2022-05-31 1426 瀏覽
天氣熱,悶悶地,想起越南美食,就好想食越南菜。於大圍的越南餐廳,因為疫情,很多時間都沒有機會入內用膳。趁現在可以堂食,在排隊拎位,外賣之間;我們就選擇入店內,享受一下堂食及感染店內的熱鬧氣氛。回想起未有疫情時,我們幾個好朋友,約好去了越南旅遊。那些年,令人很懷念。。。店內有越南風土人情的裝飾,仿如身在越南一樣。可以在店內堂食,不論食客或店員,大家都懷著開心愉快的心情,很想疫情快點消失。極品牛三寶湯河粉 :有鮮牛肉,牛腱及牛丸……樣樣都好想食。極品牛三寶湯河粉 :有鮮牛肉,牛腱及牛丸……牛腱軟腍腍……很入味,配上金不換,啖啖香料味,每樣都很好配搭,好味道極品牛三寶湯河粉 :食材豐富又新鮮香茅豬扒撈檬:原來自己一直都想吃撈檬,酸酸甜,很開胃的越南撈檬。豬扒軟腍,再配上酸甜的檬,多吃兩塊豬扒也不覺油膩炸蝦餅 :特色小吃,香口又味道。蝦肉爽口彈牙炸春卷 :特色的小吃,香口又味道。春卷皮炸得脆卜卜龍眼冰:龍👁️肉 杞子,正氣又潤口,夏天之選。鮮芒西米露:粒粒鮮芒果肉,加西米露,好啜到不得了
天氣熱,悶悶地,想起越南美食,就好想食越南菜。

店內有越南風土人情的裝飾,仿如身在越南一樣。

極品牛三寶湯河粉 :有鮮牛肉,牛腱及牛丸……樣樣都好想食。

極品牛三寶湯河粉 :食材豐富又新鮮

豬扒軟腍,再配上酸甜的檬,多吃兩塊豬扒也不覺油膩

炸蝦餅 :特色小吃,香口又味道。蝦肉爽口彈牙

炸春卷 :特色的小吃,香口又味道。春卷皮炸得脆卜卜

龍眼冰:龍👁️肉 杞子,正氣又潤口,夏天之選。

鮮芒西米露:粒粒鮮芒果肉,加西米露,好啜到不得了

2022-05-28
2 分鐘 (堂食)
$100 (宵夜)
  • 香茅豬扒撈檬
  • 鮮芒西米露
  • 極品牛三寶湯河粉
  • 龍眼冰
  • 越式炸春卷
2022-05-30 58 瀏覽
今日同老公去大圍探朋友,經過河內越式料理,老公話入去試下,坐低叫咗兩份主食,兩份小食,兩杯飲品😋😋主食方面,叫咗一碗極品牛三寶湯河$70,一上台越級大碗,分量又多:有牛丸,牛展,牛肉,唧上適量青檸,味道更為清新,特別想稱讚一下佢嘅湯底,濃郁得來又唔會太鹹,配上河粉真係食唔停口😜另一主食就叫咗碟飯:河內越式三寶飯,分量一樣充足,同頭先嘅三寶完全唔一樣,今次有香茅豬扒,雞翼,扎肉。豬扒醃製得好入味之餘,仲煎得好香脆,雞翼煎得不油不膩,肉嫩帶汁,並唔會太過乾身☺️非常惹味!而扎肉則食落厚實彈牙。至於小食方面,分別叫咗一個越式豬頸肉,同炸春卷,份量足以分享兩人,啱晒老公呢啲鍾意試唔同口味嘅人,豬頸肉嘅油香幾重,相當香口。食咗咁多炸物之後,當然要飲返兩杯消暑嘅飲品,鮮芒果西米露清甜滋潤,而椰汁珍多冰就相對較為清爽😝😝但係兩杯飲品嘅配料都好豐富,兩公婆捧住個肚離開餐廳!

