2023-12-30 382 瀏覽
殿·大喜屋 (旺角)旺角太子道西193號帝京酒店2樓-今次去咗殿大喜屋喺旺角開嘅新分店~~餐廳位於Moko 商場入面,位置方便,裝修得好靚好grand,位置大部分都係卡位,夠寬落坐得舒服🫶🏻-餐廳選用日本北海道海膽,非常新鮮,味道鮮甜😻推薦大家試日本北海道海膽軍艦、上湯芝士焗龍蝦烏冬、殿堂級鐵板鵝肝厚多士、極尚椰皇燕窩燉鮮奶、松葉蟹腳同拖羅,仲有häagen-dazs同movenpick任食,咁多高級食材真係好容易食回本👍🏻-#旺角美食 #香港美食 #香港必食 #香港探店 #香港打卡 #香港旅遊 #香港必喝 #旺角探店 #放題 #香港好去處 #旺角推薦食品
殿·大喜屋 (旺角)
旺角太子道西193號帝京酒店2樓
2023-12-30 1145 瀏覽
睇咗Youtube哥哥介紹,12月29號同朋友一齊實試呢間殿堂級任飲任食自助餐,真心以為新開張,水準有返咁上下,點知失望而回。魚生味道尚可以,但係細切,件件細細粒,絕對唔係大滿足。醉鮑魚個酒味怪怪地,唔係花雕味,鮑魚亦唔彈牙,一般般。花膠係沙爆魚肚質感,好黐牙,味道麻麻哋。最慘係北海道海膽,表面已經糊咗,擺明唔新鮮,第一轉唔敢食,問侍應哥哥可唔可以換,佢話係廚房嘅問題,笑笑口走開,俾多次機會叫第二轉,一樣唔掂,挑咗一小塊試吓,仲有廁所味…..如果真係北海道嚟嘅,都應該係擺咗好耐先至運過嚟,味道賣相同Youtube或者廣告相片有極大分別😞成晚最好味嘅係大牌子Häagen-Dazs同Movenpick雪糕。總括嚟講,呢間大喜屋同其他大喜屋冇乜分別,除咗價錢貴啲,當晚係星期五晚上九點嗰輪,$398再加一,話貴唔係貴,但因為吹捧得太犀利,有啲失望,冇下次!
魚生味道尚可以,但係細切,件件細細粒,絕對唔係大滿足。
醉鮑魚個酒味怪怪地,唔係花雕味,鮑魚亦唔彈牙,一般般。
花膠係沙爆魚肚質感,好黐牙,味道麻麻哋。
魚生&壽司
2023-12-29
5 分鐘 (堂食)
旺角東Moko旁帝京酒店2樓,上手是帝京酒店豪華自助餐, 倒閉之後現在搖生一變現在變成殿大喜屋放題,而且食物種類比其他分店更多選擇!餐廳: 殿·大喜屋地址: 旺角太子道西193號帝京酒店2樓新裝潢總有一種新鮮感,大大個門口帶日式風,再進去看見大大的達摩掛在天花,內裡佔地非常龐大,但新開張預約了也要排隊,所以建議大家一定要預約!新開張之下再加上位於5星級酒店裡,相信食物質素會提升至極致,不會令人失望!刺身、壽司選擇種類眾多,每款刺身都非常新鮮,尤其魚身厚切有口感,非常推薦三文魚腩、金槍魚腩、油甘魚、池魚王!另外必吃海膽壽司,餐廳所提供的海膽都是來自北海道,品嚐過海膽軍艦、火炙海膽帆立貝、海膽拖羅等等,對海膽熱愛提升!其他熟食、串燒、鍋物同樣一應俱全,而這家最特別就是飲品種類非常多,自家製茶飲甚至酒品都令人印象深刻!特別是原枝白酒任飲!韓國燒酒、日本清酒、梅酒、罐裝酒品真係非常多,絕對適合酒鬼來喝到飽!甜品方面我也覺得可以吃到回本!Haagen-Dazs 、 Movenpick 以及其他種類雪糕雪條是任食!!!另外有一種期間限定特別推介要品嚐:上湯芝士焗龍蝦烏冬 ,原隻鮮甜龍蝦肉真係非常惹

餐廳: 殿·大喜屋
地址: 旺角太子道西193號帝京酒店2樓

刺身壽司選擇種類眾多,每款刺身都非常新鮮,尤其魚身厚切有口感,非常推薦三文魚腩、金槍魚腩、油甘魚、池魚王!

