2022-10-21 440 瀏覽
好久沒有吃泰式料理了,這邊竟然有泰料理吃到飽!!一整個超開心🥳馬上就選擇了吃到飽的套餐,如果不想要吃那麼多的話也有單點的菜單可以選擇店內的環境乾淨整潔明亮, 寬敞舒適不會覺得有壓迫感❤️因為是吃到飽用餐時間為一個半小時,不然真的會一直聊天一直坐到店休息!今天點的餐點🌟涼拌大薄片🌟綠咖喱香椰嫩雞🌟綠咖喱香椰魚片椒麻雞🌟泰式烤松阪豬月亮蝦餅🌟蝦醬空心菜🌟蝦醬高麗菜泰式打拋豬泰式炒河粉🌟蟹肉炒飯🌟泰式肉末冬粉湯🌟泰式奶茶🌟水果茶🌟香茅檸檬蜜茶🌟荔枝西米露🌟椰香紫米粥出餐速度很快點完餐後10分鐘內,就會開始陸續的上菜,這點很加分!!今天點的菜單

今天點的餐點
🌟荔枝西米露
🌟椰香紫米粥

今天點的菜單
2022-10-18 395 瀏覽
🧡🧡🧡泰泰🧡🧡🧡 想食啲酸酸甜甜嘅嘢❤️‍🔥,咁點可以唔食泰國菜🇹🇭一入嚟,呢度嘅老闆同員工都好nice 咁同啲食客講笑🤩🤩喺我哋後面坐咗一大同人慶祝生日,老細仲特別整咗甜品比佢哋🔥🔥🧡泰式海鮮冬陰公 (細)$109 🤩9.5/10上嚟已經聞到酸酸甜甜嘅香料味 聞到流晒口水🤤🤤飲落超級順口 好香椰奶味🥥🥥入面仲有勁多海鮮🦐🐙🦑有蝦 青口 魷魚 等 仲要件件都好彈牙 勁新鮮✨✨🧡泰式蛋包金邊粉 $120 🤩7.5/10一上到嚟就覺得好靚😝😝入面嘅金邊粉炒得好入味😎亦都好大碟 兩個人share都夠食其實都夠😽🧡串燒 (半打) (雞牛豬) $98🤩9.999/10超級超級超級推介‼️‼️‼️‼️食得出炭火燒嘅味🔥🪵每串串燒都非常柔嫩,有肉汁💦特別係雞肉同豬肉,點啊佢比嘅沙嗲醬真係冇得頂‼️______________________________ 味道😋: 9/10環境👀: 9/10服務👨🏻‍🍳: 9.5/10抵食💰: 8/10 泰泰Thai Thai Restaurant佐敦吳松街182號榮國中心地下B-D號舖______________________________#香港美食#餐廳推介#inst
🧡🧡🧡泰泰🧡🧡🧡

