2021-04-22
今日同朋友黎列到荃灣一間冰室食晚飯,間餐廳好有特色,地方又大又舒服,充滿懷舊既風味!服務員態度好好,幫我地準備好晒啲嘢。一打開餐牌,好多特色小食任君選擇,真係多到黎多幾次都食唔晒啊。事不宜遲啦,肚仔餓,拿拿聲叫野食先!首先叫左個主打:香濃蕃茄湯底配滑蛋叉燒公仔麵好食指數:8/10湯底好濃,好落足料,好多蕃茄肉,滑蛋叉燒唔洗講,啲蛋炒得好幼滑,肉就好入味,撈埋我至愛公仔麵簡直一流。瑞士汁雞翼3隻好食指數:9/10第二打頭陣既小食,味道岩岩好,瑞士汁唔會太濃太燶太苦,師傅整得岩岩好,仲要夠入味,雞毛拔得乾淨,勁好食!麻辣脆雞粒好食指數:10/10真係好鬼惹味,新鮮熱辣辣,脆卜卜,香脆可口,辣粉好過癮,大家要試!炸海鮮芝士豆腐好食指數:10/10又係必食嘅小食,炸到香脆內軟,仲要有香濃芝士係入面流出黎,真心勁好食!炸韭菜餃子好食指數:10/10同出面唔一樣,啲皮厚身小小,炸到香脆煙韌,口感一流,仲要有8隻,好抵食!牛乳蛋治好食指數:10/10就咁上碟舊蛋好鬼厚,好香既牛油同牛奶味,食落喉嚨好鬼滑!真心推介比大家。咸檸7同忌廉紅豆冰好飲指數:10/10咸檸7有成舊咸檸同檸檬塊多,落足料!紅豆冰
今日同朋友黎列到荃灣一間冰室食晚飯,
間餐廳好有特色,地方又大又舒服,充滿懷舊既風味!
服務員態度好好,幫我地準備好晒啲嘢。
事不宜遲啦,肚仔餓,拿拿聲叫野食先!
首先叫左個主打:
炸韭菜餃子
牛乳蛋治
咸檸7同忌廉紅豆冰
好飲指數:10/10
咸檸7有成舊咸檸同檸檬塊多,落足料!
紅豆冰唔洗講,成層忌廉落足晒料,一啲都唔孤寒!好香好滑滑勁好飲!
整體來講,價錢非常之親民,嘢食亦都非常之好食!性價比高既冰室!