新年後開工仲未恢復正常狀態,放工後帶著疲倦嘅身軀去居酒屋放鬆下心情,先點左杯威士忌梳打,係用日本知名品牌Suntory, 飲落好順,唔會灼喉。下酒菜好快就到,豚肉餃子煎得好香脆,個醬汁微辣好正,燒鵪鶉蛋好味,印象中唔多地方有,西班牙伊比利亞黑毛豬豬肋條,肥瘦均勻,油香味重,配埋日本啤酒真係一流!聽講免治雞肉捧係自家制,配以日本雞蛋同特製燒汁,食落口感好,甜甜地又有啲惹味!北海道活帆立具,洗得好乾淨,切到四等份,熟度剛好,牛油味香濃,唔會過熟!最後加多碗𩶘魚湯牛肉烏冬,湯底鮮甜,真材實料。正呀!居酒屋環境舒適,Bar枱後面的大屏幕好靚,裝修有心思!

2023-02-03
2023-02-04 23 瀏覽
呢間居酒屋喺海港城附近(近中港城),佢身處17樓,餐廳有大玻璃可以眺望到夜景,餐廳內燈光都幾有情調。座位空間寬敞,可以慢慢食。店長都會走過黎介紹菜式,服務都唔錯。Menu菜式都好多元化,有啲仲幾有特色,啱哂知已良朋把酒談心。我地今晚兩個人食左: 🔸️什錦魚生沙律($108,8.8/10)沙律都幾新鮮幾大碟,沙律菜同粒粒角切魚生都好新鮮。 🔸️泓卷 ($128,8.5/10)呢個泓卷好特別,佢同一般卷物唔同,佢入面加左少少XO醬,再兩邊煎香左,唔駛點醬汁都好惹味😋😋 🔸️ 荔枝䐁肉卷($48, 8.8/10)呢度都好多串燒燒物食,其中我覺得呢個荔枝䐁肉卷好出色,䐁肉燒得好JUICY,亦有油香味,包住荔枝肉又突然有種FRESH既味道,兩樣野好balanced. 🔸️免治雞肉棒配温泉蛋 ($68,8/10)免治雞肉棒入面juicy,好有肉味,咬落有粒粒雞軟骨口感,幾有層次,點埋佢配既生雞蛋,唔錯。 🔸️ 鰹魚湯牛肉烏冬 ($128, 8.2/10)想有啲飽肚感就可以點碗烏冬,鰹魚湯底好甜好熱暖,都幾多配菜,牛肉又啱啱熟,飽肚。 🍺 White Suntory ($58)🍵 峰蜜檸檬柚子茶($48) ✏️

🔸️什錦魚生沙律($108,8.8/10)
沙律都幾新鮮幾大碟,沙律菜同粒粒角切魚生都好新鮮。

🔸️泓卷 ($128,8.5/10)

🔸️ 荔枝䐁肉卷($48, 8.8/10)

🔸️免治雞肉棒配温泉蛋 ($68,8/10)

🔸️ 鰹魚湯牛肉烏冬 ($128, 8.2/10)

🍺 White Suntory ($58)
🍵 峰蜜檸檬柚子茶($48)

✏️總括而言,幾好坐同幾有私隱度,啱哂知已良朋黎把酒談心。
眺望九龍公園、尖沙咀鬧市嘅寧靜一隅,係好適合返工食lunch嘅好地方😍佢嘅定食有沙律、漬物前菜(類似泡菜咁)同飲品,我地點左柚子蜜,唔洗加錢嘅!如果加多少少錢仲可以有個飯後甜品,有雪糕!但因為我地最尾食到好飽所以都無再加:)碎蔥吞拿魚腩茸飯 $178佢俾嘅吞拿魚腩係真係超多超厚!唔似得出面街嗰啲少到見到飯,呢度係真係完全覆蓋啲飯有凸!吞拿魚腩超甘香有魚油味,再加隻鵪鶉蛋喺上面,撈埋啲吞拿魚腩+飯,再用脆卜卜嘅紫菜包飯,真係好match, 甘香味level up!🥰雜錦串燒定食 $178串燒有豚肉西京燒、牛舌、雞肉、雞頸肉串、雞翼、青椒仔、甜番薯,非常豐富,佢仲有少少碳燒焦香,係好高質嘅日式串燒!總結:誠意推薦!