想食啲酸酸甜甜嘅嘢❤️‍🔥,咁點可以唔食泰國菜🇹🇭
一入嚟,呢度嘅老闆同員工都好nice 咁同啲食客講笑🤩🤩

🧡泰式海鮮冬陰公 (細)$109 🤩9.5/10

亦都好大碟 兩個人share都夠食其實都夠😽

🧡串燒 (半打) (雞牛豬) $98🤩9.999/10

超級超級超級推介‼️‼️‼️‼️
食得出炭火燒嘅味🔥🪵
每串串燒都非常柔嫩,有肉汁💦
特別係雞肉同豬肉,點啊佢比嘅沙嗲醬真係冇得頂‼️

味道😋: 9/10
環境👀: 9/10
服務👨🏻‍🍳: 9.5/10
抵食💰: 8/10

泰泰
Thai Thai Restaurant
佐敦吳松街182號榮國中心地下B-D號舖

#香港美食#餐廳推介#instafood #likeforlikes #hkfoodie # f手113foodie #大角咀#大角咀美食#旺角#旺角美食#太子#太子美食#佐敦美食#佐敦#泰國美食#泰國#冬陰功#串燒#泰國餐廳
2022-10-17 304 瀏覽
📍伊善大拼盤份量超多!!!炸雞非常嫩(被泰式料理耽誤的炸雞店)豬肉串很嫩也很甜拼盤裡也有在泰式餐廳很常看到的青木瓜絲。如果不太能吃辣,那麼在享用青木瓜絲前要三思且小口食用,因為它非常非常的辣🥵📍打拋豬肉飯很中規中矩的打拋豬肉飯,且口感偏鹹。這家適合人多來分食享用,不過就他們的服務來看,用完後就不會想再來了因這次完全是隨便選一家餐廳也沒有看過網路評論就直接來用餐,沒想到就踩地雷了。如果第一次來,建議先做足功課,因為店員只會以照念菜單的方式來介紹餐點。而且一開始也是以那種「蛤?自己不會看菜單嗎?」的態度和語氣來開始照本宣科唸菜單。在餐點上齊後,也不會介紹沾醬是怎麼使用的,很草率的上齊就去應付下一桌了。也許是員工不足才會那麼草率吧🤔餐點中規中矩,除了份量多,我想不到其他優點了🤯
📍伊善大拼盤

份量超多!!!
炸雞非常嫩(被泰式料理耽誤的炸雞店)
豬肉串很嫩也很甜

📍打拋豬肉飯
很中規中矩的打拋豬肉飯,且口感偏鹹。

也許是員工不足才會那麼草率吧🤔

餐點中規中矩,除了份量多,我想不到其他優點了🤯
2022-10-13 322 瀏覽
📌打拋豬肉飯📌辣椒綠咖喱雞飯📌泰式酸辣豬肉媽媽麵 📌張波泰式奶茶-今天分享CP值蠻高的一家泰式!🇹🇭開在店旁巷子中的巷內🤣蠻隱密的!店外陽光灑下來好美🌞店內小巧很多綠植🪴彷彿置身於叢林 雖然隱密但生意超好!只能現場候位 當天等大概20分鐘就有位子了!-泰式酸辣豬肉媽媽麵 湯頭酸辣好喝 好開胃😋 酸度大於辣度 大概微辣~麵是王子麵!裏頭配料也蠻多種🥰整體我覺得好吃!湯頭真的很讚✨辣椒綠咖喱雞飯辣度為中辣 咖哩醬汁濃郁 雞肉很嫩~還有附上馬鈴薯、水煮蛋 整體男友說很涮嘴!好吃!打拋豬肉飯男友吃不飽加點的😙怕辣的可以選擇不辣 我們選要辣 大概微辣🌶️配料豐富 有小黃瓜、香腸、荷包蛋 整體…只能說超…好…吃… 打拋豬好下飯🥹必點啦✨✨張波泰式奶茶還不錯喝但跟男友都覺得蠻甜的~🇹🇭這家還會想二訪!平價好吃!但對男生來說可能一份會吃不飽~
📌打拋豬肉飯

📌辣椒綠咖喱雞飯
📌泰式酸辣豬肉媽媽麵
📌張波泰式奶茶
今天分享CP值蠻高的一家泰式!🇹🇭
開在店旁巷子中的巷內🤣蠻隱密的!
店外陽光灑下來好美🌞店內小巧很多綠植🪴
泰式酸辣豬肉媽媽麵
湯頭酸辣好喝 好開胃😋 酸度大於辣度 大概微辣~

辣椒綠咖喱雞飯
辣度為中辣 咖哩醬汁濃郁 雞肉很嫩~
還有附上馬鈴薯、水煮蛋 整體男友說很涮嘴!好吃!

打拋豬肉飯
男友吃不飽加點的😙怕辣的可以選擇不辣
必點啦✨✨

張波泰式奶茶
還不錯喝但跟男友都覺得蠻甜的~🇹🇭

這家還會想二訪!平價好吃!
但對男生來說可能一份會吃不飽~
2022-10-13 364 瀏覽
值得推介的泰國菜,在佐敦搵到這間泰國餐廳,店舖的食物,環境,服務好用心經營,用心製作,員工友善良,真心要推介比大家,不是造馬。本人都是第一次去,睇OpenRice嘅留言咁多讚好,就決定就去這間餐廳睇下是否如OpenRice 留言咁好。當日打電話訂枱後,會收到店舖一個訊息確認訂枱的人數和收到餐廳食物餐牌。當日有朋友生日,我們要求留: 芒果糯米飯作生日蛋糕,可以要求寫生日牌,是這間舖頭的特色。晚上入餐廳後,環境舒服,老闆和員工非常友善的笑容。我們叫了頭盤小食拼盤,試了最大分別同其他泰國餐廳食嘅拼盤”小食仲熱”,外脆內諗👍🏼。還有泰式生蝦;蝦頭會炸上。泰式牛肉沙律;牛肉燒過,十分野味。豬頸肉值得推介,送啤酒一流,店舖有兩款手作啤酒,楊枝甘露啤酒, 青檸啤酒。另外,試咗清邁酸辣羅非魚,咸魚炒通菜和生菜包👍🏼👍🏼🥳。整體所有食物十分滿意,會再來。最令我們驚喜,朋友生日叫定泰式糯米飯蛋糕的時候,員工和老細,會一同唱生日歌慶祝🤣🤣🤣。老闆會走近客人面前傾偈,講下食物質素,講真喺香港絕對好少有這個情景。晚上10点店舖要關門,收舖前見員工收拾店舖,絕對沒有黑面,服務員十分之友善,是難能可貴的一間餐廳,

