2022-08-13 23 瀏覽
好耐無去瓊華食飯,原來開左好多新餐廳!椰汁珍多冰|椰汁味濃郁,甜度適中!泰式串燒(豬/牛/雞)|每串都燒得好靚仔😍全部都啖啖肉好juicy完全唔乾😋搭配既沙嗲汁仲好濃花生味,正!泰式生蝦刺身|我係超鍾意食生蝦❤️呢度既生蝦大大隻,爽口鮮甜,配埋生蝦汁辣辣地,辣得黎又清新。馬拉盞炒通菜|每次食泰國菜既必點菜式😎有鑊氣,夠惹味👍🏻豬頸肉炒飯|大愛呢個炒飯🥰味道係甜甜酸酸,炒得粒粒分明,仲有好多豬頸肉粒🤗芒果糯米飯|上檯見到仲出緊煙,係新鮮蒸起嘅糯米飯😍糯米飯煙韌,椰味香濃!芒果切開再上會更方便食。全部都好滿意🥰下次想試下個shake shake海鮮!!
好耐無去瓊華食飯,原來開左好多新餐廳!

椰汁珍多冰|

椰汁味濃郁,甜度適中!

泰式串燒(豬/牛/雞)|

泰式生蝦刺身

馬拉盞炒通菜|

每次食泰國菜既必點菜式😎有鑊氣,夠惹味👍🏻

豬頸肉炒飯|

芒果糯米飯|

全部都好滿意🥰下次想試下個shake shake海鮮!!
  • 芒果糯米飯
  • 生被刺身
2022-08-12 484 瀏覽
上次同朋友嚟瓊華食嘢嘅時候見到水牌有呢間新開嘅''泰'' 今次專登約埋朋友過嚟一試😆三心兩意唔知揀咩食好 最後揀咗二人套餐 468蚊有六道菜 其中有啲菜式加錢轉咗 食物份量都好豐盛 唔想浪費食物 所以食到超飽🤭下次三個人食二人餐都絕對夠飽😚😚 晚市二人套餐 💰468 🐓明爐椰汁雞湯可以盛到5-6碗 個湯好香椰子味 十分清甜 仲有好多雞件😋 🥗青木瓜沙律沙律份量都唔少 材料有青木瓜 洋蔥 生菜 紅蘿蔔 櫻花蝦 炸蒜 味道清新 間中食到啲辣椒籽都幾辣下🌶 🍢泰式沙嗲串燒🐷豬x2 🐮牛x2 肉質軟腍入味 食起嚟有甜甜哋嘅蜜汁 再蘸上花生醬食更香口🤤個人覺得豬比牛好味😋 🍝泰式鮮蝦炒金邊粉 💰+28超大碟金邊粉😍大大隻鮮蝦爽甜 金邊粉炒得好夠鑊氣 酸酸甜甜好味☺️ 🥘紅咖哩牛肉可選紅青黃咖哩 平時都鍾意食青咖哩多啲 今次試咗紅咖哩 唔係好辣 牛肉塊都幾大件 唔會好韌 不過就唔係好多件肉🥩入面都有好多豆角等蔬菜🥒 🥦泰式炒雜菜味道唔算辣 翠玉瓜 椰菜花 豆角 紅蘿蔔 菇等多款蔬菜炒埋都好爽脆 🥭芒果糯米飯 💰+28食泰國野甜品唔少得芒果糯米飯 芒果切粒連皮上 要自己切出嚟 糯米飯煙韌 椰汁份量都好
晚市二人套餐