2022-05-25 71 瀏覽
今日收工同朋友於大圍晚飯食下越南野先記得疫情前同朋友去越南玩,啲食物真令人回味❤️豬肉卷濱海 將蔥碎同炸蒜碎鋪喺一餅米粉上,夾埋豬肉卷同吃很香呢軟殼蟹米紙卷 配料同米紙都清新,不過軟殼蟹就油左啲同硬豬頸肉肉質鮮嫩有汁不會柴口,而且個邊烤得很香,個人幾鍾意呢間店的豬頸肉蝦餅熱辣辣又彈牙蒜蓉田園時蔬,呢碟上時有少少😮,就係炒菜心,而且略咸海鮮菠蘿炒飯 呢個又係有少少😮 以為係有菠蘿裝住,不過唔緊要 味道勝過一切但飯粒略嫌乾同硬 海鮮仍有點雪藏味lo
今日收工同朋友於大圍晚飯食下越南野先
記得疫情前同朋友去越南玩,啲食物真令人回味❤️

豬肉卷濱海
將蔥碎同炸蒜碎鋪喺一餅米粉上,夾埋豬肉卷同吃很香呢

軟殼蟹米紙卷 配料同米紙都清新,不過軟殼蟹就油左啲同硬

蝦餅熱辣辣又彈牙

蒜蓉田園時蔬,呢碟上時有少少😮,就係炒菜心,而且略咸

但飯粒略嫌乾同硬 海鮮仍有點雪藏味lo

2022-05-19 131 瀏覽
好少食越南野,而呢間就係我少數會食既,因為佢既湯底真心高質選擇都唔少,而且價錢相宜奉送既茶都唔係頹野,真係有香味既越式茶黎極品牛三寶湯河粉首先就係我大推既湯河啦而大推既原因就係佢既湯底,真係超級正香濃得黎唔會油膩而且飲落有陣陣鮮味河粉更加係索晒D咁正既湯汁,超好食生牛肉份量都幾多下,不過記得上左台要即時浸落湯到先,咁先會熟透得黎夠晒滑牛展食落唔會硬,而且牛味香濃牛肉JUICY爆晒汁河內越式三寶飯呢個越式三寶飯都唔錯佢包含左扎肉、雞翼同豬扒扎肉好有越南風味,雞翼同豬扒都炸得又香又脆得黎唔會乾晒身越式炸蝦餅好鍾意食呢到既炸蝦餅,因為夠晒真材實料食得出佢真係用足蝦黎用心打令佢食落好香蝦鮮味,而且口感結實爽口得黎唔會硬越式豬頸肉豬頸肉一貫高質,炸得香脆得黎唔會乾而且食落有少少爽既口感熱情果梳打、檸檬蜜糖薑茶野飲都非常之足料熱情果梳打可以見到有勁多果肉,而且真係成罐soda water比你無花無假檸檬蜜糖薑茶直頭一上台已經聞到好香既薑味同蜜糖香證明呢間店果然上至湯底下至野飲都真係真材實料
好少食越南野,而呢間就係我少數會食既,因為佢既湯底真心高質
選擇都唔少,而且價錢相宜