最令我們驚喜,朋友生日叫定泰式糯米飯蛋糕的時候,員工和老細,會一同唱生日歌慶祝🤣🤣🤣。老闆會走近客人面前傾偈,講下食物質素,講真喺香港絕對好少有這個情景。晚上10点店舖要關門,收舖前見員工收拾店舖,絕對沒有黑面,服務員十分之友善,是難能可貴的一間餐廳,絕對值得讚,讚,讚👏🏻👏🏻👏🏻👏🏻
2022-10-10 267 瀏覽
💰🦐 金錢蝦餅💰🇹🇭🍝 泰式河粉💰🦐🍗 蝦醬炸雞💰👊🏻🐷 打拋豬 💰🦐🥬 蝦醬高麗菜💰🇹🇭🍼 泰式奶茶💰解鎖泰式料理口袋名單兩個人可以把這些全部吃完真的頗厲害被自己嚇到😂1️⃣最讓我驚艷的是金錢蝦餅有別於以往的月亮蝦餅這厚實的口感很滿足我的大嘴巴一口咬下去就是爽還在嘴巴炸開滿滿的鮮蝦味沾上獨家梅子醬直接開胃對著泰國香米大開殺戒2️⃣泰式河粉也非常好吃以前看到泰式料理的菜單都覺得還好不會想點來吃但是酥皮說這家的泰式河粉好吃而且這次會帶我來解鎖是因為酥皮想再吃一次🇹🇭泰式河粉果然讓我直接拋棄泰國香米這次點太多東西🥲只能先犧牲掉黃咖哩軟殼蟹了🥲
💰🦐 金錢蝦餅💰

是因為酥皮想再吃一次🇹🇭泰式河粉
果然讓我直接拋棄泰國香米
這次點太多東西🥲
只能先犧牲掉黃咖哩軟殼蟹了🥲
甚少到佐敦搵食,不過約會好友揀咗呢一間泰國🇹🇭菜館,話老闆親民而且食物質素有料到,結果又真係有驚喜,人氣旺盛而且又真係幾滋味,無介紹錯喎🤤———————————————————————————🥢泰式烤雞🐔💬食得多海南雞,轉下口味食燒雞🐔,皮脆又夠入味,燒到有點焦燶咁,食多幾件都仲得😅.🥢粉絲蝦煲🍲🦐💬大蝦當然夠大隻,但係重點係粉絲,非常滋味,炒得乾身唔油膩,係非常之有水準☺️.🥢馬拉盞炒椰菜🥬💬咁多肉類點都要食返啲菜中和一下嘅,有鑊氣就足夠☺️.🥢泰式生菜包🥬💬炒得香口帶點辣,加多少少🤏青檸汁,新鮮生菜🥬包住食,必點之選🤤.🥢青檸燒牛肉🐮💬炭燒嘅牛肉香口,非常惹味,配上青檸汁好醒胃,芥蘭菜墊底夠豐富☺️.🥢咖喱軟殼蟹🦀配蒜蓉包🥖💬一大碗咖喱份量足,加上一碟炸軟殼蟹🦀,再跟多件蒜蓉法包🥖,無可能唔滿足😅.🥢芒果🥭糯米飯💬賣相超級引,芒果🥭砌成心型,中間放上糯米飯,再淋上椰漿,幾特別☺️
———————————————————————————
🥢泰式烤雞🐔
🥢粉絲蝦煲🍲🦐
🥢馬拉盞炒椰菜🥬
💬咁多肉類點都要食返啲菜中和一下嘅,有鑊氣就足夠☺️
🥢泰式生菜包🥬
🥢青檸燒牛肉🐮
🥢咖喱軟殼蟹🦀配蒜蓉包🥖
🥢芒果🥭糯米飯
2022-09-23 420 瀏覽
建議員工可以分為乾淨同清潔,因為收完台的員工上埋菜真的很唔衛生椰青炒飯味道好但有改善空間:椰青上的飯好多都跌左落台好浪費。中間的炸蝦可以乾身啲因為炸蝦唔應該枚。椰青肉令炒飯過濕生蝦好新鮮醬汁好味,蝦頭攞左去炸與別不同墨魚鹹蛋好特別