紅咖哩牛肉

🥦泰式炒雜菜
泰式炒雜菜

🥭芒果糯米飯 💰+28
食泰國野甜品唔少得芒果糯米飯 芒果切粒連皮上 要自己切出嚟 糯米飯煙韌 椰汁份量都好夠撈飯🥰
芒果糯米飯

🔔Openrice訂座可享單點餐牌88折
泰式沙嗲串燒
泰式鮮蝦炒金邊粉
2022-08-07 38 瀏覽
📍Thaiology - #YFF旺角 💎【泰抵食‼️ 精緻豐富大份量泰式滋味🇹🇭】餐廳由經驗豐富嘅泰國人廚師主理,以正宗泰式烹調技巧製作一系列經典泰菜。店內以富泰國特色嘅雕刻作裝潢,具濃厚東南亞風情,而且座位舒適寬敞,非常適合朋友聚餐。今次被餐廳嘅特色二人套餐所吸引,聽聞味道正宗惹味之餘亦大件夾抵食,性價比非常高。❝ 二人套餐❞ — $468⧐ 青木瓜沙律蘿蔔絲、青木瓜絲清新爽甜,調味酸酸地好開胃。另外仲灑咗花生碎同蝦米係面,香口啲之餘仲可以增加口感。⧐ 明爐冬陰功海鮮湯 (+$12)幾欣賞個湯用明爐方式滾住上菜,就算影耐咗相先食都唔驚會凍咗。冬陰功湯冇落到椰奶熬煮,飲落口感相對上較清爽,酸酸地帶點香辣,但略嫌調味真係太重手,飲多幾啖真係鹹到要搵水浪口先得,味道略欠層次。整體都算幾足料,有青口、墨魚、海蝦等海鮮配料,肉質尚算爽彈。⧐ 沙嗲串燒(四串)我地揀咗豬牛各兩串,每串都燒得好香好入味,食落肉汁豐富,肉質幾軟腍,點埋沙嗲醬更加惹味。⧐ 原條青檸明爐烏頭魚 (+$38)原條烏頭以明火爐熱住上陣,排場十足。淋上以香茅、南薑、辣椒、芫荽同青檸等材料做成嘅湯汁, 加埋墨魚、青口等配料提升鮮
📍Thaiology - #YFF旺角 💎
【泰抵食‼️ 精緻豐富大份量泰式滋味🇹🇭】

❝ 二人套餐❞ — $468

⧐ 青木瓜沙律

⧐ 明爐冬陰功海鮮湯 (+$12)

⧐ 沙嗲串燒(四串)

⧐ 原條青檸明爐烏頭魚 (+$38)
原條烏頭以明火爐熱住上陣,排場十足。淋上以香茅、南薑、辣椒、芫荽同青檸等材料做成嘅湯汁, 加埋墨魚、青口等配料提升鮮味,烏頭索晒湯汁,越滾越入味。食落味道酸辣鮮香,點埋店家秘製泰式醬汁更為開胃。魚肉肉質尚算嫩滑,不過比較多骨。建議大家要趁熬食條魚,凍咗就容易食到腥味,而且魚肉都冇咁滑~

⧐ 泰式炒雜菜
雜菜款式豐富,包括椰菜花、紅蘿蔔、粟米荀、西蘭花、椰菜、翠玉瓜等。炒得好香口惹味,食落幾有鑊氣,不過口味偏濃,對我地黎講重口味咗啲。

⧐ 泰式炒金邊粉 (+$28)
份量驚人,成碟應該夠三至四個人食🤭 金邊粉炒得幾香,條條分明,夾起時唔會痴埋一舊,仲有唔少爽口嘅芽菜仲有彈牙嘅大蝦,私心prefer舖多塊蛋皮網喺面就更好lu~

