2017-03-08 445 瀏覽
今日再黎度殿大喜屋 主要目標就係佢既海膽手卷 唔同坊間一般放題 佢地通常都係迷你手卷 海膽得一小點 但係呢度係大大片既海膽 每人每次可以拎兩個手卷 食落唔會一patpat 有應有既咬口 而且有海膽既甜味 唔錯!😆👍🏻👍🏻👍🏻之後再試刺身 三文魚腩非常肥美 仲有大大粒既帶子 好新鮮好好食呀!赤蝦比平時細隻既甜蝦更加吸引 外型同味道都一流😆😍😍壽司賣相相當好 左口魚最好味 入口即融 另外蟹棒熱熱的好好味 再加埋沙律醬 好快就啪左幾舊了🌟🌟🌟串燒又係一大賣點 我特別鐘意燒翠玉瓜 因為佢外脆內軟 入面仲好juicy 而且食左咁多生冷野 食下蔬菜感覺健康d💕😋😋😋Btw 呢度movenpick haggen dasz 都有提供 感覺超級回本呀🌟😋👍🏻👍🏻👍🏻
2017-03-08 414 瀏覽
【大好】(非廣告)殿。大喜屋原先聽到大喜屋,心一沉,生日飯竟然係大喜屋自助餐?!會唔會太冇誠意?但朋友一再堅持,只好屈服,怎知有意外驚喜!!!松葉蟹,半板海膽手卷,唔駛排無時限任叫!松葉蟹太好味唔記得影相甜蝦有牡丹蝦咁大隻,連泰國生蝦都有薄切和牛堅薄,榴連炸彈堅臭橙汁堅榨非先生,清酒任飲,仲有無限王老吉甜品haagen dazs是必須,更有Milk top海鹽...最後生日會有幸運朱古力金球,附送槌仔卜開金球內藏Tiramisu. Sooo sweet 最重要是,全。部 都有水準!!!埋單連加一每位唔駛350可以一戰!
【大好】(非廣告)

殿。大喜屋

松葉蟹,半板海膽手卷,唔駛排無時限任叫!
松葉蟹太好味唔記得影相
甜蝦有牡丹蝦咁大隻,連泰國生蝦都有
薄切和牛堅薄,榴連炸彈堅臭
橙汁堅榨非先生,清酒任飲,仲有無限王老吉
最重要是,全。部 都有水準!!!
埋單連加一每位唔駛350

可以一戰!
2017-02-12
生日
一直聽朋友介紹,呢度午市放題抵食又高質。趁Day Off來試吓先!放題來講,呢度嘅環境係我去過咁多度最舒適嘅!地方寬敞,大大嘅卡位同枱面,可以放到好多野食!😋😋一去到就去咗拎海膽手卷! !真係不得了~午市放題有海膽手卷!已經好正。仲要係大大隻海膽。更正。海膽新鮮肥美,沒有腥臭味!紫菜好脆!我encore 左三次啊!刺身種類多,而且都是平日較難吃到的款式:例如拖羅、池魚、油金魚、大帶子等(不是貝柱!)。魚生是厚切,肉質肥美鮮甜。帶子又滑又甜,好滿足❤拖羅仲有d冰,如果唔係會再好食啲。個人喜歡炙燒壽司,所以都是主攻項目!😛炙燒壽司都有好多款,最愛三文魚!三文魚是半溶的,配上洋蔥碎,入口即溶得來有口感。芝士蟹棒、鰻魚等,都是濃濃的滋味😋😋😋值得一讚係佢啲壽司飯好好味,入口微暖,帶淡淡的醋香。 食完生冷野都會想飲返啲熱野:推介呢度嘅海底椰雞湯。燉得好有氣,非常清甜。飲落好舒服:)燒烤方面:叫咗兩串翠玉瓜。(感覺健康少少😗)好有驚喜!翠玉瓜燒得表面香脆,內裏多汁爽甜!我再encore 了!😋😋餐廳仲有好多熱食,不過為左留肚食海膽、刺身同雪糕,就冇乜食喇。😝飲品、甜品櫃有好多選擇,仲有個自助冷盤吧