生蝦好新鮮醬汁好味,蝦頭攞左去炸與別不同

墨魚鹹蛋好特別

椰青炒飯
拼盤
生蝦
2022-09-22
5 分鐘 (堂食)
拼盤
生蝦
2022-09-14 538 瀏覽
一年一度的生日飯與朋友約了在佐敦的泰泰。本來只對生蝦刺身感興趣但來到見到餐牌相片十分吸引,每樣餸菜都想試,侍應的泰國姐姐對我們的問題有問必答,亦為我們推介餸菜十分親切。最後點了鮮蝦刺身,冬陰功湯,薄餅,清湯烏頭魚,馬拉盞炒椰菜苗,木瓜沙律及四杯飲品。泰式生蝦刺身。刺身味道較淡但配上酸辣的醬汁十分惹味,蝦頭亦炸得香脆。馬拉盞炒椰菜苗。馬拉盞的鹹香惹咪與椰菜苗獨特的苦澀和口感十分配合。冬陰功湯。原以為冬陰功湯會好辣但上菜時看到顏色偏奶白,果然椰香味十分濃郁對於不太能吃辣的我覺得非常易入口,配上薄餅食用亦十分滋味。木瓜沙律味道不過不失。最後出場是清湯烏頭。雖說是清湯但其實是酸酸的湯底。湯底裏有很多肉碎和蘑菇,湯多到要另外分開上。烏頭魚在爐火上烹煮,味道慢慢變濃郁越食越香。魚底有椰菜吸收了湯汁的精華亦非常美味。朋友特地預訂了芒果糯米飯甜品來慶祝生日。老闆專人將甜品送上並聯同員工一同唱泰文生日歌,氣氛十分熱烈,非常難忘。芒果糯米飯有在泰國食到的味道,雖然芒果偏酸但剛好中和椰汁的甜味。是次用餐體驗十分好,老闆熱情好客會主動幫我哋影合照。員工的泰國姐姐亦非常友善,會主動給我們放袋的籃,亦熱情地介紹餸

泰式生蝦刺身刺身味道較淡但配上酸辣的醬汁十分惹味,蝦頭亦炸得香脆。

是次用餐體驗十分好,老闆熱情好客會主動幫我哋影合照。員工的泰國姐姐亦非常友善,會主動給我們放袋的籃,亦熱情地介紹餸菜。店內氣氛熱鬧,適合朋友聚會。
2022-09-13
2022-09-12 433 瀏覽
我哋一家四口都係食素,睇到有素食Group介紹話好正,趁老公生日臨時臨急一星期前Book位(聽講好Full Booking)前後都叫咗好多嘢食,本身想叫個素冬陰公湯,但真係太飽!最後仲送咗4個甜點每道菜式都好出色!因為我哋係佛教家庭,要走五辛,而泰國好多菜式一定要配蒜,洋蔥,乾蔥,不過都唔會唔夠味!相信廚房同老板都下咗唔小心機去研究!最出色係果個脆脆麵同竹筒素雞,一來出面唔多泰國菜有呢種做法,二來味道炸得好鬆脆!三來調較得啱啱好!呢間係我食過最好食泰菜之一

