2023-09-08 40 瀏覽
其實食飯都可以好簡單特別係食泰菜今次要為大家介紹既係 - 泰簡單泰簡單係位於銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓餐廳有分indoor同outdoor成個裝修都好有泰風情食物個方面 今次分別點左:- 冬陰功- 蟹肉炒飯- 柚子沙律- Morning Glory個人大愛佢地個蟹肉炒飯❤️❤️❤️佢份量係超大❤️❤️❤️而且食落係勁多蟹肉係到❤️❤️❤️Location: Causeway Bay有興趣既朋友仔就bookmark定啦
其實食飯都可以好簡單

而且食落係勁多蟹肉係到❤️❤️❤️

Location: Causeway Bay

有興趣既朋友仔就bookmark定啦
2023-09-06 33 瀏覽
泰簡單 🥥餐廳環境充滿泰國特色 牆上掛滿唔同嘅泰國圖畫 又有泰國特色嘅佈置行到入面 仲有好靚好有feel嘅outdoor位食物選擇有好多 全部都係我鍾意食 😋遲啲天氣涼啲要再去打卡 🛖🥬肉碎生菜包豬肉碎炒得好香 好香泰式香料味用生菜包住食可減低油膩感 生菜嘅爽脆又增加口感🐷燒豬頸肉份量好多 肉質幾滑 燒得啱啱好 豬頸肉充滿肉汁 點埋酸辣汁更加惹味🐔椰汁雞湯好香嘅椰子味椰子雞湯帶點泰式香料味 好香口又甜甜地雞肉亦都好嫩滑 份量多 👍🏻🍤皇宮大蝦蛋網炒金邊粉有兩隻燒大蝦 口感彈牙 炒粉入面仲有四隻大蝦表面有蛋網包住金邊粉 蛋味好香金邊粉炒得夠乾身 夠哂鑊氣配上辣椒粉、芽菜及花生碎粒甜甜酸酸好有泰國風味飲品揀咗🥥相思飄香 即係紅豆冰 椰汁味好香🥭心有靈犀雜果梳打石榴汁 仲有啲奇亞籽 口感味道豐富
泰簡單 🥥

🍤皇宮大蝦蛋網炒金邊粉
有兩隻燒大蝦 口感彈牙 炒粉入面仲有四隻大蝦
表面有蛋網包住金邊粉 蛋味好香
金邊粉炒得夠乾身 夠哂鑊氣
配上辣椒粉、芽菜及花生碎粒
甜甜酸酸好有泰國風味

飲品揀咗
🥥相思飄香
即係紅豆冰 椰汁味好香
🥭心有靈犀
雜果梳打石榴汁 仲有啲奇亞籽 口感味道豐富

‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️.🌶️ T̾h̾a̾i̾ ̾T̾r̾a̾d̾i̾t̾i̾o̾n̾s̾ ̾o̾n̾ ̾Y̾o̾u̾r̾ ̾P̾l̾a̾t̾e̾ @ 🌟 泰簡單《👽食神大媽食泰菜》.💁‍♀️ 圖片展示美食為:Tom Yum Soup HKD 92Grilled Pig's Jowl with Tamarind Sauce HKD 96Chicken Pad Thai with Egg Net HKD 108Stir Fried Morning Glory with Malaysia Sauce HKD 105Fresh Young Coconut HKD 55Pineapple Juice HKD 52Fresh Mango Sticky Rice HKD 55Sago Cake HKD 15.👽 大媽跟朋友仔黎呢間泰菜餐廳食晚飯,聽講班底係真·泰國人,可想而知應該好地道。去到門口已經見到全間餐廳爆棚,好彩有訂檯先可以直接入座咋。整體裝修好泰國FEEL,燈光呀各樣擺設都好適合打卡。.👀 餐牌超多不同種類嘅美食,大媽又再次選擇困難症,主力揀啲經典傳統款試下。.🍲 首先係「冬蔭功」,真係泰菜入面嘅經典!湯裡面有新鮮嘅蝦、
‼️❤️ 記得CLICK我PROFILE關注我呀 ❤️‼️
💁‍♀️ 圖片展示美食為:
Tom Yum Soup HKD 92
Fresh Young Coconut HKD 55
Pineapple Juice HKD 52
Sago Cake HKD 15

🍲 首先係「冬蔭功」,真係泰菜入面嘅經典!湯裡面有新鮮嘅蝦、香茅、青檸汁同埋辣椒,味道酸酸辣辣,好開胃。份量好足夠,真係好味又划算。

Tom Yum Soup

🐷 接住就係「燒豬頸肉」,佢哋燒得好香好嫩,肉質好滑嫩。配上酸酸甜甜嘅亞蔥醬,味道更加豐富。

🦐 食泰國嘢又點可以唔食PAD THAI呢?「蛋網雞球炒金邊粉」上檯大大碟,份量十足!金邊粉炒得香口,而且仲有蛋網加持,D粉好彈牙,好有口感好好味!

