2018-07-26 283 瀏覽
九龍塘一向出名泰國菜, 估唔到今次同朋友黎呢間居酒屋都有驚喜!門口有好搶眼既燈牌, 一啲都唔難搵, 入到去下層唔算好大, 不過有吧枱同高枱, 好有日本氣氛, 好適合三五知己聚會。Menu好豐富, 有冷盤刺身, 串燒, 拉麵, 前菜, 石鍋飯, 蠔, 鮑魚🤤花魚燒一夜干 $88一上枱睇落已經好吸引, 成條魚外面燒至金黃香脆, 但食落完全唔乾, 肉質依然鮮嫩, 加上檸檬汁同酸汁, 味道配合得好好! 而且好大條, 幾抵食火灸平目魚邊 $108最好食既其中之一! 魚質嫩滑到幾乎係入口即溶, 加上經過火灸, 全件魚充滿油脂既香味, 極為軟滑甘香, 好正!半熟吞拿魚 $88本身都鐘意食吞拿魚, 估唔到半熟呢個做法都唔錯, 只燒熟最外層既表面, 但裡面依然係粉紅色既刺身, 一次過食到兩種口感, 出面香, 裡面嫩滑, 加埋少少醬汁同芝麻, 都係值得試既小食! 近江和牛牛舌 $88平時食開既牛舌多數係厚身既, 原來薄切牛舌係完全唔同感覺! 燒得好爽脆, 配上醬汁亦令到個牛味更加突出, 有少少咬口但一啲都唔韌!冷鮑魚 $168三隻原隻飽魚, 味道好清甜, 肉質彈牙, 唔需要任何調味料已經夠新鮮好味!近江牛

花魚燒一夜干 $88

近江和牛牛舌

冷鮑魚 $168
冷鮑魚

近江牛柳串 $68
牛味好濃, 脂肪比例啱啱好, 好夠油份, 燒得好香, 肉質軟滑多汁, 完全唔乾唔韌
近江牛柳串

海膽 $188
有三件海膽, 賣相好吸引, 食落完全無腥味, 連埋青瓜一齊食好清爽, 幾特別, 餐廳仲有另一種高級啲既海膽, 應該唔錯😋
海膽

2018-07-22
花魚燒一夜干
火灸平目魚邊
近江和牛牛舌
冷鮑魚
近江牛柳串
2018-07-25 114 瀏覽
螢光魷魚 $68 - 夠冰凍 個汁酸酸地 幾開胃冷鮑魚 $168 - 一份三隻切片 爽口彈牙海膽 $188 - 鮮甜! 鐘意配青瓜多過平常配開既紫菜 火灸平目魚邊 $108 - 幾乎入口即溶 個汁甜甜地幾香半熟吞拿 $88 - 四邊沾上芝麻 香口得黎增加口感明太子燒蠔 $48 - 加左明太子醬 好香好creamy! 花魚燒一夜干 $88 - 個皮燶燶地不過肉質好嫩滑 而且原條上好抵食燒明太子 $77 - 燒既偏咸 送酒就岩喇近江和牛牛舌 $88 - 薄切牛舌冇厚切咁有口感 但勝在入味同燒得香 肥豚肉串 $28 - 燒得乾食迫左d油出黎 冇咁肥膩近江牛柳串 $68 - 牛味重 帶少少脂肪 好香
螢光魷魚 $68 - 夠冰凍 個汁酸酸地 幾開胃

冷鮑魚 $168 - 一份三隻切片 爽口彈牙

海膽 $188 - 鮮甜! 鐘意配青瓜多過平常配開既紫菜

火灸平目魚邊 $108 - 幾乎入口即溶 個汁甜甜地幾香

半熟吞拿 $88 - 四邊沾上芝麻 香口得黎增加口感

明太子燒蠔 $48 - 加左明太子醬 好香好creamy!