燒蠔

鵝肝多士

白酒

雪糕

另外有一種期間限定特別推介要品嚐:上湯芝士焗龍蝦烏冬 ,原隻鮮甜龍蝦肉真係非常惹味,上湯味道不會太蓋龍蝦鮮味,必試!

整體來說,比起同集團分店,這家真的非常特別值得來吃,與眾不同這家分店有中式點心放題,總言之真的非常棒!
點心放題

• 金槍魚腩
  • 油甘魚
  • 池魚王
2023-12-30 135 瀏覽
殿·大喜屋💮今日嚟到旺角東嘅殿大喜屋食放題,每位收費係$388,任選晚市兩個鐘頭,真係不得不說近來嘅放題真係越嚟越高質!今次呢一間放題嘅最大特色就係所有海膽菜式都係使用北海道海膽,認真抌本,比起一般嘅海膽更加鮮甜好味😋😋食放題當然唔少得刺身任食啦!呢度嘅刺身款式好齊全,你諗得出嘅基本上都有齊,一樣又係好新鮮好好味!我最推介嘅係松葉蟹腳🦀 同埋甜蝦🦐!兩款都係平時出街買要返咁上下價錢㗎,當然係回本之選啦!至於熱食嘅頭三位,我就特別推薦乳鴿🐦、醉鮑魚、同埋佢哋嘅雞湯🐔,冬天飲返碗雞湯即刻成個人都暖晒呀🥰🥰🥰呢一間放題一樣係嘢飲任飲甜品任食🍹🍨🍰,一樣又係任食Häagen-Dazs、Movenpick、milktop雪糕!而家啲放題真係性價比高到黐線啊!食多兩杯馬上回本!另外一個極力推薦嘅甜品就係極尚椰皇燕窩燉蛋白🥥🥚,真係做到好似出面甜品舖咁,平時出面甜品舖寫一個咁樣嘅甜品$60-$70肯定走唔甩~所以一樣係必點系列!✅✅
殿·大喜屋💮

過往試過無數放題 而現時放題我只食大喜屋系列因為相對比較新鮮好味及坐得較舒服 非常適合慢慢戰鬥知道新進駐咗旺角帝京酒店 地點實在太方便放假即刻就嚟新場試下😜嘩🤩呢間殿·大喜屋新店嘅裝修都太靚太舒服了吧!有設計 有風格 有空間感 檯與檯之間隔得都好開坐得好舒服👍🏻難怪12點門口已經出現人龍自助吧區域有熟食、湯、冷盤海鮮、生果、沙律及小食、甜品、飲品一應區全雖然話3小時慢慢戰鬥但自知雞仔肚 都係每樣試少少先啦 唔好浪費聽聞上湯芝士焗龍蝦烏冬、鵝肝都係今期推出榴蓮蓉好似都推出咗幾個月啦呢3樣都係我今次嚟必試嘅款式😙上湯芝士焗龍蝦烏冬有3夠龍蝦 全部都係肉好正啊!鵝肝超厚 普通放題甚少見有!榴蓮蓉真係啖啖榴蓮嫁 而且好香好好味 榴蓮迷真係要嚟試下!刺身及壽司刺身都係大大塊兼且新鮮壽司唔會太大夠呢個好好👍🏻大夠嘅話食多2件都飽咗連鬆葉蟹腳都有 好鮮甜仲有海膽壽司tim阿!平時見都係海膽手卷嘅多 放題有咁足料咁新鮮嘅海膽壽司真係少有除咗海膽軍艦 仲有海膽拖羅壽司 黑松露海膽帆立貝壽司而且呢度所有嘅海膽都係使用北海道海膽 一啖一滋味🤤不得不提佢個椰皇燕窩燉蛋白真係好好味!唔會太甜 蛋白好滑兼有陣陣椰
過往試過無數放題 而現時放題我只食大喜屋系列
因為相對比較新鮮好味及坐得較舒服
非常適合慢慢戰鬥
知道新進駐咗旺角帝京酒店 地點實在太方便
放假即刻就嚟新場試下😜

