殿
2017-02-20 451 瀏覽
為大胃王友人慶祝生日,選放題就最適合不過。 之前也試過其他大喜屋,感覺不錯,就想看看這家如何"殿"。 還未到入座時間,就看到長長的人龍,足見它算有殿堂級的受歡迎程度。 可見店面為配合"殿"的主題,裝潢上都採用華麗有氣派的風格,可惜給我的感覺像中式酒樓,完全沒有日式風格和氣派。 頭一輪當然是叫刺身, 每樣都叫一點,刺身是厚切,新鮮度算挺好, 吃下去很鮮甜。海老天婦羅略嫌有點油,可能人太多,沒能做好吸油。京蔥三文魚壽司,燒得很香,入口即溶。燒和牛也做得很好,很香牛味,調味適中,讓人忍不住吃下第二塊。海膽手卷可說是人氣之物, 相片可見海膽很多,可惜色澤有點近乎啡色,部分也有開始溶的現象,感覺不太新鮮。親子三文魚軍艦, 正常質素,魚子也算多。 黑松露蒸蛋,黑松露很重手,所以吃下去每口都有濃重黑松露味,如果偏愛黑松露的人就應該覺得很好吃。花之戀吃得多,燕窩花之戀是頭一回品嚐, 除了感覺矜貴外,味道也不會因為有燕窩而提升了很多。 這個黑毛豬火腿薯容恨特別,獨立吃薯容的話會覺得很甜, 但如果配上火腿一起吃就有截然不同的口感,想不到鹹與甜的配搭是如此美妙,超好吃!最後選了這個海鹽雪糕為豐盛晚餐畫上句號

海老天婦羅略嫌有點油,可能人太多,沒能做好吸油。
京蔥三文魚壽司,燒得很香,入口即溶。
親子三文魚軍艦, 正常質素,魚子也算多。
最後選了這個海鹽雪糕為豐盛晚餐畫上句號,少鹹的雪糕感覺挺特別, 不錯。
整體來說, 它是"殿"在環境,食材及選擇。 大部分食物質素都很好,不得不提的是店家有熱的紙包飲品供應,很貼心。
不過以這樣的質素來說,價錢是有點偏貴了。
2017-01-21
2017-02-17 481 瀏覽
是晚情人節。已經唔想比千幾蚊吃西餐,見又未吃過殿大喜屋,價錢亦合理,所以一試。先講下食物。傳說中既海膽手卷,的確好多海膽。見師父半板海膽剷上手卷,係顯得出手好豪爽既。不過可惜啲飯一樣豪爽。我只吃了一個,因為實在太多飯,而本人絕不建議只吃海膽不吃飯。刺身一貫正常,但其他食物未見突出之處。就算賣相好似好得體,其實萬變不離其中,無甚特別。串燒種類比極上大喜屋少很多,有啲失望。吃後感係,殿大喜屋既定位係比極上大喜屋高一級,不過高一級既地方並唔係食物質素,而係整體配套上。比如極上大喜屋只是按人頭分配一個雪糕,而殿大喜屋則任吃雪糕(注意!每個牌子只供單一口味。)又比如殿大喜屋增添甜品區任吃(即旦糕仔,小杯甜品等),但味道不要太有期望。這些都給人升級左既感覺。反而飲品選擇很多很多。而愛好清酒的我當然有試佢地既清酒任飲。冷熱皆可十分貼心。以任飲既角度看,品質也不錯。總括,咁既價錢,咁既配套,咁既質素,同咁既環境等都是相乎合既。不過我自己就試過就算,我唔需要任吃甜品。清酒係讚,但任飲我又飲唔得多。壽司上,我又唔覺加左一小點所謂燕窩同黑松露會令啲食物變得更好吃。所以我下次係會去番極上大喜屋