碎蔥吞拿魚腩茸飯 $178

雜錦串燒定食 $178

總結:誠意推薦!
  • 碎蔥吞拿魚腩茸飯
2023-02-03 11 瀏覽
一個靚靚九龍公園景色,又可以遠遠望到the one ,k11呢D建築物,一個好悠靜嘅地方,享受一個美味的日定食,仲有好細心的服務,都可以話係好chill的人生的享受。“燒原條日式脆皮白鰻定食”係我一心一意想食的,果然没有令我失望,皮好脆又唔會過燶,係啱啱好嗰隻,白鰻個樣白雪雪好靚仔,肉質滑捋捋,又有成條咁多,兩個人share都够食👍“雜錦魚生飯定食”同上是嗰個一樣有埋沙律前菜,麵豉湯,跟住魚的刺身有三文魚及另外三隻魚生,4樣都咁新鮮,又有大大粒的三文魚籽和靚花配襯,再來杯蜂蜜檸檬柚子茶,個滿足感倍增。

位於尖沙咀的日式居酒屋。餐廳在中港中心頂樓,環境裝修簡約,座位闊落舒適,而且餐廳沒有限制用餐時間,與朋友在這裡吃飯聊天真的非常悠閒自在;值得一提的是當天職員非常主動熱誠的為我們介紹食物,態度親切有禮,老實說在尖沙咀吃飯已經很久沒有遇到我發自內心讚賞的服務態度了。餐廳主打刺身壽司、日式小食、串燒、鍋物及炸物等,選擇十分多樣化;當天我點的食物都在水準之上,每樣菜品都能吃出滿滿心機,而且餐廳雖座落在尖沙咀鬧巿,但價錢卻實惠貼地,實屬難得。…•…•…▫…•…•▫▪✨清酒煮白貝 ★ $98這是味道清甜的一道料理,煮熱後清酒味道更加香濃;白貝比起一般蜆肉體型更肥嫩厚肉,而且份量不少,非常大方的盛滿一大碗,重點是完全沒沙,肉質爽彈且超級鮮甜,大推!✨沖繩豚肉炒苦瓜 ★ $88日本苦瓜相比下少了點本土苦瓜的苦澀味,更多的是苦瓜獨有的回甘,喜歡吃苦瓜的朋友應該會很喜歡這道菜;苦瓜甘甘甜甜,配上豚肉及滑嫩的炒蛋,吃起來清爽又美味,令人食指大動!✨汁燒牛仔骨肉 ★ $78一上桌時已經香氣滿溢,未拍照前已經急不及待先吃了一塊;牛仔骨肉燒得細嫩鬆軟,一入口已經感受到油脂感爆發,口感非常香濃! 而且才$78,份量

…•…•…▫…•…•▫▪
✨清酒煮白貝 ★ $98

✨沖繩豚肉炒苦瓜 ★ $88

✨汁燒牛仔骨肉 ★ $78
一上桌時已經香氣滿溢,未拍照前已經急不及待先吃了一塊;牛仔骨肉燒得細嫩鬆軟,一入口已經感受到油脂感爆發,口感非常香濃! 而且才$78,份量很多很足料,非常滿足!

✨魷魚糯米飯 ★ $88
賣相十分精緻,魷魚咸香配上黏糯的糯米飯,口感十分豐富;魷魚Q彈爽口,包裹著糯米飯,再蘸上使用魷魚內臟肴制的醬汁一併進食,更添層次感! 但魷魚內臟肴制的醬汁偏濃厚,很容易會蓋過魷魚的咸香味,初嚐的朋友不要蘸太多啊!

✨牛舌芯串 ★ $58
居酒屋必點之一的菜式! 牛舌芯外脆內軟,入口即溶,肉汁飽滿,牛味非常濃郁! 串燒的調味和烤功都十份到位,不會烤得過火而太乾,非常滋味!

✨真鯛壽司 ★ $68  /  ✨伊佐木壽司 ★ $68
真鯛魚肉呈淡淡的粉紅色,口感Q彈,味道淡雅,肉質緊實而不軟爛,嫩滑無比!
伊佐木壽司鮮甜彈牙,一入口魚肉味道濃郁且魚油甘香,非常清新

✨白桃梳打 ★ $58
餐廳提供不同口味的梳打,當然也有含酒精的,但礙於翌日還要上班,只好乖乖的喝無酒精飲品便好了;蜜桃香氣的梳打,清甜爽口,解渴一流!

