2017-01-25
前幾天老死生日,幾位提議食放題慶祝,姣婆話要食酒店級放題,話食過呢間真係唔錯,反正老死請食,400蚊位架,當晚重有咁多人等位,感覺有番咁上下。講到環境,可謂堂皇華麗,古典式水晶燈,高級餐桌和椅子,好酒店Feel,還有不少Buffet Bar,可自助選D沙律、熟食、刺身、飲品(有日本飲品揀呀!)和甜品,絶對讓人有選擇恐懼症!咖啡機有,Espresso、Cappuccino、Latte,太好了,我是咖啡迷呀!我地重點係食刺身和長腳蟹!鰹魚、三文魚、象拔蚌、響螺片、赤貝、希靈魚、劍魚腩、油甘魚、鮑魚、吞拿魚、北奇貝、甜蝦及極大赤蝦,樣樣叫齊,果然一分錢,一分貨,全部都好新鮮!我最鐘意食大赤蝦,鮮甜到不得了!另外炸物、一品料理、麵飯、煮物、炸物、壽司、蒸焗、燒物等,選擇夠多,炸物中芝麻雞翼是我們的最愛,炸得香口夠Juicy!蟹腳是到Buffet Bar 自取的,又鮮又好味道!Buffet Bar 又有巴馬火腿和咖喱炒蟹,味道也唔錯。講到壽司算合格啦,唔算酒店級,不過燒物全部都好味道,特別係牛舌和羊架呀!我地留番個肚食甜品,甜品櫃好多選擇,金寶蛋糕、燉蛋、朱古力慕絲及芒果慕絲、木槺布丁、西米糕、
我地留番個肚食甜品,甜品櫃好多選擇,金寶蛋糕、燉蛋、朱古力慕絲及芒果慕絲、木槺布丁、西米糕、法式燉蛋…..全部都好有水準,特別鐘意個法式燉蛋,滑到呢!還有Häagen 雪糕食,食甜品食到飽死。
Order 左個願望球(朱古力球) ,碟上寫了生日快樂,好感動!有點捨不得食。