2017-02-14
情人節
2017-02-17 538 瀏覽
Lunch was specially value for money as the price not expensive but included different kinds of sushi. All lunch sets had salad. With sesame sauce it was not bad. The vegetable were fresh.It served with soup was a kind of surprise for us. It was coconut chicken soup. The taste of coconut was not too strong, but chicken soup was still nice.My set included different kind of sushi, the taste of the white fish was super good, it melted inside month and it was full of fish oil taste. The other main
The other main dishes was beef Udon. The beef was a bit chewy, which had room for improvement. Udon and soup was ok, nothing special, I prefer hotter soup.
There was different kind of soft drink can ordered.
Also served with hot tea, it was an impressive part of the restaurant.
Finally the dessert.
2017-02-16
2017-02-16 1073 瀏覽
已經有2,3年冇食過放題,  係友人極力推介下就決定一試啦話說情人節係需要落訂$300 BOOK枱情況下, 去到比BOOKING NO. 好快就入得一坐低, 即刻入左幾張食物紙, 然後出去行左一轉揀飲品和拎左碟小食打定底*除左汽水, 茶, 值得一讚既係竟然仲有清酒@@平時好少飲酒既我都忍唔住拎左一樽試試返到埋位冇幾耐刺身就到, 出得都算快, 咁多張台同時落單都咁快送到之前D放題畫6件可能黎得4件, 但呢度係黎足, 同埋係好新鮮, 勁快清完已經諗住再叫跟住D壽司, 燒物陸續上台, 樣樣都想叫黎試下, 眼闊肚窄MODE...(影影下懶得影, 所以得幾張, 不能盡錄)到甜品部份, 擺得好整齊, 揀左幾款黎試...要數楊枝金露真心難食, 唔知食緊咩, 得陣假香味...仲要有舊疑似蛋黃哥造形既野慘不忍睹...雪糕選擇有3種, 有我最愛既士多啤梨味哈根大師, 食左2杯, 超滿足總括黎講, 呢間食物同環境都好好, 可以再黎既雖然情人節係貴D, 每人要378+1, 但...開心就得啦, 情人節快樂PS.加送餐廳為每台客人都送上一支花
已經有2,3年冇食過放題,  係友人極力推介下就決定一試啦

雞翼
牛舌
玉子燒
牛柳粒
甜品部份, 擺得好整齊, 揀左幾款黎試...
租品
PS.
加送餐廳為每台客人都送上一支花
芝士帶子
2017-02-14
10 分鐘 (堂食)
情人節
玉子燒
生果
芝士帶子
2017-02-16 415 瀏覽
朋友仔牛一🎂飯,當天突然想臨時改吃日式放題,剛好又聽到她的同事對這大讚不絕,那就事不宜遲,馬上訂位!打通電話後,發現這兒竟然特別通融可以由7點吃到9點,不用指定時間這麼彈性確實值得一贊,不過世上總有些無病也呻吟的如本人又會開始擔心食物質素...事實上果然是因為平日較容易走盞,食物非常好,座位也寬闊坐得舒服先來的是海膽手卷,因為懶係有限某段時間不能拿,還要自己親自攞,所以開頭有點怕是超伏陷阱,例如餐廳會否將一些勁腥海膽半板咁放落去,再加大舊飯塞飽你。事實上,老闆對不起我錯了,真的好新鮮好好味,冒著肚皮戰鬥力急降的危險,我掃了2隻海膽手卷+試1件石油氣三文魚手卷(松露啦😆),不過三文魚就略微遜色,雖然非常肥美能做就出划算感覺,但事實上不切得這麼大件會更好吃,飯也能因而減少。然後戰爭要開始了,刺身併盤來吧!🐠🐟🐡我的至愛是赤蝦加帶子,很新鮮,但每次叫的其實都來不足,不過不夠就再叫吧~不過甜蝦真心不太好,有濃郁的消毒藥水味?可否再用白開水洗洗?其他的刺身也不錯👌然後吃吃熱葷,難得炸物天婦羅也很滾熱辣,雖皮少厚,但也非常好吃,就連玉子的芝心函也還是拉絲,所以給個贊。牛鍋肉則稍嫌少一點,因為食肉獸

