2003-05-22 16 瀏覽
朋友們一直都說泉章居的食物如何如何美味,慕名而到,發覺食物只屬一般,非傳言中的食過一定返尋味,招牌雞都不外如是,反而覺得街市熟食檔的小菜更有特色,但值得一試的是紅燒豆腐,豆腐好夠滑。整體都只屬一般。
2003-05-21 10 瀏覽
雞有臭針板味,生炒骨不及往時,我冇去成年,不過價錢算經濟。
雞有臭針板味,生炒骨不及往時,我冇去成年,不過價錢算經濟。
2003-05-20 9 瀏覽
上次同班朋友9 個人一齊去食,唔明點解個個都話雞好好味,但係我食個隻雞竟然係凍既!唔係下嘛?我完全接受唔到!<br />其他野一d都唔好食,普通過普通,唔係貴但物非所值!
其他野一d都唔好食,普通過普通,唔係貴但物非所值!
2003-05-16 7 瀏覽
雞很不錯,乳鴿亦不錯。但我最喜愛的是梅菜扣肉,真的好正!!!咬下去肉好像熔在口中似的,又夠味但不會覺得肥,最喜歡配飯一起吃!!好味...^_^...
2003-05-14 10 瀏覽
雞係最好味, 價錢亦好抵, 尤其以晚飯來計.
雞係最好味, 價錢亦好抵, 尤其以晚飯來計.
2003-04-23 7 瀏覽
這間泉章居最好味的是雞!我每次去到都會叫的!而且我覺得晚市套餐的價錢也很合理!
2003-04-15 18 瀏覽
星期六同幾個波友來吃飯,在非典型肺炎的影響下,雖然人已較平日少,但仍要等位,可見經濟抵食的老字號始終有市場。招牌的鹽焗雞當然有叫,有雞味而鹼味恰可,仍有水準,點埋沙薑粉半隻話咁快食完。梅菜扣肉一向是梅菜受歡迎過扣肉,皆因甜甜地的梅菜滲入豬油,故又香又好送飯,亦沒有芋頭扣肉咁「漏」。這裡的元蹄重獻汁,元蹄炆得「林」,先吃肥肉再吃廋的。檸檬鴨是青瓜加鴨件相間,再淋上酸甜汁都幾好味。再加多個菜,位位唔使八十蚊,都唔算太貴。坦白講,食左咁多年都知,呢度菜色不算很精緻,地方亦不是很舒適,始終仲有果種舊式酒家feel。但吃傳統客家菜,印象中除了已結業的醉瓊樓外,就只有呢度。
2003-04-07 9 瀏覽
裝修後乾淨o左又光孟o左好多,不過鹽焗雞依然咁好食及d伙計都係咁寸。套餐好抵食,8人餐5「食送」一湯任揀,只係四百幾蚊。<除了雞外、蒜子蚊班球、生炒骨、粟米魚肚羹…..等好味。
2002-11-14 4 瀏覽
一定要食粟米斑塊和霸王雞,因為又平又大碟又好味道o
一定要食粟米斑塊和霸王雞,因為又平又大碟又好味道o
2002-11-09 23 瀏覽
唔係呀~<br>我星期四o岩o岩先去食完,都重好好味呀~~<br>冇問題^^<br>粟米魚肚羹一定要試<br>瑤柱肉鬆蒸水蛋冇得頂呀!!<br>正!!!
唔係呀~
<br>我星期四o岩o岩先去食完,都重好好味呀~~
<br>冇問題^^
<br>粟米魚肚羹一定要試
<br>瑤柱肉鬆蒸水蛋冇得頂呀!!
<br>正!!!
2002-05-29 4 瀏覽
一向都以為佢叫廚窗居,知道唔係後都係錦叫.D雞都算幾好,65分la,可以好D.其他小菜也算幾好,特別係粟米魚肚"跟"炸大腸個次過火了um....一試無防,但不會是我的最好選擇之一食是很個人的,thx u vy much
一向都以為佢叫廚窗居,知道唔係後都係錦叫.
D雞都算幾好,65分la,可以好D.
其他小菜也算幾好,特別係粟米魚肚"跟"
炸大腸個次過火了
um....一試無防,但不會是我的最好選擇之一
食是很個人的,thx u vy much
2001-10-29 8 瀏覽
最近光顧泉章居, 想不到會是失望而回.芋茸鴨油極, 芋多鴨少, 味寡. 要成七十蚊半隻, 但只得兩三舊鴨肉.另外鰻魚茄子燒更差, 茄子不夠熟, 很硬; 鰻魚炸過, 表皮滿是粉漿, 內裡卻腥而無味.建議大家食小菜, 不如到深水步容記小菜王, 雖然比較隔涉, 但水準高上兩三皮, 價錢平少少, 值得一試!
最近光顧泉章居, 想不到會是失望而回.
2001-09-12 6 瀏覽
我上星期才到過銅鑼灣呢間, 覺得都係和以前差不多丫, 係就係都係咁多人等, 但我那晚就有朋友先到, 不用等位...都係例牌叫返食開食小菜, 我就最喜歡吃它的梅菜扣肉, 極度入味, 至於隻雞, 我都仍然覺得ok wor... 好有雞味, 價錢亦十分合理...
2001-09-12 8 瀏覽
以前佢地的貴妃雞好滑好正, 以家已經食唔到啦, 不過佢地其他菜式依然有一定水準, 又平, 不過始終係間老字號, D service 唔會好好o架啦, 但係想食平o野又要好食仲要就腳, 非佢莫屬. 不過一定要係銅鑼灣o個間先得.
2001-09-04 16 瀏覽
去過一次, 雖還未試過很多菜色, 但覺得那兒食物唔係真係咁特別好食, 而價錢亦不十分便宜, 很多舊式茶樓晚市都有這質素啦, 那兒空間又細, 服務又不十分好!