2016-10-12 993 瀏覽
屋企人想食放題,因佢地鐘意抵食夾大件,上網見食物都幾多,就試一試。6點去到已經坐左8成人,地方幾大,地方都算乾淨。有沙律bar,甜品區,生果區,雪糕區野飲種類繁多,有啤酒/白酒/清酒/汽水/茶...雪糕仲有Haagen-Dazs.最令人驚喜係大大舊海膽手卷,但要排隊拎。但海膽勁大舊,好重本。另外蟹粥都不錯,夠晒清甜。另外炸芝士年糕同紫薯波都十分香口野味。各種水果好甜好新鮮放題餐廳入面真心做得不錯👍
屋企人想食放題,因佢地鐘意抵食夾大件,
上網見食物都幾多,就試一試。
6點去到已經坐左8成人,
地方幾大,地方都算乾淨。

有沙律bar,甜品區,生果區,雪糕區
野飲種類繁多,有啤酒/白酒/清酒/汽水/茶...
雪糕仲有Haagen-Dazs.
最令人驚喜係大大舊海膽手卷,
但要排隊拎。但海膽勁大舊,好重本。
另外蟹粥都不錯,夠晒清甜。
另外炸芝士年糕同紫薯波都十分香口野味。
各種水果好甜好新鮮
放題餐廳入面真心做得不錯👍
2016-10-09
2016-10-11 916 瀏覽
之前睇過網上同雜誌介紹~終於同朋友們約得成呢次放題聚會~呢到既海膽手卷要排隊拎~6點開始入座~ 6點半先可以開始排隊~排左一陣就有~ 因為見到幾個師傅佢地keep住不停包~ 條隊郁得好快~ 每人每一次可以拎四個~好有份量~ d海膽多到漏出黎~而且好新鮮~ 忍唔住食左兩個~雪糕類雖然得四款~ 但竟然有milk top同哈根大師街都賣廿幾蚊杯~平時都唔捨得買黎食~我重以為每一限一杯~ 問左個侍應先敢拎~原來都係任食海鹽味奶味好重~加少少咸~好好味! 呢個榴槤波波我第一次見~ 榴槤味好濃! 鍾意食榴槤既我覺得好正!原來生日前後7天有特別既甜品送~(要預先book既)好靚呀!! 可惜今次我地無人生日~ 唯有偷偷影張相黎欣賞下...
之前睇過網上同雜誌介紹~終於同朋友們約得成呢次放題聚會~
雪糕類雖然得四款~ 但竟然有milk top同哈根大師
鍾意食榴槤既我覺得好正!
2016-09-23 1439 瀏覽
好嘢!朋友話要約我食放題,我就即刻睇下想食乜嘢邊間放題,見到有一間價位唔算低,但係有好多唔同款式嘅食物,好多人讚好心郁郁去咗訂枱,一齊去食放題餐牌有好多選擇,係我最有興趣嘅梗係刺身啦,叫咗一大斗刺身基本上乜都有:甜蝦,赤背,象拔蚌,帶子,三文魚,吞拿魚,劍魚腩我最愛食嘅甜蝦同埋帶子都好新鮮,每一口都有好清新嘅感覺,而且鮮甜味充足。另外象拔蚌爽口又新鮮,有少少海水鮮味。都係食放題必食嘅三文魚童叟無欺,切得大大塊好夠肉地,仲好新鮮!海膽壽司估唔到都有得食,有得食已經好好架啦因為成本太貴!不過質素就真係平平無奇,正常海膽,喺度有得食已經好抵燒雞翼我就最鍾意食,佢燒到外面好乾但係裏面依然有少少雞肉嘅肉汁,食起嚟脆又香可以整生日快樂嘅字樣個甜品都得意,先唔講味道味道,但係有咁嘅心思可以祝人哋生日快樂,讚。

