2021-03-14
今日314點都要同情人慶祝下食餐好d,所以就揀左呢間泰國菜餐廳,因為無得去泰國玩,大家都有點懷念。餐廳環境都幾好,幾舒服。.迷你小食雙拼(蝦餅/魚餅/素春卷)我地揀左蝦餅同素春卷,新鮮炸起熱辣辣,好香脆。蝦餅入邊嘅蝦肉亦都好彈牙,有蝦味。至於個素春卷入邊有粉絲,黑木耳絲,蘿蔔絲,蔥絲,味道一點也不單調。.泰式沙嗲串燒 (豬/牛/雞)我地揀左豬同雞,各3串。個人比較推薦雞肉,配埋個沙嗲汁,幾惹味。.泰式粉絲什菜煲呢個菜好啱d唔食辣嘅朋友,入面有菜心,芥蘭,粉絲,蘿蔔絲,秀珍菇,椰菜等,咩菜都有d,幾健康。而且啲菜煮得幾爽口,抵讚。不過味道略嫌重手了一點,但整體都不錯。.泰式蛋包金邊粉伴蝦呢個金邊粉真係整得好出色,個網蛋賣相整得靚之餘,味道酸酸甜甜,炒得好入味。而且金邊粉嘅口感彈牙,軟硬適中,入面重有幾隻大蝦添。推薦!.椰汁西米糕椰汁西米糕的椰汁味香濃,如果入邊有埋粟米,口感就更好。
迷你小食雙拼(蝦餅/魚餅/素春卷)
泰式沙嗲串燒 (豬/牛/雞)
泰式粉絲什菜煲
泰式蛋包金邊粉伴蝦
椰汁西米糕
椰汁西米糕的椰汁味香濃,如果入邊有埋粟米,口感就更好。