放題來講,呢度嘅環境係我去過咁多度最舒適嘅!
地方寬敞,大大嘅卡位同枱面,可以放到好多野食!😋😋

一去到就去咗拎海膽手卷! !
真係不得了~
午市放題有海膽手卷!已經好正。

仲要係大大隻海膽。更正。

海膽新鮮肥美,沒有腥臭味!紫菜好脆!
我encore 左三次啊!

帶子又滑又甜,好滿足❤
拖羅仲有d冰,如果唔係會再好食啲。
個人喜歡炙燒壽司,所以都是主攻項目!😛
芝士蟹棒、鰻魚等,都是濃濃的滋味😋😋😋
值得一讚係佢啲壽司飯好好味,入口微暖,帶淡淡的醋香。

食完生冷野都會想飲返啲熱野:
推介呢度嘅海底椰雞湯。燉得好有氣,非常清甜。飲落好舒服:)
燒烤方面:叫咗兩串翠玉瓜。(感覺健康少少😗)

飲品、甜品櫃有好多選擇,仲有個自助冷盤吧。甜點甜度適中,不會令人感到好漏。推介有牛牛圖案嘅奶凍,非常幼滑。❤
雪糕有Milktop ,movenpick ,Haagen Dazs,我試了Milktop沖繩海鹽味。雪糕非常幼滑,充滿牛奶香。
有好多韓國飲品可以揀,我呢罐白桃汁,味道微甜,可以食到粒粒桃肉。
總結餐廳環境、食物都好高質,以咁嘅質素,價錢合理。

2017-03-07 378 瀏覽
一早聽聞殿大喜屋係傳說中最好味放題,雖然價錢真係好貴,但點都應該要試一次!一黎到第一時間當然要瘋狂點刺身!殿嘅魚生係我食過咁多間份量最足最大塊,食到停唔到手甜蝦超新鮮,肉仲係白雪雪嘅,黑色污槽槽嘅腸都好貼心咁一早剔走晒,入面嘅肉質鮮甜而且一啲腥味都冇三文魚同希靈魚絕對係新鮮厚切,三文魚口感軟林得黎又唔會鬆散,希靈魚爽口,品質一流的!呢度仲有得食刺身中嘅極品,吞拿魚最貴部位嘅拖羅!!!果真入口即溶,鮮甜至極黎到當然唔可以放過海膽手卷,估唔到一舊手卷都可以咁重手落超多海膽終於可以真正咁試到海膽嘅味道啦甜甜嘅一試就知係新鮮,色澤亮黃,一品也!熟食方面都試左羊鞍,絕對唔輸仲分分鐘好過出面嘅西餐廳,烤到外微焦,內軟熟,肉汁源源不絕但唔膩,一啲騷味都冇加上黑椒作少少調味,味道香口同樣值得一讚嘅仲有鹽燒雞中翼外皮極香脆,加上芝麻唔單只提味,仲加更多爽脆口感雞肉極嫩滑又多汁,一咬即離骨,味道鮮甜好有雞味,絕對好評推介最後一樣比較特色嘅就係五花肉芝心燒~五花肉嘅肥肉就好少(幾乎冇!),豬肉嘅香味完全表現出黎,烤完依然保持多肉汁同爽口重點係上面淋左一大層好層嘅芝士!選用嘅芝士味道上黎講係比較淡,只係有少少

呢度仲有得食刺身中嘅極品,吞拿魚最貴部位嘅拖羅!!!
果真入口即溶,鮮甜至極
終於可以真正咁試到海膽嘅味道啦
甜甜嘅一試就知係新鮮,色澤亮黃,一品也!

