2021-03-14 85 瀏覽
今日314點都要同情人慶祝下食餐好d,所以就揀左呢間泰國菜餐廳,因為無得去泰國玩,大家都有點懷念。餐廳環境都幾好,幾舒服。.迷你小食雙拼(蝦餅/魚餅/素春卷)我地揀左蝦餅同素春卷,新鮮炸起熱辣辣,好香脆。蝦餅入邊嘅蝦肉亦都好彈牙,有蝦味。至於個素春卷入邊有粉絲,黑木耳絲,蘿蔔絲,蔥絲,味道一點也不單調。.泰式沙嗲串燒 (豬/牛/雞)我地揀左豬同雞,各3串。個人比較推薦雞肉,配埋個沙嗲汁,幾惹味。.泰式粉絲什菜煲呢個菜好啱d唔食辣嘅朋友,入面有菜心,芥蘭,粉絲,蘿蔔絲,秀珍菇,椰菜等,咩菜都有d,幾健康。而且啲菜煮得幾爽口,抵讚。不過味道略嫌重手了一點,但整體都不錯。.泰式蛋包金邊粉伴蝦呢個金邊粉真係整得好出色,個網蛋賣相整得靚之餘,味道酸酸甜甜,炒得好入味。而且金邊粉嘅口感彈牙,軟硬適中,入面重有幾隻大蝦添。推薦!.椰汁西米糕椰汁西米糕的椰汁味香濃,如果入邊有埋粟米,口感就更好。
迷你小食雙拼(蝦餅/魚餅/素春卷)
泰式沙嗲串燒 (豬/牛/雞)
泰式粉絲什菜煲
泰式蛋包金邊粉伴蝦
椰汁西米糕
椰汁西米糕的椰汁味香濃,如果入邊有埋粟米,口感就更好。
2021-03-14
近呢幾次去彌敦道726號salon整頭髮,就發現呢棟大廈🏢越黎越多食肆進駐🧐 早幾日因為去剪頭髮💇🏻‍♀️,就搵左呢間泰國菜餐廳同家人一齊食晚飯🍴餐廳既面積都幾大,枱與枱之間雖然唔算好闊落,起碼都叫做坐得舒服🤔 當日我地7點去到已經有六七成入座率,估唔到大家咁識搵地方食飯🤣******************************✨ 醃酸辣鳳爪 ($78)鳳爪十分爽口而且夠凍❄️,食落冰冰涼涼,加埋酸酸甜甜既醬汁,作為開胃前菜就最適合不過😋 最重要既係因為個醬唔辣,只要避開d辣椒籽🌶,就算係唔食辣既朋友都食得到👌🏻-✨ 馬拉盞炒西蘭花🥦 ($72)馬拉盞炒菜平時就食得多,難得呢度有西蘭花就點左碟黎試😼西蘭花新鮮炒起非常有鑊氣,上桌既時候仲出緊煙,熱辣辣之餘仲香氣撲鼻🌀馬拉盞味道唔會過鹹,西蘭花爽脆,就算食蔬菜都可以好惹味😛-✨ 泰式沙嗲 (半打)🍢 ($85)沙嗲串絕對係泰國菜必點item,唔知大家又點睇呢?😆呢度既沙嗲串有豬🐷/牛🐮/雞肉🐔可以任選兩款,當日我地就揀左豬肉同牛肉,每一串肉都大舊到牛龜咁大,性價比甚高🤩啖啖肉既沙嗲串加上香濃沙嗲醬,惹味之餘仲夠juicy,不過個人覺得牛肉

✨ 醃酸辣鳳爪 ($78)

✨ 馬拉盞炒西蘭花🥦 ($72)
馬拉盞炒菜平時就食得多,難得呢度有西蘭花就點左碟黎試😼
馬拉盞味道唔會過鹹,西蘭花爽脆,就算食蔬菜都可以好惹味😛
✨ 泰式沙嗲 (半打)🍢 ($85)
沙嗲串絕對係泰國菜必點item,唔知大家又點睇呢?😆
啖啖肉既沙嗲串加上香濃沙嗲醬,惹味之餘仲夠juicy,不過個人覺得牛肉略嫌有d韌,豬肉會比較好食😅

