2020-11-05
今晚放工陪老公去荃灣荃薈商場攞新身分證,人唔多好快就攪掂可以去食飯🍚✌️ 我地落到地下就被「番茄濃湯」幾個大字吸引了。入面地方寬闊而且潔淨,所以坐得很舒服,另外牆上和天花都掛上懷舊的廣告裝飾,頓時鈎起兒時回憶。 我叫左鮮茄焗豬扒飯$55,很快侍應姐姐放係我面前好窩心咁叫我小心熱👍。焗飯熱辣辣勁香,4大塊豬扒,咬落一啲都唔鞋仲好香肉味和好Juice,炒飯底飯粒粒分明很香蛋味,高水準!🍅🐷👍 老公就叫左推介既番茄濃湯螺絲粉配牛乳炒蛋,另外螺絲粉再加3個餸跟熱飲都係$58👍抵食。牛乳炒旦很滑,番茄湯底好香濃仲有新鮮番茄肉,真係屋企都未必煮到咁濃郁!🍅🍅🍅 還有招牌瑞士雞髀$28,瑞士汁香濃,甜度適中,雞髀肉又入味又嫰滑,令人食完再想食,不愧為必食之選!🍗 焗芝士西蘭花$38,這個價錢有咁既份量,真係好味夾抵食!🧀🥦 飲品分別是熱檸蜜和咸檸七。今餐非常滿意,樓下冰室-將成為我日後既飯堂!😁