心郁郁去咗訂枱,一齊去食放題

2016-09-14 1720 瀏覽
好好食 服務一流值得一去啊!下次會再去,不過海膽就不好吃,其他都好好食!特別蛋 魚生 還有燉湯 食物環境也很好!人好nice and 服務相當快手!適合聚餐啊! 無失望 有驚喜
2016-09-14 11201 瀏覽
大喜屋既口啤一向都好好,今次去”殿”分店,真係越開越高級,聽聞大喜屋walk in好難有位,穩陣d所以一早book左黎探個虛實。店內環境真係幾似啲酒店buffet,好大,以前啲人係哂出面排隊拎野食,飲品,長腳蟹,翡翠螺,某啲刺身同燒和牛。今次嚟呢d堆食物就唔洗再排隊,全部響放題紙入面,點就得啦!e家排隊所得既戰利品就有勁多海膽同埋即刻整的手卷,飲品,甜品and雪榚長腳蟹估唔到又幾新鮮,而且任點唔嬲,又唔會好咸好重海水味,但肉質爽嫩。翡翠螺夠凍,而且起埋殼,唔駛整到隻手”污joe哂”刺身黎講可以話係食過最好食既放題刺身,全部都好肥美,而且新鮮又唔腥,連平時唔係點食既人都忍唔任食多左!推介有拖羅and赤蝦章紅魚薄切拌海葡萄,食落口感真係一流燒牛舌未算出色,但中意佢燒得唔太乾而且唔咸。壽司黎講,細細件又幾好。和牛鵝肝係必食,另外左口魚裙邊一樣入口即融,唔食對唔住自己啊!天婦羅都不錯,炸粉唔厚,個蕃薯仔一定要試,好甜!呂宋芒味雪糕真係好好味,中意奶味重既朋友必試!另外仲有哈根大師任君選擇。服務方面都幾細心,天氣開始轉涼有侍應生主動問你需唔需要披肩, 收碟速度and上菜極快! 點幾多嚟幾多!價錢
翡翠螺夠凍,而且起埋殼,唔駛整到隻手”污joe哂”
章紅魚薄切拌海葡萄,食落口感真係一流
燒牛舌未算出色,但中意佢燒得唔太乾而且唔咸。
天婦羅都不錯,炸粉唔厚,個蕃薯仔一定要試,好甜!
價錢係$298加一,咁既質素配呢個價錢好抵!
2016-09-13
  • 和牛薄燒
  • 刺身
  • 鹽燒牛舌
2016-09-06 1621 瀏覽
2016年9月2日星期五每人HK318.00, 小童HK178-本來滿心歡喜的, 老板請食放題, 我們有16大人1小孩, 給了間玻璃大房我們, 食6時至8時半時段。  1. 因為有兩個同事要7時半才到, 已經即時點叫食品, 但直至8時截單都未有上菜, 遂要求再落單, 是再追之前沒有上菜的單但遭拒絶說沒有單未上, 結果只敷衍地給了兩個同事一碗牛肉烏冬, HK636.00就此泡湯。2.   給了我們一張大大枱, 由三張小枱合併而成的, 我們圍住一張超大枱食, 結果有些剌身壽司天婦羅被放置一角, 坐對面的某些人就無法伸展整個身體去享用這些食品; 而坐梳化裡面的人就很不方便地走出去選取自助吧, 我想或是坐大堂拆開兩張枱會好些總括來講品質也還是好的, 有一客什麼龍脷柳的其實是稔魚柳不好食, 另外雪榚沒有海鹽焦糖選擇, 最可惜大部份同事也吃得並不暢快!

2016-09-02
5 分鐘 (堂食)
  • 炸榴槤
2016-09-02 1659 瀏覽
放題食過2次,都想試下定食。夏日壽司刺身便當沙律:入口夠爽,蕃茄仔唔酸,只係沙律醬多左少少。飲品:選擇都唔少,個人鍾意飲茶。餐湯:一上枱夠熱同真係足料(雞腳同瘦肉)。飲落唔太油膩,仲有陣蔘味添。個人好鍾意呢個湯。主菜:唔好食既係左下角-牛他他沙律 牛肉咬唔落口 -冷麵 完全無冷麵汁 好食既-刺身壽司 招牌食物,真係唔會差。 有驚喜既-鳳爪海哲沙律 鳳爪同海哲都夠爽口,味道唔辣有機會想試埋其他食物呢。
放題食過2次,都想試下定食。

