2025-06-16
近排迷上咗壽喜燒🤣今次去咗長沙灣洋食商店,呢度嘅昭和風裝潢超啱打卡~又食得又影得,正!揀咗個2人餐,估唔到都幾多野食,壽喜燒已經配有野菜盤,再加關東煮一份、肉兩款、小食兩款,另加個燉飯🤤⭐️小食(松露芝士薯條、唐揚爆谷雞)本身以為小食應該細細份,估唔到份量都幾多,薯條即炸,幾鍾意佢個松露醬👍🏻唐揚雞肉質幾好、滑嫩,皮炸得好脆,而且粉唔算厚⭐️澳洲M9和牛西冷&美國頂級牛頸脊兩款牛口感都好滑嫩,脂香但唔膩,入口好似奶油般,沾上蘭王蛋蛋漿,更顯絲滑⭐️壽喜燒黑松露燉飯第一次試壽喜燒燉飯,意外地好食,而且店員全程幫我哋睇住個火,幫我哋適時攪拌,陣陣嘅香味令我成日忍唔住想偷食一啖🤤燉飯加咗奶油,配埋壽喜燒出奇地夾,由於先前煮嘅野菜盤,剩低嘅洋蔥已經充滿壽喜燒嘅精華,為燉飯生色不少,真心幾特別同好食雖然相對嚟講,呢度位置比較偏僻,但真心值得一試~
⭐️小食(松露芝士薯條、唐揚爆谷雞)
⭐️澳洲M9和牛西冷&美國頂級牛頸脊
⭐️壽喜燒黑松露燉飯
雖然相對嚟講,呢度位置比較偏僻,但真心值得一試~