嘩🤩呢間殿·大喜屋新店嘅裝修都太靚太舒服了吧!
有設計 有風格 有空間感
檯與檯之間隔得都好開坐得好舒服👍🏻
難怪12點門口已經出現人龍

自助吧區域
有熟食、湯、冷盤海鮮、生果、沙律及小食、甜品、飲品一應區全

雖然話3小時慢慢戰鬥
但自知雞仔肚 都係每樣試少少先啦 唔好浪費

聽聞上湯芝士焗龍蝦烏冬、鵝肝都係今期推出
榴蓮蓉好似都推出咗幾個月啦
呢3樣都係我今次嚟必試嘅款式😙
上湯芝士焗龍蝦烏冬有3夠龍蝦 全部都係肉好正啊!
鵝肝超厚 普通放題甚少見有!
榴蓮蓉真係啖啖榴蓮嫁 而且好香好好味 榴蓮迷真係要嚟試下!

刺身壽司
刺身都係大大塊兼且新鮮
壽司唔會太大夠呢個好好👍🏻大夠嘅話食多2件都飽咗
連鬆葉蟹腳都有 好鮮甜
除咗海膽軍艦 仲有海膽拖羅壽司 黑松露海膽帆立貝壽司
而且呢度所有嘅海膽都係使用北海道海膽 一啖一滋味🤤

不得不提佢個椰皇燕窩燉蛋白真係好好味!
唔會太甜 蛋白好滑兼有陣陣椰皇清香 呢個推介一定要留肚食阿!
仲有燒蠔燒扇貝

實在有太多食物 今次試唔曬 但係已經足夠滿足 快D嚟新店試下啦🥰
星期一至五午市都係每位$338炸!
2023-12-21
1K
暫時係我喺香港食過環境同擺碟最靚嘅放題😳 餐廳位於帝京酒店,環境闊落,有一大排壯觀嘅飲品櫃,自助吧意想不到有海鮮、香印提子同榴槤蓉😱 上菜同埋refill速度都好快手,體驗相當好😍以下係我推薦嘅食物款式:✨上湯芝士焗龍蝦烏冬賣相精緻,面層係厚厚烘焗過既鹹香芝士,裡面有兩件龍蝦肉同烏冬。烏冬蘸滿上湯芡汁,蒜香味突出。如果平時鍾意喺酒樓食芝士龍蝦伊麵,應該會幾鍾意呢一款🤭-✨殿堂級鐵板厚多士有小驚喜,鵝肝油香滿滿,外層應該輕輕炸過,邪惡得嚟會想食第二舊👻✨芝麻雞翼完全係單點嘅質素🥹 外脆肉嫩嘅芝麻雞翼,好食!✨西京燒比目魚醬汁做得出色,係我鍾意甜甜地嘅味噌口味,出面好多居酒屋都搵唔到呢種味道🙈✨鱆紅魚薄切魚生本身有淡淡魚味,配搭埋酸汁更清新,我絕對會encore嘅選擇🤓✨海膽軍艦·火炙海膽帆立貝所有海膽菜式都使用北海道海膽,放題食海膽係回本位!

以下係我推薦嘅食物款式:

✨上湯芝士焗龍蝦烏冬
✨殿堂級鐵板厚多士

✨芝麻雞翼
完全係單點嘅質素🥹 外脆肉嫩嘅芝麻雞翼,好食!