。牛鍋肉則稍嫌少一點,因為食肉獸不夠肉哈哈。至於那個沙律醬迷你帶子因本人很愛creamy 野,即使非常飽肚還是連雜料整隻吞了,但飽肚力一流,宜放最後吃,但足以令我連年糕也不敢叫了。
其他的冷盤也做得不錯,雖不說特別,但不吃則又感可惜。
喝的東西與一般放題一樣,但還有燒酒啤酒選擇,不過小朋友口味的我只喜歡喝🍋茶,汽水及桃汁。雪糕口味比想像中讓人喜出望外,竟然movenpick, Haagen dazs, milktop, 每牌子各一種口味,外加奶凍及慕絲等甜品,令第二個胃可以得到滿足。
最後必須一提的是,壽星可享願望波波一個,很有趣的東東,而且要早一天訂,本來我訂這麼急是不能享用,但有位短髮姐姐特地幫我到廚房查看,竟然變了一個給朋友仔,這個服務實在太叫人稱心滿意呀,忘了問名字的服務員姐姐真的很感謝你!
2017-02-13
15 分鐘 (堂食)
  • 刺身
  • 海膽手卷
要食好食嘅放題當然要去大喜屋啦今次去咗最高級嘅殿大喜屋,一嚟到就送上超高質嘅刺身拼盤,仔細睇落同一般放題嘅刺身其實好唔同有超高級嘅拖羅刺身唔係好多地方有架咋仲有油甘魚添,喺其他地方食唔到咁靚嘅剌身。除咗刺身之外,其他食物都非常高水準。有呢個立魚刺身配沖繩海葡萄壽司方面有大大粒嘅鵝肝壽司,仲有好多唔同卷物,都係即叫即製。至於飲品方面,有個超大嘅雪櫃俾我哋任揀想要嘅飲品,仲有免費清酒任飲添唔需要加錢!出邊仲有好多唔同嘅counter,例如呢個叫即製海膽手卷,大家可以睇到份量係超多絕對冇偷工減料。大大嚿海膽放喺手卷上邊,淨係賣相都已經好吸引。熟食方面全部都好有心思,呢個焗蠔火腿多士仲有蒜蓉炒和牛,同埋巴拿馬火腿伴薯蓉都係超好食。最後當然唔少得甜品啦,好似自助餐咁大家可以去夾鍾意嘅甜品,有好多款式仲有呢個法國馬卡隆,雪糕方面仲有呢個Haagen-Dazs同埋milk top嘅雪糕。之後因爲生日仲有送一個朱古力球,可以寫自己想寫嘅嘢上去,賣相非常好睇。生日可以同朋友黎慶祝。雖然價錢比普通放題貴但係絕對值得一試,之後都會繼續返嚟食。
要食好食嘅放題當然要去大喜屋啦

今次去咗最高級嘅殿大喜屋,一嚟到就送上超高質嘅刺身拼盤,仔細睇落同一般放題刺身其實好唔同
唔需要加錢!
2016-10-06
2017-02-12 12405 瀏覽
對於細食的人來說,在選擇日本菜時都會大多都會選擇壽司店、居酒屋,已有一段時都沒有想起過要去吃放題。但這一次跟他不約而同地想去吃一下放題,去吃那種放肆、吃到撐著的放題,就選了這家餐廳。 幸好已訂了位子,到了就馬上入座。 一坐下就開始先點下第一輪食物——刺身及壽司,包括有三文魚、帶子、赤蝦、北寄貝,沒想到連拖羅、燕窩魚籽花之戀等也有。各類刺身都很新鮮,也比預期中鮮甜!來吃這一間少不了點松葉蟹腳,雖然切得比較細件,但勝在無限提供,點多幾次感覺就已經很划算,哈哈!然後開始點些熱食。很推薦的是芝士玉子,從相片亦看到其芝士的流心程度,芝士跟蛋絕對是無得輸。還有點了和牛薄燒,和牛切得薄所以不韌,但同時有口感,不錯的選擇。燒溫室甜菠蘿絕對是我在放題中不會放過的食物,菠蘿味道清甜,燒一燒後味道更佳,而且吃那麼多時吃點水果也是很好的,所以我前後都點了不下五次。再來的是北海道燒帆立貝,但這個沒有想像中喜歡,個人覺得調味料有點膩且有點蓋了帆立貝的味道。最後點的是炸物,嚐了天婦羅南瓜、芝麻雞翼及吉列蠔。這些都是即叫即炸,所以脆卜卜,而當中較喜歡的是芝麻雞翼,芝麻令整個菜式更香脆香口。吃了一陣子後就開始出去看一看