燒明太子 $77 - 燒既偏咸 送酒就岩喇

肥豚肉串 $28 - 燒得乾食迫左d油出黎 冇咁肥膩

近江牛柳串 $68 - 牛味重 帶少少脂肪 好香

2018-07-21 200 瀏覽
今日同媽咪係九龍城附近探完親戚後,決定係呢到食埋晚餐,經過見到呢邊日本餐廳好特別,感覺好似去左日本咁一入到去呢到就係條走廊,掛左不同既燈籠,同埋放左好多清酒,環境上好有風味,店員也好有禮貌。坐低左後,店員就立即遞上餐單與熱茶,好體貼二話不說,先叫杯啤酒先!果然夠凍!同埋好有麥味,我鐘意五色刺身 - 感覺上比相片還要大份活蠔 :好新鮮肥美!啖啖肉另外加左少少日本啖醬油同香蔥,令蠔既味道更突出。海膽: 從外形方面已睇得出新鮮程度好夠,食落甘香,配埋青瓜一齊食說帶點青新感覺。帶子 : 夠大隻同新鮮!配埋少許檸檬汁,正!牡丹蝦 : 好大隻,新甜爽口三文魚 : 既新鮮又厚切!啖啖肉,正!見到餐單寫住自家製既黑蒜拉麵,所以叫黎試下。拉麵一黎到,見到湯汁好似好熱,之後發現原來碗中加左一塊火山石,十分有趣。先飲下啖湯,嘩!好濃郁麵質剛好!夠彈牙!好味!最後黎多幾串串燒!燒八爪魚 : 個頭燒完都仲有少少汁,個尾就燒到好脆,加埋啲燒汁,一流!燒日本雞皮 : 燒到好脆,及依然保留住雞油既味道,意想不到既好味!燒雞肶菇 : 厚切,燒到剛剛好,咬落去依然有汁,鎖住水份,燒得好有水準結帳約六百多,這個價錢食到咁有

坐低左後,店員就立即遞上餐單與熱茶,好體貼

二話不說,先叫杯啤酒先!
果然夠凍!同埋好有麥味,我鐘意

五色刺身 - 感覺上比相片還要大份

活蠔 :好新鮮肥美!啖啖肉
另外加左少少日本啖醬油同香蔥,令蠔既味道更突出。
帶子 : 夠大隻同新鮮!配埋少許檸檬汁,正!
牡丹蝦 : 好大隻,新甜爽口

三文魚 : 既新鮮又厚切!啖啖肉,正!
五色刺身

見到餐單寫住自家製既黑蒜拉麵,所以叫黎試下。
先飲下啖湯,嘩!好濃郁

麵質剛好!夠彈牙!好味!
自家製黑蒜拉麵

最後黎多幾串串燒!
爪魚串、日本雞皮串

雞肶菇串

結帳約六百多,這個價錢食到咁有水準既食物,值得!下次會再光顧

2018-07-21
自家製黑蒜拉麵
爪魚串、日本雞皮串
雞肶菇串
難得呢兩日冇咁熱,終於有心情落返去九龍城搵食!晚市剛開始見到呢間浜淹開左,似係一間幾有氣氛既居酒屋🏮,就一於入去試下!雖然walk in,但店員都幾親切,話今晚都雖然幾full不過還好我地早到,仲刻意幫我地由bar格轉返去高枱,坐得舒服啲😌呢度好似出名拉麵同串燒,不過天氣熱,我反而想試下啲刺身、再叫啲串燒咁🤤先黎個飲品,嘩!真係嚇死😆😆叫左個特大青檸梳打,真係好巨😅😅😅建議唔係好大飲既朋友可以share,不過我係大飲,飲飲下真係到走人時飲哂🤦🏼‍♀️🤣先上個五色刺身 - 果然好吸引!睇menu時其實都有同朋友猶豫散叫定係叫呢個拼盤,始終覺得叫哂抵啲🤣果然冇叫錯!雖然呢五種都係好common既選料,但佢地既質量一啲都唔馬虎 - 先來個最易失手既海膽,因為一唔新鮮就會有臭味!不過佢既海膽真係好新鮮,好企身,食落仲有少少甜味!而且配青瓜去食我係第一次,口感都唔錯!加左一種爽脆既口感!不過青瓜味有少少蓋過左海膽,如果切薄少少會更好!👍🏼🤗帆立貝配檸檬🍋我又係幾乎第一次,感覺都幾清新。不過我今次醒目仔啦,先食左原味,再加兩滴檸檬汁去試,真係個海鮮味再提升少少。不過其實原味都已好鮮甜😍😋生蠔加左啲淡