奉送既茶都唔係頹野,真係有香味既越式茶黎
極品牛三寶湯河粉

首先就係我大推既湯河啦
而大推既原因就係佢既湯底,真係超級正
香濃得黎唔會油膩
而且飲落有陣陣鮮味

河粉更加係索晒D咁正既湯汁,超好食

牛展食落唔會硬,而且牛味香濃

牛肉JUICY爆晒汁

河內越式三寶飯

呢個越式三寶飯都唔錯
佢包含左扎肉、雞翼同豬扒
扎肉好有越南風味,雞翼同豬扒都炸得又香又脆得黎唔會乾晒身

越式炸蝦餅
好鍾意食呢到既炸蝦餅,因為夠晒真材實料
食得出佢真係用足蝦黎用心打
令佢食落好香蝦鮮味,而且口感結實爽口得黎唔會硬
越式豬頸肉
豬頸肉一貫高質,炸得香脆得黎唔會乾
而且食落有少少爽既口感
熱情果梳打、檸檬蜜糖薑茶
野飲都非常之足料
檸檬蜜糖薑茶直頭一上台已經聞到好香既薑味同蜜糖香
證明呢間店果然上至湯底下至野飲都真係真材實料
2022-05-18 55 瀏覽
我同朋友近日今次去了(大圍分店)。我們當時係去High Tea食物質素👍好好味,環境舒適度很高!我本人重點分享我哋去到依間餐廳d員工感覺好似係Hotel嘅服務態度,我們值得讚賞一下大圍分店其下的員工,我們再次感謝你們給我們十分滿意的服務啊!😀
我同朋友近日今次去了(大圍分店)。
2022-05-17 57 瀏覽
⛄️今晚同朋友仔🤓去咗大圍揾食,係村南道揾到呢間「河內越式料理」!😋🤓😊兩個人點咗兩個主食、三個小食、兩杯飲品跟主食加$12,埋單合共$253!❤️1️⃣🐷越式豬頸肉撈檬$64豬頸肉煎到好香口,檬粉爽口,配上酸辣汁,好正👍🏻2️⃣🐮極品牛三寶湯河粉$70牛三寶包括(牛肉、牛丸、牛𦟌),牛肉、牛𦟌嫩滑,牛丸彈牙,河粉爽滑,湯底有濃濃牛骨味,好惹味👍🏻3️⃣🥬上湯灼田園蔬$70正常發揮😊👍🏻4️⃣🍤越式炸蝦餅$29蝦餅炸到外脆內軟,蝦肉彈牙👍🏻5️⃣🦐安南鮮蝦米紙卷$48蝦肉嫩滑,配上新鮮蔬菜絲,用紙米卷包住,整體口感爽脆👍🏻✴️地方乾淨、闊落✴️侍應親切有禮,上菜同收碟快希望下次嚟食其他菜式!😍

1️⃣🐷越式豬頸肉撈檬$64
豬頸肉煎到好香口,檬粉爽口,配上酸辣汁,好正👍🏻

2️⃣🐮極品牛三寶湯河粉$70

3️⃣🥬上湯灼田園蔬$70
正常發揮😊👍🏻

4️⃣🍤越式炸蝦餅$29
蝦餅炸到外脆內軟,蝦肉彈牙👍🏻

5️⃣🦐安南鮮蝦米紙卷$48
蝦肉嫩滑,配上新鮮蔬菜絲,用紙米卷包住,整體口感爽脆👍🏻

✴️地方乾淨、闊落

✴️侍應親切有禮,上菜同收碟快

希望下次嚟食其他菜式!😍
2022-05-17
  • 安南鮮蝦米紙卷
星期六放假出街,見到呢間店兩點半到都仲有人排緊隊,於是同朋友去試下味道。 店內主要出售越式湯粉,撈檬同飯。而我們兩個人就點咗兩個湯粉,兩個小食同兩杯飲品。*極品牛三寶湯河粉 $70*一上菜就聞到一陣陣九層塔既香味,湯底味道充滿鮮甜濃郁的牛骨味,職員奉上青檸同指天椒,由於朋友吾食酸,只係落左指天椒係湯,估吾到更惹味,辣味愈浸愈出。湯底夠熱,能夠灼熟啲生牛肉。由於佢係輕輕灼熟,所以口感特別嫩滑,牛肉味亦重。牛丸彈牙有牛味,感覺吾係街市貨色,而牛展軟腍,三重吾同牛的部位配上尼個湯同河粉,簡直係大滿足!*順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬$67*一上菜見到有好多蟹肉感覺已經好養眼,係真蟹肉,吾係蟹柳!佢嘅配料吾止蟹肉,仲有好多豆卜,番茄同扎肉,尤其係有原隻番茄係到,感覺湯底十分有誠意,味道好清甜,蟹味比番茄味重,食得出吾係罐頭湯。豆卜浸耐左索哂汁好好食。*越式炸春卷(2件) $21*春卷酥脆皮簿,仲好粗包左好多餡,有肉有蘿蔔有木耳仲有粉絲,點上蘸春卷魚露,好開胃*越式炸蝦餅(細) $29*蝦餅都係新鮮炸好,厚切而且彈牙,口感豐富。*椰果椰汁西米露 加配價$12*食越南野多數會飲同椰奶有關既野飲,尼杯椰子味香