✨西京燒比目魚

✨鱆紅魚薄切

✨海膽軍艦·火炙海膽帆立貝
所有海膽菜式都使用北海道海膽,放題食海膽係回本位!
🌸《殿·大喜屋·日式放題·旺角》❗️❗️❗️HIGHLY RECOMMEND❗️❗️❗️-𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評 🍽️ 日式任食放題 $418🌼日式刺身🌼壽司、手卷🌼北海道海膽、長腳蟹、上湯芝士焗龍蝦烏冬、拖羅‼️🌼燒物、炸物🌼沙律、鮮蝦、青口、蟹🌼香印提子、榴槤蓉‼️🌼麻辣小龍蝦、點心、鹽焗雞🌼飲品任飲(有sake🤩)🌼雪糕任食 🥳旺角帝京酒店入面新開左間日式放題‼️用北海道海膽打響頭炮,聽落相當之吸引,食落都更加同平時放題食開既海膽好唔同,新鮮好多🫢!當日餐廳超級爆滿🫢刺身好多種類,有帶子、池魚、大拖羅、劍魚腩、象拔蚌等等,都真係好新鮮🥳❗️仲有平時食自助餐會有既長腳蟹,食落好鮮唔會死咸!❤️ 上湯芝士焗龍蝦烏冬係佢地推薦既產品,叫左兩輪,每輪都有多肉龍蝦,絕對唔係比啲頭頭尾尾同蝦殼,真係好正‼️飲品有驚喜,估唔到而家sake都可以放題,仲有冷熱sake🫢 真係好抵食啊🤣環境係酒店入面,除左讚都真係搵唔野彈,家庭朋友聚會推薦‼️-📍 殿·大喜屋@daikiya_tono 旺角太子道西193號帝京酒店2樓-環境:🌸🌸🌸🌸🌸味道:🌸🌸🌸🌸🌸服務:🌸🌸🌸🌸🌸衛生:🌸🌸🌸🌸🌸性價比:🌸🌸🌸🌸🌸Revisit:❤️
🌸
《殿·大喜屋·日式放題·旺角》
❗️❗️❗️HIGHLY RECOMMEND❗️❗️❗️

𝐅𝐨𝐨𝐝 𝐑𝐞𝐯𝐢𝐞𝐰 食評
🍽️ 日式任食放題 $418
🌼日式刺身
🌼壽司、手卷
🌼北海道海膽、長腳蟹、上湯芝士焗龍蝦烏冬、拖羅‼️
🌼燒物、炸物
🌼沙律、鮮蝦、青口、蟹
🌼香印提子、榴槤蓉‼️
🌼麻辣小龍蝦、點心、鹽焗雞
🌼飲品任飲(有sake🤩)
🌼雪糕任食 🥳

環境係酒店入面,除左讚都真係搵唔野彈,家庭朋友聚會推薦‼️
📍 殿·大喜屋
服務:🌸🌸🌸🌸🌸
衛生:🌸🌸🌸🌸🌸
性價比:🌸🌸🌸🌸🌸

Revisit:❤️
#hkfoodie #foodbitxh #foodbitxh_mk #hkeat #hkig #hkfood #hkgirl #香港美食 #instafood #hkfoodblogger #打卡美食 #instamood #香港好去處 #打卡餐廳 #相機食先 #香港美食指南 #香港美食日記 #香港美食推介 #香港打卡 #餐廳推介#假日好去處 #香港必吃 #香港美食 #香港好去處 #香港探店 #香港旅遊攻略 #旺角美食 #帝京酒店 #日式放題 #殿大喜屋 #殿大喜屋日本料理 #刺身
🚩帝京酒店🚩剛剛12月份旺角開左新放題‼️前身為帝京酒店自助餐「花月庭」,而家化身為日式放題殿 大喜屋😎😎一踏入餐廳,真係好似踏入左一個宮殿,地方真係超大!見到保留左少少以前酒店既建築🏘️今期「殿」全新推出上湯焗龍蝦烏冬,以及有無盡海膽菜式😉聽落都已經好吸引,以前去親尖沙咀個間「殿」都必定會食海膽手卷😋🍜上湯焗龍蝦烏冬每籠上面都會有一大舊龍蝦肉,鋪滿芝士🧀🧀作為海膽控既我,叫哂所有採用北海道海膽製成嘅菜式,海膽拖羅、海膽拖羅黑松露帶子、海膽軍艦😀全部都好新鮮,因為全部都唔會有腥味🤤🤤🤤🤤🥗前菜都有數十款、當中好少放題會有風乾火腿、西班牙辣肉腸、煙三文魚,仲有多款蔬菜可以自製唔同味道既沙律🥤飲品真係多到唔知飲咩好,連韓國燒酒真露都有,紅酒同冷熱飲既清酒🍶都有!罐裝盒裝汽水果汁應有盡有,仲有餐廳自己沖既珍珠奶茶同埋港式樽仔奶茶,必定要飲🤤🦐刺身極度新鮮,食落係厚實爽口清甜,瘋狂叫左幾轉🤣🤣🥩熟食方面,依然唔少得有燒羊鞍,食落啖啖肉,而且唔覺得好重羊羶味。仲有燒七味鱈魚乾配沙律醬,絕對好啱同朋友飲住🍺啤酒吹水一路食,燒到好脆,而且有魚嘅味道🤤🍨最後甜品,我拎咗海鹽雪糕,然後自己加咗榴槤蓉,呢個配
🚩帝京酒店🚩