✨ 青咖喱雞肉🥘 ($82)
咖喱同樣係泰國菜必食item,呢度既青咖喱有豬🐷/牛🐮/雞🐔/鴨肉🦆可選,當日我地揀左沙嗲串以外既雞肉,令呢一餐晚餐食勻豬/牛/雞三款肉類😝

青咖喱帶有淡淡椰汁味🥥,唔食得辣既我覺得有少少辣,不過係可接受既辣度👌🏻
咖喱入面有好多雞肉,仲有椰菜花、西蘭花、紅蘿蔔同紅椒,超級足料👍🏻

✨ 印度油酥餅 (2件)🫓 ($36)
由於家人唔想食飯,我地就點左份印度油酥餅

餐廳好貼心咁將油酥餅一分為四✂️,香脆得黎唔會過油,蘸點咖喱黎食都不錯👌🏻
👧🏻人均消費:$180 (另+10%服務費)
😋味道指數:3.5/5
💰抵食指數:3.2/5
🪑環境指數:3/5
💁🏻‍♀️服務指數:3/5
👍🏻再訪指數:3/5
📍泰屋
地址:旺角彌敦道726號2樓
⏰營業時間:12:00–23:30 (Mon–Sun)
2021-03-12 55 瀏覽
有排都仲未可以去旅行,依加唯有每款國家菜色輪住食當飛咗轉,今日就去試下呢間泰國餐廳嘅LUNCH。餐廳門面有大佛、和尚等裝飾,內裡環境寬闊,寧靜舒適,店員亦非常勤力清潔消毒,令人可以好安心咁享受用餐。午餐餐牌有好多選擇,我地揀咗泰式豬手飯同香菜炒公仔麵配豬扒,飲品要青檸梳打同珍多冰,跟餐仲有兩細碗冬陰公湯。泰式豬手飯嘅豬手煮得好稔,豬手份量好大份,個汁撈飯好好食;香菜炒公仔麵配豬扒嘅豬扒唔會煮到變柴皮,個公仔偏辣但辣得黎好開胃,仲唔會成口油;青檸梳打唔會過甜,珍多冰班蘭葉綠色粉條亦夠軟滑幾好食,椰漿份量剛剛好。整體用餐滿意,下次去開旺角想食泰國野又多一個選擇。

整體用餐滿意,下次去開旺角想食泰國野又多一個選擇。
2021-03-10 57 瀏覽
有番晚市堂食,個感覺真係唔同哂!今晚去開旺角,揀左間泰菜黎同朋友賀一賀佢,位置都方便,係T.O.P.隔離,行完街黎食就岩哂。個場位置唔算多,一眼望哂,所以book定位會好啲。雖然設計係open plan,位同位之間係冇乜距離,但中間都有透明膠板,唔錯!.好肚餓,所以都嗌左幾多野食。前菜嗌左鳳爪沙律、春卷同蝦餅。先講講鳳爪沙律,味道適中,唔會太酸/太甜,份量都多架。鳳爪唔會太硬,爽口!春卷同蝦餅呢兩款炸物都好新鮮,熱辣辣既。呢到上菜速度都幾快,食完沙律岩岩好可以食炸野~ 春卷入面有啲粉絲,個皮又脆,皮薄餡多!蝦餅就有啲普通,食唔出新鮮同彈牙既感覺,相比起春卷吸引力大啲~.食完前菜,就到左炒椰菜苗海鮮焗飯。個椰菜苗都幾嫩,冇渣,味道都唔會太鹹,好惹味,好快就食哂~個海鮮焗飯賣相好吸引,原個椰盅上,上面仲插住青口,打卡同味道都一流!佢個飯有少少似芒果糯米飯既感覺,但食完都唔會好濟,一粒粒好咬口。呢個飯兩個人share岩岩好,有兩件青口、兩隻蝦同兩舊魷魚,青口好大隻,仲好甜。呢個飯推介~.雖然食完前菜同主菜都飽飽地,但一定要食埋芒果糯米飯黎個完美既Ending🤣呢到既雙色芒果糯米飯都唔錯,芒果