*極品牛三寶湯河粉 $70*

*順化蕃茄蟹肉扎肉湯檬$67*
*越式炸春卷(2件) $21*
*越式炸蝦餅(細) $29*
蝦餅都係新鮮炸好,厚切而且彈牙,口感豐富。
*椰果椰汁西米露 加配價$12*
食越南野多數會飲同椰奶有關既野飲,尼杯椰子味香濃,口感香滑,特別係佢地粒椰果大大粒,令到杯飲品更加有咬口。
*熱情果冰 加配價$12*
果籽份量多,味道香甜
總括而言,呢間越式料理地理位置方便,適合做週末踩單車飲食之選。
2022-04-30
5 分鐘 (堂食)
最近跟越式事情結緣了,大開眼界,從沒想過這個曾被殖民統治的國度,經歷分裂後又統一的地方,菜式的特徵是如此鮮明味美。東南亞的香料清新卻又別樹一幟,跟鄰近的泰國柬埔塞等又互相影響,同時又有如法國混血兒的味道身影。今天癮起,到大圍的「河內越式料理」,滿足一下。正值下午茶時間,價錢相宜,配餐飲也很優惠。店內環境尚算整潔,店內裝潢稍有越式味道。記得以前就只有一間店,不經意已發展成幾間店,看來經營有道。招牌越式三文治Vietnamese sandwishes $42首先來到的是Bánh mì ,但這邊賣的是「三文治」。基本上該有的都有,豬肝醬,牛油,青瓜絲,甘荀絲,扎肉,生菜,沙律醬。以外型上,確實無懈可擊。一份兩件,外形有如雄糾糾般的法國男兒。作為下午小吃,兩人分享最滋味。細心一睇,豬肝醬就有點太孤寒了,口感軟滑,但肝醬的味道不明顯,沒能成為整體的擔當。Bánh mì 的靈魂在此,因為越南承襲自法國部分飲食文化,後又改良成為適合當地人的口味。其中法式的法包加入米粉改變硬度。又將法式肝醬改成便宜的豬肝做法,以扎肉替代火腿,以酸甜醃菜替代酸瓜,完美地將法國貴族三文治,易容更衣成道地的Bánh mì

細心一睇,豬肝醬就有點太孤寒了,口感軟滑,但肝醬的味道不明顯,沒能成為整體的擔當。Bánh mì 的靈魂在此,因為越南承襲自法國部分飲食文化,後又改良成為適合當地人的口味。其中法式的法包加入米粉改變硬度。又將法式肝醬改成便宜的豬肝做法,以扎肉替代火腿,以酸甜醃菜替代酸瓜,完美地將法國貴族三文治,易容更衣成道地的Bánh mì ,放下歴史的血腥,感謝文化的沖擊,滿足現在的味蕾。

然後扎肉,生菜都是正常發揮。可惜當中的甘荀絲沒有醃漬過,生甘荀的草青味和爽口,在言裡感覺有如萬綠叢中一點紅一樣,格格不入。聰明地再加上沙律醬,就很貼近香港人口味了,

越式香茅豬扒 $22(追加小食)
追加了豬扒。大件上埸,面頭小許蔥油點綴,已經萬分吸引。

質感是稍薄,味道方面香茅味濃,口感上偏向港式豬扒軟淋。
三文治內抺上人造牛油,口味方面較膩口。

從左到右分別是萬能調味魚露Nước chấm,主要配Phở的甜醬和辣醬
此時正好想到枱上的越式調料。

心血來潮,自製我的OMAKASE。將豬扒夾入法包內,作為我的豪華版三文治,再加上調味魚露Nước chấm,以彌補生甘荀的草青味,如此一來確實神來之筆。豬扒的油脂滋潤了法包,魚露的鮮爽酸甜又平衡了油膩感同時帶了味道上揚的感覺,一切起承轉合,盡在小盤子上。
越式辣醬