⧐ 泰式奶茶 (+$12)
以手標紅茶作茶底,茶味濃郁,口感幾香滑。味道同冰感有根據港人口味作調配,唔會成杯都係冰,飲落甜度亦適中。

⧐ 椰汁珍多冰 (+$24)
椰汁味道香濃,珍多(以班蘭葉和綠豆粉製成而成嘅綠色粉條) 質感爽滑味道清甜,確實係消暑良伴。

⧐ 芒果糯米飯 (+$28)
夏季當造嘅芒果非常香甜,糯米飯上淋上帶鹹香嘅椰漿,加埋一齊食係perfect match! 但好可惜有個小插曲令我地對呢個甜品扣咗啲分: 我地落單時request咗甜品後上,但店員就喺主菜都未黎齊既時候就提早上埋甜品。雖然經溝通後店員致歉並將甜品收起,但後來發現佢地只係直接將成個甜品放落雪櫃待稍後呈上,令到糯米口感硬實,失去軟糯微溫口感,頗為令人失望 ☹️
2022-08-07 33 瀏覽
諗住試吓新嘢嚟到瓊華中心呢間泰國嘢食叫咗串燒 生菜包 咖喱豬 仲有薄餅同埋芒果糯米飯串燒同生菜包不過不失 但生菜包好多肥豬肉而且個底勁多油 個人覺得太油膩咖喱豬係超級失望 個豬係勁鞋 完全唔好食咖喱嘅味道都係一般職員嘅態度有啲差 個薄餅追咗兩三次先有最後食埋個芒果糯米飯 好飽但成餐飯唔算好滿足下次未必會再食 而且環境都比較迫
諗住試吓新嘢嚟到瓊華中心呢間泰國嘢食

職員嘅態度有啲差 個薄餅追咗兩三次先有
最後食埋個芒果糯米飯 好飽但成餐飯唔算好滿足

下次未必會再食 而且環境都比較迫
2022-08-06 66 瀏覽
餐廳新開分店,見到好多好評,所以去試下,叫左個二人套餐。先講優點:上菜快、碟頭大、職員有禮、環境寬敞缺點:多款菜式偏甜,普遍欠缺泰菜必備的香茅、檸檬葉、南薑等香料,味道單一青木瓜沙律:紅蘿蔔和青瓜較多,所以成口生蘿蔔和青瓜的青味。甜酸醬汁但欠缺青檸、香茅、檸檬葉、蔥蒜等香料,不夠惹味椰子雞湯:椰奶味濃,雞肉唔算乾柴,多菇和番茄,但欠缺檸檬葉青檸汁南薑等香料,所以似飲緊淨椰奶,最奇怪係食到唐芹粒沙嗲串燒雞和牛:沙嗲汁見到好多花生但無花生和沙嗲香,得個甜字。雞和牛無搽醬都好甜,雞幾嫩滑,牛則是無牙婆都「妹」到個種冧,同想像中一口牛既口感不同炒雜菜:最好食的一碟菜泰式金邊粉:面頭的花生是裝飾,無花生香的,但整體味道ok。粉未熟透,所以最後打包返屋企加工明爐青檸烏頭:烏頭冇泥味,但配菜有d 9唔搭8: 椰菜、椰菜花、番茄、青口、墨魚仔。而且又係缺少應有的香料,無咩味,好彩有半個青檸,我擠完個青檸就放左去個椰汁湯度吊一吊味。雖然大大碟3個人都夠食,但有d都要另外加錢,加加下都$500+,以咁既味道,算係性價比極一般
餐廳新開分店,見到好多好評,所以去試下,叫左個二人套餐。

先講優點:上菜快、碟頭大、職員有禮、環境寬敞

炒雜菜:最好食的一碟菜

凍檸茶
2022-08-05
炒雜菜
2022-08-05 50 瀏覽
第一味上菜正正常常,味道都ok豬肉串燒半隻海南雞疑似唔足料份量超細,肉好鞋,似蒸雞泰式金邊粉酸味強,味道單一,麵條好彈牙完全唔似一般金邊粉,好有特色重點係炸流心芝士蝦丸上牒賣相幾好切開有幾隻生蝦,通知店員,立即收走,5分鐘後拎返出嚟同一牒蝦,店員仲話:「放心,一定熟」我見,我真係知熟,直頭有啲濃,不過流心芝士消失了而且有大量原條蝦腸(有屎)整體味道20/100店員笑容可掬不過未到堅差比錢我都唔會再來🙏🏻🙏🏻🙏🏻
豬肉串燒