🍜上湯焗龍蝦烏冬
每籠上面都會有一大舊龍蝦肉,鋪滿芝士🧀🧀

🦐刺身極度新鮮,食落係厚實爽口清甜,瘋狂叫左幾轉🤣🤣

🍨最後甜品,我拎咗海鹽雪糕,然後自己加咗榴槤蓉,呢個配搭簡直係100分🥰🥰🥰除咗配搭杯裝雪糕,我覺得仲可以配埋軟雪糕添😋😋

📍 殿·大喜屋 (旺角)
🗺️ 旺角太子道西193號帝京酒店2樓
2023-12-28 136 瀏覽
呢間野睇就靚,但係啲員工差到死,事關一個月前打電話去book位講明係要慶祝生日要卡位,當時個聽電話職員講到好好人話會安排俾我點知去到當日,呢間野唔打電話覆confirm booking,要個客自己打去confirm。。。去到入客個下,個前台咩都冇講,問完電話就亂篤一張台俾我,未入去之前咩都唔知,點知一入到去就見到佢俾張4人台我,叫我同人地搭枱share,但明明當時係有好多吉位,起碼3分1場係吉,我同佢講我book左位,但佢話冇位係咁架啦,我聽到一肚氣即刻就起身走。。你做唔到就唔好應承人,我有俾錢,我有提要求你有回應我,點解到頭來要我開心變受氣,我覺得呢間野咁嘅服務質素唔得囉,新開做到咁真心唔覺得佢有咩好奉勸各位同路人,唔好諗住去呢間野度慶祝啲咩,乖乖地walk-in可能仲有意外收穫

旺角 Moko 帝京酒店🏨新開咗「殿·大喜屋」,環境☺️舒適寬敞,食物超高質👍,有酒店級水準😍,絕對係🇯🇵日式放題🥢嘅新天花板🤩!🔪刺身款式勁多,鱆紅魚🐟薄切好鮮味,最正嘅係有🦀松葉蟹腳同埋吞拿魚腩🥰。壽司🍣款式亦唔少,尤其係多款❤️海膽壽司同埋軍艦,全部都係用咗🌊北海道海膽製作,唔會有明礬怪味,😋鮮甜美味十分高質!呢度仲有上湯🧀芝士焗龍蝦🦞烏冬任食,而且龍蝦🦞肉厚又鮮味,底部嘅烏冬🍜吸晒龍蝦🦞鮮味再加上芝士🧀,十分之滋味。另外川燒🔥珍寶鮮蠔🦪燒亦都好飽滿肥美,滿滿嘅🌶️辣椒同埋金蒜好惹味。殿堂級鐵板🪿鵝肝厚多士🍞比好多酒店🏨自助餐更高質,🪿鵝肝好厚身而且外脆內軟滑🤤,油潤甘香好啱我口味!自助區💪仲有超級多嘢食,多款🥢中式點心亦都比我想像中🤩高質數,而且一路♨️蒸住熱辣辣好正!麻辣🌶️瀨尿蝦同埋小龍蝦🦞好入味,鮮甜又惹味😍。甜品有♨️暖笠笠嘅極尚🥥椰皇燕窩燉蛋白,充滿🥰椰香滋補養顏,食過返尋味😋!另外仲有🤩 Mövenpick 同埋 Häagen-Dazs 雪糕🍨任食,而且依家臨近🎄聖誕仲有多款主題🎅特色甜品,good vibe 又好食👍!