最後來一點辣醬,豐富味蕾。口味上近似泰式雞醬,口感上卻似茄汁,還是初似認識,日後請多多指教。
賣單只是$64,就讓我游走了一趟旅行,心情好不快哉。回望過去,誰又想到法包這個貴族,漂洋過海後在越南落地生根結合成Bánh mì,輾轉又來到香港,結合而成三文治。依我而言,人生也不過一個越式法包,起承轉合,夾在心中的都是甜酸苦辣。
2022-05-06
5 分鐘 (堂食)
  • 招牌越式三文治,香茅豬扒
2022-05-07 524 瀏覽
因為阿媽鍾意食嘅關係,去咗呢間越南河粉嘅舖頭食嘢!本身我冇乜期望,因為唔係特別鍾意×類嘢,點知有驚喜喎!一見到枱面上咁齊全嘅越南調味料,已經覺得有誠意!而且佢哋服務態度好好!我好多問題佢哋一啲都唔會覺得煩厭,仲好溫柔細心地解答!加分加分!我嗌咗生牛肉湯檬粉!啲夢粉唔會好油膩,不過唔知點解碎晒,最後要用匙羹不來食先得🫣🫣牛肉好似圖中所見生熟程度啱啱好,我即刻拎咗個碗仔放開佢,因為10秒之間已經越嚟越深色熟咗~湯底好友越南嘅風味,亦都唔會好油膩,亦都食完唔會口渴喎阿媽同阿哥嗌嗰個豬扒都勁大塊!唔係博切切㗎!呢間餐廳員工服務態度非常之好,而且環境亦都坐得舒適!唔怪得我阿媽成日經過都嚟食
一見到枱面上咁齊全嘅越南調味料,已經覺得有誠意!
加分加分!
湯底好友越南嘅風味,亦都唔會好油膩,亦都食完唔會口渴喎
阿媽同阿哥嗌嗰個豬扒都勁大塊!唔係博切切㗎!

2022-05-07
下午茶
  • 河內生牛肉湯河粉
2022-05-01 77 瀏覽
平時久唔久都會幫襯,主要係覺得個湯底唔錯因為疫情關係少咗好多出街食,平均三個月會食兩次呢間野對上一次食,都係下午茶,樓面啲姐姐態度麻麻地,亦因為咁樣所以改咗叫外賣,同埋隔咗好耐先再堂食今次叫咗生熟牛河,個湯一啲都唔熱,唔使吹就咁食都覺得唔熱,試想像下生牛又點識熟其次係個湯底唔同咗,講唔出有咩唔同,但係就好肯定冇咁好飲,平時食完碗粉,個湯我都會飲咗一大半,但係今次真係唔掂,差啲連個粉都唔想食滴漏咖啡來講,其實冇乜話特別好好飲,不過見耐冇飲想過吓口癮但係今次之後真係令我唔係咁想返去食(另外,細心嘅朋友應該會見到碗底有條菜黐住,我仲要食完影相先見到,想像返轉頭,個碗會唔會洗得唔係咁乾淨😅😅)
平時久唔久都會幫襯,主要係覺得個湯底唔錯
因為疫情關係少咗好多出街食,平均三個月會食兩次呢間野