第一味上菜正正常常,味道都ok
豬肉串燒

半隻海南雞
疑似唔足料
份量超細,肉好鞋,似蒸雞

泰式金邊粉
酸味強,味道單一,麵條好彈牙
完全唔似一般金邊粉,好有特色

重點係炸流心芝士蝦丸
上牒賣相幾好
而且有大量原條蝦腸(有屎)

整體味道20/100
店員笑容可掬
不過未到堅差
比錢我都唔會再來🙏🏻🙏🏻🙏🏻
2022-08-01 1327 瀏覽
冇得去旅行✈就係喺香港周圍去食不同🌍國家嘅美食,勝在香港真係咩都有得食! 旺角一間樓上泰國菜性價比好高👍🏻,晚市二人套餐($468)超野多嘢食😋,碟碟都好大碟,真係唔係講少三個人先食得哂😆,另外仲order咗泰菜必食嘅🦐泰式生蝦刺身($128)。·🥣明爐冬蔭功海鮮湯 (+$12)冬陰功🌶口感同味道係比較清爽嗰種😚,唔會好辣好易入口,香茅味較重🌿,有個爐熱住keep住溫度🔥飲到尾都熱辣辣。·🥗青木瓜沙律份量超滿足! 酸酸甜甜😙開胃又清新,作為開胃小菜真的不錯👍🏻。·🍢泰式沙嗲4串簡咗牛肉🐂同雞肉🐥各兩串,燒得頗香口的,大大嚿啖啖肉🤤,個人好喜歡搭配嘅🤩沙嗲醬汁,花生醬🥜味道濃郁仲有花生粒粒豐富味道層次!·🍛紅咖哩牛紅咖哩🔴味道微辣帶甜🌶,加入椰奶🥥更加香濃,除主菜牛肉外,仲有好多蔬菜,好豐富。·🥒泰式炒雜菜雜菜份量及種類皆多👍🏻,有椰菜🌱、翠玉瓜🥒、蘑菇🍄、西蘭花🥦等等,食返啲綠色嘢中和下是必須的☺。·🍝泰式鮮蝦炒金邊粉 (+$28)又係份量勁多!😄 金邊粉條條分明唔會碎濕濕,炒得乾身爽口真得一讚👍🏻! 帶點甜味,若加點辣度會更惹味呢~·飲品補差價叫咗🥛泰式奶茶,係泰國嘅味道呀😍!·📍泰

另外仲order咗泰菜必食嘅🦐泰式生蝦刺身($128)。
🥣明爐冬蔭功海鮮湯 (+$12)

有個爐熱住keep住溫度🔥飲到尾都熱辣辣。
🥗青木瓜沙律

🍢泰式沙嗲4串

🍛紅咖哩牛

🥒泰式炒雜菜

🍝泰式鮮蝦炒金邊粉 (+$28)

飲品補差價叫咗🥛泰式奶茶,係泰國嘅味道呀😍!
📍泰 Thaiology
2022-05-19
  • 明爐冬蔭功海鮮湯
2022-08-01 37 瀏覽
今日同女朋友黎到旺角佢鍾情泰菜所以今日就黎到呢間自稱泰菜餐廳試一試餐牌有好多選擇,有經濟實惠既套餐適合一班人或情侶有齊正宗泰菜,一定令你揀到心頭好泰式生蝦刺身生蝦好新鮮,生食都完全唔腥再加上蒜頭,有殺菌作用食得好安心醬汁帶點酸辣,好開胃蒜蓉包,黃咖哩豬肉蒜蓉包同咖哩一定要一齊點唔可以分開香脆既蒜蓉包點上咖哩做成外脆內軟既口感咖哩香而不辣好惹味香葉肉碎炒飯炒飯粒粒分明加上香葉肉碎好香口,食到停唔到芒果糯米飯芒果好鮮甜配上口感煙韌既糯米飯成個味道好夾推薦!
今日同女朋友黎到旺角
佢鍾情泰菜
所以今日就黎到呢間自稱泰菜餐廳試一試