…•…•…▫…•…•▫▪
整體而言, 這是一間高質且實惠的居酒屋,地點位置方便而且職員態度是真心的非常友善有禮! 結帳後我已經立即推薦給我另一位友人下次飯局要選在這間了,絕對值得回訪!
2023-01-31 35 瀏覽
呢間日式居酒屋好啱同朋友慢慢坐 傾偈 環境夠大 而且夠乾淨 氣氛好舒服 最重要係食物質素高 🤤-🐷荔枝豚肉 $48整法好創新 佢用豚肉包裹荔枝肉 荔枝嘅清香中和左豚肉嘅鹹香味 好清新 減少油膩感覺-🐔雞軟骨 $48口感香脆 充滿鹹香味 好惹味-🍠番薯 $23番薯好甜 而且燒到好淋🤤- 🦑魷魚糯米飯 $88店員推介食呢個 好好食!魷魚好香口 口感彈牙 入面有糯米飯 質感黏糯 調味有魷魚香 另外有埋個秘製醬汁 店主話係用魷魚內臟整 味道似蟹膏 推介大家 -🐟燒松島魚餅 $42魚餅口感好煙韌彈牙 味道唔太咸 送酒好啱- 🥗雜錦魚生沙律 $118魚生份量都算多 而且好新鮮 加上沙律菜 好refreshing- 🍱日式炸絹豆腐 $58絹豆腐口感好特別 有啲似炸鮮奶 係一個唔錯嘅一品料理-📍泓居酒屋尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓

🐷荔枝豚肉 $48

絹豆腐口感好特別 有啲似炸鮮奶 係一個唔錯嘅一品料理

📍泓居酒屋
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
2023-01-27 37 瀏覽
又比我搵到好野食🥰約咗朋友喺尖沙咀食飯 咁啱就比我搵到呢間位於尖沙咀嘅居酒屋餐廳位於17樓 落地大玻璃可以睇晒成個九龍公園境午餐有好多選擇每個Set都已經包咗前菜 沙律 麵豉湯 飯同野飲燒原條日式脆皮白鰻定食超級好食!白鰻燒到外脆內嫩配合特製醬汁和生椒粉非常之惹味好奇一問 先知呢種生椒粉主要係配鰻魚食用 用作調味非常適合 又可以辟走腥味👍🏻銀雪魚西京燒銀雪魚非常之香滑 材料新鮮 真係齒頰留香❤️❤️配搭沙律醬是常識吧!而且佢個皮燒得非常之炸鱈場蟹玉子燒啖啖鱈場蟹同蟹膏係玉子上蛋亦都好有口感 好香蛋味🥚飲品方面就叫咗個巨峰提子梳打同柚子蜜為呢一餐畫上完美嘅句號💯
又比我搵到好野食🥰

配合特製醬汁和生椒粉非常之惹味

銀雪魚西京燒
銀雪魚非常之香滑
材料新鮮 真係齒頰留香❤️❤️
配搭沙律醬是常識吧!
而且佢個皮燒得非常之炸

鱈場蟹玉子燒
啖啖鱈場蟹同蟹膏係玉子上
蛋亦都好有口感 好香蛋味🥚

飲品方面就叫咗個巨峰提子梳打同柚子蜜
為呢一餐畫上完美嘅句號💯
2023-01-26 10 瀏覽
✅南蠻炸雞 $78即叫即炸 炸粉唔厚 外脆內嫩 而且好juicy ,再配埋個日式小蕃茄沙律 好開胃✅魷魚糯米飯 $88心點之一 糯米飯釀係魷魚裡面 吸收哂魷魚既鮮、香味 ,配上用魷魚內臟做成既醬汁 真係好好味 送酒一絶✅燒雞頸肉 $48雞頸肉嫩滑 好香 而燒既時間控制得好好 雞皮焦香 加上日式照燒汁 味道一流✅牛肩肉 $68牛肩肉 牛味重 而嫩滑 燒得好好 一d都唔乾身 食落也十分之juicy ✅豚肉西京燒$48沖繩豚肉肥美 脂肪同肉既比例好好 加上西京燒醬汁 令成個味道提升✅松島魚餅 $68魚餅香 而口感鬆軟 一口魚餅一口啤酒好爽 鐘意沙律醬既朋友 可以點埋佢特製嘅七味粉沙律醬一齊食✅燒明太子 $88明太子本身咸咸地 配埋青瓜去食 估唔到好爽 食落有明太子既香同青瓜既清新 而且size 係一件一口 又係啱哂送洒既小食泓居酒屋 (尖沙咀)尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
✅南蠻炸雞 $78

