2021-04-03 182 瀏覽
夜晚經過附近過嚟試下泰式奶茶苦嘅,泰式奶茶苦嘅,泰式奶茶苦嘅,泰式奶茶苦嘅。泰式生蝦太細隻,泰式生蝦太細隻,泰式生蝦太細隻,泰式生蝦太細隻。蟹肉炒飯搵唔到蟹肉,蟹肉炒飯搵唔到蟹肉,蟹肉炒飯搵唔到蟹肉,蟹肉炒飯搵唔到蟹肉。蠔仔煎蛋冇味嘅,蠔仔煎蛋冇味嘅,蠔仔煎蛋冇味嘅,蠔仔煎蛋冇味嘅。環境,衛生,服務冇問題,但係我嚟食嘢嘅,可能我唔好彩但真係唔會試第二次。重複幾次因為要湊夠字數,btw點解要限字數? 好食定唔好食就係咁簡單。
夜晚經過附近過嚟試下

泰式奶茶苦嘅,泰式奶茶苦嘅,泰式奶茶苦嘅,泰式奶茶苦嘅。

2021-04-03
5 分鐘 (堂食)
  • 我未食過嘅嘢
放假第一餐,吃了泰國菜,去到餐廳已經3點幾,可以叫下午茶😅 放假瞓到自然醒是常識吧🤭.我跟老公兩人叫了3個餐,下午茶都幾抵食,所有餐都是$50以下再包飲品。.我點的🥣冬陰功味道正常,沒有辣味,材料都有加到雞髀菇,配雞粒和飯。呢個價錢我覺得係滿意的質素。至於老公點的🍛芥蘭炒牛肉飯,牛肉唔夠腍,芥蘭偏少,用了蒜蓉調味,不過不失。🦐 最後,滿心期待的春卷蝦餅,反而令我失望😪 春卷唔脆,蝦餅唔彈牙,兩樣表面都唔多油,但咬落就覺得似煮起好耐,裡面索哂油。.整體而言,抵食,質素對得住個價錢。🥣 冬陰功雞粒湯飯 $38🍛 芥蘭炒牛肉飯 $47🦐 春卷拼蝦餅 $45環境闊落,整體都舒服
整體而言,抵食,質素對得住個價錢。

🥣 冬陰功雞粒湯飯 $38

🍛 芥蘭炒牛肉飯 $47

🦐 春卷拼蝦餅 $45

環境闊落,整體都舒服

2021-04-02
2021-03-28 139 瀏覽
泰屋🍽-彌敦道726一向都出名多野食😋但疫情關係好多餐廳都執左😔呢間泰屋似係新開但都幾多人上黎食!-冬陰功鮮蝦湯(細) $88美中不足就係冇用個火爐上平時食會有個爐之後有d火熱住滾下滾下咁好正😂但都幾足料有一隻開邊虎蝦肉質都幾鮮嫩🦐冬陰功唔算好辣適合香港人口味😉-迷你小食雙拼 $82有蝦餅/魚餅/春卷任選2款😉蝦餅雖然炸得脆但個外皮就頗硬但蝦味係幾夠既😋另外叫左春卷就一般下次想試推介既魚餅🤣-炭燒豬頸肉 $80豬頸肉份量都唔錯都有成12塊至少🤣肉質都幾嫩滑但就可以再燒得耐D個碳味會更出😉另外佢個醬汁同平時食開有少少酸辣既唔同佢個個係稠身D同甜甜地🤔-印尼海鮮炒貴刁 $88小編第一次食貴刁原來係用好大塊既粉皮炒好特別😍而且個汁好惹味再加埋蝦/魷魚/青口/雜菜個口感幾好😋-咖啡榴連沙冰/芒果沙冰芒果🥭沙冰大家就一定唔陌生啦😂咖啡榴連小編都係第一次試🤣個味道好特別!聞落好香榴連味而飲落先有榴連味但落至喉嚨係咖啡味😍一啖幾個層次推介👍-🌟評分:🏅🏅🏅🏅
泰屋🍽