餐牌有好多選擇,有經濟實惠既套餐
適合一班人或情侶
有齊正宗泰菜,一定令你揀到心頭好

泰式生蝦刺身

生蝦好新鮮,生食都完全唔腥
再加上蒜頭,有殺菌作用
食得好安心
醬汁帶點酸辣,好開胃

蒜蓉包,黃咖哩豬肉

配上口感煙韌既糯米飯
成個味道好夾
推薦!
2022-08-01 26 瀏覽
今日行完旺角,去左瓊華試下新嘗試,見到依間Thaiology 裝修幾靚好似幾好坐,我又早嚟唔使等好耐(樓下壽司郎條隊真係好誇張...)叫左個lunch set,泰式豬頸肉湯河,薄切豬頸肉浸過泰式辣汁,所以食落好入味,但最深刻係佢個湯食唔到有味精,我成碗湯乾哂加咗兩串豬肉串燒,黎到見到個size嚇親,跟lunch set加真係好抵食,而且豬肉咬落好juicy 👍👍飲品叫多左杯泰國梳打水,比一般梳打水更多氣

飲品叫多左杯泰國梳打水,比一般梳打水更多氣
2022-07-31 39 瀏覽
我哋嗌咗四樣嘢菠蘿炒飯海南雞串燒同埋炒通菜四樣嘢入邊得串燒係不過不失菠蘿炒飯入邊啲飯硬到死 得啲菠蘿係鮮甜個海南雞啲雞肉唔係話好鮮嫩 得海南雞傳統嘅醬料係OK 個炒通菜 通菜一啲都唔入味 新鮮到好似啱啱摘出來咁
我哋嗌咗四樣嘢
菠蘿炒飯海南雞串燒同埋炒通菜
四樣嘢入邊得串燒係不過不失
菠蘿炒飯入邊啲飯硬到死 得啲菠蘿係鮮甜
個海南雞啲雞肉唔係話好鮮嫩
得海南雞傳統嘅醬料係OK
個炒通菜 通菜一啲都唔入味 新鮮到好似啱啱摘出來咁
Fried fish cake 泰式炸魚餅 🐟 $78泰式炸魚餅放喺個特色竹蓆上面好靚🎋,魚餅炸到金黃色幾香口🔥,魚肉有少少蔥花同香菜點綴將味道提升Garlic bread 🧄🥖 蒜蓉包 $58蒜蓉包等咗10幾分鐘食到依然脆卜卜😍,麵包充滿牛油香🧈,免頭有大量炸蒜同炸洋蔥🧅,睇落去更吸引Roti prata 🫓 香酥薄餅 $58呢一款香酥薄餅有少少似台灣手肘餅,味道唔會太鹹,食落去皮薄口感酥脆,清清地係個想再encore嘅小食👍🏻Whole pineapple fried rice 原個菠蘿炒飯 🍍 $138呢個原個菠蘿炒飯係幾乎每枱都會叫嘅main course ,成個菠蘿裝住炒飯真係好吸睛🍚,裏面嘅材料主要有菠蘿肉、提子乾🍇、雞肉🍗、豆角,係正宗菠蘿炒飯必有嘅嘢食Garlic water spinach 蒜蓉炒通菜 $88用蒜蓉炒通菜特別惹味🥬,雖然係炒但係唔會太油膩,係一款相對健康嘅小菜Mango sago pudding 芒果糯米飯 🥭🍚 $98食泰國菜一定唔少得芒果糯米飯,一啖芒果,一啖滿佈鮮甜椰漿嘅煙銀糯米飯🌴,令成餐飯更加圓滿Fresh coconut 🥥 原個鮮椰青 (

