2023-12-20 938 瀏覽
旺角自助餐級放題話說位於旺角帝京酒店自助餐花月庭園結業後,進駐咗殿。環境更加闊落更加高級,飲品方面除咗一般罐裝飲品之餘、居然仲有紅白酒,同清酒提供好surprise啊,自助區另一邊有海鮮自助吧蟹腳翡翠螺,大蝦等等另一邊除咗有一般炸物,點心燉湯放題第一步必食刺身,除咗坊間一般常見刺身之外仲有蟹腳,吞拿魚腩等名貴食材呢期做緊北海道海膽推廣,各色嗰種北海道海膽壽司創意料理都有,絕對值得一試殿堂級鵝肝多士鵝肝大大塊口感豐腴細膩,絕對要食幾round金蒜粉絲蒸扇貝,川燒珍寶蠔都係我最愛雪糕仲有Häagen-Dazs,movenpick,名字雪糕等等比客人隨意享用,榴槤控絕對唔可以放過新鮮榴槤肉放題啦
旺角自助餐放題
話說位於旺角帝京酒店自助餐花月庭園結業後,進駐咗殿。

殿堂級鵝肝多士
鵝肝大大塊口感豐腴細膩,絕對要食幾round

金蒜粉絲蒸扇貝,川燒珍寶蠔都係我最愛

2023-12-18 457 瀏覽
無諗過殿.大喜屋竟然係太子帝京酒店2樓開新店。新店門面裝修乾淨明亮,座位寬闊,俾人一種好高級嘅感覺。☀️今期主打海膽菜式,全部海膽都使用🌸北海道海膽🌸💓超矜貴💓我最喜歡海膽,今期嘅菜式啱晒我心意。✨同場仲有🦞上湯芝士焗龍蝦烏冬‼️🦞一定唔可以錯過。🎉呢度有我最喜歡嘅熱清酒,配上海膽激發出無窮鮮味。💯其他酒精飲品有細枝裝白酒,冷泡人參、洛神花茶,韓國真露🤩仲要係哈根大師,Movepick,milk top雪糕無限任飲任食。熟食區竟然有中式點心,蝦餃,燒賣,小籠包新加入鹽水鴨、麻辣小龍蝦、唐揚炸雞球、 老火雞湯、香印提子,榴槤蓉,日式沙律,自家製甜品,蛋糕,喜歡榴槤嘅朋友一定會大飽口腹。計我話呢度最好就係咩都可以任食,有兩個小時慢慢食,唔使急。刺身方面唔少得我最愛嘅帶子刺身、牡丹蝦刺身、松葉蟹、拖羅,全都係超級新鮮,上菜速度超快。燒牛舌,京燒比目魚,燒蠔,燒帶子,鮑魚雞粥、鮑魚花膠扒,椰皇燉鮮奶,上湯芝士焗龍蝦烏冬,只要$388就可以兩小時無限任食。抵過北上啦!
✨同場仲有🦞上湯芝士焗龍蝦烏冬‼️🦞一定唔可以錯過。

🎉呢度有我最喜歡嘅熱清酒,配上海膽激發出無窮鮮味。
計我話呢度最好就係咩都可以任食,有兩個小時慢慢食,唔使急。
2023-12-16 7839 瀏覽
除咗旺角之外,旺角東都越嚟越熱鬧,到咗聖誕節MOKO呢一度更加係佈滿左唔同嘅吊飾,🤩咁大個商場揀嘢食當然唔會少,不過最震撼嘅當然就係最近新開咗殿。大喜屋😛眾所周知大喜屋咁多間裏面就以殿係最高級同埋最正,新開張就有新嘅產品推出,晏晝食飽飽之後直頭連夜晚都可以唔使食,實在係令人超級滿足😚環境方面更加係絕對嘅酒店級質素,金碧輝煌嘅裝修同埋好實淨嘅佈局,令人坐得特別舒服,擺脫咗放題嘅侷促感🥰裏面嘅食物除咗琳琅滿目之外,我主打就有幾款必食,🫣而且係指定encore嘅款式😍其中主角一定就係海膽菜式,🥰呢度嘅海膽全部都採用左北海道嘅海膽,🧡淨係個名都已經知道有返咁上下珍貴,海膽嘅菜式大致分為海膽軍艦同埋海膽黑松露拖羅帶子。🧡北海道海膽係特別creamy 而且回甘特別明顯, 🍣造型賣相都好高級, 金黃至到橙紅色嘅海膽各有風味,🥢重要就到零舍飽滿,絕對係機不可失萬物錯過嘅系列🤭自從大喜屋推出咗王牌燒乳鴿之外,🐦今次亦都新推出咗上湯芝士龍蝦烏冬,🦞份量亦都係啱啱好,咁就唔怕食得太飽,食唔到其他嘢,🦞碗碗都係用真正嘅龍蝦尾啖啖肉,而且夠晒爽口彈牙再配合埋日本嘅稻庭烏冬同埋芝士,🧀連烏冬都好有彈性,質素絕對唔