Chicken Pad Thai with Egg Net

🥬 仲試咗最愛嘅「馬拉盞炒通菜」,通菜炒得爽脆,配上馬拉盞醬汁,味道鹹香又微辣,超級惹味!

🥭 最後甜品揀左「鮮芒果糯米飯「同「西米糕」。糯米飯有得揀要黑定白,我地就揀左黑糯米。糯米飯軟糯,比較甜,配上新鮮嘅芒果。「西米糕」逐件計算,有質感,清爽。

Sago Cake

🥥 一路享用咁好味嘅美食就當然要配經典必叫之選「椰青」啦!好多肉,仲要好多椰青水,超級有風味無得頂呀!
🍍 另一款係好解渴嘅「鮮菠蘿汁」,酸甜可口,真材實料。

Fresh Young Coconut & Pineapple Juice

😌 終於明點解呢間餐廳咁好生意,菜色味道地道,價錢亦都算合理,仲有露天位置,夜晚可以一路飲MOCKTAIL一路傾計食野。

📍 銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
Chicken Pad Thai with Egg Net
Sago Cake
  • Pineapple Juice
2023-09-05 42 瀏覽
通常食泰國嘢都係飲椰青啊,椰汁冰啊嗰啲周街見到嘅嘢,但今日朋友話要帶我去間有cocktail飲嘅泰國餐廳!一入到去就見到環境好chill,非常適合打卡嘅, 廚師及侍應都係地道泰國人,食物水準都非常地道!🥢炒椰菜苗師傅唔會炒到好鹹都好有鑊氣!椰菜苗新鮮咬落去好爽脆,唔錯!🥢冬陰功:好大隻蝦,好足料,唔會太酸或者太辣,味道啱啱好,令人一啖接一啖,份量都好適合兩個人,唔會太多!🥢燒豬頸肉:份量好足,熱度都啱啱好,醬汁惹味之餘又唔會太辣,岩哂我!🥢蟹肉炒飯:蟹肉分量充足,咬落去啖啖肉,食蟹唔多脂肪就唔怕肥啦!🍸青檸冰好特別,可以自己調配!有得飲,又有得玩!📍 泰簡單地址:銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓已經係19年嘅老店,唔怪得知都幾有水準!
通常食泰國嘢都係飲椰青啊,椰汁冰啊嗰啲周街見到嘅嘢,但今日朋友話要帶我去間有cocktail飲嘅泰國餐廳!一入到去就見到環境好chill,非常適合打卡嘅, 廚師侍應都係地道泰國人,食物水準都非常地道!

🥢炒椰菜苗
師傅唔會炒到好鹹都好有鑊氣!椰菜苗新鮮咬落去好爽脆,唔錯!

🍸青檸冰
好特別,可以自己調配!有得飲,又有得玩!

📍 泰簡單
2023-09-03 34 瀏覽
今日帶媽媽食泰國菜,揀咗間好地道嘅餐廳❤️ 🙏鮮椰青鮮椰青味道清新,椰子的香氣和汁液都十分濃郁。椰子的肉質也很爽脆,非常好咬口啱哂夏天時飲,令人感到涼爽舒爽😚🙏 燒豬頸肉有驚喜🥹燒豬頸肉肉質鮮嫩多汁,外表燒烤得恰到好處,有著好味嘅焦糖化皮。每一口咬落去都能感受到豬肉的鮮美和香氣,好食👍👍❤️🙏椰子雞湯椰子雞湯絕對喺滋補又好味的湯椰子嘅香氣融入雞湯中,賦予雞湯獨特的風味雞肉的鮮嫩和椰子的濃郁相互融合,令雞湯的味道更加濃郁豐富🌟🙏菠蘿炒飯菠蘿嘅酸甜與米飯的香氣相互交融,營造出一種獨特的風味🫶🏻飯粒的口感Q彈,與菠蘿的脆爽相得益彰而且炒飯配料好豐富,搭配著蔥花、胡蘿蔔和豬肉等食材,令到成個炒飯更加美味可口 🙏飛天通菜飛天通菜是一道非常特別嘅蔬菜菜品它的烹調方式獨特,令通菜保持咗爽脆嘅口感,同時又帶有煙燻嘅風味辣椒的刺激與通菜的清爽相互融合,帶來一種獨特的味覺享受😝