加上黑椒作少少調味,味道香口
同樣值得一讚嘅仲有鹽燒雞中翼
外皮極香脆,加上芝麻唔單只提味,仲加更多爽脆口感
最後一樣比較特色嘅就係五花肉芝心燒~

重點係上面淋左一大層好層嘅芝士!選用嘅芝士味道上黎講係比較淡,只係有少少咸,唔會喧賓奪主左五花肉嘅味道,但多左芝士香,好味到即刻食左好幾串

絕括黎講呢餐絕值物有所值,好味非凡,會努力儲錢下次再食!
2017-03-05
10 分鐘 (堂食)
2017-03-06 375 瀏覽
真係屈哂機既放題!呢次有朋友請我食殿大喜屋平時我唔會去食 因為價錢都唔平不過經過今日 都真係願意比錢黎食!我覺得最屈機既地方係服務既速度我每寫完一張單 就人侍應走過黎主動收起張單 絕無漏單 而且上菜速度都好快而當我每食完一碟野 侍應都會主動走過黎收起隻碟 服務態度之優良 實在令人讚不絕口而食物選擇方面 非常好有好多飲品選擇 冷熱皆全最深刻既係 有熱清酒!熱維他奶仲有韓國啤酒,正!不少得既 仲有好多甜品而且仲有哈根大師ICE CREAM 三文魚腩非常大舊由於掛住食 都無乜影到相!可以食得到食材好有質素其實係物有所值 一定會再黎!!
真係屈哂機既放題

呢次有朋友請我食殿大喜屋
平時我唔會去食 因為價錢都唔平
不過經過今日 都真係願意比錢黎食!

我覺得最屈機既地方係

服務態度之優良 實在令人讚不絕口

而食物選擇方面 非常好
有好多飲品選擇 冷熱皆全
最深刻既係 有熱清酒!熱維他奶
仲有韓國啤酒,正!
不少得既 仲有好多甜品
而且仲有哈根大師ICE CREAM
三文魚腩非常大舊
由於掛住食 都無乜影到相!
可以食得到食材好有質素
其實係物有所值 一定會再黎!!
2017-03-06
2017-03-05 313 瀏覽
今日為左同好友送行,book左黎食殿大喜屋因為一路都知依間野好多人食,所以我地大約5點半黎到上黎到坐位好寬,唔同之前旺角個別放題咁坐得好逼而且燈光明亮,好岩三五知己黎相會閒談係人多左,難免愈講愈大聲,不過氣氛好好環境:7/10刺身方面,鮮蝦大隻得黎十分嫩滑可口希靈魚咬落爽口,層次分明三文魚就真係好評,厚度十分,肉質鮮嫩而且鮮味無比我地encore左成三次鮮牛肉就第一次食,一開始有D驚但上到黎不但賣相吸引,而且一D都唔血淋淋咬落juicy,入口濃稠鮮香甜品方面有任食movenpick, haagenDazs!超正食番三四杯都回本!總體食物黎講:8/10 服務態度方面,staff好有禮貌會幫我地跟單同follow up, 不時幫我地換碟拎走食完既碟唔會有催人走既感覺值得encore再encore 服務: 8/10價錢方面,無可否認比出邊既放題貴但食完真係值依個價,一年3,4次唔算過份!價錢:6/10
今日為左同好友送行,book左黎食殿大喜屋

因為一路都知依間野好多人食,所以我地大約5點半黎到

上黎到坐位好寬,唔同之前旺角個別放題咁坐得好逼

而且燈光明亮,好岩三五知己黎相會閒談

係人多左,難免愈講愈大聲,不過氣氛好好

環境:7/10
刺身方面,鮮蝦大隻得黎十分嫩滑可口

希靈魚咬落爽口,層次分明

三文魚就真係好評,厚度十分,肉質鮮嫩而且鮮味無比

我地encore左成三次
鮮牛肉就第一次食,一開始有D驚

但上到黎不但賣相吸引,而且一D都唔血淋淋

咬落juicy,入口濃稠鮮香

食番三四杯都回本!

