2024-06-15
話說早幾日同老公講起以前相識初期,講講下講到以前喺銅鑼灣食泰國菜,諗起好耐冇食,唔知仲喺唔喺度,所以我哋決定尋找回憶大行動🤭🤭當日上到去,其實我都好陌生,因為我已經唔系好記得,只系認得佢地個室外座位😍反而老公回憶滿滿🤭不過呢度環境真系幾chill幾有feel,而且食物價錢又唔會特別貴,以後可以間唔中過嚟拍下拖🥰我哋今次點左四樣食物再加兩杯飲品,埋單連加一都系$500☺️蟹肉米粉生菜包見到米粉生菜包,非常特別😍沾上醬汁食落酸酸辣辣,造型特別,好岩打卡🫰冬陰功湯冬陰公湯系泰菜必點,酸酸辣辣真系好開胃,d料又足炸釀雞翼超級推介,必食之一🥰雞皮彈牙又juice,入麵包住肉碎、蝦、馬蹄、芫茜、胡椒,食落啖啖肉又彈牙,點埋個泰式辣醬,正🤤泰式炒河粉望見平平無奇,但系食落真系不得了,超級有鑊氣,而且調味適中,愈食愈惹味😋椰青新鮮又fresh,飲落好解渴🥰系我最愛嘅味道白馬王子飲品好靚,白色椰孑底,再有五顏綠色嘅三色冰,飲落清甜又有口感😍📍泰簡單 (銅鑼灣)銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓#cp值高泰菜 #銅鑼灣 #泰國菜推介 #美食推介 #氣氛一流 #環境優美 #室內室外座位 #香港探店 #yummy
蟹肉米粉生菜包
冬陰功湯
冬陰公湯系泰菜必點,酸酸辣辣真系好開胃,d料又足
炸釀雞翼
泰式炒河粉
椰青
新鮮又fresh,飲落好解渴🥰系我最愛嘅味道
白馬王子
📍泰簡單 (銅鑼灣)
銅鑼灣謝斐道517號總統戲院頂樓
#cp值高泰菜 #銅鑼灣 #泰國菜推介 #美食推介 #氣氛一流 #環境優美 #室內室外座位 #香港探店 #yummy #foodie #kol #relax #bar #cocktail #chill