今日帶媽媽食泰國菜,揀咗間好地道嘅餐廳❤️
🙏鮮椰青
啱哂夏天時飲,令人感到涼爽舒爽😚

🙏 燒豬頸肉
有驚喜🥹

🙏椰子雞湯
椰子雞湯絕對喺滋補又好味的湯
椰子嘅香氣融入雞湯中,賦予雞湯獨特的風味
雞肉的鮮嫩和椰子的濃郁相互融合,令雞湯的味道更加濃郁豐富🌟

🙏菠蘿炒飯
菠蘿嘅酸甜與米飯的香氣相互交融,營造出一種獨特的風味🫶🏻
飯粒的口感Q彈,與菠蘿的脆爽相得益彰

🙏飛天通菜
飛天通菜是一道非常特別嘅蔬菜菜品
辣椒的刺激與通菜的清爽相互融合,帶來一種獨特的味覺享受😝

2023-09-03 29 瀏覽
餐廳位於總統戲院頂層,有專𨋢直達。餐廳樓底高,裝修陳設滿有泰國風情,此外燈光調得較暗,感覺悠閒放鬆。由侍應生到廚師全是泰國人,因此可嚐到地道泰菜,非常欣賞每位侍應生都在努力說廣東話,很有以客為先的感覺,大讚!食物整體不錯,點了木瓜絲蝦沙律、椰汁雞湯、馬拉盞通菜、蟹肉炒飯、黃金夢和鮮椰青。當中兩杯飲品特別出色,連蝦片都炸得相當香脆。必試鮮椰青,這裡的除了清甜多汁,連椰青肉都特別嫩滑,可以輕易刮起,超級美味!
餐廳位於總統戲院頂層,有專𨋢直達。

當中兩杯飲品特別出色,連蝦片都炸得相當香脆。

• 鮮椰青
2023-09-01 45 瀏覽
銅鑼灣其實都好多泰國餐好吃的!但這家菜要是一下!因爲環境真係好Chill,是在頂層😝有室內和室外的位置~氛圍感十足!廚師和侍應都是泰國人,所以味道也很地道😗酸辣排骨湯 M💰135泰國菜除了冬陰功還可以試一下這個酸辣排骨湯喔!酸酸辣辣的很開胃😝😝份量十足喔馬拉盞炒通菜💰105泰餐我的必點菜式!通菜很新鮮,不老,沒有渣,鹹淡味道剛好😋肉碎生菜包💰95肉碎我覺得稍微有點重味!所以配合生菜🥬一起吃剛剛好~蟹肉炒飯💰125要讚爆這個炒飯喔!剛開始上來平平無奇的樣子,但慢慢吃才發現味道太好了,平衡了之前每個菜的味道,蟹肉的味道是個點綴!一下下可以吃好幾碗呢!😝飲品🍸:Bangkok Night & Bubble Orange
銅鑼灣其實都好多泰國餐好吃的!但這家菜要是一下!因爲環境真係好Chill,是在頂層😝有室內和室外的位置~氛圍感十足!廚師侍應都是泰國人,所以味道也很地道😗