生啤、特大青檸梳打
特大青檸梳打

五色刺身

生蠔加左啲淡豉油同蔥花又係好得意,佢既蠔海水味唔重,肉質新鮮又唔會太creamy,而且好大隻!加埋個大牡丹蝦🦐同埋厚切三文魚,真係好豐富!好彩冇叫飯食🤣🤣😂
食完刺身啲串燒就剛剛燒好左,我地兩個雞蟲😅🙈🐣🐣次次都一定會叫雞皮雞軟骨😋😋一上桌已經聞到好香
串燒雞皮、雞軟骨

生燒燒到剛剛好,兩者都超脆但唔會過乾!落既椒鹽既份量都剛好,唔會太咸,雞皮好有驚喜、好似食緊啲薯片咁!即刻加碼叫多份🤗🤣😋😋😋😋
另外我地仲叫左燒菠蘿同燒雞肶菇,叫仲有少少菜呀咁,原來比肉更加有驚喜!
燒菠蘿、雞肶菇

燒菠蘿睇落好似燶燶地🌚其他人都係個面😅🤣入面好juicy多汁,而且好甜,應該真係沖繩甜菠蘿🍍🍍個菇又係一樣咁juicy,咬落口剛好熟所以一啲都唔乾!學朋友過齋,燒係唔難,但你要試得掌握個時間就已經好難🤣
賣單都係600,就食到高質刺身、串燒同埋啤埋,抵食!不過下次我要試埋招牌拉麵🍜🤣
2018-07-21
串燒雞皮、雞軟骨
燒菠蘿、雞肶菇
2018-07-19 99 瀏覽
識我嘅朋友都知道我非常喜歡吃日式料理,今次就等我介紹一下一間正宗日式料理小店。呢間小店位於九龍城福佬村道,一去到就可以見到門面好有地道風情,好似日本當地既居酒屋一樣。 入到去,服務員就帶我地去到2樓雅座。一上到去就可以見到好多把好靚嘅紙扇~全部都係由人手畫上去,好有特色!終於叫嘢食啦!我哋就帶咗唔算多嘅嘢食,主要有魚生呀、串燒啊、同埋飯。魚生拼盤啲魚生非常新鮮,師傅每件都切得好厚,而且配埋少少檸檬汁落去,令到每件魚生食落都好清新,非常鮮甜半熟吞拿呢一件半熟吞拿,魚如其命,就係吞拿魚魚生嘅外圍燒一燒,令到塊魚生外熟內生。由於呢一件魚生燒過,所以食落去可以食到魚生嘅鮮甜之外,仲唔會覺得太過膩,口感特別。滑蛋豚肉飯由於個飯係用石鍋裝住,所以啲飯保持住熱辣辣。而且佢哋啲飯係用日本珍珠米整,同我地平時出街食飯好唔同。另外啲豚肉亦都冇乜肥膏,而且啲豚肉淹得好入味,配埋隻半生熟雞蛋撈勻嚟食,成個配搭好正!葡燒鰻魚飯啲飯同頭先個滑蛋豚肉飯一樣,都係用珍珠米做。值得一提嘅係啲鰻魚好滑,而且冇乜細骨,同埋唔會燒得好濃,整體來講條魚燒得啱啱好。條鰻魚配埋啲粟米夾埋啲飯一齊食,成個配搭口感豐富,非常回味

魚生拼盤

半熟吞拿

滑蛋豚肉飯

葡燒鰻魚飯

啲飯同頭先個滑蛋豚肉飯一樣,都係用珍珠米做。值得一提嘅係啲鰻魚好滑,而且冇乜細骨,同埋唔會燒得好濃,整體來講條魚燒得啱啱好。條鰻魚配埋啲粟米夾埋啲飯一齊食,成個配搭口感豐富,非常回味。