✅魷魚糯米飯 $88

✅燒雞頸肉 $48

✅牛肩肉 $68

✅豚肉西京燒$48

✅松島魚餅 $68

✅燒明太子 $88

泓居酒屋 (尖沙咀)
尖沙咀廣東道122-126號中港中心17樓
  • 魷魚飯
  • 松島魚餅
2023-01-25 13 瀏覽
尖咀行完街搵到附近有間居酒屋,樓上鋪平日夜晚都人流不絕,就知我搵啱左地方。前菜煮牛舌好有誠意,牛舌軟腍入味,仲有我最愛嘅燉薯仔。辣酒煮花螺唔係幻想中四川式好多辣油嗰種,反而好似辣版關東煮咁有好多蘿蔔,味道溫和,辣味會慢慢湧上嚟。 花螺彈牙入味,蘿蔔好甜,忍唔住飲埋個汁。魷魚糯米飯食到魷魚嘅彈牙同糯米飯嘅煙靭,飯粒粒分明唔會太濕,重點係魷魚內臟製成嘅汁好咸香惹味,如果魷魚再厚身少少就更好。明太子青椒仔好足料,未食已經見到好多明太子咇咗出嚟。 青椒仔本身好重椒味唔會辣,清爽嘅蔬菜配咸香嘅明太子好夾。大蔥雞肉、荔枝豚肉同蘆筍豚肉燒得唔錯,蔬菜好多汁爽甜,同時肉味都好突出。 日本絹豆腐外脆內軟,如果可以加啲醬汁就更好。雞皮滿足到我嘅預期,燒到好似薯片咁脆,唔會太乾。碎吞拿魚腩卷雖然比預期細,唔係用黎質飽自己嘅份量,但係足料嘅。 碎吞拿魚腩撈左大量香蔥好香,魚油甘香,又平時食紫菜包拖羅嗰種感動。

前菜煮牛舌好有誠意,牛舌軟腍入味,仲有我最愛嘅燉薯仔。

雞皮滿足到我嘅預期,燒到好似薯片咁脆,唔會太乾。

2023-01-23 16 瀏覽
入到去見到個好大既mon一路播住日本風景,一路播住first love. 好有情調。有種置身於日本既感覺!吞拿魚全食 $218(大拖羅,中拖羅,赤身各2切)全部都入口即溶,濃濃的吞那魚味連埋魚脂肪溶入口中,好美味。唯獨美中不足係,大塊D就好啦。𩶘魚湯:濃濃奶白的魚湯,鮮味無比!叫左幾串串燒。雞胸軟骨、雞皮、牛舌心、提燈、牛柳串,配埋杯提子乳酪燒酒特飲。 一口串燒一啖特飲,大快朵頤!最特別的魷魚糯米飯。魷魚入邊包住糯米飯,再點特秘醬汁,認真和味!
有種置身於日本既感覺!

吞拿魚全食 $218

(大拖羅,中拖羅,赤身各2切)
全部都入口即溶,濃濃的吞那魚味連埋魚脂肪溶入口中,好美味。
唯獨美中不足係,大塊D就好啦。
𩶘魚湯:濃濃奶白的魚湯,鮮味無比!

一口串燒一啖特飲,大快朵頤!

2023-01-21 22 瀏覽
餐廳嘅位置比較隱蔽,收埋咗自己係一棟商廈入面,唔細心留意你就真係會走寶🤣 好彩🐨夠眼力,發掘到佢出嚟啫😚三文魚刺身 五切 $78厚身就夠哂厚身,亦都好新鮮,但如果可以切得大塊少少就更滿足喇🤣 呢度用昆布豉油,唔同出面啲餐廳,食落又有第二種風味,都幾特別免治雞肉棒 (配溫泉蛋) $68係餐廳自家製嘅,調味唔算重手,佢地仲加咗雞軟骨係入面,食落仲額外多咗一份爽口,伴隨一隻溫泉蛋,隻蛋超級香,雞肉棒沾滿蛋汁,令口感更嫩滑😚牛舌心 $58厚度適中,食落肉質軟腍爽口,牛味都頗濃,值得一叫😗脆皮原條白鰻 $168一共有兩大條,份量十足,魚身燒到外脆內嫩,仲有陣炭香味,外皮炸到好似薯片咁脆口,魚肉都幾嫩滑🤤 佢仲跟咗一個醬汁同生椒粉,生椒粉微辣,食落更惹味👍🏻大蝦天婦羅卷 $168呢款卷物製作需時,新鮮即炸,上枱入口仲熱辣辣,見到都大條,面層鋪滿木紋昆布同蟹籽,入面嘅炸蝦都仲係脆身,再加埋啲醬汁食,真係惹味到可以一嚿接一嚿😝青檸梳打 $58飲落好清新,唔會飲到成口糖漿,酸酸地又夠氣,好爽😂白桃梳打 $58白桃比較甜啲,但又唔會死甜食物質素真係中上水準,環境亦都唔錯,枱同枱之間嘅距離都夠遠,有一定嘅私