酸辣排骨湯 M💰135

馬拉盞炒通菜💰105
泰餐我的必點菜式!通菜很新鮮,不老,沒有渣,鹹淡味道剛好😋

肉碎生菜包💰95
肉碎我覺得稍微有點重味!所以配合生菜🥬一起吃剛剛好~

蟹肉炒飯💰125

2023-09-01
  • 蟹肉炒飯
  • 馬拉盞炒通菜
🇹🇭銅鑼灣樓上抵食泰菜🥂-銅鑼灣一向多嘢食 真係試唔曬😏 今次食呢間泰國菜氣氛唔錯 價錢都唔貴😗 見佢set lunch menu更加係超值 lunch hour嚟開呢邊再試下😆-🥣冬蔭公 $92冬蔭公用嘅係大蝦 感覺幾豪華 蝦肉彈牙🦐 酸辣兩種味道balance得幾好👍🏻-🐷燒豬頸肉 $96豬頸肉份量幾多好抵食 點埋醬汁食 幾正😍-🥬馬拉盞炒通菜 $105泰國嘢一定要嗌馬拉盞通菜 夠曬香口😎 有時出街好驚食到好老嘅通菜 呢度嘅夠脆身 唔錯🤗-🍚蟹肉炒飯 $128份量好足嘅炒飯🙌🏻 除咗topping嘅蟹肉之外 蛋炒飯嘅味道本身都好正😍 飯粒一粒粒咁 炒得幾好😗-🍹黃金夢 $52 / Chiang Mai Dawn $60黃金夢係新鮮菠蘿汁+芒果汁 飲落清新 感覺冇另加糖😌 要打卡嘅話首選呢杯Chiang Mai Dawn 同個名一樣 好似破曉時分嘅天空咁靚🏙️-📍泰簡單銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
🇹🇭銅鑼灣樓上抵食泰菜🥂

📍泰簡單
銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
  • 燒豬頸肉
2023-08-29 34 瀏覽
這間泰國餐廳初開的時候,已經來過一次,覺得地方好chill,夜晚有cocktail飲,環境又適合打卡,加上全部員工包括廚師都是泰國人,非常地道,今晚想起吃泰國菜便來到這裏。燒豬頸肉$96,上枱時香氣四溢,炭燒味道十足,豬頸肉沒有太多脂肪,爽口彈牙,加點泰式酸辣汁,可以去除油膩感。冬陰功$92,酸辣程度適中,味道正宗,值得一讚是,大頭蝦蝦肉爽口彈牙,比起很多泰國菜的用料,略勝一籌。鹹魚炒芥蘭$98,芥蘭爽脆,鹹魚份量十足,而且是實肉鹹魚,但不會過鹹。菠蘿炒飯$128,炒飯表面鋪滿了豬肉鬆,而且炒很乾身,加上酸酸甜甜的菠蘿粒,非常開胃。青檸梳打$45,青檸味道濃郁,酸酸甜甜,非常配合泰國菜。椰青$55,椰青水味道清甜,吃泰國餐必備飲料之一。

青檸梳打$45,青檸味道濃郁,酸酸甜甜,非常配合泰國菜。

椰青$55,椰青水味道清甜,吃泰國餐必備飲料之一。

2023-08-29 26 瀏覽
綠油油的通菜炒得美味吸引,辣辣的口味讓人食指大動。椰汁雞湯濃郁的味道中融入豐富的材料,喝起來順口又不會太濃烈。蟹肉炒飯是份量十足的美食,每粒米飯都炒得分明,不油膩又味道恰到好處。鮮青檸特製的Shake冰和鮮青檸梳打都给人清爽開胃的感覺。這些美食都可以在泰簡單餐廳找到,位於銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓。

2023-08-28 42 瀏覽
早幾日同朋友行完街, 諗唔到食咩, 就諗住翻兜”泰簡單”, 鍾意呢度環境好chill, 又好啱打卡, 而且泰菜係我嘅all time favourite, 呢度無論係廚師/侍應都係泰國人, 好似置身泰國當地餐廳咁。今次我哋點咗: 冬蔭功, 馬拉盞炒通菜, 柚子沙律, 蟹肉炒飯, 芒果糯米飯, 泰式奶茶, 椰青冬蔭功: 第一次品嚐呢度嘅冬蔭功, 好有驚喜, 好地道, 好似喺泰國當地飲到嘅冬蔭功一樣, 辣中帶酸, 好濃味, 而且有好多蝦頭, 好鮮味馬拉盞炒通菜: 少少辣, 炒得好香, 菜唔算好油柚子沙律: 大量柚子, 加上脆口腰果, 甜甜酸酸,好開胃蟹肉炒飯: 蟹肉不多, 不過炒飯好香, 味道OK今次揀咗泰式奶茶, 其實夜晚仲可以揀cocktail,我諗下次再嚟應該會揀杯cocktail 放鬆下
早幾日同朋友行完街, 諗唔到食咩, 就諗住翻兜”泰簡單”,
呢度無論係廚師/侍應都係泰國人, 好似置身泰國當地餐廳咁。