Fried fish cake 泰式炸魚餅 🐟 $78

Garlic bread 🧄🥖 蒜蓉包 $58

Roti prata 🫓 香酥薄餅 $58

Fresh coconut 🥥 原個鮮椰青 (R) $64
Iced red bean 椰汁紅豆冰 (L) $54
左邊嘅椰汁紅豆冰味道唔會太甜,最底層嘅紅豆份量好多🫘,連埋一齊飲好有咬口,而右邊嘅原個鮮椰青飲落好fresh ,同所有嘢食都好夾呀
旺角瓊華去食咗幾次飯,都係打邊爐,估唔到最高層有間裝修都幾靚嘅泰菜。聽聞由資深泰廚主理,食物高質,價錢貼地。特別推介晚市二人套餐,份量超大,足足有六味菜再加飲品,好抵食。晚市二人套餐👯‍♀️Bubu’s pick $468✔️明爐椰汁雞湯✔️青木瓜沙律✔️泰式沙嗲4串(豬、雞)✔️青咖哩(雞)✔️泰式炒雜菜✔️泰式鮮蝦炒金邊粉(+$28)✔️飲品(2杯)重點推介🔥👍 明爐椰汁雞湯 Thai Coconut Chicken Soup一上枱就聞到勁香椰汁味,餐廳仲會用明爐熱住,確保客人飲到熱辣辣嘅湯。椰汁本身好香,加上雞肉、雜菌同野菜去煮,質感好滑,味道有層次。👍 泰式沙嗲4串 Gilled Satay 4 Skewers 串燒可以揀兩款唔同肉,我地今次就揀咗豬同雞。串燒大大串,肉塊好厚,燒到外脆內嫩,同沙嗲汁絕配。👍 青咖喱Green Curry青咖喱可以揀配雞、豬、牛,我地今次就揀咗雞。一大盤青咖喱,除咗雞肉仲有好多雜菜,個汁好濃淍,上面仲舖咗一層紅油,又熱又辣好惹味。📍泰 旺角彌敦道628號瓊華中心16樓

晚市二人套餐👯‍♀️Bubu’s pick $468
✔️明爐椰汁雞湯
✔️青木瓜沙律
✔️泰式沙嗲4串(豬、雞)
✔️青咖哩(雞)
✔️泰式炒雜菜
✔️泰式鮮蝦炒金邊粉(+$28)
✔️飲品(2杯)

重點推介🔥

👍 青咖喱Green Curry

📍泰
2022-07-27 39 瀏覽
好耐冇食過泰國菜,近近地旺角就最方便。試下哩間朋友都有推介過。😋冬蔭公海鮮湯 $148哩個湯都比較細, 個爐有d似吉x家既一人邊爐咁上下大細。海鮮都唔算好多,印象好似食左一隻蝦,算ok既。但飲得哩個湯緊係要夠辣同酸,對於一個唔多食辣既人黎講,哩個絕對唔辣又唔酸,只係超咸。完全無泰式冬蔭公味道,只係覺得飲緊d超重味精既湯。😋泰式生蝦 $128生蝦都偏細隻,但都爽甜新鮮既。我朋友就超鍾意食,可能我對生蝦就一般,但食左一隻都算係好味既。😋泰式沙嗲串燒 (雞/牛/豬半打) $128我諗食咁多次串燒都好少中伏,但今次哩個串燒。黎到既時候真係嚇一跳,好大舊,本來大舊應該覺得抵左。但串燒黎講舊肉太大,口感就好似食炒既肉咁。佢既肉無乜肉汁偏乾,完全唔juice。我食完都分唔到豬牛雞既大分,只係記得雞應該係偏黃色係最唔好食,無乜肉味。哩味菜真係好失望,真係好少食到唔好食既串燒。😋生菜包(豬) $98生菜包最緊要就係d肉碎同味道,因為個味道要食到泰feel就靠個味。但哩個可以簡單黎講冇泰國既香料味,似港式炒肉碎咁。超級普通。😋香酥薄餅 $58通常食印度菜先會叫哩味菜,但上次朋友食過話好味,所以都試下。哩個