雖然食完前菜同主菜都飽飽地,但一定要食埋芒果糯米飯黎個完美既Ending🤣呢到既雙色芒果糯米飯都唔錯,芒果好甜,黑糯米既味道好重,同椰汁好夾。白色糯米本身唔會做到好甜,配埋椰汁同芒果岩岩好,唔會甜到封喉。

以後黎旺角想食泰國野又多個選擇啦!
2021-03-09 73 瀏覽
自從轉左份工係旺角返之後,真係發覺原來旺角呢啲旺區食野都唔一定貴嘅今日Lunch黎食嘅呢間「泰屋」都係同事介紹俾我, 佢哋一致認同話平靚正咁話喎好啦~一於去試下先!「泰屋」入面座位都幾舒服, 大部份係梳化位, 空間寬敞不過最緊要係望望佢地個Lunch menu先又真係幾平啵由最平嘅$42泰式鴨胸伴飯到最貴嘅都只係$68海南雞飯,仲要有好多選擇湯粉、炒粉、炒飯、咖哩就連素食者都照顧到仲要免加一同每人一碗冬陰公湯咁嘅價錢真係幾抵我就叫左豬頸肉炒貴刁+椰汁冰, 同事就叫左炒金邊粉我哋另外再叫炸蝦餅併春卷,都係$45一落完單就有送兩碗冬陰公黎啦冬陰公夠哂惹味,酸味好醒胃,唔會太辣,啱哂我哋好快脆啲食物都送哂黎啦豬頸肉炒貴刁都幾大碟,炒得夠乾身,貴刁大大塊唔會炒到一舊舊👍望落好似無咩調味咁,但其實食落夠哂味~😎豬頸肉份量都幾多,都有8-10片,仲要每一件都勁大塊🤤咬落肉質爽口唔韌,好食!❤️同事個炒金邊粉有鮮蝦、青口同魷魚件佢話都炒得夠乾身,酸味適中,啱佢口味👏🏻炸蝦餅併春卷係即叫即炸送上黎香脆熱辣,絕對唔係一早炸定再翻熱個種😎炸蝦餅好厚身,點雞醬食簡直一流!仲好鮮味添而春卷入面係全素,但連無肉不

好啦~一於去試下先!

「泰屋」入面座位都幾舒服, 大部份係梳化位, 空間寬敞

不過最緊要係望望佢地個Lunch menu先

又真係幾平啵

湯粉、炒粉、炒飯、咖哩就連素食者都照顧到
仲要免加一同每人一碗冬陰公湯
咁嘅價錢真係幾抵

我就叫左豬頸肉炒貴刁+椰汁冰, 同事就叫左炒金邊粉
我哋另外再叫炸蝦餅併春卷,都係$45

一落完單就有送兩碗冬陰公黎啦

冬陰公夠哂惹味,酸味好醒胃,唔會太辣,啱哂我哋

好快脆啲食物都送哂黎啦

望落好似無咩調味咁,但其實食落夠哂味~😎
豬頸肉份量都幾多,都有8-10片,仲要每一件都勁大塊🤤
咬落肉質爽口唔韌,好食!❤️

同事個炒金邊粉有鮮蝦、青口同魷魚件
佢話都炒得夠乾身,酸味適中,啱佢口味👏🏻

炸蝦餅併春卷係即叫即炸
送上黎香脆熱辣,絕對唔係一早炸定再翻熱個種😎
炸蝦餅好厚身,點雞醬食簡直一流!仲好鮮味添
而春卷入面係全素,但連無肉不歡嘅我都覺得幾唔錯
雖然佢係炸嘅,但一啲都唔油膩,炸得好脆