冬蔭功: 第一次品嚐呢度嘅冬蔭功, 好有驚喜, 好地道,
好似喺泰國當地飲到嘅冬蔭功一樣, 辣中帶酸, 好濃味,
而且有好多蝦頭, 好鮮味

馬拉盞炒通菜: 少少辣, 炒得好香, 菜唔算好油

柚子沙律: 大量柚子, 加上脆口腰果, 甜甜酸酸,好開胃

蟹肉炒飯: 蟹肉不多, 不過炒飯好香, 味道OK

今次揀咗泰式奶茶, 其實夜晚仲可以揀cocktail,
我諗下次再嚟應該會揀杯cocktail 放鬆下

• 冬蔭功
2023-08-26 31 瀏覽
泰簡單價錢💲: $80/ $92/ $128/ $105好味程度😋: 3.4/5服務🍴: 3.7/5環境🗾: 3.7/5性價比🥢: 4/5回頭率😚: 3.3/5-銅鑼灣都幾多泰國菜,今次試做呢間位於總統戲院上面一樓的一間,平日夜晚都坐滿,睇來幾高人氣。望望個menu,價錢又真係唔貴,裝修OK,都難怪咁多人食。不過食完後覺得佢哋的味道比較重,適合接受濃味的朋友🤔-✅醃鳳爪。味道同其他菜式一樣比較鹹,好彩都夠酸所以容易入口。鳳爪已經醃到入味,除左普通酸辣,仲食到好多香菜的香味,因為有好多洋蔥、西芹、芫茜等😗-🆗細冬陰功。呢份細碗適合兩個人分,大約每人都有一碗半。第一啖飲落去覺得好濃味好正,夠酸夠辣😏 但飲落就覺得偏鹹…入面有好多菇,索晒啲湯!成碗仲有一隻蝦,開左半邊,可惜新鮮程度一般,肉質可以爽彈d😳-✅蟹肉炒飯。蟹肉炒飯入面的蟹肉有d隱約,唔係好明顯🥺但炒飯炒得唔錯,夠鍋起同乾爽,食落香氣十足😝同埋落好多蛋去炒,呢樣對於炒飯來講都好重要!-✅馬拉盞炒通菜。馬拉盞炒通菜正常發揮,係幼身青通菜,夠爽脆🥸味道唔會太鹹,食到蝦乾的鹹鮮味。-🆗心有靈犀。粉紅色的顏色來自石榴汁,飲落係好似雜過賓治咁
泰簡單
價錢💲: $80/ $92/ $128/ $105
好味程度😋: 3.4/5
服務🍴: 3.7/5
環境🗾: 3.7/5
性價比🥢: 4/5
回頭率😚: 3.3/5

🆗心有靈犀。粉紅色的顏色來自石榴汁,飲落係好似雜過賓治咁,有氣的😎

整體不過不失,見到佢哋的lunch set更加抵食,會更加想係午餐去食!

2023-08-25 184 瀏覽
往日於銅鑼灣工作時經常到總統戲院樓上的泰國菜館午膳,特意於離港前懷緬一番餐廳裝修精緻有格調,環境優雅,露台設有露天座裝飾非常用心,連洗手間都有精心佈置,泰味十足裝修用了很多木的元素,充分體現木的自然感冬蔭功湯很足料,湯頭鮮甜不算太辣,酸酸的很開胃柚子沙律清甜的柚子再配酸甜的醬汁,清爽怡人蔬菜馬拉盞炒椰菜苗炒得有鑊氣,鹹香惹味蟹肉炒飯蛋與香Q米飯以絕佳火侯熱炒,口口噴香飲品鮮椰青很重手,椰青水滿到頂,清甜可口鮮芒果汁金燦燦的顏色很誘人,果肉香甜多汁
餐廳裝修精緻有格調,環境優雅,露台設有露天座
裝飾非常用心,連洗手間都有精心佈置,泰味十足
裝修用了很多木的元素,充分體現木的自然感
冬蔭功湯很足料,湯頭鮮甜不算太辣,酸酸的很開胃
冬蔭功
柚子沙律清甜的柚子再配酸甜的醬汁,清爽怡人
柚子沙律
蔬菜馬拉盞炒椰菜苗炒得有鑊氣,鹹香惹味
馬拉盞炒椰菜苗
蟹肉炒飯蛋與香Q米飯以絕佳火侯熱炒,口口噴香
蟹肉炒飯
飲品鮮椰青很重手,椰青水滿到頂,清甜可口
鮮椰青
鮮芒果汁金燦燦的顏色很誘人,果肉香甜多汁
鮮芒果汁
2023-08-21
冬蔭功
柚子沙律
馬拉盞炒椰菜苗
蟹肉炒飯
鮮芒果汁
  • 蝦醬炒飯
位於銅鑼灣總統戲院的泰簡單開業多年,相隔多年重臨人氣依舊旺盛。裝潢散發東南亞異國韻味,環境好chill適合打卡,設有戶外露天座位,營造出閒逸的度假風情。高樓底甚有空間感,室內有落地玻璃,可以一覽鬧市的景色。餐牌款式繁多,包括多款小食、湯、沙律、粉麵飯、主菜、海鮮、咖喱、蔬菜及甜品等,晚市更有cocktails供應。餐廳廚師及侍應都是泰國人,呈現泰式傳統地道風味。木瓜絲蝦沙律 $94泰式料理的酸辣總是能讓人打開一餐的食慾,青木瓜沙律口感爽脆清新。肉質爽彈的鮮蝦,混合辣勁不輕的涼拌青木瓜,激活夏日倦怠的味蕾。馬拉盞炒通菜 $105翠綠通菜味淡爽脆的特點正好與馬拉盞的鹹香風味互相匹配,用來炒菜生色不少。豆腐肉碎粉絲湯 $75泰國菜五味紛陳,一碗清淡湯品可以清一清味蕾,帶點家常菜的味道。配料豐富,集齊豆腐、肉碎、娃娃菜、菇菌和西芹等食材,吸收湯底精華。飯桶 $118以木桶盛載的炒飯份量驚人,足夠2-3人享用。大隻厚肉的蝦球,撒滿欖角和豬肉鬆等配料可以添上多重口感。炒飯炒得夠乾身,粒粒分明,軟硬適中,不會黏作一團,鹹香味重,讓飯粒滲入馬拉盞的鹹鮮味。鮮椰青 $55百份百純天然椰青水即開即飲,口味