串燒
串燒我哋就唔係叫咗好多啦,淨係叫咗雞軟骨同埋帶子海膽串燒。個帶子海膽嘅配搭好豪華,食落去帶子好有咬口,啲海膽經過高溫燒過後,海膽嘅鮮味完全走晒出嚟。另外個雞軟骨嘅調味非常好,有小小鹽同黑椒,令到雞軟骨唔會完全冇味得嚟又唔會蓋過雞軟骨自身嘅味道。

整體來講,如果大家想試正宗日式料理嘅話,不妨試試呢間!
2018-07-14
10 分鐘 (堂食)
2018-07-14 152 瀏覽
聽朋友推介九龍城有好多好野食,今日就搵左間居酒屋小店。6pm 黎到鋪頭先岩岩開,有個日本叔叔出黎講日文打招呼,唔知佢係咪老闊呢lol 員工都好nice, 俾左2樓既位俾我地坐,靜d 傾計都舒服d~ 見到個menu 就已經好期待,好有日本feel!! 即刻叫左多野=p日本直送火灸平目魚 - 呢個d 肉質都幾鮮甜,仲要勁大卷超滿足,不過個底油左少少。花魚燒一夜干 - 以前好似未食過花魚,感覺肉質比鯖魚軟滑,雖然係燒,都唔會太乾。三色刺身 (三文魚 帆立貝 牡丹蝦) - 呢個刺身就普通左d, 比較突出係三文魚腩炸長手蝦 - 呢個本身以為好普通,點知加左檸檬汁後真係會瘋狂食唔停,送酒一流!鐵鍋明太子三文魚飯 - 呢個有少少失望,明太子味唔夠濃,早知叫鰻魚飯近江牛舌鐵板燒 - 牛舌迷必食,唔會太乾身兵庫直送活蠔 - 呢個有d 普通,無乜特別近江牛日本直送近江牛柳串 - 呢個牛味幾出,好食,不過有d 貴明太子大啡菇 - 呢個係menu 入面無,原來係寫左係黑板上面,好好食!好juicy, 必食之選!!日本直送新得利黑白生啤 - 食居酒黎緊係要啤一啤佢,日本啤始終好味過本地/大陸啤岩蠔 - 呢隻蠔鮮

火灸平目魚

花魚燒
三色刺身
炸長手蝦
明太子三文魚石頭飯
近江牛舌鐵板燒 - 牛舌迷必食,唔會太乾身
燒牛舌
兵庫直送活蠔 - 呢個有d 普通,無乜特別
日本直送燒近江牛柳
燒明太子大啡t菇
日本直送黑白啤
岩蠔
2018-07-14 99 瀏覽
朋友介紹到九龍城食日本菜,本身不太期待,但當我入到店舖時就覺得這店食物一定有水準,原因在七點左右,已經爆滿!還有一兩枱講日語的客人呢⋯⋯好彩朋友一早已訂好枱,否則一定無位。我們首先點了幾款串燒,有雞軟骨、八爪魚串、鰻魚串、牛柳串,以及啤酒作餐前小食。係衆多串燒中,我最愛日本直送牛柳串,牛肉又軟又好味,簡直想再來多客呢⋯⋯我們還點了剌身,帶子非常甜美,牡丹蝦非常新鮮,兩者蓋過三文魚的鮮味!還有,我一定要在這裡一提的。。。就是半熟呑拿魚及平目魚邊,非常美味,可以講話師傅拿捏得剛好,不得不讚!因為不是每間日本餐廳都能做得好,所以在香港較少食肆提供。最後,我們還點了拉麵,可惜當拉麵送上時,我們急不及待就起筷,唔記得影相,只影了食晒之後既碗內石頭。點解有石頭呢⋯⋯我想應該是燒熱了放進去來保持拉麵温度吧!好細心呢!好滿足好感動的一餐!好耐都無寫食評了,這間餐廳令我再一次執筆,不能不提!令我想起地道日本美食,氣氛非常好!以後又有一新好去處!
,簡直想再來多客呢⋯⋯

以後又有一新好去處!