🌟評分:🏅🏅🏅🏅
2021-03-21
  • 咖啡榴連沙冰
2021-03-27 124 瀏覽
難得準時收工,朋友又推介e間泰菜,咁近梗係要即刻上去試下🤣7點入座都已經滿咗一半位,食到後期直頭係全場爆滿🤣仲要只係平日夜晚原個菠蘿海鮮炒飯 $98睇圖都發現到好豐盛,裝到差少少就滿瀉!好正😍😍除咗大量菠蘿、腰果碎、蛋絲同埋肉鬆,仲有好多海鮮,包括兩大隻青口,魷魚,蝦等等,而且粒粒飯都炒到入晒味😛正醃肉碎生菜包 $85泰國菜必食嘅生菜包!香辣嘅醃肉碎加埋每一塊都好翠綠新鮮嘅生菜,嗰啲飽濟嘅感覺即刻消失晒🤩迷你小食雙拼 蝦餅同春卷 $82兩樣小食都炸到十分香脆~蝦餅入面係好彈牙,而春卷入邊都有好多材料,例如粉絲蘿蔔等等😝冬陰功鮮蝦湯(細) $88個人認為係必飲!呢個湯係唔太食得辣嘅人都可以飲到,酸辣嘅感覺啱啱好,而且嗰隻蝦嘅蝦頭係有超級多蝦膏!!🦐

原個菠蘿海鮮炒飯 $98

醃肉碎生菜包 $85

迷你小食雙拼 蝦餅同春卷 $82

冬陰功鮮蝦湯(細) $88
2021-03-22
  • 原個菠蘿海鮮炒飯
2021-03-25 133 瀏覽
泰屋 📍 旺角彌敦道726號2樓.下午有set lunch好抵😍😍 叫唔少打工仔嚟幫襯👍🏼 環境好寛敞同乾淨,服務態度不錯☺️ 整體食物不錯,份量都夠飽有餘😊.🍝 乾炒泰國金邊粉 $50: 有魷魚、青口、蝦😙 味道酸甜,味道不錯😆 金邊粉炒得唔油,仲有啲豆乾絲好惹味😋.🥘 青咖喱魚柳 配白飯 $55: 青咖喱唔太辣,送白飯一流! 魚柳份量幾多😌 入面仲有西蘭花、椰菜花、四季豆等,好足料😚.🥣 餐湯: 冬蔭公湯: 味道調較到適合香港人口味,唔太辣☺️ 如果再濃郁就好😊.🥤 椰汁冰 +$10🥤 珍多冰 +$10: 兩款飲品好香滑,椰汁好夠味😙
泰屋
📍 旺角彌敦道726號2樓

🍝 乾炒泰國金邊粉 $50
乾炒泰國金邊粉

🥘 青咖喱魚柳 配白飯 $55

🥣 餐湯: 冬蔭公湯
: 味道調較到適合香港人口味,唔太辣☺️ 如果再濃郁就好😊
冬蔭公湯

🥤 椰汁冰 +$10
🥤 珍多冰 +$10
: 兩款飲品好香滑,椰汁好夠味😙
乾炒泰國金邊粉
冬蔭公湯
2021-03-25 52 瀏覽
呢間泰菜有很多素食選擇, 吃素嘅朋友又多一個開飯的地址啦~ 清炒芥蘭$70芥蘭爽脆 泰屋迷你小食拼盤 蝦餅拼素春卷$82🦐餅 炸得外脆內軟, 蝦味濃, 彈牙! 春卷皮薄料多, 喜歡素食嘅朋友有多一個選擇。 醃肉碎生菜包豬肉$85一大盆肉碎非常之多,生菜新鮮,比較辣,好刺激! 青木瓜沙律$78非常清新,用嚟做前菜開開胃, 一流。素冬陰功湯二至三人份量正宗泰式冬陰功湯, 湯底濃郁,料多,份量都好大真係足夠三個人份量。 裝修都幾舒服,室內非常光猛,坐得舒服。感覺很田園。
呢間泰菜有很多素食選擇, 吃素嘅朋友又多一個開飯的地址啦~

清炒芥蘭$70
芥蘭爽脆

泰屋迷你小食拼盤 蝦餅拼素春卷$82
🦐餅 炸得外脆內軟, 蝦味濃, 彈牙!
春卷皮薄料多, 喜歡素食嘅朋友有多一個選擇。

醃肉碎生菜包豬肉$85
一大盆肉碎非常之多,生菜新鮮,比較辣,好刺激!