呢間係我食過最好食泰菜之一

柚子沙律
素肉生菜包
素炸魚球
青咖哩飯
咖哩脆脆麵
竹筒素雞(唔記得咗叫咩名)
2022-09-11
慶祝紀念
生日
柚子沙律
素炸魚球
青咖哩飯
咖哩脆脆麵
竹筒素雞(唔記得咗叫咩名)
2022-09-06 420 瀏覽
今年老公生日話想食泰國嘢,經朋友介紹之下我哋選擇咗泰泰。位置喺佐敦,非常方便❤️因為太多嘢都想食,正當我哋喺度1516諗食乜嘢之際,店員都好殷勤咁介紹咗啲菜式俾我哋❤️ 非常感激👍🏻今次我哋叫咗一個拼盤,有佢哋出名嘅黃金蛋同黑金蛋。其實係蝦滑墨魚滑包住蛋嚟炸,好有特色而且味道特別,非常彈牙!有泰國地道美食魚餅同勁大塊嘅蝦尾多士。呢個拼盤嘅份量大到我其實已經飽咗一半🤣經老闆介紹完,我哋飲咗唔係周圍都有嘅冬陰功清湯,佢哋嘅材料十足,冬陰功冇咗椰奶嘅味道我都係第一次試,非常開胃,辣味十足❤️大大碟嘅青檸燒牛肉🥩,牛肉嫩滑入味,燒得啱啱好,配搭埋蒜片食簡直一流!牛肉嘅底部鋪滿芥蘭,平時唔鍾意食芥蘭嘅我其實都忍唔住食咗好多🌱。 因為佢哋炒得熟度啱啱好,好爽脆!🍚豬頸肉炒飯好夠鑊氣,粒粒飯都有豉油嘅香味。 阿女就超級欣賞佢哋個豬頸肉,下次一定要就咁叫一碟燒豬頸肉俾佢🐷飲品方便,我哋就選擇左🥤青檸沙冰同芒椰沙沙。 青檸沙冰本身係爸爸叫嘅,點知阿女飲咗一啖之後就停唔到,酸酸甜甜又凍冰冰,非常 refreshing 🍸 甚少叫嘢飲嘅我今次對呢杯嘢飲一啲都冇失望,芒果味十足,裏面仲要有芒果肉㗎!Book 餐廳之
今年老公生日話想食泰國嘢,經朋友介紹之下我哋選擇咗泰泰。
位置喺佐敦,非常方便❤️

Book 餐廳之前其實見到佢哋有個芒果糯米飯生日蛋糕🎂,賣相非常之好睇。好鍾意食芒果糯米飯嘅我其實唔想放過,但係因為份量太多,我打消左呢個念頭。 到去到餐廳睇餐牌嘅時候見到佢哋都有得叫芒果糯米飯蛋糕,咁啱係老闆落單就梗係同佢講咗句我老公生日啦,老闆行開之前就問咗我一句先生叫乜名,問我係唔係咁樣串之後就行開咗。其實都會估到佢哋會搞搞小意思,但係最估唔到嘅係送出嚟嘅蛋糕係獨一無二我無響佢哋個餐牌見過㗎! 而且當老闆拎個蛋糕過嚟嘅時候,附近嘅員工見狀就會即刻停低手頭上工作一齊行咗過嚟,為我老公唱咗首泰國版嘅生日快樂❤️ 真係超窩心超驚喜!

下次一定要拉大隊去食❤️❤️
2022-09-03 467 瀏覽
上次同朋友嚟完,整體幾好,但今次好明顯差咗。最明顯唔得係粉絲蝦煲嘅蝦,就咁睇落有芫茜遮住好似冇乜嘢,一夾隻蝦竟然成隻蝦肉同殼係完全分離。明燈下睇得好清楚,蝦殼黑色,蝦鬚唔剪,究竟啲蝦放咗幾耐呢?雪貨之中用品質最差嘅,隻蝦仲要一開二,錢唔係咁賺的。幾道菜中得粉絲味道係幾好,其他都唔會想再食。其實啲蝦咁嘅樣係可以當場投訴,不過諗住冇下次就慳返啖口水算啦。聽朋友講呢間餐廳因為某種顏色所以開咗年幾就超多人識,而且愈嚟愈旺,要提前好多book位,雖然香港人好多都唔識食,但咁嘅質素對唔對得住你班支持者呀?
上次同朋友嚟完,整體幾好,但今次好明顯差咗。

泰泰拼盤

炸雞半隻

咖哩軟殼蟹

粉絲蝦煲

2022-09-01 343 瀏覽
第一次令我肯衝動寫食評, 原因食物有水準+職員有誠意。我哋三個人點咗1. 泰式生蝦刺身, 新鮮又脆口(蝦頭有咸蛋黃炸過夠香口😋)2.青檸燒牛肉😚3.紅咖喱海鮮小金瓜, 賣相點止淨係打卡, 好嘢味及配埋烤酥餅, 食唔停口🤭4.椰青必飲5.芒果花糯米甜點, 兩個朋友生日我預訂🎂慶祝, 老闆及職員一齊唱泰文生日歌(我哋好驚喜, 講真我欣賞職員停底手上工作, 圍住唱歌,係幾開心幾搞笑架😆)我倆個生日朋友話好喜歡d 食物及環境, 份量好夠食,價錢合理,會再encore 去食🫰🏻PS: 老闆free 咗烤酥餅&名牌,我地好驚訝, 原來我哋開心、老闆都開心🥳
第一次令我肯衝動寫食評, 原因食物有水準+職員有誠意。
我哋三個人點咗
2.青檸燒牛肉😚
4.椰青必飲