三文魚刺身 五切 $78
三文魚刺身

免治雞肉棒 (配溫泉蛋) $68
免治雞肉棒

牛舌心 $58
厚度適中,食落肉質軟腍爽口,牛味都頗濃,值得一叫😗
牛舌心

脆皮原條白鰻 $168
脆皮原條白鰻

大蝦天婦羅卷 $168
大蝦天婦羅卷

青檸梳打 $58
飲落好清新,唔會飲到成口糖漿,酸酸地又夠氣,好爽😂

白桃梳打 $58
白桃比較甜啲,但又唔會死甜

食物質素真係中上水準,環境亦都唔錯,枱同枱之間嘅距離都夠遠,有一定嘅私隱度,見佢地仲有包廂,一大班朋友收工嚟吹水食嘢真係一流😗
2023-01-16
脆皮原條白鰻
大蝦天婦羅卷
2023-01-21 12 瀏覽
位於尖沙咀樓上頂樓,私隱度高,氣氛舒適而雅緻日式小店內置2-3間套房,適合一班朋友上去小酌幾杯,放鬆談心每人有一份前菜小食贈送,今次是醃雞冠清酒煮白貝 $98湯底同一般有不同十分清甜酒味不濃反而刁起海鮮的鮮甜白貝好大隻多肉有10隻左右好彈牙推介燒物豚肉西京燒($48)白鱔($88)有股炭火味道的香氣燒得脆口野味鱈場蟹玉子燒($58)香甜肉身配上豐富的蟹肉加上一點蟹膏調味三舊唔夠食呀魷魚糯米飯($88)份量精緻咸身的魷魚為軟糯的米飯調味及增加口感較重口味人仕可以點埋配上的海鮮汁咸香味更重泓卷($128)似炸過的壽司卷入面是熟三文魚配上佐料好新鮮的食法
位於尖沙咀樓上頂樓,私隱度高,氣氛舒適而雅緻