• 半熟呑拿魚
2018-07-11 122 瀏覽
其實呢間浜滝之前有朋友帶我去天后食過好好食但天后嗰間就冇了我知道九龍城仲有一間所以今次食過返尋味走去九龍城再食過🙊點解我會食過返尋味因為我覺得呢度啲燒串真係好好食首先我就叫咗牛柳串雖然牛柳細細粒但啲牛柳好軟熟口感好好非常之好食🤤再叫咗雞頸骨漢堡串呢個係啲職員推介所以我都係第一次食但我想講呢個真係好好食好好味所以我下次都會推介俾朋友👍🏻👍🏻之後再叫咗日本肥豚串同阿波尾雞皮串都係我最鍾意食😋最後我叫咗個大阪燒同一個石燒鰻魚飯食完真係好滿足😍😋😋😋
之後再叫咗日本肥豚串同阿波尾雞皮串都係我最鍾意食😋
最後我叫咗個大阪燒同一個石燒鰻魚飯食完真係好滿足😍😋😋😋
2018-07-04 6173 瀏覽
原本今日相約友人於九龍城食泰菜聚舊, 但友人於九龍城等候我來的期間,於福佬村道發現一間居酒屋~浜滝,研究過menu後,覺得不錯,友人於是詢問我的意見,對於我來說倒沒有所謂,反正好耐冇去過居酒屋,於是我倆便決定食呢間。整間居酒屋從門面到店內,從設計、裝橫到擺設,木架門、日本茗酒、日系圖畫、布簾、懸掛著嘅傳統日式燈籠,處處洋溢著日式居酒屋嘅特色,引人入勝。menu上食物款式多,有前菜、炸物、串燒、海鮮、拉麵、鐵窩飯、酒類及非酒精飲料……等等。北海道蟹場拉麵($138) 原隻蟹肉、蟹膏滾成味道香濃鮮甜嘅湯底 ,再加入烚至剛好煙韌有咬口嘅拉麵,放上蟹腳、超大蟹柳之外,另有半熟蛋、筍、海苔豐富味道,好好味。濃口醬油拉麵($88)叉燒口感熟軟,肥厚濃郁湯頭口感。日本直送雞翼串($38)燒得好好,沒有燶邊,少少辣,好惹味。燒鰻魚串($38)醬香濃郁,很夠味,吃起來嫩滑。特大青檸可樂($48)成隻手掌咁大杯,啱晒我同友人慢慢傾,夠飲用。值得一提,居酒屋既所有拉麵均已熱石奉上,每上枱時,都會發出滋滋聲,滾住上枱,熱辣辣,絕對係一種享受。

北海道蟹場拉麵($138)

濃口醬油拉麵($88)
叉燒口感熟軟,肥厚濃郁湯頭口感。

日本直送雞翼串($38)
燒得好好,沒有燶邊,少少辣,好惹味。

燒鰻魚串($38)
醬香濃郁,很夠味,吃起來嫩滑。

特大青檸可樂($48)
成隻手掌咁大杯,啱晒我同友人慢慢傾,夠飲用。

2018-07-02
  • 北海道蟹場拉麵
  • 濃厚醬油拉麵
2018-07-02 226 瀏覽
去到岩岩開始晚市 日本師傅開燈招呼我地上樓上坐 牆身擺滿唔同畫風既扇 播住日本歌 風味十足店員推介點左日本直送新得利黑白生啤 三色刺身 (三文魚, 帆立貝, 牡丹蝦) $138刺身新鮮係基本 厚切令人食得更滿足 芥末似乎係新鮮磨製既 吊出鮮味又唔會攻鼻 少店黎講好有誠意兵庫直送活蠔 $48 (上) 岩蠔 (當日推介) $98 (下)點左兩隻活蠔 店員推介試試都係直送既岩蠔 果然對比之下岩蠔係活蠔約三倍大 肉質厚實鮮甜之餘仲幾creamy 大分直送火灸平目魚 $108一向鐘意火灸左口魚入口即溶既香嫩 今次長長一條卷成花 輕輕燒過後魚脂出晒黎好香花魚燒一夜干 $88厚身既魚肉燒起出奇地嫩滑 而且好juicy 大大啖魚肉連皮食 成口充滿魚油香味 近江牛舌鐵板燒 $88薄身牛舌肉質實在 有黑椒調味唔使點汁更食到香濃肉味 而且一客六塊放係塊石碟上賣相特別吸引近江牛日本直送近江牛柳串 $68細細一串肉味香濃 牛柳帶d脂肪食落更香佐酒炸長手蝦 $48俾鹽包住既蝦仔一開始食落覺得咸左d 加左檸檬汁後就岩岩好 好香口 送啤酒一流明太子大啡菇依個係係openrice見到人地介紹 但係menu搵唔到 失望之

