2023-09-16
幫襯左好多年,估唔到嬲到要寫食評,第一次寫食評,只因太嬲一肚氣。幫襯過早,午,晚,下午茶,熟客都呃,唔怪得愈黎愈少人光顧。事原,今早去買2個外賣早餐,一個沙嗲牛肉公仔麵加炒蛋加腸仔,另一個同佢講要豬扒包拼薯條,野菜沙律,店員話,無薯條改左煎蛋,都奇怪,改煎蛋,門口大大個餐牌寫住薯條,店員話機出係煎蛋,我哋問佢改炒蛋可以嗎?店員話早上太忙炒蛋做唔到,我哋聽後覺得真搞笑,另一個餐又炒到蛋,都唔緊要,照買,出單後,發現收40蚊,另加盒錢,門口大大隻字寫住35,我哋問店員為何收多了,店員說,門口係錯既,我哋睇餐廳入面的餐牌,9月1號改了,我們追問為何門口誤導人,她說不知道,亦不會退錢,也不會取消張單,我們無奈接受。不知道他們欺騙了多少街坊完全違反商品說明條例之後回家打開發現漏了沙律,打給剛剛的店員,店員說要check check,然後直接cut線,真的火都黎。之後過了幾分鐘再打給她,她說詢問後是同事忘了,最嬲之後我哋下午去取回沙律,原本沙律用長方形外賣盒,店員叫廚房用小型的圓形盒,最少少一半的分量,離晒大譜!
幫襯過早,午,晚,下午茶,熟客都呃,唔怪得愈黎愈少人光顧。
完全違反商品說明條例