幸好已訂了位子,到了就馬上入座。
燕窩魚籽花之戀
一坐下就開始先點下第一輪食物——刺身壽司,包括有三文魚、帶子、赤蝦、北寄貝,沒想到連拖羅、燕窩魚籽花之戀等也有。各類刺身都很新鮮,也比預期中鮮甜!
松葉蟹腳

然後開始點些熱食。
芝士玉子
和牛薄燒
燒溫室甜菠蘿
北海道燒帆立貝
天婦羅南瓜
芝麻雞翼 ,吉列蠔
最後點的是炸物,嚐了天婦羅南瓜芝麻雞翼吉列蠔。這些都是即叫即炸,所以脆卜卜,而當中較喜歡的是芝麻雞翼,芝麻令整個菜式更香脆香口。

吃了一陣子後就開始出去看一看自助的部分(順道當作消化一下再戰!)。
飲品的區域中,最特別的是清酒這部分,熱及凍的都有提供。
最重要需要知道的當然是雪糕櫃,提供了movenpick、Haagen dazs及milk top雪糕,而且是任食的!我自己也忍不住吃了兩盒,嘻嘻~
海膽手卷
而在雪糕櫃旁的是時限限定的食物,那個時剛好是海膽手卷,便順道拿了兩個。喜出望外的食物,海膽是幾大片,以往去過有提供海膽的放題餐廳也只是小小的海膽,這一個卻是幾大片,而且鮮甜而不腥,一個人絕對能是兩件!

無論是樓面還是廚房的職員都很有效率,很快就會來接單跟送些上食物。食物方面,亦同樣無論是刺身壽司類還是熱食,都做得很有水準,一間令人滿意的放題
芝士玉子
燒溫室甜菠蘿
海膽手卷
2017-02-12 841 瀏覽
咁諗住元宵節…食好d🌝一早1月26日book定位~同爸爸食D野食唔錯~新鮮!好足料刺身!蝦!三文魚!海膽手卷!三文魚腩手卷食到落底都仲有料不過就要出去排~每人每次2件~熟食!炸物好味!燒牛舌!燒菠蘿!佢個蟹粥真係好好味爸爸要添食!甜品!雪糕任食!3.6布甸D野食基本黎齊晒!難得爸爸都話唔錯!服務唔錯!冇點趕你叫你交枱~係咁上下提你食甜品未我見佢仲比d食唔切既客人拎杯雪糕走慢慢食下次可以再黎食過😁
2017-02-11
15 分鐘 (堂食)
手卷
手卷
蟹粥
芝麻雞翼+榴槤波+芝士年糕
  • 鹽燒牛舌
2017-02-09 431 瀏覽
日式放題真係好多好hit,但又真係去極都係要去,一班朋友今次去殿大喜屋有個殿,有兩個menu一金一黑都好有氣勢架,好有殿堂級feel好有氣勢任食松葉蟹腳,滿晒,一大堆,唔會話驚冇晒冇得攞,好大滿足,蟹腳唔錯啊,甜,不是那些只得喊海水味一d蟹甜味都冇,當然大家又唔好諗係甜到嘩嘩聲,因為係唔會囉,就算食高級都有點難度架.呢個ok得架,覺得好底,因為好鍾意食蟹所以覺得好底,可任食叫了個”拖羅”,擺得好正,唔會垃圾咁上枱,唔好睇顏色好似唔得,係本人影得甫麻麻,入口即溶,油份足,好溶啊,讚!紫菜手卷,好好,紫菜唔會淋,仍有少少脆架,要試手卷,雖然有飯會飽,都要試下食粥比人話好….飽肚!好大碗,但真係想食粥,煲得好綿,大家share都唔係好多姐甜品有好多選擇,放得好整齊,真係好吸引啊,顏色淋羅滿目,真係目不暇給要每樣都攞來食,整得好好,好有心思,好少有日本放堤有咁多款甜品,仲要整得唔錯,仲有啊,仲有雪糕.真係好開心呀!!!!