最後埋單都係$155,呢個價錢同質素絕對係抵食!下次試埋咖哩先!
向來都很喜歡吃泰菜,行完山就到了位於旺角的泰國餐廳,入場已經聽到很輕快的泰國音樂,門口就擺放了一些泰國的佈置,很有泰國🇹🇭風情!由於我們吃飯的時間時六時許,所以暫時都沒太多人。(但繁忙時間要等位,試過等不到位要轉場🥲)少人有少人的好,店員帶領我們到窗邊等位置,可以飽覽👀彌敦道的景色。而這裡感覺也很寬敞,坐得挺舒適的。☺️🦀脆脆椰香軟殼蟹 $178這道菜色是「是日推介」,脆米粉鋪底,配以香炸的軟殼蟹。軟殼蟹很酥軟,而脆脆米粉有酸甜感覺,小朋友👧🏻👦🏻應該很喜歡這道菜。🥬馬拉盞炒通菜 $72吃泰菜必叫菜色,總是覺得要叫些蔬菜才夠健康☺️。爽脆的通菜配上馬拉盞,炒得很入味,但又不會覺得太鹹,送飯一流😋。🍚冬蔭功鮮蝦炒飯 $85平時都是吃冬蔭功湯,不知道冬蔭功炒飯是什麼玩法?🤔粒粒飯都佈滿冬蔭功香味,而且用蛋碎、菇、蝦來炒,相當惹味!🤪🥖香蔥蒜蓉包 $36蒜蓉包焗得恰到好處,咬下去很香脆,而且也很有蒜蓉味,正!😋整體來說,人均二百元幾埋單,性價比不錯,下次也會再來!👍🏻😙
向來都很喜歡吃泰菜,
行完山就到了位於旺角的泰國餐廳,
入場已經聽到很輕快的泰國音樂,
門口就擺放了一些泰國的佈置,
很有泰國🇹🇭風情!

由於我們吃飯的時間時六時許,

少人有少人的好,
店員帶領我們到窗邊等位置,
可以飽覽👀彌敦道的景色。

而這裡感覺也很寬敞,
坐得挺舒適的。☺️

🦀脆脆椰香軟殼蟹 $178

🥬馬拉盞炒通菜 $72

🍚冬蔭功鮮蝦炒飯 $85

🥖香蔥蒜蓉包 $36
蒜蓉包焗得恰到好處,咬下去很香脆,而且也很有蒜蓉味,正!😋

2021-03-04 89 瀏覽
早排就係尖沙咀食左間叫韓屋,依日就黎旺角既泰屋試吓🤣• 迷你小食雙拼(蝦餅拼素春卷)$82食泰國嘢一定要嗌返啲小食食下,依度既炸物係炸得幾出色,唔會油淋淋,金黃色既蝦餅非常之彈牙,而素春卷包住蔬菜同粉絲,口感都唔錯😌點埋最愛嘅泰式辣醬,冇得彈🤤• 冬陰公鮮蝦湯(細) $88一𢳂落去睇到好多料,有好多我鐘意嘅菇菇同蕃茄,當然唔少得鮮蝦啦!味道黎講香茅香料味道都好重,辣度算bb辣級數,兩個人飲份量剛好~• 飛天炒通菜 $72食咁多肉都要食返碟菜平衡返,通菜炒得啱啱好,顏色翠綠,夠嫩食落冇渣,炒得有獲氣又惹味🤩• 印尼海鮮炒飯 $85飯炒得粒粒分明,盡顯師傅嘅功架,海鮮有魷魚、青口同蝦,炒飯面仲有隻太陽蛋可以撈埋一齊食😙
早排就係尖沙咀食左間叫韓屋,依日就黎旺角既泰屋試吓🤣