總體食物黎講:8/10
服務態度方面,staff好有禮貌

唔會有催人走既感覺

值得encore再encore
服務: 8/10

價錢方面,無可否認比出邊既放題

但食完真係值依個價,一年3,4次唔算過份!

價錢:6/10
2017-03-05
2017-03-05 905 瀏覽
食咗咁多次大喜屋今次帶屋企人同男朋友挑戰最高級,殿大喜屋!先叫刺身拼盤殿果然係殿堂級竟然有罕見的拖羅係粉紅色㗎!好滑好creamy 好新鮮我覺得甜蝦都唔錯好鮮甜甜蝦都會大大隻!好爽口啊去到6:15pm有海膽手卷拎啦好大塊啊係舊飯大咗少少咁多但都無阻要狂讚佢因為海膽極大片之餘仲要好鮮甜一啲腥味都無啊呢度仲有一大特式生牛肉,可以點黑醋第一次試ge我,真心覺得好滑好好味加黑醋仲吊起咗個牛肉味一個字,正燒物方面,菠蘿都正啊一d都唔酸好清甜燒完都唔會走曬d汁!呢到仲可任食雪糕 清酒 紅酒 生果等! 比貴d都值反曬la
食咗咁多次大喜屋
今次帶屋企人同男朋友挑戰最高級,殿大喜屋!

先叫刺身拼盤

係粉紅色㗎!
好滑好creamy 好新鮮

我覺得甜蝦都唔錯
好鮮甜
甜蝦都會大大隻!
好爽口啊
去到6:15pm有海膽手卷拎啦

好大塊啊
係舊飯大咗少少咁多
但都無阻要狂讚佢
因為海膽極大片之餘仲要好鮮甜

一啲腥味都無啊
生牛肉
呢度仲有一大特式生牛肉,
可以點黑醋
第一次試ge我,真心覺得好滑好好味
加黑醋仲吊起咗個牛肉味
一個字,正
燒菠蘿
燒物方面,
菠蘿都正啊
一d都唔酸好清甜
燒完都唔會走曬d汁!

呢到仲可任食雪糕 清酒 紅酒 生果等!
比貴d都值反曬la
剌身拼盤
刺身拼盤
生牛肉
燒菠蘿
2017-03-04 307 瀏覽
星期六放假最岩就係同朋友一齊食放題好在預先book定位,未夠6點上到去已經見到全場爆滿,好多人都行哂出去拎野食我對出面既野食興趣不大,所以一坐底就已經睇餐牌一行6人,各種刺身都有叫。聽聞呢間放題你寫幾多件,就真係上幾多件,所以我地都唔敢寫太多。刺身泥到,先發現未拎飲品。呢到飲品種類好多,佔左幾個雪櫃咁多。刺身後壽司都陸續到啦。壽司每件都幾靚好好食,如果可以細件d就冇咁易飽啦除左刺身壽司,當然唔少得肉類啦另外芝士玉子同芝麻雞翼都幾好食由於我地太細食,好快就食甜品嚕。呢到最搶手既係沖繩海鹽味同movenpick雪糕(swiss chocolate) 有朋友生日的話就會送碟甜品雖然用餐時間去到8點半,但8點就截單架啦。所以臨截單前拎多兩杯雪糕泥食,好滿足
星期六放假最岩就係同朋友一齊食放題

