2023-05-23
卜卜蜆冬陰功湯金邊粉 ($92)日本廣島蠔船湯黃麵 ($99)炸芝士雲吞 ($42)泰式蝶豆花特飲 ($28)一入鋪頭就聞到好重嘅濃湯味,已經令我口水都流晒,想快啲食嘢🤤🤤卜卜蜆冬陰功湯金邊粉個湯夠哂酸,亦都唔會太辣,好易入口,係我試過最正嘅其中之一🤪而卜卜蜆亦有6-7隻左右,每隻都係脹卜卜大大粒嘅,另外仲有蝦同青口🦐,係非常之抵食😙日本廣島蠔船湯黃麵,問返老闆先知原來船湯=濃豬骨湯,真係極度推薦俾大家😆廣島蠔都有4大隻,絕對唔係又腥又細隻個種,好有蠔味,呢個價錢絕對係值得一試!🤪炸芝士雲吞,估唔到芝士再加埋泰式辣醬原來係咁夾架😍😍 雲吞嘅皮都係好薄,唔點泰式辣醬都會有少少芝士嘅鹹味,而點咗佢附送嘅泰式辣醬之後,芝士味就會更加突出,真係好出色!😆(記住要襯塊皮仲脆個陣快啲食🤣)泰式蝶豆花特飲,深紫色好夢幻,味道酸酸甜甜咁,亦帶有少少檸檬味。係一個幾特別又唔常見嘅味道,值得一試🤤🤤評分:9/10❤️
日本廣島蠔船湯黃麵 ($99)
炸芝士雲吞 ($42)
泰式蝶豆花特飲 ($28)
評分:9/10❤️