• 迷你小食雙拼(蝦餅拼素春卷)$82

• 冬陰公鮮蝦湯(細) $88

• 飛天炒通菜 $72

• 印尼海鮮炒飯 $85
2021-03-02 5430 瀏覽
想念到泰國旅行的日子,於是相約友人到旺角吃泰菜,泰屋是樓上店舖,座位寛闊舒適,在疫情下特別安心泰國椰青 $42我們在泰國旅行時每天喝1個椰青!很是懷念,於是也點了1個,椰汁清甜解渴,最後挖了裡面的椰子肉當甜品沙嗲串燒 $85/6串可選牛/豬/雞,我們選了牛和雞,串燒熱辣辣剛燒好,有6串好抵食,香濃的沙嗲醬包含花生碎,沾著吃非常惹味冬蔭公鮮蝦炒飯 $85酸酸辣辣的冬蔭公炒飯,粒粒分明又不會太硬身,裡面有蕃茄粒、大蝦等,好開胃,微辣適合大眾口味,大蝦爽口彈牙,推介紅咖哩牛尾 $108香口的紅咖哩味道偏甜,加入椰汁後變得更香濃,牛尾大大件炆至軟腍,很香牛肉味,與紅咖哩十分合襯,咖哩內更有椰菜花、豆角等配菜,增加口感,不會太膩印度油酥餅 $36因為紅咖哩實在好吃,我們另外點了一份油酥餅沾咖哩醬吃,油酥餅不會太油,酥酥脆脆的口感,好吃其他餐牌:總括來說,地點就腳,味道充滿泰式風情,下次還會再來

泰國椰青 $42

沙嗲串燒 $85/6串

冬蔭公鮮蝦炒飯 $85

紅咖哩牛尾 $108

印度油酥餅 $36

其他餐牌:

總括來說,地點就腳,味道充滿泰式風情,下次還會再來
  • 冬陰公鮮蝦炒飯
  • 椰青
2021-02-26 106 瀏覽
番工咁辛苦 難得今日收工可以去食野!食嘢係減壓最正嘅方法🙌🏾🙌🏾💕💕今次去食泰國嘢😚😚炒通菜 ($72)呢個都好食好健康 味道啱啱好!蒜香味都夠!其實平時好少食通菜😆😆不錯冬陰功鮮蝦湯 ($88)我第一次試啊!呢個係唔辣超啱我🤪🤪佢係超多料 主要係蝦同蘑菇 仲有好多香料🙌🏾但係越飲越有點太鹹了點🤭原個菠蘿海鮮炒飯 ($98)係好甜㗎! 講緊啲菠蘿🤪真係食到菠蘿味啲炒飯 海鮮包括青口魷魚等等 仲有雞肉肉鬆青瓜腰果等等配料 好豐富都係第一次試好新奇🤪🤪青木瓜沙律 ($78)呢個有點太貴了😂 佢嘅味道酸酸地係幾好不過我唔係太鍾意食沙律 覺得好硬🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️佢有豆角 咁勁嘅草青味🥲🥲不喜歡青檸梳打 ($33)有啲似鹹檸檬柑橘梳打 好解辣椰汁冰 ($33)呢個我鍾意❤️不過我仲咁鍾意係椰青🤪🤪
番工咁辛苦 難得今日收工可以去食野!
食嘢係減壓最正嘅方法🙌🏾🙌🏾💕💕
今次去食泰國嘢😚😚