青木瓜沙律$78
非常清新,用嚟做前菜開開胃, 一流。

素冬陰功湯二至三人份量

裝修都幾舒服,室內非常光猛,坐得舒服。感覺很田園。
2021-03-24 70 瀏覽
想食好味嘅泰國菜唔一定要去九龍城旺角都有好多好選擇㗎!今次呢間係旺角站就近非常之就腳 時間尚早唔算太多人一上到去有位坐!望吓餐牌有咩食先今日同朋友兩份食可以嗌多少少一齊開心share先來炒什菜~香香辣辣好鬼惹味泰國嘢又點少得金邊粉?in pad thai we trust 越式牛尾煲!呢味餸第一次試居然比想像中更加正煮得非常入味酸酸甜甜咁樣即刻想加飯配或者多士餐廳闊落好好坐 嘢食多元化又惹味~咁方便就腳又好味真係隔一陣間又想返嚟食
想食好味嘅泰國菜唔一定要去九龍城
旺角都有好多好選擇㗎!
今次呢間係旺角站就近
非常之就腳

時間尚早唔算太多人
一上到去有位坐!

望吓餐牌有咩食先

今日同朋友兩份食
可以嗌多少少一齊開心share

先來炒什菜~香香辣辣好鬼惹味

越式牛尾煲!呢味餸第一次試
居然比想像中更加正

煮得非常入味酸酸甜甜咁樣
即刻想加飯配或者多士

餐廳闊落好好坐 嘢食多元化又惹味~
咁方便就腳又好味真係隔一陣間又想返嚟食
2021-03-24 69 瀏覽
泰屋 旺角高質樓上泰國菜食物質素好好 好抵食-椰盅海鮮焗飯  ($88)必食本生打算事但揀個飯黎食點知上台好有驚喜 通常原個盅上既飯份量都係比較少但我地發現食極都仲有飯 1個人一定食唔哂椰漿多 好入味 甜甜的配料有青口 蝦 魷魚 椰肉同菠蘿炒飯一樣都有落提子乾同腰果等等 令成個飯更香甜是成餐飯的精緒-青咖哩豬($82)次次食ThaiFood都係叫青咖哩就係鐘意佢甜甜地送飯好正咖哩汁好多 唔辣的 但椰香味較咖哩出-串燒沙爹 ($85/6串)雞牛每樣3串有香茅味 配沙嗲汁好濃郁帶點花生碎不過不失 主要係醬做得比較出色-馬拉盞炒通菜($72)通菜唔老 鹹辣香但不過會鹹-泰式生蝦刺身($108/6pcs)用杯裝既都係第一次見 感覺精緻 生蝦新鮮爽口 不過略為有點辣蒜蓉包($36/4pcs)係後點的 望到隔離台的好吸引金黃色脆脆厚身的好香蒜蓉味 媽媽好鐘意-鮮芒果糯米飯($48)白糯米+紫糯米芒果鮮甜 不過不失-珍多冰($33)椰子味重而且底部好多珍解一流-椰青($42) 必食大大個椰青 好抵飲清甜得黎椰青肉都好清好好食媽媽最鐘意利起哂啲椰青肉黎食滑身得黎有點爽口 不錯
泰屋 旺角高質樓上泰國菜
配料有青口 蝦 魷魚 椰肉
同菠蘿炒飯一樣都有落提子乾同腰果等等
令成個飯更香甜
是成餐飯的精緒
青咖哩豬($82)
次次食ThaiFood都係叫青咖哩
就係鐘意佢甜甜地送飯好正
咖哩汁好多 唔辣的 但椰香味較咖哩出
串燒沙爹 ($85/6串)
雞牛每樣3串
有香茅味 配沙嗲汁好濃郁帶點花生碎
不過不失 主要係醬做得比較出色
馬拉盞炒通菜($72)
通菜唔老 鹹辣香但不過會鹹
泰式生蝦刺身($108/6pcs)
用杯裝既都係第一次見 感覺精緻
生蝦新鮮爽口 不過略為有點辣

