2001-08-27 9 瀏覽
新年都開鋪而有水準最深刻係檸檬軟鴨,正!
新年都開鋪而有水準
最深刻係檸檬軟鴨,正!
(非會員)
2001-08-22 50 瀏覽
always come there can eat good chicken..........must try
2001-08-14 3 瀏覽
食過一次, 老牌菜館, 個鹽焗雞都幾入味, 不過鞋o左d 喎, 其他小菜好一般, 價錢好合理, 服務態度就麻麻, 算吧la..waiter 叔叔大過我daddy~
2001-08-02 17 瀏覽
存章居係其中一間我成日去的食肆,那兒的梅菜扣肉入口香嫩軟滑,水準頗高。鹽焗雞水準較參差,次次都唔同味道。最正的我覺得都係脆皮炸大腸,外面炸得鬆脆;內面軟滑...... 真係諗起都流口水...... 不過此味菜脂肪含量很高,對健康似乎有點...... 但又唔係日日食,怕乜呢??
鹽焗雞水準較參差,次次都唔同味道。
2001-08-01 9 瀏覽
其實我都係上年食o架喇, 不過都抵, 班人傾下o野, 都幾開心. 而佢D雞又真係唔錯. 到環境, 靜靜地, 幾好.
到環境, 靜靜地, 幾好.
2001-06-21 6 瀏覽
嗯,其實去o左好多次,因為以前同學聚會特o黎此店,方便又近價錢合理‧但係第一、二次都幾好味,唔知係咪食厭o左,覺得好肥好多油,鹽焗雞o既肥糕成厘米厚呀!奉勸各位唔係咁多人就唔好去,因為碟碟份量都好重下,所以大班人去食真係唔貴架‧
2001-06-08 6 瀏覽
雖然禽流雞當道,但我地一班朋友仔仍未懼怕o架o下~霸王雞真係好好味,又滑又夠味呀!我地仲食o左梅菜扣肉,係肥就肥D,但超正!!唔送飯食都唔漏~仲有炸大腸,食落口都唔似炸大腸o既,食唔到大腸應有的肥,只食到個皮好鬼脆,仲有仲有,食o左個諗住好普通的西檸鴨,點知都得喎!雖然浸住D 汁,但D 鴨係脆o架!仲好聰明咁用青瓜梅花間竹比我地夾住食,咁就更爽脆啦~係呀,我地食呢個套餐好低的(記住係一定好食喎),4百幾蚊,5 菜一湯,即使另叫了10 個飯同另叫多個菜,每人都唔過$90~呀,好多人幫襯o架,記住BOOK 位~唔係就有排等~
呀,好多人幫襯o架,記住BOOK 位~唔係就有排等~
2001-04-16 30 瀏覽
好, 但等位等到會餓死
好, 但等位等到會餓死
2001-03-14 17 瀏覽
如題
如題
(非會員)
2001-02-03 10 瀏覽
泉章居雖然有好多人幫襯, d野食都唔差, 但係d叔叔伯伯的服務態度認真有問題, 唔單止好似唔稀罕d客, 人地埋單後仲黑口黑面, 因為tips少, 咁點得架!
2001-01-28 15 瀏覽
抵死夾大件,最o岩大棚人又冇乜錢,一人幾十蚊捧住個肚走,不過千祈唔好hold住人地D位咁耐,D亞伯好惡架!必食: 雞~
必食: 雞~
2001-01-05 19 瀏覽
【平靚正喇⊕老友記】除o左食「東江鹽焗雞」同「梅菜扣肉」之外,現在仲有超筍既◤星斑◢,你仲可以揀套餐,三菜一湯四位餐賣$228,有超過數十款菜式俾你揀,平日仲送埋糖水!!肥佬佬o既精彩自選動作....“抵食組合”湯: 花膠鴨絲羹加1. 鹽焗雞半隻2. 翡翠星斑球3. 蒜子火腩炆星斑頭腩加白飯四個人連加一,三百蚊有找, 肥佬佬拖住個‘肥肚泵’落樓.....正!!BUT, 呢度出哂名多人,【早De 去等位喇㊣老友記】
【平靚正喇⊕老友記】

肥佬佬o既精彩自選動作....“抵食組合”

湯: 花膠鴨絲羹

1. 鹽焗雞半隻

2. 翡翠星斑球

3. 蒜子火腩炆星斑頭腩

白飯

BUT, 呢度出哂名多人,

【早De 去等位喇㊣老友記】
2000-12-06 53 瀏覽
Not the Best. But U can't find another Restaurant in Causeway bay as cheap as that one (taste also nice)<br>
<br>
2000-12-04 9 瀏覽
食泉章居,千祈唔好問幾點!
食泉章居,千祈唔好問幾點!
2000-11-12 17 瀏覽
二人餐($148)幾抵食~ 有一個湯羹(我o地要茜湖牛肉羹), 兩個"食送" (我o地要炸大腸同豐料茄子煲)~ 我o地另外要多半隻鹽焗雞($40?? not sure)同三個白飯~ 最正係鹽焗雞, 好滑~炸大腸好脆~茜湖牛肉羹都幾多料~不過個茄子煲茨汁杰o左D, 又咸o左D~連茶芥$277埋單~ 好飽~~~整體唔錯~ 好過好多酒樓~ 比旺角o個間好好多, 地方又大好多~不過, 入門口時個receptionist問我o地食唔食煙, 我o地話"唔食"~ 但點解隔離檯食煙o既??? 咁點解要問我o地??? @__@
最正係鹽焗雞, 好滑~
炸大腸好脆~
茜湖牛肉羹都幾多料~
不過個茄子煲茨汁杰o左D, 又咸o左D~
連茶芥$277埋單~ 好飽~~~