炒通菜 ($72)
呢個都好食好健康 味道啱啱好!蒜香味都夠!
其實平時好少食通菜😆😆不錯

冬陰功鮮蝦湯 ($88)
我第一次試啊!呢個係唔辣超啱我🤪🤪
佢係超多料 主要係蝦同蘑菇 仲有好多香料🙌🏾
但係越飲越有點太鹹了點🤭

原個菠蘿海鮮炒飯 ($98)
係好甜㗎! 講緊啲菠蘿🤪
真係食到菠蘿味啲炒飯 海鮮包括青口魷魚等等
仲有雞肉肉鬆青瓜腰果等等配料 好豐富
都係第一次試好新奇🤪🤪

青木瓜沙律 ($78)
呢個有點太貴了😂 佢嘅味道酸酸地係幾好
不過我唔係太鍾意食沙律 覺得好硬🤦🏼‍♂️🤦🏼‍♂️
佢有豆角 咁勁嘅草青味🥲🥲不喜歡

青檸梳打 ($33)
有啲似鹹檸檬柑橘梳打 好解辣

椰汁冰 ($33)
呢個我鍾意❤️不過我仲咁鍾意係椰青🤪🤪
2021-02-23 100 瀏覽
泰屋位於旺角彌敦道726號,交通方便,約朋友出街食飯最岩!泰屋主打泰國菜,餐廳嘅裝修都充滿泰國風情!冬蔭功鮮蝦湯 (細)$88帶香濃椰香,酸度及辣度剛剛好,適合香港人口味!材料包括有一隻大蝦,車厘茄,秀珍菇,泰式香料等!青木瓜沙律 $78酸味及辣味輕微,連唔食得太辣嘅朋友都可以品嘗到!青木瓜夠爽脆,好開胃!馬拉盞炒雜菜 $72有西蘭花、芥蘭、椰菜、紅蘿蔔、秀珍菇、栗米芯等,健康又豐富!冬蔭功鮮蝦炒飯 $85炒飯內有幾隻蝦仁及秀珍菇,炒飯炒至粒粒分明,帶有香茅及泰式香料味!

冬蔭功鮮蝦湯 (細)$88

青木瓜沙律 $78

馬拉盞炒雜菜 $72

冬蔭功鮮蝦炒飯 $85

2021-02-22 85 瀏覽
喺旺角搵到一間平民美食。🇹🇭泰式香葉肉碎煎蛋飯 $55🇹🇭馬拉盞炒通菜 $45🇹🇭泰式豬頸肉炒河 $45呢間幾抵食,雖然上嘅菜貌相有啲Hea,尤其碟炒河,同茶餐廳差唔多🍽,不過係好食嘅,份量又多夠足料,如果個煎蛋可以流心嘅話就更加好,馬拉盞少少辣又唔會好辣🥬,幾啱香港人食,豬頸肉都係幾多,仲叫咗兩杯熱飲,凍檸水同凍檸茶。佢哋有set lunch,平均都係呢啲價錢,仲要免加一。環境好大好多座位,坐得舒服,幾啱傾偈。門口有啲佛教嘅擺設🙏,有泰國嘅風情。📍泰屋 - 旺角彌敦道726號2樓
喺旺角搵到一間平民美食。

🇹🇭泰式香葉肉碎煎蛋飯 $55
🇹🇭馬拉盞炒通菜 $45
🇹🇭泰式豬頸肉炒河 $45

📍泰屋 - 旺角彌敦道726號2樓
午餐
好耐無食泰國野啦~今晚約左好友飯聚,佢揀左呢間位於旺角既泰屋。餐廳環境寬敞,卡位舒適,重點係所有侍應都非常親切有禮!冬蔭公鮮蝦湯集鮮濃酸辣於一身,湯底香濃,鮮蝦彈牙,酸酸辣辣特別開胃!青木瓜沙律新鮮爽脆,配以香脆花生、蕃茄,再淋上自家秘製酸甜醬汁,醒胃滋味!馬拉盞炒泰國椰菜苗椰菜苗爽嫩有咬口,配以馬拉盞,即叫即炒,熱辣辣,惹味有鑊氣。冬蔭公鮮蝦炒飯味道酸酸辣辣好醒胃,飯粒乾身,炒至粒粒分明,每啖都有濃濃香料味,配以爽口彈牙鮮蝦,味道層次豐富,忍唔住食左兩碗!千層糕/芋頭糕口感軟糯Q彈既千層糕夠哂煙韌,芋頭糕鹹香十足且口感粉糯鬆軟,兩款都好鍾意,值得ENCORE!
好耐無食泰國野啦~
今晚約左好友飯聚,
佢揀左呢間位於旺角既泰屋。

餐廳環境寬敞,卡位舒適,
重點係所有侍應都非常親切有禮!