我對出面既野食興趣不大,所以一坐底就已經睇餐牌

刺身壽司都陸續到啦。壽司每件都幾靚好好食,如果可以細件d就冇咁易飽啦
除左刺身壽司,當然唔少得肉類啦
另外芝士玉子同芝麻雞翼都幾好食

有朋友生日的話就會送碟甜品
2017-03-04
  • 甜蝦
  • 芝士玉子
  • 滋味黃金蟹棒壽司
1K
2017-03-02 12753 瀏覽
朋友推介說是高質放題老公便帶我來一試!刺身款式與其他放題差不多質素不錯,,刺身都很新鮮這裡竟然還有泰式生蝦刺身,,海膽手卷&松葉蟹腳~~~!!蟹腳有濃濃的蟹味!!泰式生蝦刺身夠爽口彈牙,,只差辣汁稍嫌辣度不夠!!海膽份量很多很大片,,惜未算十分鮮味,,而且紫菜不夠脆!!這裡的食物款式多而且特別,,所以這次沒集中單吃刺身啊!鱆紅薄切伴海葡萄(土佐酢水雲),,鱆紅味道較淡,,但伴海葡萄再醮酢水雲吃,,微酸的很開胃!芝士玉子&鰻魚玉子,,不會煎得很老很硬實,,但差一些蛋香~壽司也點了好幾款特別的黑松露油甘魚,,松露味道超香!!油甘魚很鮮甜!!超正的配搭雪昆布松葉蟹膏軍艦,,賣相不佳,,但有濃濃的蟹膏鮮甜味,,正!!海膽赤蝦&明太子甘蝦帶子的味道屬一般,,未算突出炸物的選擇也與其他放題差不多質素不錯,,但未能留下很深印象海南椰子雞湯,,亦屬普通~不夠清甜!甜品糕點放在雪櫃任選試了tiramisu,,但很奶,,,亦沒咖啡酒香算是今餐最失望的!!整體食物款式特別而味道亦屬不錯座位亦較其他放題店舒適寬敞不會漏單,,上菜速度亦快,,會按人數而給予適當份量值得再光顧!
朋友推介說是高質放題老公便帶我來一試!
刺身
壽司(上)&泰式生蝦刺身(下)
泰式生蝦刺身夠爽口彈牙,,只差辣汁稍嫌辣度不夠!!
海膽手卷
海膽份量很多很大片,,惜未算十分鮮味,,而且紫菜不夠脆!!

這裡的食物款式多而且特別,,所以這次沒集中單吃刺身啊!
鱆紅薄切伴海葡萄(土佐酢水雲)
芝士玉子&鰻魚玉子
芝士玉子&鰻魚玉子,,不會煎得很老很硬實,,但差一些蛋香~

雪昆布松葉蟹膏軍艦

炸物的選擇也與其他放題差不多質素不錯,,但未能留下很深印象
海南椰子雞湯
海南椰子雞湯,,亦屬普通~不夠清甜!

黑椒蜜汁一口牛
燒大蝦&燒帆立貝
清酒
2017-02-13
刺身
壽司(上)&泰式生蝦刺身(下)
鱆紅薄切伴海葡萄(土佐酢水雲)
雪昆布松葉蟹膏軍艦
2017-02-28 630 瀏覽
上星期四同朋友去尖沙咀食殿大喜屋放題,一出lift環掃下個環境已經覺得好靚,係counter招呼客人既姐姐態度友善,朋友一早拎左位,所以好快都可以入座一坐低事不疑遲即刻打開本簿落單,唔同款既食物都點左一啲,最特別係呢到有蟹腳食,但我地冇叫,隔離枱啲姨姨剪蟹腳個陣彈哂啲殼過黎,有少少無奈刺身好新鮮,三文魚同拖羅都好肥美,但帆立貝細隻左少少,而最好食既我覺得係大赤蝦,真係大隻得黎又好食,有creamy既感覺呢個真係不得不推介,好好食好惹味,encore左幾隻其他食物都好好食,例如壽司,手卷,牛油粟米,雞翼,天婦羅s等等等等,掛住食所以冇影到圖,唔好意思甜品好多選擇,有3.6牛奶奶凍,馬卡龍等,我個人最愛食牛奶奶凍,呢到既奶凍都做得不錯,推介飲品選擇都多,連一杯杯既清酒同蘋果汁、橙汁都有,隨你選擇飲乜野總結黎講呢間放題比其他放題貴係物有所值,差啲忘記一提,侍應上菜好快手,連執走啲碟都好快,會經常見到個侍應係走廊巡來巡去睇下枱上有冇垃圾,又有禮貌,真係值得一讚無論係食物質素,環境(坐得唔會迫),服務都一流,但美中不足係食物種類選擇比其他大喜屋少左啲,個人猜測係為左保持食物質素穩定掛?