2022-09-01
慶祝紀念
生日
  • 泰式生蝦刺身、椰青
  • 青檸燒牛肉
2022-08-13 920 瀏覽
之前朋友買過外賣俾我食,都覺得正於是今次試堂食-椰青好甜,啲果肉唔洗太用力就刮到黎食好爽生菜包本身偏辣啲,我哋要求左少辣,我幾食得辣既,少左辣之後都好香好好食,肉碎多到差啲生菜都唔夠包Pad Thai個蛋咁包又幾靚,味道好好冬陰公湯超好飲,仲好多料,勁開胃串燒唔錯,我哋叫左雞同豬,啲肉唔韌,整得岩岩好,一啲都唔柴不過個醬唔夠香同油左少少-現場氣氛好熱鬧,有人生日會有一堆職員過嚟同你唱生日歌,然後蠟燭插係一個心形芒果糯米飯,都幾正。下次朋友生日會考慮
之前朋友買過外賣俾我食,都覺得正
於是今次試堂食
椰青好甜,啲果肉唔洗太用力就刮到黎食好爽
生菜包
Pad Thai個蛋咁包又幾靚,味道好好
冬陰公湯超好飲,仲好多料,勁開胃
串燒唔錯,我哋叫左雞同豬,啲肉唔韌,整得岩岩好,一啲都唔柴
不過個醬唔夠香同油左少少
金邊粉
串燒(雞豬)
細芒果糯米飯
椰青
夏天特別愛食泰菜。碌碌下openrice 發現左間正野適逢朋友生日 搞搞新意思🎂生日蛋糕?厭了芒果糯米飯蛋糕咁有gimmick✨朋友開心 我都開心💓✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎ ✐ ✎⍥ 泰式生蝦刺身 ❙ $138好耐無生蝦過😏 第一次見會連埋炸蝦頭,蝦膏就預左無架啦🤣不過又幾有誠意呀。⍥ 生菜包 ❙ $98揀左豬肉,一大碟好惹味!!對我黎講辣左少少😆但接受到既,反而朋友們都愛。睇清楚勁多肥豬肉🫠我諗佔左六七成,我唔鍾意囉⋯⋯⋯⋯⍥ 黃金黑金雙拼 ❙ $78試試招牌,就係墨魚滑包住鹹蛋黃/皮蛋炸成球,咁岩有一舊唔太新鮮有同職員講,職員隨即有禮地更換👍🏻而我比較鍾意墨魚滑皮蛋多啲,味道較出眾,但亦唔係非試不可。⍥ 紅咖喱海鮮小金瓜 ❙ $138😅比我想像中細個,十啖左右就ko左😂😂😂但賣相靚仔,南瓜細細顯得海鮮好多,咖哩好香,岩我口味😙試一次就夠,因為唔抵食hahaha⍥ 世一芒果三色糯米飯蛋糕 ❙ $268嘩!不得了!前一日要訂定😝呢個係細size岩5-8食,但我地一行三人都食晒🤭芒果好甜,砌成花花幾有誠意。三色糯米飯分別係蝶豆花、斑斕同原味!好香好香糯米煙韌唔會
夏天特別愛食泰菜。

碌碌下openrice 發現左間正野

⍥ 生菜包 ❙ $98

⍥ 黃金黑金雙拼 ❙ $78

⍥ 紅咖喱海鮮小金瓜 ❙ $138

⍥ 世一芒果三色糯米飯蛋糕 ❙ $268
嘩!不得了!前一日要訂定😝呢個係細size岩5-8食,但我地一行三人都食晒🤭芒果好甜,砌成花花幾有誠意。三色糯米飯分別係蝶豆花、斑斕同原味!好香好香糯米煙韌唔會太硬,我呢個阿婆胃食左好多都無唔舒服😏椰漿因應自己喜好倒多倒少,我地倒左around1/3都覺得好夠,生日蛋糕食厭左不坊玩下新意思🫶🏻

⍥ 椰青 ❙ $39
食左咁多香口野,order個椰青清清油膩絕對好🙌🏻記得刮埋椰肉唔好浪費🤣