打開本Menu第一頁見到有個「猜拳升級生啤promotion」,即刻問店員係咪堅猜拳?原來係猜包剪揼! 結果, 我輸咗! 令人念念不忘嘅三色蟹蓋「海膽魚子蟹肉蟹膏燒」($128) 話就話叫三色蟹蓋, 其實有四隻材料! 啲厚厚嘅蟹膏匿埋喺底層! 店員幫我地開爐同開始燒,仲細心講解燒嘅方法。要攪勻先食!呢個三色蟹蓋真係唔講得笑,由於材料非常新鮮,特別係蟹膏非常足料,乜調味料都唔洗加都超級鮮甜味美!真係一試難忘!海產類還試了即燒鮑魚(@$68) 及帆立貝串 (@$36). 鮑魚十分新鮮,上爐時還會動的。剪開一條條食,十分鮮味彈牙。帆立貝串一份三粒,全部都厚厚的,調味剛剛好!「明太子雞蛋卷」絕對有驚喜 ($78)。外面層雞蛋卷很香很滑,中間的微辣明太子醬相當令人驚喜,味道亦配合得很好!「海膽忌廉蟹肉薯餅」($68), 一個字形容,正~我相信我好快會再返去試埋佢哋個「限時夾海鮮」遊戲,不過要練吓先!順帶一提,唔好以為weekday 就唔洗book位
令人念念不忘嘅三色蟹蓋「海膽魚子蟹肉蟹膏燒」($128)
「海膽忌廉蟹肉薯餅」($68), 一個字形容,正~
我相信我好快會再返去試埋佢哋個「限時夾海鮮」遊戲,不過要練吓先!順帶一提,唔好以為weekday 就唔洗book位呀,佢哋weekday 都相當full 架!所以要早啲book 定位呀!