2010-08-04
太太弟弟 Joe 出左花紅, 係 01/08/2010(日) 請家人吃自助晚餐, 真係多謝曬!Joe 揀左係大學站既凱悅酒店, 雖然係星期日, 但早一日都 book 到位. 我地約 7:00pm 到, 大約七成滿座, 後來就陸陸續續滿座了.我地 4 人被安排坐大堂區, 環境唔錯, 梳化都好舒服, 不過張檯略矮, 有點"頂腳"Thxdtsdd 先巡視一圈, 覺得食物種類唔算多, 但都 ok.Thxdtsdd 先吃冷盤, 沙律之類既食物, 覺得蝦, 青口都幾新鮮彈牙, 幾好食, 沙律就一般啦! 不過最令人失望係冇生蠔囉!魚生, 壽司方面, Thxdtsdd 只吃了三文魚同甜蝦, 覺得都幾鮮甜, 唔錯!Thxdtsdd 及家人都覺得這兒熟食唔錯, 當中以燒烤類食物更好. 我地 4 人都覺得燒羊架非常好食, 肉味很香濃, 肥瘦又適中, 正!其他熟食, 好似燒牛肉, 牛腩, 燒蝦, 肉腸, 薄餅等都唔錯, 幾好食, 有返咁上下水準! 不過大大枝既串燒牛肉就唔多掂了, 燒到又燶又乾!至於甜品方面, 對於愛吃甜品既人黎講就會有少少失望了, 因為種類較少. 如果你用一個大碟, 基本上一次過可以拿曬所有
至於甜品方面, 對於愛吃甜品既人黎講就會有少少失望了, 因為種類較少. 如果你用一個大碟, 基本上一次過可以拿曬所有既甜品, 唔洗行第二轉.
好彩大部分甜品都 ok, 幾好食, 當中以芒果布丁較好, 好重芒果香味; 麵包布丁又係好食. 不過 tiramisu 就麻麻地, 因為酒味太濃了. 藍莓芝士蛋糕唔夠鬆軟, 亦太多檸檬味.
香蕉雪糕斑戟都唔錯. 另外, Thxdtsdd 覺得雪糕味道都 ok, 不過太太就唔欣賞了.
Thxdtsdd 覺得呢度服務幾好, 服務員充足, 加水, 換碟等速度都幾另人滿意. 食物大致都可以, 不過種類真係略少, 而且並非位於市中心, 只係大學站, 要收 $398 連加一服務費就略貴了.
再一次多謝 Joe 請客! Thanks!
相片可參考: