團購餐 $49 午餐!刺身鮮美!京燒比目魚我最愛!男朋友個件都俾埋我食!個沙律配搭唔錯!以下係團購 $60 晚餐!我男朋友叫個鵝肝飯比我個吞拿魚腩蓉飯好味,我食o左佢半碗 火炙三文魚腩片鮮美油香!三文魚沙律正!每個餐另加 $30 有三文魚刺身!非常鮮美!夠厚切!團購都可以有哩個水準!推薦!
團購餐 $49 午餐!

以下係團購 $60 晚餐!
我男朋友叫個鵝肝飯比我個吞拿魚腩蓉飯好味,我食o左佢半碗

火炙三文魚腩片鮮美油香!三文魚沙律正!
每個餐另加 $30 有三文魚刺身!非常鮮美!夠厚切!

團購都可以有哩個水準!推薦!
2011-11-27
  • 京燒比目魚
  • 鵝肝飯
  • 火炙三文魚腩片
2011-12-19 179 瀏覽
經Yahoo w/ JigoCity買的團購 coupon$38於【津屋爐端燒】享用「和風特選套餐} 及 $60「和風極上套餐」 其實此不是真的抵食的試食價, 因不是比原價份量給你, 只是將份量縮細很多來就個價錢! 份量偏少! 星期六當日5pm 先打去訂位, book了第2場8:30pm, 我們9:00 先去到!環境舒服整潔,而且寧整,裝修普通但簡單典雅,但我們坐得很舒服,可以傾好耐計,而且整晚此時段後除此轉團購客外,只得大概2枱walk in客全場客基本上食完就走,得3-4枱慢慢傾計,可能因份量實在太少,食唔夠1個鐘就可以走得! HAHAHA!可能再加上此為冬天, 較少人吃魚生吧!●$38套餐- 味噌湯: 幾好飲 - 蜜瓜鮮果沙律已買囇,所以只能選 蟹籽沙律: 做得幾好味, 而且幾新鮮, 生律汁做得味道很好 - 日式炸菠菜卷: 普普通通不過不失, 沒特別- 雜錦魚生飯: 其實份量都幾少, 每粒魚生都是細過骰仔, 我想有3種 - 三文魚2-3粒仔, 八爪魚2粒仔, 另一種已經唔得得, 2-3粒蛋, 2粒青瓜等等! - 綠茶雪糕: OK好味 ●$60套餐- 牡丹蝦味
經Yahoo w/ JigoCity買的團購 coupon

可能再加上此為冬天, 較少人吃魚生吧!

●$38套餐
- 味噌湯: 幾好飲
- 日式炸菠菜卷: 普普通通不過不失, 沒特別
- 綠茶雪糕: OK好味

●$60套餐
- 牡丹蝦味噌湯: 幾好飲,但略鹹
- 選了三文魚蟹籽沙律: OK
- 選了朝鮮醬青瓜伴八爪魚,幾好味,汁做得不錯而且很新鮮

- 火焰三文腩4片: 都新鮮好味,但不是很厚又不太簿
- 吞拿魚腩海膽飯: 新鮮但份量真的很少!
- 綠茶雪糕: OK好味

因想試吓佢的正價食品如何,後加了$75的燒三文魚魚頭及$15 串燒牛舌,想先試質素及抵食度才再加嘢,或看能否再來!
但【三文魚頭】的SIZE很細,沒有很多肉,似乎偏少!
【牛舌】的燒功我覺得一般,較為乾了少少,或可能因太簿,而份量就係一片牛舌的一半,再切開3舊以上,咁你估吓有幾細件! 其實我想如果它買貴些,厚返些會較好!

整體我喜歡在這處食飯的感覺,坐得很舒服及寧靜,但應該價錢不便宜如用份量計算及在九龍城區,所以應該不會再來了!
maybe 我在數碼港或跑馬地吃會較合理!
合共$ - 團購: $98 ($38+60) 另散加 $90 = $188 + 19 (加一) = $207

後話: (此處的大廚亦是老闆,曾在有名酒店做過) 可能習慣出品跟酒店價錢來衡量,但質素及環境尚未去到酒店級,而且店子少,難分擔經營成本! 所以食品價錢都較難做到便宜了!!

題外話/補充資料: 此處做的汁真的幾好味!
2011-12-17
  • 沙律
2011-12-18 13 瀏覽
一向極小在這兒出食評, 不過這家居然沒有食評, 一定要分享一下了. 話說是買了團購的日式料理套餐, 因為有店子會將貨就價, 質素可能會差小小, 都有點擔心. 但有數個友人試過都沒有問題, 所以一於試下. 昨天已試過, 意料不到的好, 那家餐館沒有因為團購而欺場, 要讚好. 店子不算大, 都可容納40多人, 而枱與枱之間亦會有相當空間, 兼且服務也好, 仕應姐姐好有禮貌, 又會好快回應客人. 不太生, 亦不過火, 蛋黃入口感其份量, 有點膠口, 正!團購的, 重想點?右邊有鵝肝飯的, 都係66元 (6蚊係服務費), 另一個係三文魚子牡丹蝦飯, 只是42元 (4元服務費) 仕應姐姐重主動加茶.右邊的有海膽吞拿魚飯, 原隻牡丹蝦剌身的, 亦是66元 (6蚊係服務費). 左邊雜錦魚生飯, 不小份量啊, 又有黑松露菇菌, 真的有黑松露的味兒, 也只是42元 (4元服務費)還有雪糕, 有芒果味及綠茶味. 我們選了綠茶味. 總之, 沒有見價就貨, 而最欣賞是"不是日式料理加入港式口味", 當然飯粒也是日本米. 可encore!

溫泉蛋前菜
不太生, 亦不過火, 蛋黃入口感其份量, 有點膠口, 正!
櫻花蝦頭湯
團購的, 重想點?
兩個set
另外兩set
放在一起多壯觀
綠茶雪糕
還有雪糕, 有芒果味及綠茶味. 我們選了綠茶味.

題外話/補充資料: 另散叫了一份三文魚剌身, 又ok喎. 其實正價亦算合理.
2011-12-17
溫泉蛋前菜