2017-02-01 707 瀏覽
年初四和朋友,一行五人到「殿 大喜屋」,預約了5:45pm-8:15pm時段。5:30pm 開始已於食店樓下排隊,先安排枱號,然後準時5:45pm入座,安排非常暢順。場地和卡位很寬闊舒適,樓底高有大型水晶燈裝飾,確實較其他日式放題食店高一線。食物超多款式,基本上想吃的刺身、壽司、燒物、炸物、烏冬全部都有,食材新鮮,上菜速度亦快,沒有漏單情況。自助甜品櫃令人喜岀望外,雪糕更有 HäagenDazs、Mövenpick 和 Milktop 這些高質品牌,另外亦有榴蓮雪糕波,朋友説好好味!自助飲品櫃亦有多款汔水、啤酒、果汁,而且更有清酒,Cheers!!服務員全部都很Nice,迅速回應,手腳夠快!我們坐到最後,我順手把枱上的碗碟遞給來清潔的服務員,他連聲道謝,更立即給我數包濕紙巾抹手,非常細心 農曆新年仍要返工,而且較平日更加忙,但他們仍能笑著提供優質及細心的服務,真的要讚啊!全程不停吃,好味大滿足!每位 $328 另一服務,非常超值抵食!

食物超多款式,基本上想吃的刺身壽司、燒物、炸物、烏冬全部都有,食材新鮮,上菜速度亦快,沒有漏單情況。

雪糕櫃滿是名牌
甜品櫃
沙律Bar
2017-01-31
5 分鐘 (堂食)
雪糕櫃滿是名牌
甜品櫃
沙律Bar
  • 北海道燒帆立貝
2017-01-30 764 瀏覽
之前同fd經過呢間放題噶樓下已經想食,但當時唔算好餓,所以約定下次食。今日終於有機會食呢間放題啦,提前兩日book,book左五點九至八點三呢場。我地準時到達,已經好多人到左。場內好大,好多位,員工都好有禮貌,有笑容。一坐底,梗係立刻落order啦。食物好快就上檯,而且擺得幾靚下。拖羅最讚,我同fd都話呢個係我地係放題食過最好食噶拖羅,拍得住出去自己比錢食果d。蝦同帶子都幾鮮甜,唔錯。但三文魚就不過不失啦。松葉蟹腳都係高水準,無雪味之餘,仲有小小甜味。呢個羊架朋友話太lum,調味粉太多,味道重左d。黑椒蜜汁一口牛,牛肉多筋,但味道唔錯,又唔會太甜,總體幾好。芝麻雞翼超級好味,出面噶皮好脆,但入面噶雞肉好嫩滑,讚。酸甜火山比目魚,比目魚係朋友噶最愛,但呢個比目魚令區覺得失望,因為魚肉有d鞋,而且有小小腥。芝士玉子同鰻魚玉子,芝士玉子好好味,芝士唔會太濃,無搶左d蛋味,但鰻魚玉子一般,食唔到有鰻魚味。鱆紅薄切伴海葡萄,呢個朋友話唔錯,魚肉幾鮮甜,但區話唔點個醬反而好食d。松露蒸蛋,d蛋勁滑,朋友encore左兩次阿,話好中意呢個蒸蛋。呢度噶Macaron好好味,我地整左個mini Maca
食物好快就上檯,而且擺得幾靚下。
呢個羊架朋友話太lum,調味粉太多,味道重左d。