焗帆立貝
呢個真係不得不推介,好好食好惹味,encore左幾隻

2017-02-23
10 分鐘 (堂食)
焗帆立貝
2017-02-27 544 瀏覽
今次簡左去大喜屋食放題,食6點至8點30。早左到,所以係上面坐底,個環境裝修幾靚。吾錯..一坐底,就即刻想點野食:呢個芝麻雞翼真係好食、又脆、又入味!個芝士波食完就好濟、呢個試左薯仔同蝦覺得都幾入味!無試到隻蠔..但個人吾太中意呢樣...呢個牛,賣相ok, 但食落好咸...砌個碟真係好靚,賣相又吾差,但細細粒,燕窩花之戀:個蟹子好好好腥...另一件壽司反而接受到..呢個蟹係成個放題最大期待既一道餸。但希望愈大,失望愈大。咸同少肉個蟹流壽司幾好食!呢隻雞翼既皮好正好好食,但入面啲肉無乜味。淨錦啲..節瓜好甜,好食,好juice因為朋友生日、大喜屋都準備左呢樣,我覺得呢個加分!試左好多野、不過覺得一般。飲品可以比多啲選擇。但啲甜品ok 既。果日6個人食、但無得用信用卡,只可以比現金,呢樣吾得。

一坐底,就即刻想點野食:
呢個芝麻雞翼真係好食、又脆、又入味!個芝士波食完就好濟、
個蟹流壽司幾好食!
呢隻雞翼既皮好正好好食,但入面啲肉無乜味。淨錦啲..
節瓜好甜,好食,好juice
因為朋友生日、大喜屋都準備左呢樣,我覺得呢個加分!
果日6個人食、但無得用信用卡,只可以比現金,呢樣吾得。
2017-02-25
  • 燒蝦
2017-02-27 1280 瀏覽
已經好一段日子沒有吃過放題,這次吃放題去,便決定要選一間更加吸引的,把之前沒有吃到的一次過吃下去!千挑萬選之下,結果我們來到了殿大喜屋。除了較普通的放題,大喜屋作為一間具規模的放題餐廳,也同時提供了較高檔而豐富的放題。這次我們到訪的殿大喜屋,便是其中之一。餐廳的佈局大致與其他的放題餐廳無異,餐桌在食物眾多的情況下難免顯得有點窄少,但裝潢已經比一般的放題餐廳來得貴氣,多少有點酒店餐廳的感覺,符合餐廳本身所走的路線。不論是餐具還是點菜單,都設計得十分精美,亦印上了餐廳的名字以作識別。除了點菜單所叫到的食物之外,餐廳亦在寬闊的大廳內劃設了部份供自助取餐的位置。色彩繽紛的沙律吧,提供了各式各樣的新鮮疏菜,整體上十分美觀。旁邊餐飲的位置,同時有白酒和清酒免費提供,不用額外追加,好酒之人絕對不能錯過。【刺身】刺身的選擇豐富,除了基本的選擇之外,更有特大赤蝦和拖羅刺身等,非一般的放題可以比擬的。質素方面大都鮮甜而沒有雪味,屬中上的水平,而當中的赤蝦和拖羅自然是最為出色的了。【燕窩魚籽花之戀】花之戀小小一的件,一口吃下去甚為方便,亦不怕被壽司飯一下子填飽肚子。微甜的燕窩份量不多,主要也是吃三文魚和魚籽
沙律吧
白酒
清酒