滴漏咖啡來講,其實冇乜話特別好好飲,不過見耐冇飲想過吓口癮

但係今次之後真係令我唔係咁想返去食

生熟牛河
2022-04-26 58 瀏覽
越南餐廳河內越式料理(大圍)評價🌟🌟🌟🌟🌟一入到門口就俾牆上面幅畫吸引住,門口既燈都好靚,入面裝修好新,好有越南既感覺,送餐速度好,又唔洗等好耐,就已經有得食,服務質素高 好貼心❤️ 一坐低就俾兩杯茶🍵🍵,疫情都有提供消毒酒精!一張枱有一支,真係好到位!302.生熟牛肉湯河粉 $66送上枱個陣,個湯既味道就已經好香,好吸引!牛肉份量超多,有肥牛同牛腩片,牛腩真係好軟,平時係岀面食都好韌,但呢個牛腩係可以唔洗咬就吞,牛肉都唔會好老,成碗麵既份量真係超給力!🔥🔥好大碗,好抵食! 412. 素春卷撈檬$65朋友食素,所以就嗌左呢個,春卷份量不得之了,抵食夾大份!春卷都係素,而且炸得好脆,好有誠意!包保細佬大人都鐘意👨‍👩‍👧‍👧203. 凍蜂蜜柚子茶$20唔會好淡,唔會好甜,冰又唔會俾好多!值得欣賞,岩岩好!252.熱蜜糖柑桔$22飲得岀好有蜜糖味,同埋有成粒柑桔係入面,唔會太甜!唔鐘意食甜野既人,值得一試!501.越式炸春卷(2件) $21春卷小食,一碟2件,配埋醬真係不得了同朋友share食岩岩好507. 越式豬頸肉(細)$29哇!豬頸肉係一定要食!要軟熟,勁好食!份量又夠,點醬食真係好好
越南餐廳
河內越式料理(大圍)

評價🌟🌟🌟🌟🌟

302.生熟牛肉湯河粉 $66

412. 素春卷撈檬$65

203. 凍蜂蜜柚子茶$20
唔會好淡,唔會好甜,冰又唔會俾好多!值得欣賞,岩岩好!

252.熱蜜糖柑桔$22

501.越式炸春卷(2件) $21

507. 越式豬頸肉(細)$29
哇!豬頸肉係一定要食!要軟熟,勁好食!份量又夠,點醬食真係好好食!佢雖然係細份,但其實好大份🤤🤤下次一定會再嗌
2022-04-23 53 瀏覽
ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭* ੈ河內越式料理 ♡‧₊˚ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ 今日同細佬女朋友撐枱腳♥️平時嘅門口都好多人🙆🏼‍♀️今日就Trytry先!ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ๑⃙⃘๑⃙⃘๑⃙⃘ ʚ︎ɞ ⊰⊹═══════════⊹⊱ʚ︎ 河內扎肉湯河粉 ɞ $59湯底濃郁,配上香葉、生洋蔥🧅、芽菜、扎肉片彈肉惹味⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄美滋滋的!ʚ︎極品牛三寶河粉•生牛肉•牛展•牛丸ɞ $70熱辣辣嘅湯底~生牛肉你想幾熟自己控制🙆🏻‍♀️牛展都幾厚😋牛丸咬落Juice❤️上菜時亦配一粒吉仔同指天椒🌶️落埋更加吸引!ʚ︎ 越式炸春卷2件ɞ $21有內涵的地道春卷🙈好吃😋ʚ︎ 越式炸蝦餅(細)ɞ $29呢個炸蝦餅點埋甜甜酸酸汁,真係食過返尋味🥰⊰⊹═══════════⊹⊱˚ ༘✶ ⋆。˚ ⁀➷⋆。˚ 河內越式料理 (大圍) ♥︎⍟ 23313688 ‎ﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌ
ଘ(੭*ˊᵕˋ)੭* ੈ河內越式料理 ♡‧₊˚

今日同細佬女朋友撐枱腳♥️
平時嘅門口都好多人🙆🏼‍♀️今日就Trytry先!

⊰⊹═══════════⊹⊱
ʚ︎ 河內扎肉湯河粉 ɞ $59
湯底濃郁,配上香葉、生洋蔥🧅、芽菜、
扎肉片彈肉惹味⁄(⁄ ⁄ ⁄ω⁄ ⁄ ⁄)⁄美滋滋的!

ʚ︎極品牛三寶河粉•生牛肉•牛展•牛丸ɞ $70
熱辣辣嘅湯底~生牛肉你想幾熟自己控制🙆🏻‍♀️
牛展都幾厚😋牛丸咬落Juice❤️
上菜時亦配一粒吉仔同指天椒🌶️落埋更加吸引!