夏日壽司刺身便當
沙律:入口夠爽,蕃茄仔唔酸,只係沙律醬多左少少。
飲品:選擇都唔少,個人鍾意飲茶。
餐湯:一上枱夠熱同真係足料(雞腳同瘦肉)。
飲落唔太油膩,仲有陣蔘味添。個人好鍾意呢個湯。
主菜:唔好食既係左下角-牛他他沙律
牛肉咬唔落口

-冷麵
完全無冷麵汁

好食既-刺身壽司
招牌食物,真係唔會差。

有驚喜既-鳳爪海哲沙律
鳳爪同海哲都夠爽口,味道唔辣

有機會想試埋其他食物呢。

2016-09-02
2016-09-01 1486 瀏覽
一直都想試最高級版既大喜屋, 呢排冇咁忙可以準時收工, 所以訂左位, 食下好野獎勵下自己上到去就馬上有位, 地方好大, 本menu好厚好多選擇, 令人十分花多眼亂!眼見甜品, 飲品,雪糕都有好多款, 飲品仲有韓式檸茶, 忌廉溝鮮奶, 紅茶, 等等 ,真係比平時的放題多好多揀!坐低當然劃坐刺身先~ 2 個人的份量唔太壯觀刺身食落正正常常, 款式係多, 不過我地都係食黎食去都係果幾款....不外乎三文魚, 吞拿魚, 油甘魚, 帶子刺身都係淺嚐, 因為食太多會好快飽, 試唔到其他野跟住叫左壽司, 試下出便放題無既款 , 好似燒左口魚, 和牛等等, 仲有任食既海膽!!!!壽司質素都唔錯, 海膽任食加分~熟食方面叫左燒雞翼, 燒牛舌同明太子烏冬全部都OK 既~另外仲點左好多其他野, 食到第2 round 已經唸唔到有乜野特別想食我覺得食返一般大喜屋已經足夠了, 食物質素差不多, 呢度只係勝在多款
坐低當然劃坐刺身先~ 2 個人的份量唔太壯觀

刺身都係淺嚐, 因為食太多會好快飽, 試唔到其他野
壽司質素都唔錯, 海膽任食加分~
熟食方面叫左燒雞翼, 燒牛舌同明太子烏冬
全部都OK 既~
2016-08-28 1284 瀏覽
個人幾鍾意大喜屋系列嘅放題,最近先有機會試埋殿大喜屋。殿大喜屋比極尚大喜屋仲貴,計埋加一要三百幾蚊,其實同普通D嘅酒店食buffet價錢已經差唔多。食後感係我覺得食物唔係差既,不過相對地我鍾意極尚大喜屋嘅刺身多D,D蝦肥美D,不過殿依度有蟹腳。飲品雪糕款式的確幾多,飲品除左有現成枝裝罐裝包裝,仲有果汁斟同sake,而雪糕有haggaendaz丶dreyers同milk top,仲有前菜沙律同甜品自助bar~ 熟食同其他大喜屋糸列差唔多。不過值得一提係依度上菜快,漏單少,服務不俗。環境氣氛: ★★★★☆食物質素: ★★★☆☆服務態度: ★★★★☆
個人幾鍾意大喜屋系列嘅放題,最近先有機會試埋殿大喜屋。