燕窩魚籽花之戀
【燕窩魚籽花之戀】

花之戀小小一的件,一口吃下去甚為方便,亦不怕被壽司飯一下子填飽肚子。微甜的燕窩份量不多,主要也是吃三文魚和魚籽的鮮味,沒有太大的驚喜,但很有特色。
【海膽手卷】

在指定的時間,食客可以到手卷吧的位置領取海膽手卷。手卷用上新鮮的加拿大海膽,而且即叫即製,讓鮮甜的味道滿溢在口腔裡,加上爽脆的紫菜,不像是放題的一般食物質素,絕對不能錯過。
芝士、鰻魚玉子
【芝士、鰻魚玉子】

燒玉子也許普通,但若是加了芝士和鰻魚,便頓時提升了不少。燒玉子送上的時候還是暖暖的,鰻魚的份量不少,而芝士更處於半溶的狀態,滿瀉到玉子之外,兩者各有千秋,滋味十足。
和牛薄燒
【和牛薄燒】
經過走廊時發現有店員在鐵板上燒著牛肉,傳出誘人的香氣,已經深深地讓它吸引了。薄牛肉片的肥瘦適中,而且燒得正好,加入炸蒜片再點著燒汁吃,極為惹味。
芝麻雞翼、吉列蠔
【芝麻雞翼、吉列蠔】
餐廳的炸物方面也做得不錯,香脆之餘亦十分乾身,不會有油膩的感覺。唯獨是吉列蠔並不連同任何醬汁送上,味道有點單調。
燒溫室甜菠蘿
【燒溫室甜菠蘿】
雖然燒菠蘿不是我的最愛,但總是忍不住到點幾件來吃上一口。作為主角的菠蘿十分清甜,而經烘焙後的表面,帶點微焦便變得更為惹味。
MOVENPICK雪糕
Haagen-Dazs雪糕
MILKTOP海鹽雪糕
MOVENPICK、MILKTOP海鹽雪糕
【MOVENPICK、MILKTOP海鹽雪糕】
三款不同牌子和口味的雪糕,每款都相當獨當一面。當中有我最愛的MOVENPICK草莓口味,更有MILKTOP的海鹽雪糕,實在叫人忍不住多吃幾杯,更是番本的好選擇。
說大喜屋是香港最歡迎的放題餐廳之一,也許並不為過,而這絕非沒有原因的。縱使餐廳的面積甚廣,到訪之時還是座無處席。看到每枱的食客都在滿足地、埋頭苦幹地吃,答案似乎呼之欲出。
芝士、鰻魚玉子
和牛薄燒
MOVENPICK、MILKTOP海鹽雪糕
  • MOVENPICK、海鹽雪糕
2017-02-26 5959 瀏覽
今日是媽媽正日生日一行四人來到殿食放題,訂位時小姐已問有沒有人生日,有特別的安排。訂座6:00pm,在小斜路已經有人龍🚶🏽🚶🏻‍♀️🚶🏽🚶🏻‍♀️🚶🏽。經帶領下進入卡位,一坐下媽已很滿意說:「比平時的放題寬敞很多,不是人迫人,枱貼枱。」我心諗:一分錢一分貨呀,阿媽!😅急不及待,勁寫紙,勁寫紙,勁寫紙。因另一間極上的盎湯很有質素,所以我對這裏的湯亦很有期望。非常可惜,失望!只是一盅有味水,當然唔可以飲晒佢,浪費Quota。這裏除咗寫紙仔叫食物外,還可以自己行出去攞餐前小食及飲品,飲品包括清酒及紅酒。酒鬼快來!勁多生、熟蝦可以選擇,我非常不理智地叫了很多,結果不絶上枱,我也很懊惱!蝦全部都係蝦全部都係蝦全部都係蝦⋯⋯⋯⋯各款生熟海鮮都是很新鮮,咁多款蝦當中最好吃是泰式生蝦及燒蝦,蝦球亦很好,配上別緻的啫喱吃得也很開心!咁多蝦,嚇死人咩,但係我哋又食晒喎這裏的牛柳粒,沒有梳打味,放心叫!單憑我一人之力以K.O.了一整兜煮蜆,蟹粥亦很鮮甜,當中大概有一隻多的BB蟹。甜品櫃及雪糕櫃有很多款式可選擇,其中榴槤波,一拆開時已經散發很濃烈的榴槤味,爸說很好吃!這裏的同事收碟很快,而且主動細心,媽媽生日也送
今日是媽媽正日生日