蒜蓉包($36/4pcs)
係後點的 望到隔離台的好吸引
金黃色脆脆厚身的
好香蒜蓉味 媽媽好鐘意
鮮芒果糯米飯($48)
白糯米+紫糯米
芒果鮮甜 不過不失
珍多冰($33)
椰子味重而且底部好多珍
解一流
椰青($42) 必食
大大個椰青 好抵飲
清甜得黎椰青肉都好清好好食
媽媽最鐘意利起哂啲椰青肉黎食
滑身得黎有點爽口 不錯
2021-03-22 91 瀏覽
春天天氣潮濕,冇乜胃口想食返啲開胃嘢,行經旺角見有間樓上鋪嘅泰菜,坐得幾舒服就同老公上去食個快lunch...平日中午有lunch set都幾抵食..$4x-$5x有交易,而且坐得舒服,地方乾企理👍🏻青木瓜沙律🥗爽口清甜,即刻有夏天嘅感覺💕Lunch有跟冬陰功湯,椰香味重,適合香港人口味,酸酸地吾辣好開胃😃另外叫左冬陰功蝦炒飯同泰國金邊粉,炒飯粒粒分明飯粒充滿冬陰功味道,不錯呀!以我就最鍾意食金邊粉,每次食泰國菜都一定會叫,炒得夠乾身材料豐富👍🏻最後今餐有泰式奶茶同埋椰汁冰,椰汁冰好似細個喺街邊飲嗰個咪道,好懷念😉總括嚟講今次咁lunch set都有驚喜🤩下次經過可以再試吓其他款式🥗

青木瓜沙律🥗爽口清甜,即刻有夏天嘅感覺💕

• 青木瓜沙律
2021-03-21 73 瀏覽
原來想係旺角區搵抵食既泰國菜一d都唔難!呢日就黎左726既泰屋雖然裝修簡單,但食物一d都唔簡單!頭盤係泰式炸蝦餅,熱辣辣,金黃色,見到都流口水!仲要每舊都大大件,點埋個泰式辣醬,味道又提昇左食泰菜點少得串燒叫左雞同牛,沙嗲醬好濃好好食,完全係食到停唔到口,一串接一串蛋包金邊粉件蝦,蛋香 金邊粉彈牙,蝦大大隻係晒入面,份量都好夠原個椰盅海鮮焗飯,一上枱就已經見到有幾足料。d海鮮同汁多到就黎跌出黎!香氣十足,青口大大隻,仲要有2隻。
雖然裝修簡單,但食物一d都唔簡單!