呢度噶Macaron好好味,我地整左個mini Macaron山

值得大讚噶係,服務態度真係好好,無漏單之餘,收碟同上菜都好有效率。而且員工都好有禮貌

2017-01-25 515 瀏覽
前幾天老死生日,幾位提議食放題慶祝,姣婆話要食酒店級放題,話食過呢間真係唔錯,反正老死請食,400蚊位架,當晚重有咁多人等位,感覺有番咁上下。講到環境,可謂堂皇華麗,古典式水晶燈,高級餐桌和椅子,好酒店Feel,還有不少Buffet Bar,可自助選D沙律、熟食、刺身、飲品(有日本飲品揀呀!)和甜品,絶對讓人有選擇恐懼症!咖啡機有,Espresso、Cappuccino、Latte,太好了,我是咖啡迷呀!我地重點係食刺身和長腳蟹!鰹魚、三文魚、象拔蚌、響螺片、赤貝、希靈魚、劍魚腩、油甘魚、鮑魚、吞拿魚、北奇貝、甜蝦及極大赤蝦,樣樣叫齊,果然一分錢,一分貨,全部都好新鮮!我最鐘意食大赤蝦,鮮甜到不得了!另外炸物、一品料理、麵飯、煮物、炸物、壽司、蒸焗、燒物等,選擇夠多,炸物中芝麻雞翼是我們的最愛,炸得香口夠Juicy!蟹腳是到Buffet Bar 自取的,又鮮又好味道!Buffet Bar 又有巴馬火腿和咖喱炒蟹,味道也唔錯。講到壽司算合格啦,唔算酒店級,不過燒物全部都好味道,特別係牛舌和羊架呀!我地留番個肚食甜品,甜品櫃好多選擇,金寶蛋糕、燉蛋、朱古力慕絲及芒果慕絲、木槺布丁、西米糕、

我地留番個肚食甜品甜品櫃好多選擇,金寶蛋糕、燉蛋、朱古力慕絲及芒果慕絲、木槺布丁、西米糕、法式燉蛋…..全部都好有水準,特別鐘意個法式燉蛋,滑到呢!還有Häagen 雪糕食,食甜品食到飽死。

Order 左個願望球(朱古力球) ,碟上寫了生日快樂,好感動!有點捨不得食。
媽媽生日,爸爸book咗枱一行5人6:00pm食呢間殿大喜屋到慶祝之前尖咀另外兩間大喜屋同極尚大喜屋都有食過,感覺唔錯,有水準嘅放題,再加上有網民話呢間喺幾間入去最高級一間,所以未入座之前已經滿心期待…入到場後果然無令我失望,一行已經見到甜品超多畀大家選擇,就連雪糕都有Movepick, Haagan-Daze和Milktop雪糕任食.另外飲品都有好多款,有一般凍罐裝飲品,可樂,多款韓國飲品外,又有 熱茶咖啡外, 仲有日本清酒,,還有熱紙包同罐裝飲品,,仲有一樣你啱心水去到重點食物喇,當然先嚟就係刺身喇,刺身色水好,食落鮮甜,另外都算多款畀大家,有吞拿魚、帶子,蝦……特別推仲啲蝦,大隻,爽口,入口感覺一流……去到6:30出面排隊嘅手卷counter開始,有海膽同埋黑松露三文魚兩款作選擇,每人可以拿兩個,個個人都一嚟要晒海膽,不過黑松露三文魚都好好食,三文魚嘅厚道真係令人驚訝,足以令個手卷之後垂低,因為太重,至於個海膽好大份量,超新鮮,好甜,齋食海膽都抵晒;至於創作壽司亦都唔錯另外熟食都有好多選擇,先有椰子燉雞湯,個湯嚟時好熱,亦都幾清甜,好滋潤喉嚨炸物亦都好熱,剛剛炸好即上碟,食落唔似