勁多生、熟蝦可以選擇,我非常不理智地叫了很多,結果不絶上枱
,我也很懊惱!

蝦全部都係蝦全部都係蝦全部都係蝦⋯⋯⋯⋯

啫喱蝦球
咁多蝦,嚇死人咩
,但係我哋又食晒喎
大小甜蝦
泰式生蝦
這裏的牛柳粒,沒有梳打味,放心叫!
牛柳粒
蟹粥,海鮮湯

這裏的同事收碟很快,而且主動細心,媽媽生日也送上特別的驚喜,在這裏不揭曉了,氹得媽媽很開心,同事都主動協助拍攝!服務質素很好!

最後提提大家,即使這裏座無虛席,你每次寫完紙仔很快很快便會送上食物,而且沒有錯漏,所以真的不用心急,一次寫幾張,絕對可以逐少逐少叫,方便放上枱又唔會太驚嚇!
2017-01-19
大小甜蝦
泰式生蝦
牛柳粒
蟹粥,海鮮湯
2017-02-24 395 瀏覽
之前有朋友食過再睇過廣告見甜品櫃好大已,有接近20種甜品,雖然價錢比一般放題貴,但三大賣點吸引,所以點都要試。當日去到見到樓下已經排晒隊攞籌,上到去見地方好大,座位舒適,枱亦算大,而甜品櫃真係好多選擇。呢度賣點係海膽軍艦任食,松葉蟹腳以及甜品。好多款食物嘅創作,雖然有部份有少少唔夾,但有心思同誠意。除此以外同旗下集團嘅食物差唔多,甜品方面選擇雖然多但味道一般,雪糕有驚喜,Haagen-das,meiji同milk top都係任食。

2015-12-28
5 分鐘 (堂食)
2017-02-22 338 瀏覽
小弟一向愛食刺身, 每次口痕想食日本野, 第一時間諗既就係 - 食放題。云云放題之中, 大喜屋系列係水準最穩定之選。不論係極尚, 樂天, 定係殿, 都比我食均曬, 可見我係佢地既小粉絲。其中殿就係最高級既一間, 裝修高級, 食品高級, 價錢都係最貴約$300一位。大致上食物大部份放題都有, 以下係較特別/出色的刺身, 一定要講啦, 新鮮厚切, 除左有有頭甜蝦仲有一款大蝦, 不過講甜度, 我會推介甜蝦多d, 而最好食既, 就係帶子刺身。仲有薄切和牛, 一啖一塊, 仲帶有少少血水, 點汁食, juicy~焗帶子, 成個拳頭咁大隻, 鋪滿曬沙律醬, 好惹味, 我一個人都食左三隻食到9點幾有海膽拎, 好新鮮, 睇佢個色同質地都知佢鮮甜雖然海膽份量多,不過係成隻手卷咁上, 好快就飽。甜品除左門口有好多選擇外, 仲有哈根,milktop任食。不過最特別係依個榴蓮波, 榴蓮迷必食。

云云放題之中, 大喜屋系列係水準最穩定之選。

大致上食物大部份放題都有, 以下係較特別/出色的
食到9點幾有海膽拎, 好新鮮, 睇佢個色同質地都知佢鮮甜
雖然海膽份量多,不過係成隻手卷咁上, 好快就飽。
2017-01-05
  • 刺身