不過值得一提係依度上菜快,漏單少,服務不俗。

環境氣氛: ★★★★☆
食物質素: ★★★☆☆
服務態度: ★★★★☆
2016-08-24
2016-08-28 12704 瀏覽
本身打算去極尚食,諗諗下先前蘋果動有講過一間好高級下既放題,先記起「殿」!一行4人book左12點,可以食到3點!先黎刺身!我今次淨係講好食既,就係拖羅,真係堅好食,有小小油脂,好易入口!(我本身係唔食拖羅架)其他就ookk啦!壽司!um.......無特別!海膽壽司唔錯,至少唔臭推介,左口魚壽司,入口即溶,好食到呢! 不過第2轉嗌已經無左依支歌仔唱! 因為第2轉佢個面燒得唔夠耐,所以做唔到入口即溶和牛薄燒,真係唔講得小,牛味重,面果塊燒得岩岩好,好食下面既就生左啲! 可惜第2轉已經無甘大塊,同燒得比較求其?黑松露燉蛋,好食,黑松露味重,面頭既汁好似麵豉湯甘,都幾夾!唔知乜野帆立貝,重點係粒帆立貝焗完都仲甘大粒,值得一讚,而且幾好食!炸物!有芝士年糕,炸榴連,炸蠔,雞翼!所有都好食牛粒,嫩滑!好味蟹粥,白酒清酒蜆,普通囉牛舌,好期待,亦都好失望,好un...而且太厚啦!甜品就不過不失!總括,278加一食lunch 有3個鐘略貴,但夜晚去到318加一得2個半鐘,而且野食同lunch一樣就更加貴! 野食整體唔錯,都會再食既!員工好有禮貌,值得加分

一行4人book左12點,可以食到3點!
先黎刺身
其他就ookk啦!
壽司
um.......無特別!
海膽壽司唔錯,至少唔臭
和牛薄燒,真係唔講得小,牛味重,面果塊燒得岩岩好,好食

下面既就生左啲! 可惜第2轉已經無甘大塊,同燒得比較求其?
炸物!有芝士年糕,炸榴連,炸蠔,雞翼!
所有都好食
牛粒,嫩滑!好味
蟹粥,白酒清酒蜆,普通囉
牛舌,好期待,亦都好失望,好un...而且太厚啦!
甜品就不過不失!
員工好有禮貌,值得加分
2016-08-20
  • 和牛薄燒
  • 小牛排尖椒香味燒
2016-08-25 1174 瀏覽
男友鍾意食放題,試過好多間,今次試下好多朋友介紹一定要食一次既殿大喜屋,但價錢比其他放題貴,見男友生日,就豪一次去到見到樓下排晒隊,等上去,值得一讚排隊期間侍應會派包冰凍檸檬茶,唔洗乾等,上到去一開始緊係要食刺身喇,好快就上枱,正,夠凍,夠鮮,仲有拖羅可以任食,好小放題會咁重本,其他食物都好野味,由其係香辣霸王蟹,個汁好好味,有小小辣,唔太鍾意食辣既都入到口,去到最後一定要食榴槤炸彈,入面真係貓山王肉,我忍唔住食左3粒,本來想再食,但佢地既雪糕係Milke Top,呢個唔係周圍有得食,仲要係任食,點可以唔留位食呀~~整體黎講,呢個價錢值回票價。

但價錢比其他放題貴,見男友生日,就豪一次

,呢個唔係周圍有得食,仲要係任食,點可以唔留位食呀~~

整體黎講,呢個價錢值回票價。
2016-08-24 1581 瀏覽
大半年前試過覺得超正,所以我們今晚再去「殿 大喜屋日本料理」食晚市放題!冇辦法人數太多, 始終食放題會較化算.大家一早抱著準時作戰的心態全部都提早 喺樓下等 ,在炎炎夏日等入座,有侍應生派飲品消暑,讚一開始我們叫咗......拖羅-有相為証質素唔使多講...長腳蟹&3文魚亦不能忽視 前者彈牙 後者肥美池魚王 魚香味重肉質鮮甜壽司 款式相當吸引,但不適宜進食太多留番個肚食其他...海膽軍艦-落地要即食!蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱-水準keep得住炒蟹-好辣!醬汁嘅味道好濃郁!溫馨提示, 沙律吧 /甜品/ 汽水/ 飲品 /雪糕 /屬於自助區食品,有多款特色甜品同沙律選擇!

一開始我們叫咗......
拖羅
拖羅-有相為証質素唔使多講...

長腳蟹&3文魚亦不能忽視 前者彈牙 後者肥美

池魚王 魚香味重肉質鮮甜

壽司 款式相當吸引,但不適宜進食太多留番個肚食其他...