高樓底甚有空間感,室內有落地玻璃,可以一覽鬧市的景色。

餐廳廚師侍應都是泰國人,呈現泰式傳統地道風味。

炒通菜

豆腐肉碎粉絲湯 $75

豆腐肉碎粉絲湯

豆腐肉碎粉絲湯
飯桶 $118
以木桶盛載的炒飯份量驚人,足夠2-3人享用。
飯桶
大隻厚肉的蝦球,撒滿欖角和豬肉鬆等配料可以添上多重口感。

鮮椰青 $55

百份百純天然椰青水即開即飲,口味清新甘甜,可以刮出色白如玉的椰子肉,入口滑嫩。

黃金夢 $52

由菠蘿汁及芒果汁兩款天然熱帶水果混合而成,綻放天然酸甜的果香,清爽冰涼消暑又解辣。

黃金夢
2023-08-23
馬拉盞炒通菜
黃金夢
2023-08-23 38 瀏覽
今晚到銅鑼灣總統戲院頂樓的「泰簡單」食泰菜,餐廳設有直達電梯上到頂樓,環境寬敞別有洞天,環境很Chill餐牌選擇豐富,點了幾樣來嚐嚐🍚飛天通菜看似平凡的炒通菜,伴著香辣的醬料,配上嫩且翠綠的莖葉,味道十分清脆爽口。🍚椰汁雞湯湯頭椰香味十分濃郁,湯裡放入雞肉塊與時蔬,微酸微辣的湯頭在炎熱的天氣正適合來一碗。🍚蟹肉炒飯炒飯粒粒飽滿分明,伴著炒蛋與蟹肉,口口滿足!🍚燒豬頸肉厚切豬頸肉外表油亮亮非常可口,肉質很有彈性,肥肉比例也不高,份量豐盛🍚鮮椰青吃泰式料理最推薦搭配新鮮椰青,對酸辣食物特別解膩,甘甜沁涼。🍚黃金夢以芒果與菠蘿為基底的飲品,味道天然酸甜可口打卡一流整體而言,餐廳環境舒適,仲有露天區供選擇,料理地道正宗,廚師侍應都來自泰國🇹🇭,餐點道道都在水準之上,喜歡泰菜的朋友一定不要錯過
餐牌選擇豐富,點了幾樣來嚐嚐

🍚飛天通菜

🍚椰汁雞湯

🍚蟹肉炒飯
炒飯粒粒飽滿分明,伴著炒蛋與蟹肉,口口滿足!

🍚燒豬頸肉

🍚鮮椰青

🍚黃金夢
以芒果與菠蘿為基底的飲品,味道天然酸甜可口打卡一流