店員推介點左日本直送新得利黑白生啤

三色刺身 (三文魚, 帆立貝, 牡丹蝦) $138

兵庫直送活蠔 $48 (上)
岩蠔 (當日推介) $98 (下)

大分直送火灸平目魚 $108

花魚燒一夜干 $88

近江牛舌鐵板燒 $88

近江牛日本直送近江牛柳串 $68
細細一串肉味香濃 牛柳帶d脂肪食落更香

佐酒炸長手蝦 $48

明太子大啡菇
依個係係openrice見到人地介紹 但係menu搵唔到 失望之際店員問係樓下手寫餐牌有寫可以點 等到成餐飯最尾終於送上 大啡菇加上流心蛋既配搭冇得輸 如果明太子多d個味重d就更好喇

坐上層勝在可以靜靜地食野傾計 一落番下層原來熱熱鬧鬧而且充滿住烤肉香氣 多d人既坐下層就岩晒
  • 花魚燒一夜干
  • 火炙平目魚邊
  • 近江牛舌鐵板燒
2018-06-29 187 瀏覽
有時候,總會覺得在香港想食啲有水準的食物,去九龍城實無中伏。因為,我覺得夠膽在九龍城開店,就像向飲食界廣發英雄帖,有真金不怕紅爐火之勢。所以,今日就黎會一會呢間朋友介紹的餐廳。坐左入去,我會好懷疑呢間舖係由日本人親身設計打理的,因為門面可以好日本,但入到去的風情同文化,又真係仿如置身日本。叫左一個半熟吞拿魚、燒墨魚併豆腐、海老拉面。野食黎之前先飲一杯PREMIUM啤酒,好爽,呢隻係一款比較淡味的啤酒,好香,如果唔想飲太苦或者女士都適合飲。先黎一個半熟吞拿魚,半熟的意思是指一塊塊好厚切的吞拿魚,外面一半係熟,入面一半係生的!上面仲有好多蔥花,賣相一流。味道又真係唔洗講,會食到生食同熟食的兩種不同味道及感覺,層次豐富,而係出面其他店舖都好少見呢個做法。另外要讚好的係果個海老拉面,好特別既係,拉面入面有一塊滑鼠咁大小的熱石,用黎慶住碗面唔好咁快凍,呢個做法又係第一次見。碗面的湯好濃郁,面身係粗身的,好有日本風情的拉面。燒墨魚併豆腐,口感煙韌,豆腐亦好滑好正。

所以,今日就黎會一會呢間朋友介紹的餐廳。

叫左一個半熟吞拿魚、燒墨魚併豆腐、海老拉面。

燒墨魚併豆腐,口感煙韌,豆腐亦好滑好正。
2018-06-25 204 瀏覽
前日去左九龍城搵野食行行下見到依間日本菜就入左去食啦入到去叫左海葡萄 海膽 生蠔 再叫左串燒🍢🍢🍢🍢串燒有日本直送過黎嘅牛 😍雞軟骨 同埋燒扇貝海葡萄好特別 可能係因為我第一次食海膽好鮮甜 超好食 真係同我係日本食嘅差吾多👍👍👍👍生蠔超好食 依個真係不得不食 🤓🤓勁重蠔味 重有小小嘅海水味 你完全咩汁都吾洗落就甘食巳經好正🤤🤤🤤🤤🤤到串燒牛依個真係完全係超驚喜一放入口勁重嘅牛味湧晒出黎入口即融 🤤🤤🤤🤤🤤🤤
前日去左九龍城搵野食