每人有一份前菜小食贈送,今次是醃雞冠

清酒煮白貝 $98
好彈牙
推介
清酒煮白貝

燒物
豚肉西京燒($48)
白鱔($88)
有股炭火味道的香氣
燒得脆口野味

鱈場蟹玉子燒($58)
香甜肉身
配上豐富的蟹肉
加上一點蟹膏調味
三舊唔夠食呀

魷魚糯米飯($88)
份量精緻
咸身的魷魚
為軟糯的米飯調味
及增加口感
較重口味人仕可以點埋配上的海鮮汁
咸香味更重

泓卷($128)
似炸過的壽司
入面是熟三文魚配上佐料
好新鮮的食法
清酒煮白貝
好耐無食過日本野,所以就趁住年尾出左雙糧去豪食下。最近去左TST超級chill既【泓居酒屋】嘆下,地方雖然唔係太大,但有private room同位置比較少,都可以好舒服禁傾計。 小食—鱈魚乾:旁邊加左蟹膏醬,鹹鹹香香幾特別。送酒一流。 刺身—牡丹蝦/ 三文魚/ 北海道活帆立貝:所有刺身都好新鮮好鮮甜。Wasabi食落去係新鮮果D。個人推薦牡丹蝦同帆立貝。 卷物—芝士鰻魚卷:芝士鰻魚分量都ok而且幾好食,不過略嫌D飯太鬆散。 泓卷:呢個比較推薦,因爲個面係燒過,所以D飯唔會太鬆散,裏面有3款熟左既魚,又幾特別。 串燒—牛舌心:肉厚、調味簡單,可以食出牛味 牛柳:非常軟霖,用左少少燒汁調味,非常juicy 牛肩肉:肥肉較少,雖然無禁霖,不過牛味濃 大葱豚肉:個人幾推薦呢個,外面豚肉加左鹽同胡椒燒,好惹味。裏面大葱好juicy 鷄胸軟骨:呢個好少地方有得食,胸軟骨非常脆,加梅子醬好特別 阿波尾羽手先:好大隻既燒鷄翼,調味簡單、皮脆肉嫩,好
小食—鱈魚乾:旁邊加左蟹膏醬,鹹鹹香香幾特別。送酒一流。
鷄胸軟骨:呢個好少地方有得食,胸軟骨非常脆,加梅子醬好特別
阿波尾羽手先:好大隻既燒鷄翼,調味簡單、皮脆肉嫩,好juicy。推薦
荔枝燒酎梳打:荔枝偏淡,酒味都唔重,適合酒量麻麻既朋友。 巨峰提子燒酎梳打:巨峰提子會比較濃,都係酒味都唔重,適合酒量麻麻既朋友。
2023-01-19 14 瀏覽
肥仔約咗好朋友吹水,食居酒屋一邊飲酒,一邊食嘢就最啱啦。今日嚟到弘居酒屋試一試。🗾雞冠前菜鰹魚醬汁再配上滑溜溜嘅雞冠非常開胃,第一次食覺得幾有趣。🗾炸沖繩苦瓜叫就叫苦瓜但一點都不苦,仲好fresh. 個炸皮勁薄勁脆,牛油紙上一點油都無,證明炸得好靚!🗾泓卷一條由熟三文魚、雞肉同漬飯包住嘅紫菜卷,同薄粉再炸,香口得來口感十足,可以稱得上岀色!🗾鯖魚一夜干居酒屋嘅朋友,一碟開邊魚一夜干,一杯SAKE 放工後就係咁放鬆番一晚。呢條鯖魚完全無令人失望,鮮味濃,外脆內juicy!🗾魷魚糯米飯魷魚口感彈牙,冇過熟嘅情況出現,糯米飯吸晒啲魷魚鮮味。 飽肚必食之選!🗾燒飯團看似最簡單的菜式,卻最考大廚功架。外層要烤得香脆,內層米飯軟Q香甜、入口咀嚼即化的口感。 這個全做到了,不錯!🗾冧酒可樂及梳打來居酒屋一定要飲酒嘅,咁就同朋友開懷暢飲一番,兩杯落肚傾得特格爽!

🗾雞冠前菜

鰹魚醬汁再配上滑溜溜嘅雞冠非常開胃,第一次食覺得幾有趣。

🗾炸沖繩苦瓜

🗾泓卷

🗾鯖魚一夜干

🗾魷魚糯米飯

🗾燒飯團

🗾冧酒可樂及梳打

2023最開心係香港終於放寬入境限制 可以見返好多移居咗海外嘅朋友🥹 最近同去咗德國嘅朋友Farewell 佢話想食日本嘢 我哋就去咗呢間好多好評嘅居酒屋🏮每個午市套餐都會附送前菜 沙律 麵豉湯同飲品🍽️ 當中前菜勁有驚喜 因為我獻出咗人生第一次食雞冠嘅體驗🤣 骨膠原滿滿的感覺 調味唔錯 鹹鹹地同海帶一齊食幾開胃🐓 另外蘿蔔牛舌粒都有誠意 炆得好入味👅原條日式脆皮燒白鰻 有八件鰻魚件 燒得恰到好處 外層真係好似佢個名咁係脆皮 魚肉嫩滑無骨 可以加埋鰻魚醬汁或者山椒粉一起進食 個人就鍾意點上山椒 一種兼具柑橘清香同辣椒口感嘅香料 可以提升鰻魚鮮味呢🥰黑松露蔥油吉列黑豚豬扒都係分量十足 有七大舊豬扒🐖 炸粉唔會太厚 無乜油膩感 外層炸到金黃香脆 肉質鬆軟juicy 配埋面頭嘅黑松露蔥油就更香口 點埋沙律醬同珍珠米白飯一齊食好夾☺️呢間居酒屋真係好值得推薦 嘢食好味 服務又好 坐得舒服闊落 環境光猛 又可以居高臨下俯瞰九龍公園同尖沙咀嘅風景🌇 吧枱位仲有大電視 一路播住有關日本嘅風土人情 下次試吓dinner 一定都好有feel姐🇯🇵

• 原條日式脆皮燒白鰻
  • 黑松露蔥油吉列黑豚豬扒