😋冬蔭公海鮮湯 $148

😋泰式生蝦 $128

😋泰式沙嗲串燒 (雞/牛/豬半打) $128

😋生菜包(豬) $98

😋香酥薄餅 $58

通常食印度菜先會叫哩味菜,但上次朋友食過話好味,所以都試下。哩個反而有驚喜,唔太油,又鬆化好味。越食越懷疑哩間係咪食泰菜,應該好味既就好港式味。

😋椰子雪糕糯米飯 $88

通常泰菜都會叫芒果糯米飯,但今次都係朋友介紹就叫左哩個,開頭諗即係椰子雪糕+糯米飯咁咪好齋。但哩個又係有驚喜喎,係咁多樣最好食既一樣。佢原個椰子殼上,已經好有feel。上面係冰凍既椰子汁+椰子味雪糕+底部溫暖既糯米飯,凍加暖一齊食,感覺好正。食落仲有細細粒既椰子肉,好夾。我地三個人一齊食,一匙一匙咁好快食晒,如果自己一個人食就比較飽。

😋椰汁珍多冰 $54

朋友comment話都係珍多冰囉,即係冇乜驚喜,好彩我都冇叫。

⭐️⭐️(5星為滿分)

泰 (瓊華中心) (旺角)
2022-07-24 60 瀏覽
預祝朋友生日,又見佢都幾多好評,所以就book咗哩間泰菜試下。我哋三個女仔,被安排坐喺窗邊嘅梳化位唔錯,好夠闊落🤣叫咗個二人套餐,三杯飲品份量其實都好夠,不過我哋叫嘅,差唔多樣樣都要額外加錢...雞湯,都幾香條烏頭魚,湯底偏咸咗🙄金邊粉就唔夠惹味...串燒味道唔錯至於碟炒雜菜呢...真係冇乜菜你食😂食物質素嚟講,叫OK吧😶張單滿$600或以上,就唔需要加$50嘅切餅費。最後我哋$660埋單。以香港泰菜嚟講,有好多間嘅選擇。哩間唔係唔好,但,食完一次,未必會再考慮再嚟食咁解啫...

我哋三個女仔,被安排坐喺窗邊嘅梳化位
唔錯,好夠闊落🤣

叫咗個二人套餐,三杯飲品
份量其實都好夠,不過我哋叫嘅,差唔多樣樣都要額外加錢...
雞湯,都幾香
條烏頭魚,湯底偏咸咗🙄
金邊粉就唔夠惹味...
串燒味道唔錯
至於碟炒雜菜呢...真係冇乜菜你食😂
食物質素嚟講,叫OK吧😶

張單滿$600或以上,就唔需要加$50嘅切餅費。
最後我哋$660埋單。

以香港泰菜嚟講,有好多間嘅選擇。
哩間唔係唔好,但,食完一次,未必會再考慮再嚟食咁解啫...

二人套餐
慶祝紀念
生日
2022-07-23 39 瀏覽
新開咗大半年左右嘅泰國菜😍地方好闊落 仲好抵食👍我今次係Lunch time去食🤩​​✨泰式豬頸肉湯河粉 $68​泰式豬頸肉無得輸啦💕必食❗️份量好夠,好香口,入口夠爽口👍好有泰國風味啊🏝​​✨泰式滷水豬手飯 $88​豬手份量認真多🤤骨膠原感重,有咬口,夠肥美😬加埋醬汁餸飯食一流❤️ 另外有條芥蘭做配菜🥬因為太新鮮好食所以要表揚一下💓​​✨泰式沙嗲串(2串)$28​追加小食~有得揀豬/牛/雞😬 燒得好香好惹味,唔會好乾🥰點埋個沙嗲醬食都好正😋​​味道👅👅👅👅​抵食🤑🤑🤑🤑​環璄⭐️⭐️⭐️⭐️​服務👍🏻👍🏻👍🏻👍🏻​番兜🍉🍉🍉🍉​(最高分x5)​​

✨泰式豬頸肉湯河粉 $68​

✨泰式滷水豬手飯 $88​