食泰菜點少得串燒

• 原個椰盅海鮮焗飯
Sticky mango rice is one of my favourite treats! The starchy grains combine with rich coconut milk and palm sugar for a treat that retains a chewy bite even when it’s perfectly soft. The mangos on the dish has a slight sour taste which fits well with the sweet rice. Great taste!
2021-03-19 63 瀏覽
早兩日約朋友食lunch去咗 #彌敦道726 搵食揀咗泰屋 好耐無食泰國菜🤩.午市套餐選擇都幾多幾掋食✨而且仲免加一 #suprise[泰式香葉肉碎煎蛋飯]隻煎蛋煎到燶邊幾吸引🤤香葉肉碎炒得幾香!微辣好惹味,送飯一流👍🏻.[泰式海鮮炒貴刁]酸酸甜甜幾開胃👌🏻有蝦有青口都幾足料不過如果再濃味啲就仲正 #我重口味 🙈.跟餐送個冬陰功湯小辣還好泰式奶茶夠滑夠哂甜😁朋友就飲龍眼冰.如果去開呢頭想食泰國菜,去泰屋都ok👌🏻...#ca師奶餐廳_旺角
早兩日約朋友食lunch
去咗 #彌敦道726 搵食
揀咗泰屋 好耐無食泰國菜🤩
午市套餐選擇都幾多幾掋食✨
而且仲免加一 #suprise
[泰式香葉肉碎煎蛋飯]
隻煎蛋煎到燶邊幾吸引🤤香葉肉碎炒得幾香!
微辣好惹味,送飯一流👍🏻
[泰式海鮮炒貴刁]
酸酸甜甜幾開胃👌🏻有蝦有青口都幾足料
不過如果再濃味啲就仲正 #我重口味 🙈
跟餐送個冬陰功湯小辣還好
泰式奶茶夠滑夠哂甜😁朋友就飲龍眼冰
如果去開呢頭想食泰國菜,去泰屋都ok👌🏻
#ca師奶餐廳_旺角
2021-03-19 307 瀏覽
春天嚟咗一排,又翳又濕嘅感覺令人好贅重,想去濕除咗飲湯水,上去726食吓泰國嘢不失為一個好提議大胃怕怕地食沙律,不過金柚另計,啖啖唔酸又好甜,仲有好大隻嫩滑嘅蝦,淋上椰汁係好特別嘅做法,令到佢更加惹味,加埋腰果,口感滲雜但過癮通菜炒得好香,唔多食蔬菜嘅大胃,竟然爭住將呢碟菜夾清光,辣椒同醬料非常吊味,絕對醫得好蔬菜恐懼症冬陰公亦係好合大胃口味,從未試過飲冬陰公飲到會勺多碗湯,追住飲,味道香濃,材料豐富,最緊要唔會酸到飲唔到先啦菠蘿炒飯個樣盤滿砵滿咁,實情啲料又真係幾多,有大大塊蝦、魷魚、青口,雞肉等,而且炒飯索晒菠蘿味,睇嚟係幾新鮮呢間晚市嚟講都算抵,唔怪越食越多人walk-in

泰國金柚鮮蝦沙律

炒通菜

冬陰功鮮蝦湯

原個菠蘿海鮮炒飯

呢間晚市嚟講都算抵,唔怪越食越多人walk-in
2021-03-18
泰國金柚鮮蝦沙律
炒通菜
冬陰功鮮蝦湯
原個菠蘿海鮮炒飯
2021-03-18 52 瀏覽
放左工,另一半話想去花園街走一轉,好多排檔都開始收檔,快閃左一圈之後我地就去左搵食,宜家晚市堂食去到10點,真系要睇住個鐘去搵食,吾系就無得食。行出彌敦道見到商業大廈樓上有間泰國菜,即刻吾使諗即上,因為真系好掛住泰國啲美食,好想快啲有得飛🛫……一出lift見到地方都算寬敞,有我鐘意嘅卡位,樓底又夠高,整體感覺良好。先黎清清腸胃,馬拉盞炒泰國菜苗,好香嘅馬拉盞味道,呢種菜真系要系泰國菜館先食到。炸蝦餅 ~ 夠晒彈牙,份量十足香葉肉碎生菜包,酸酸辣辣,好鬼開胃,食吾到口泰式菠蘿炒飯 ~ 好足料,大大隻青口同埋蝦🦐🦑佢地啲lunch都好抵食,吾使加一,下次可以試下。

炸蝦餅 ~ 夠晒彈牙,份量十足

香葉肉碎生菜包,酸酸辣辣,好鬼開胃,食吾到口

泰式菠蘿炒飯 ~ 好足料,大大隻青口同埋蝦🦐🦑
佢地啲lunch都好抵食,吾使加一,下次可以試下。
2021-03-15
2021-03-16 77 瀏覽
旺角哩間樓上泰國菜,價錢親民之餘環境仲好舒服,今晚同朋友嚟一齊食個泰式晚餐啦!泰國嘅小食拼盤真係好好味,入邊有香脆嘅春捲同埋爽滑嘅蝦餅,鍾意食香口嘢嘅我點可以錯過。佢嘅炭燒都非常之唔錯,我哋叫咗沙爹雞肉串,沙爹汁香滑而且雞肉非常多汁,每一啖都食到香料嘅香味。主角當然一定係佢嘅咖哩海鮮麵包,香脆嘅麵包配埋濃郁嘅咖喱,飽肚之餘仲好鮮味。飲品一定要試下佢嘅泰式奶茶,同埋菠蘿蘇打啦,泰式奶茶好香滑入口濃郁,清涼之餘更有甜蜜嘅感覺。