到串燒牛依個真係完全係超驚喜
一放入口勁重嘅牛味湧晒出黎
入口即融 🤤🤤🤤🤤🤤🤤
2018-06-25 129 瀏覽
其實一開始並沒抱有很大期望,但一吃便愛上了,連續吃了幾餐。真的很有驚喜,味道很好,很少能在香港吃到這麼有水準,而且味道香濃而不覺得有味精的拉麵。首先推介北海道蟹場拉麵,個人最欣賞的地方是湯底真的有很香濃且真實的蟹味,還有少量的蟹膏。麵條有咬口,蟹柳的份量很足夠,雞蛋也很美味!自家製黑蒜拉麵也很值得推介,湯底非常之香濃,叉燒又夠林身,建議大家加紫菜會更美味,紫菜的味道和湯底很配合。另外,串燒也不錯,我本來不吃菠蘿,吃過一次他們家的菠蘿串燒後,就每一次都會點兩串,不知現在是不菠蘿的時令季節,真的很香甜美味。還有鵪鶉蛋串燒也很好吃。叫了一次外賣便愛上,之後連續吃了很多餐,非常推介大家去吃。

叫了一次外賣便愛上,之後連續吃了很多餐,非常推介大家去吃。
外賣送餐
一入到去裝修好日本風🇯🇵🇯🇵🇯🇵坐位舒適,食物來得快👍🏻👍🏻👍🏻🤤🌈員工都好nice價錢都好扺,好多款式😋😋😋😋😋😋😋有炸物...刺身...串燒...拉麵🍜...飯類...酒類...沖繩直送海葡萄-好得意既口感咸咸地好特別👍🏻燒雞翼-燒到岩岩好皮脆肉好多汁👍🏻👍🏻雞軟骨-燒到香脆 八爪魚🐙-好香仲有燒汁係上面燒豬腩肉-好香入即溶好好食ar大大杯既 青檸檬🍋梳打
一入到去裝修好日本風🇯🇵🇯🇵🇯🇵
坐位舒適,食物來得快👍🏻👍🏻👍🏻🤤🌈
員工都好nice
價錢都好扺,好多款式😋😋😋😋😋😋😋

沖繩直送海葡萄-好得意既口感咸咸地好特別👍🏻

2018-06-22
慶祝紀念
紀念日
2018-06-22 123 瀏覽
一個人係九龍城,打算速食便算,經過一間居酒屋,看到價錢不貴,便決定在這裏醫肚雖然食店不大,但坐在不久便發現裝修很講究!全是木的材料,感覺很講究!整個環境就像置身在日本的居酒屋,很有feel點了不久,頭盤刺身很快便到!點了這盤三文魚,帶子和蝦刺身刺身非常厚切,不論是三文魚還是帶子,均比以往吃過的日本食店大件(帶子比珍寶帶子還要大!)除了份量抵讚外,味道更是一流!這裡的刺身不用冰塊放在刺身下奉上,證明有一定的新鮮!放入口大啖大啖地吃,不用豉油washabi ,已可吃出鮮甜味道!推介食完刺身就開始熟食!點了這個牛柳串一吃便知靚肉,肉味是很鮮的!再加上些少蔥一起吃,香口又不油!非常好吃另外這裡的串燒份量幾有良心外面的通常只有兩至三小件串起來這裡是一大串最後點了個飯鐵鍋鰻魚飯同樣地,鰻魚很大塊,真的很感動!好耐未見過咁有良心的食店整個鍋香噴噴!一啖鰻魚一啖飯,又香口又易送飯,最後更加一粒飯都食哂🤣🤣好耐無食過又好食又抵食的居酒屋,有種莫名奇妙的感動

點了不久,頭盤刺身很快便到!

點了這盤三文魚,帶子和蝦刺身
(帶子比珍寶帶子還要大!)

除了份量抵讚外,味道更是一流!
這裡的刺身不用冰塊放在刺身下奉上,證明有一定的新鮮!

食完刺身就開始熟食!
點了這個牛柳串

一吃便知靚肉,肉味是很鮮的!
再加上些少蔥一起吃,香口又不油!非常好吃

另外這裡的串燒份量幾有良心
外面的通常只有兩至三小件串起來
這裡是一大串

最後點了個飯

鐵鍋鰻魚飯
同樣地,鰻魚很大塊,真的很感動!好耐未見過咁有良心的食店

好耐無食過又好食又抵食的居酒屋,有種莫名奇妙的感動