麻辣🌶️瀨尿蝦同埋小龍蝦🦞好入味,鮮甜又惹味😍。

5 分鐘 (堂食)
2023-12-28 190 瀏覽
話說本身想去食自助餐嫁,點知黎到先知而家轉左做放題唔入黎都唔知呢到咁高質呀自助吧有好多選擇,基本既冷熱飲品🥤、海鮮🦞、酒類🍹、甜品🍮、雪糕🍧、水果🍉樣樣都有呀。最正既係有埋港式點心—燒賣、蝦餃都有呀!榴槤控要留意啦!仲有榴槤榕任食嫁!我一個人都食左幾杯啦!🫢食放題點止咁小野食嫁。自助吧之外仲有刺身🍣!有三文魚、油甘魚、帶子、北寄貝松葉蟹腳等等,全部好新鮮👍🏻竟然仲有海膽軍艦,佢D壽司唔會好大件,飯都比較小既,我總共食左12件呀!🫣差唔多每一枱都有叫既「上湯芝士焗龍蝦烏冬🍜」佢有大隻龍蝦係到嫁,仲配上芝士一齊食真係好正呀!龍蝦爽口彈牙,烏冬吸晒D精華好入味呀!最後,一定要記得留肚食椰皇燉雪燕呀!食一個係唔夠嫁,我一個人都食左3個呀!以椰皇燉雪燕作為呢次食放題既句號,實左太滿足啦!真係冇諗過會咁出色
話說本身想去食自助餐嫁,點知黎到先知而家轉左做放題
唔入黎都唔知呢到咁高質呀

榴槤控要留意啦!仲有榴槤榕任食嫁!我一個人都食左幾杯啦!🫢

2023-12-26 15810 瀏覽
帝京酒店最近開左殿·大喜屋!餐廳地方好大,裝修好靚坐得好舒服!不過最重點係食物款式同選擇都好多,而家用料靚!特別係呢度既海膽係採用北海道既海膽,夠晒高級!見到好多人都不停encore!海膽好creamy 而且有回甘味,非常正!另一款必叫既係上湯芝士焗龍蝦烏冬!賣相精緻,碗碗都有兩件啖啖肉龍蝦,爽口彈牙,加上稻庭烏冬,口感有彈性!呢度仲有超厚鵝肝多士,鵝肝大大塊又燒得香,夾埋脆多士食口感一流刺身類有金槍魚腩、油甘魚、松葉蟹腳、赤蝦、三文魚、北寄貝、鮮帶子、池魚王、赤貝等!放題都食到拖羅同蟹腳真係無得頂!好食又夠鮮味,而每一片刺身都好夠厚,入口更飽滿!珍寶鮮蠔燒,原隻燒蠔鮮味十足,炸蒜鬆脆超好味極尚椰皇燉蛋白,蛋白充滿住濃郁奶味同椰香,甜度適中!自助吧大量前菜、飲品、甜品、醬料係基本款!最特別係連凍海鮮都有,凍蟹、凍蝦同青口等!生果仲見到有香印提子同榴連蓉!臨尾仲要食番幾杯haagendazs雪糕先好走呀!

珍寶鮮蠔燒,原隻燒蠔鮮味十足,炸蒜鬆脆超好味

極尚椰皇燉蛋白,蛋白充滿住濃郁奶味同椰香,甜度適中!

自助吧

2023-12-26 292 瀏覽
平日同朋友聚會既時候都會中意食下放題 唔洗去諗食乜咩選擇都有🤤就簡左殿·大喜屋 位於帝京酒店 好近火車站好方便👍🏻放題好怕逼同埋污糟不過依間超級乾淨同埋好寬敞舒適 好推介 傾計都開心D😆殿·大喜屋食材用料新鮮 非常高質性價比高🤤有幾款食物特別推薦🙌🏻上湯芝士焗龍蝦烏冬🦞必叫‼️有賣相又有味道👅龍蝦肉質鮮嫩又彈牙 濃濃既芝士味 諗翻起都想再食而放題必叫一定係海膽😍平時想食到好味既海膽唔容易 依到既海膽來自北海道 非常之新鮮😳海膽拖羅黑松露帶子 真心有驚喜 💗完全係我心中喜愛既食物 非常夾🫣海膽又入口即溶 甘甜濃郁 新鮮帶子 加埋黑松露口感好豐富 絕對要叫黎食👍🏻中式點心又有、西式甜品、日式章魚小丸子、剌身、鍋物、海鮮……等等真係應有盡有 同埋材料新鮮 同朋友捧住個肚走🤰🏻