北海道海膽軍艦
海膽黑松露拖羅帶子

自從大喜屋推出咗王牌燒乳鴿之外,🐦今次亦都新推出咗上湯芝士龍蝦烏冬,🦞份量亦都係啱啱好,咁就唔怕食得太飽,食唔到其他嘢,🦞碗碗都係用真正嘅龍蝦尾啖啖肉,而且夠晒爽口彈牙再配合埋日本嘅稻庭烏冬同埋芝士,🧀連烏冬都好有彈性,質素絕對唔輸蝕於酒樓裏面食到嘅品質🍜
上湯芝士龍蝦烏冬

另外鍾意法國菜嘅人,今次就有口福,🤤呢度亦都住打咗超厚鵝肝多士,🪿每一件都係新鮮即炸,上菜嗰陣時熱辣辣而且離遠都已經見到真係大大塊,🥰而且每一塊都好厚實,鵝肝一樣都係嫩滑,而且滲出少少鵝油香,滿足左味道與份量同時嘅享受🤤
超厚鵝肝

除咗以上三款主角系列之外,呢一度亦都夠晒大,🍹尤其是個雪櫃裏面包含咗至少到20款飲品,🍻汽水啤酒甚至港式奶茶,同埋日本清酒梅酒真係應有盡有🍶

接落嚟,當然就係大家都會關心嘅刺身環節,🍣除咗有三文魚、珍寶赤蝦、牡丹蝦、北寄貝、赤貝呢一啲刺身之外🍣呢一度仲會用埋金槍魚腩,拖羅,池魚王,🐟一個價錢享盡晒咁多嘅新鮮直送刺身絕對係極上滿足,🐟我都幾推介所有魚嘅系列,除咗因為新鮮同鮮甜之外仲要係每一片都切得夠厚,🐟咁樣入口更加飽滿。🐟

至於甜品系列之中,我諗大部份人都鍾意極尚椰皇燉蛋白,🧉鮮嫩嘅蛋白喺椰子殼裏面更加有濃郁嘅椰香同埋奶香,🥥至於面頭更加係非常闊綽咁樣落左大量嘅燕窩,🥥滋補養顏,食多幾碗都毫無負擔🥥
極尚椰皇燉蛋白

臨近聖誕節,喺雪櫃裏面嘅甜品都會採用左聖誕系列元素,🎄例如聖誕節樹頭蛋糕,🎄朱古力蛋捲但高度仿真樹木嘅質地真係打卡都一流。🎄

殿·大喜屋 (旺角)
旺角太子道西193號帝京酒店2樓
2023-12-16
5 分鐘 (堂食)
午餐
極尚椰皇燉蛋白
  • 北海道海膽
  • 上湯芝士焗龍蝦烏冬
2023-12-16 2011 瀏覽
大癲!超高質放題「殿-大喜屋」係旺角東帝京酒店開左全新分店😍香港食放題,基本只會擇大喜屋系列,而殿大喜屋更加係最頂級‼️食材新鮮豐富,全部都係最靚最高級可以食到回本既野食😋😋.🍴自助吧🍴同一般放題一樣,基本既冷熱飲品、前菜、海鮮、酒類、甜品、雪糕一應俱全。但最正既係呢度連港式點心🥟香印提子🍇榴連蓉、煙三文魚、凍蟹😍呢啲簡直係去到buffet級數既野食都有👍🏼👍🏼.🍴QR code落單🍴食放題當然少不了刺身!呢度啲刺身癲左地新鮮!完全係日本餐廳咁高質!尤其池魚王!金槍魚腩!松葉蟹腳!北海道帶子!呢啲真心好厚實又鮮味!其他放題完全無得比🤭.仲有另一個回本位係北海道海膽‼️除左有北海道海膽軍艦!可以狂叫!佢連其他有海膽既菜式都係用北海道海膽😋😋入口係即溶,超鮮味!我食左成20件😂😂痴左線地抵!.一品料理方面都係基本野有齊,比較特別既有「上湯芝士焗龍蝦烏冬」,又係好正!大大隻龍蝦加芝士焗烏冬,超爽口彈牙既龍蝦,個烏冬吸晒啲精華!呢個都叫左幾份🤭🤭.野食實在太多款太多種類,三言兩語講唔晒咁多😂睇圖吧🤭🤭
🍴自助吧🍴

🍴QR code落單🍴

野食實在太多款太多種類,三言兩語講唔晒咁多😂睇圖吧🤭🤭
2023-12-14 1808 瀏覽
店鋪新開,環境整潔,舒適,坐位寛闊,沒有擠迫感。待應人手充足,服務態度很好及有禮。用餐很愉快。食物新鮮,很衞生可靠,厚切魚生,厚切鵝肝,新鮮好食,椰皇燕窩燉蛋白,不太甜,嫩滑可口,當然唔少得大喜屋的皇牌蟹粥,保持一貫水準。生日更有蛋糕及清酒送!
用餐很愉快。