海膽軍艦-落地要即食!

蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱-水準keep得住

炒蟹-好辣!醬汁嘅味道好濃郁!

蒜麵豉炒虎蝦配啤酒啫喱
  • 拖羅;
  • 海膽軍艦;
  • 炒蟹;
2016-08-23 10540 瀏覽
上次講到忙得滯買唔到生日禮物俾男友,除左準備蛋糕,都仲準備左餐飯嘅,Book左殿 大喜屋~室內装修一般,唔算靚,普普通通,光猛企理啦~除左點紙落單,出面有個細細嘅沙律吧,不過唔豐富~飲品櫃選擇好多,見到有d野飲成本都唔少架~另一邊仲有清酒拎架~刺身食左兩轉,第一轉d三文魚都可以,第二轉d三文魚又林又唔好食,至於拖羅,poster影出黎好肥美,但事實上食落完全唔係入口即用仲有筋添,甜蝦都大隻嘅,帶子細粒又唔好食~總之刺身就一般啦~蝦天婦炸粉有d厚,牛舌都好食嘅~燒牛肉壽司幾好食,有d黑椒汁嘅味道,火炙三文魚唔夠肥美~呢個野係會餐最好食嘅野,都好多人叫嘅薄燒牛肉,點埋呢個甜甜嘅醬油~好好食!青椒炒牛柳粒,幾惹味,牛肉唔會太熟,好食嘅~泰式辣蟹,都幾辣下,個蟹蓋有少少蟹膏~肉就唔係好食倒~燒菠蘿,酸甜甜的~雪糕有哈根大師,但有難得一見嘅Top milk~可惜所有雪糕嘅味道只有四種味道,選擇唔多~白色嘅牛奶布甸同黃色嘅焦糖燉蛋都好香好好食,朱古力味嘅馬卡龍都唔會太甜~不過,伏黎喇!寫甘多篇openrice 第一次用個"伏"字!就係果件正方形所謂嘅芝士蛋糕,真心難食到一個點!有分級數,就自然有期
上次講到忙得滯買唔到生日禮物俾男友,
除左準備蛋糕,都仲準備左餐飯嘅,
Book左殿 大喜屋~
室內装修一般,唔算靚,普普通通,光猛企理啦~
除左點紙落單,出面有個細細嘅沙律吧,不過唔豐富~
蝦天婦炸粉有d厚,牛舌都好食嘅~
燒牛肉壽司幾好食,有d黑椒汁嘅味道,火炙三文魚唔夠肥美~
青椒炒牛柳粒,幾惹味,牛肉唔會太熟,好食嘅~
泰式辣蟹,都幾辣下,個蟹蓋有少少蟹膏~肉就唔係好食倒~
燒菠蘿,酸甜甜的~
雪糕有哈根大師,但有難得一見嘅Top milk~

有分級數,就自然有期望,普通大喜屋,特上同埋今日食嘅殿,真係對殿有d失望

唯一可以讃,係服務!員工好有禮貌,野食冇乜點漏單!
Anyway , Happy Birthday to my love
15 分鐘 (堂食)
2016-08-21 1110 瀏覽
之前朋友大力推荐,话试过大喜屋全线系列后觉得最好都系殿,结果同老公去食咗一下,略感失望咯!可以选择嘅品种好少,唯一优点系有拖羅任食,但系刺身唔多新鲜同埋切得太薄咯,感觉上极尚大喜屋性价比高滴,除咗无拖羅,其余殿大喜屋有嘅嘢极尚都有,而殿无嘅嘢极尚又有喔!
2016-08-15 1188 瀏覽
話說是大喜屋的最高系列,不過所有食物都非常非常一般。一般程度是普通大喜屋也不如。那些壽司真的可以用不堪形容,出品比屋村的質量差不遠。唉,看食評不錯,選擇了同朋友去慶生,失望而回。不會再返去了。
那些壽司真的可以用不堪形容,出品比屋村的質量差不遠。