ʚ︎ 越式炸春卷2件ɞ $21
有內涵的地道春卷🙈好吃😋

ʚ︎ 越式炸蝦餅(細)ɞ $29
呢個炸蝦餅點埋甜甜酸酸汁,真係食過返尋味🥰

⊰⊹═══════════⊹⊱

˚ ༘✶ ⋆。˚ ⁀➷
⋆。˚ 河內越式料理 (大圍) ♥︎
⍟ 23313688
‎ﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌﻌ
  • 越式豬頸肉撈檬
  • 河內生牛肉湯河粉
2022-04-15 475 瀏覽
呢排多左去大圍站先發現原來大圍都幾多野食😋又一個新蒲點!🤩🤩呢間越南菜除左有PHO之外,亦有多款越式飯類提供,食物外賣返屋企食都仲係熱辣辣咖!🤪🤪外賣自取更有9折!🌟極品牛三寶湯河粉 $70湯同河粉分開裝就唔怕拎到返屋企會淋晒👍🏻👍🏻湯底係牛骨熬製而成,鮮甜唔會太咸,仲有洋蔥、蔥花、金不換、辣椒、青檸汁調味,幾乎飲晒成碗湯🤣🤣牛三寶有生牛肉、牛展、牛丸,不過生牛肉拎到返去變左熟牛肉🥺下次生牛肉都係要堂食先得😮🌟順化蝦餅撈檬 $66呢個撈檬好抵食,份量超多,仲有青瓜絲、蘿蔔絲、生菜、花生粒,配埋秘製甜酸汁,口感好豐富,味道一流🤤🤤🌟越式炸蝦餅(細)$29蝦餅炸到外皮香脆,金黃色澤,蝦餅幾乎食唔出有落面粉,口感彈牙,蝦味超濃郁,大力推介!👍🏻👍🏻🥰🥰🌟越式香茅豬扒(細)$23雖然係細份,但都有幾件豬扒咖,豬扒炸到酥脆香口,香茅味超惹味😍🌟椰汁三色冰&椰汁珍多冰 $12跟餐$12可升級特飲,椰汁冰有特濃椰子香,唔會太甜,幾好飲😝📍河內越式料理 (村南道) (大圍)大圍大圍村南道55號地下

🌟極品牛三寶湯河粉 $70

🌟順化蝦餅撈檬 $66

🌟越式炸蝦餅(細)$29

🌟越式香茅豬扒(細)$23

🌟椰汁三色冰&椰汁珍多冰 $12

📍河內越式料理 (村南道) (大圍)
大圍大圍村南道55號地下
外賣自取
2022-04-15 41 瀏覽
雞翼湯檬-份量好大碗。上面配料好豐富,另外仲有個杯有裝住青檸同辣椒🌶️,好貼心。雞翼唔會炸到好燶到硬。咬落去好juicy😃豬扒飯- 我特別想講個豬扒🤩炸到脆邊,又醃得好夠味。可以試埋點佢個辣椒醬,絶配👍不過佢啲飯就一般,唔係一粒粒,係痴住一舊舊淋晒😆可能落得太多水?特飲就唔係甘推薦,叫左個蜜糖柑桔冰。味道好淡,啲柑桔🍊拮極都無味🤪經過大圍火車站附近,去試下個豬扒😎附近有得租單車🚴‍♀️食飽踩返轉

雞翼唔會炸到好燶到硬。咬落去好juicy😃

經過大圍火車站附近,去試下個豬扒😎
附近有得租單車🚴‍♀️食飽踩返轉
  • 豬扒
2022-04-11 58 瀏覽
6pm 放工喺大圍,見到呢間門口都有幾多人等外賣😌咁就買咗個越南豬扒🍜撈返屋企🏡因為天氣熱咗好多,唔想食有湯嘅粉麵🙈睇完餐牌,點左個401. 越式香茅豬扒撈檬🍜配左份小食 炸春卷 再點左杯青檸梳打🍹 撈檬都整得幾好食,醬汁同檬粉非常之夾又唔辣可惜食量有限,一份就食飽了,見到佢餐牌仲有好多粉麵飯嘅選擇,唯有下次再點黎試吓啦💪🏻☺️希望快啲可以開返晚市堂食🥲咁就唔使辛苦拎個外賣返屋企先有得食👍🏻
6pm 放工喺大圍,見到呢間門口都有幾多人等外賣😌

撈檬都整得幾好食,醬汁同檬粉非常之夾又唔辣

外賣自取