冬蔭公鮮蝦湯
集鮮濃酸辣於一身,
湯底香濃,鮮蝦彈牙,
酸酸辣辣特別開胃!

青木瓜沙律
新鮮爽脆,配以香脆花生、蕃茄,
再淋上自家秘製酸甜醬汁,醒胃滋味!

馬拉盞炒泰國椰菜苗
椰菜苗爽嫩有咬口,配以馬拉盞,
即叫即炒,熱辣辣,惹味有鑊氣。

冬蔭公鮮蝦炒飯
味道酸酸辣辣好醒胃,
飯粒乾身,炒至粒粒分明,
每啖都有濃濃香料味,
配以爽口彈牙鮮蝦,
味道層次豐富,忍唔住食左兩碗!

千層糕/芋頭糕
口感軟糯Q彈既千層糕夠哂煙韌,
芋頭糕鹹香十足且口感粉糯鬆軟,
兩款都好鍾意,值得ENCORE!

2021-02-18
2021-02-20 73 瀏覽
我餘下既假日其中一日去食泰國野,飲左個做餐湯既冬陰功湯唔辣,兼炒得唔油,好軟身既乾炒泰國金邊粉,仲有一個冬陰功鮮蝦炒飯都係唔辣,d蝦甜甜地,又夠彈牙。當日第一餐又唔辣無咁傷腸胃時,所以都可以叫唔食得既朋友放心食。總結:覺得野食都算serve 得快,同埋staff 既服務都OK, 而且lunch 既價錢都OK,夠多選擇。不過如果d staff 可以多些少誠意推介小食/其他飯或粉類會更幫到d 好似我呢d 成日選擇困難既客人了。
2021-02-19 128 瀏覽
今日喺網上面搜尋到一間係推薦嘅泰國舖抱住呢個期待嘅心情就去咗試,喺佐敦道嘅726號,去到已經係滿座。原來要預約但係因為我哋有提前去。所以都有僅餘兩個位置比到我哋。同朋友商量之後叫咗一個酸辣鳳爪,黃咖喱羊腩,泰式濕炒可(雞肉).酸辣鳳爪同埋黃咖喱羊腩大約20分鐘就上菜。酸辣鳳爪冇乜特別但係黃咖喱個味道十分之好。好細心嘅係呢間泰國舖應該有研究過香港人嘅口味。有好重嘅咖喱味之餘唔係特別辣。有淡淡的椰漿味。超級值得推薦。但係肉嘅份量唔多。不過醬汁攞嚟送飯真係好好食。濕炒可等咗差唔多1小時。但係佢個醬汁包住左啲泰式河粉。係大大件嘅雞肉。醬汁嘅味道都係偏向清甜。但係識落唔會有膩嘅感覺,即係佢落嘅味精都唔係話特別多。係一間10分值得推薦嘅泰國菜。
泰式濕炒可
黃咖喱羊腩
醃酸辣鳳爪
泰式奶茶
2021-02-19
60 分鐘 (堂食)
泰式濕炒可
  • 醃酸辣鳳爪
  • 黃咖喱羊腩肉
  • 泰式濕炒可(雞肉)
2021-02-15 74 瀏覽
呢一間餐廳位於油麻地同旺角之間非常之近亦都好容易搵得到再加上呢一間餐廳都幾多人食吸引咗好多人㗎佢哋嘅價錢比較抵份量亦都唔錯兩個人食好飽肚再加上疫情嘅關係而家有優惠亦都唔需要+1所以大家一定要去食呀我哋食咗好多泰國特色食物例如蝦餅全部都係即叫即整熱辣辣好好食再次配上佢哋嘅主菜有飯亦都有面全部都好入味特別係疫情嘅關係冇得去旅行去泰國餐廳食一食感受特色泰國氣氛你哋一定要去食呀再配上佢哋嘅特色飲品紅豆冰同埋珍多冰
呢一間餐廳位於油麻地同旺角之間非常之近亦都好容易搵得到
再加上呢一間餐廳都幾多人食吸引咗好多人㗎