2022-07-23
今晚三個朋友reu,揀左份量一定足嘅泰國野食,推介二人餐差唔多每一枱都有叫,二人餐份量好大,懷疑夠4個人食🤣🤣🤣二人餐$468 我地叫左明爐椰汁雞湯、泰式沙嗲4串、青木瓜沙律、原條青檸明爐烏頭魚、泰式炒雜菜、泰式鮮蝦炒金邊粉,仲包2杯野飲,多野食到傻。口痕額外再叫多左個生蝦🦐🦐🦐非常推介青檸明爐烏頭魚✨✨✨有爐熱住佢,湯入面有好多海鮮,青口、墨魚。魚肉滑而且好大條。青檸味夠出,食落一啲都唔濟。食泰國嘢一定要食生蝦刺身🤭蝦都幾大隻好厚肉,鮮味,夠冰凍😚加上泰式辣汁好惹味。串燒有得選豬//牛//雞,啱晒鍾意唔同口味嘅朋友,好大好大串,沙嗲汁味道香濃,入面有好多花生,好有咬口。📍泰 (瓊華中心) (旺角)旺角彌敦道628號瓊華中心16樓 #泰迷 #泰國美食 #銅鑼灣新店 #旺角美食 #thaiology
📍泰 (瓊華中心) (旺角)
旺角彌敦道628號瓊華中心16樓