上湯芝士焗龍蝦烏冬🦞

2023-12-24 503 瀏覽
新開裝修完美,獨立自取空間。一早book定位,信心保證。足夠供應,唔使搶😃。熱食都食唔切,有點心,蝦餃大粒過酒樓。刺生厚切同比足件數冇得輸,新鮮度100分。鮑魚睇下你食到幾多隻,好味。用一板板既海膽做既軍艦,去邊搵到!驚喜既榴連溶,勁吸引榴連控。係座位再闊啲就fit晒食到肚滿腸肥既客人🤣。甜品tiramisu 又係食唔停口。講真,三粒鐘你食到兩粒鐘都當贏番晒,適合大胃王一家大小狂吃一餐,400蚊一位唔當係錢吧!
新開裝修完美,獨立自取空間。
一早book定位,信心保證。
用一板板既海膽做既軍艦,去邊搵到!
驚喜既榴連溶,勁吸引榴連控。
係座位再闊啲就fit晒食到肚滿腸肥既客人🤣。
甜品tiramisu 又係食唔停口。

2023-12-24
慶祝紀念
聖誕節
  • 海膽軍艦
1K
逢大時大節都想食得豐富d ,前排見到好多人去呢間premium d 嘅放題,位於酒店內,就去食下!❣️餐廳入口在商場隔離,記得係商場入去❣️無expect過$348/位(8:30後),有得無限食北海道海膽壽司、龍蝦、toro、榴槤蓉等premium d的食材,真係好容易回本🤩❣️外面仲有香印提子、haagen darz、車厘子等🔸刺身壽司類🔸🍣北海道海膽壽司(必點。+瘋狂食!)- 單睇賣相已經覺得好吸引,用上北海道海膽,粒粒肥美 creamy,微微甜香,水準唔錯!😋🐟池魚王(必點)- 滿滿油脂香,幾新鮮好味道🐟金槍魚腩- 想食肥toro過下口癮之選😆,的確都入口即溶,不過放題來說,當然唔好期待完全無根🌟北海道鮮帶子- 厚身鮮甜,味道唔錯,encore左好幾次!🐟鱆紅魚薄切- 薄片有嚼勁,點酸汁幾refreshing🍣海膽拖羅黑松露帶子- 壽司配搭超用心+精緻,食落去香口兼match🍣蟹肉蟹膏壽司 - 同樣香口,蟹肉幾鮮甜🌟冰鎮鮑魚- 粒粒甜甜的入味,口感幾好另外仲有火炙海膽帆立貝等高水準d 壽司,亦都可以點蟹腳等!🔸熟食🔸🦞龍蝦焗烏冬(必點!)- 無諗過真係有成2-3 舊龍蝦肉,都幾彈口。特

❣️餐廳入口在商場隔離,記得係商場入去
❣️外面仲有香印提子、haagen darz、車厘子等

🔸刺身壽司類🔸

🍣北海道海膽壽司(必點。+瘋狂食!)
北海道海膽軍艦

🐟池魚王(必點)

- 滿滿油脂香,幾新鮮好味道

🐟金槍魚腩

🌟北海道鮮帶子
- 厚身鮮甜,味道唔錯,encore左好幾次!

🐟鱆紅魚薄切

- 薄片有嚼勁,點酸汁幾refreshing

🍣海膽拖羅黑松露帶子
- 壽司配搭超用心+精緻,食落去香口兼match

🍣蟹肉蟹膏壽司
- 同樣香口,蟹肉幾鮮甜

🌟冰鎮鮑魚

- 粒粒甜甜的入味,口感幾好

另外仲有火炙海膽帆立貝等高水準d 壽司,亦都可以點蟹腳等!

🔸熟食🔸
🦞龍蝦焗烏冬(必點!)

- 無諗過真係有成2-3 舊龍蝦肉,都幾彈口。特別鍾意焗溶芝士配烏冬,好滋味

🦪焗蠔

- 超多蒜粒鋪面,好惹味

🐑羊架

- 烤到好香,肉質軟嫩香口,肥瘦均勻

🌟清酒煮蜆肉
- 蜆肉全部好肥美飽滿,甜甜地

🌟極尚椰皇燕高燉蛋白(推介!)
- 滿滿椰子香,蛋白超滑,甜度適中,
encore左好幾次😆

🔸自助區🔸
自助區都好多比較premium嘅食物:
✨榴槤蓉:真係好似食緊榴蓮肉咁,甜度適中
✨麻辣瀨尿蝦&小龍蝦: 雖然細細隻,但肉質都少少彈口
✨另外仲有車厘子🍒、香印提子、煙三文魚等
1919 瀏覽

真係少有放題環境可以咁舒服之餘,食物種類多,仲有premium food,已經想再去!

北海道海膽軍艦