炸物亦都好熱,剛剛炸好即上碟,食落唔似一早炸定,炸蠔食時仍有少少水份晌入面,感覺不錯,芝士年糕都好好味,仲有北海道芝士帆立貝個味道亦都好足,帶子燒完仍有其本身味道,so gd
最終埋單每人差唔多360蚊,不過叫過咁多樣食物,樣樣都好好味,食物又夠熱,生日仲有特別蛋糕送畀生日朋友,賣個關子,個強糕有得玩又有得食,都吸引下,想慶祝時不妨嚟呢間食下…
2017-01-14
2017-01-20 537 瀏覽
聽朋友講依一間放題係非常出名同埋真係好好食嘅,所以就趁放假過嚟食吓呢一間放題。一入到門口已經俾佢嘅裝修吸引左同平時嘅放題餐廳爭好遠佢嘅座位都好闊同埋侍應好足夠服務亦都好好同埋佢哋嘅放題模式同一般嘅有啲唔同飲品同埋一啲刺身都係可以喺出面嘅自助吧到自己拎嘅同埋仲有自助嘅沙律吧可以比自己簡所以有少少自助餐嘅感覺。刺身嘅質素真係令我非常之鍾意,甜蝦帶子海膽同埋拖羅等等都非常之新鮮,同埋食物都黎得好快,外面仲有排隊可以拎嘅海膽手卷,雖然要排隊但係一啲都唔會等好耐同埋手卷嘅紫菜係新鮮同埋脆 所以好好食咁岩撞正朋友生日所以餐廳仲送咗一個生日嘅特別甜品比朋友添,上面仲寫埋生日快樂真係非常之細心呀,甜品係一個朱古力波裏面係蛋糕嚟嘅佢嘅熟悉都好好食有一個戶口係必要嘅佢陪左一個和牛汁非常之香整體嚟講呢一間放題係我食過最好食同埋最高質嘅放題雖然價錢係有少少貴但係我覺得食物同埋服務嘅質素都係值得會票價嘅仲有唔可以唔提嘅就係甜品啦甜品仲有唔同款式嘅馬卡龍蛋糕布甸同埋雪糕雪糕仲有Hagen daz同milk top!! 好高質

佢嘅熟悉都好好食有一個戶口係必要嘅佢陪左一個和牛汁非常之香

整體嚟講呢一間放題係我食過最好食同埋最高質嘅放題雖然價錢係有少少貴但係我覺得食物同埋服務嘅質素都係值得會票價嘅仲有唔可以唔提嘅就係甜品甜品仲有唔同款式嘅馬卡龍蛋糕布甸同埋雪糕雪糕仲有Hagen daz同milk top!! 好高質
2016-10-06
2017-01-18 634 瀏覽
大喜屋跟極尚大喜屋都到訪過數次,今次係第一次試殿大喜屋,由於可能係星期一關係,第二段20:45即可入座。一坐下先檢閱放題order紙先啦當然,每枱必先點既刺身居然有拖羅,雖然不是什麼大拖中拖,但以放題來說已是不錯,還頗新鮮,其他的有北海道帆立貝,size雖不大,都很新鮮,三文魚、赤貝、北寄貝、甜蝦、赤蝦等都有,上菜速度都算快。極受歡迎既海膽手卷就要開始後21:15才可排隊自取,加拿大海膽都有基本保證,賣相不俗,味道幾好,紫菜相當之脆!至於松葉蟹腳貨色一般吧。另外,幾得意亦會提供椰子雞湯,味道不錯,不妨一試;中、西、日fusion ,有d 未必咁大眾化,串燒總算無得輪,雖款式不多。

極受歡迎既海膽手卷

2017-01-16