2017-10-09
屋企長輩生日,特登揀咗旺角ge樂天皇朝食飯慶祝。呢度嘅環境都係吸引我嘅原因,格調會好似酒樓,裝修記得睇但食物嘅味道同埋價錢都非常合理。麻醬油麥菜 & 撈伴海中寶 & 李白醉雞麻醬油麥菜好清新,油麻菜冰涼涼ge感覺,口感爽口,可以點埋個麻醬食,幾滋味。撈伴海中寶系麻油撈海蜇,海蜇爽口彈牙,有dd辣,幾開胃。李白醉雞,雞肉新鮮,肉質嫩滑,有小小酒香。老乾媽雜菌炒牛肉老乾媽非常惹味,又香又辣,撈飯一流,牛肉都幾嫩,而且唔會好咸!瑤柱芙蓉塞螃蟹蛋白炒得香滑可口,有瑤柱ge香味,有小小蟹肉絲系入面一齊炒,更加香。松子桂魚桂魚炸得非常靚,外皮香脆,肉質鮮嫩,特別個甜酸醬酸酸甜甜,好開胃,而且桂魚又唔會好多骨,非常適合小朋友食。重慶水煮魚叫咗中辣,可能我地食得辣,感覺如果叫大辣會仲正,鱸魚片嫩滑,而且份量都幾多,下面仲有d紅薯粉。皇朝小籠包黎到呢度,當然一定要叫小籠包啦~我就覺得黑松露味系最好味,每一粒小籠包都大小均勻,餡料豐富,各有特色!唔錯!!驢打滾 & 豆沙窩餅甜品驢打滾系我黎呢度必叫之一,凍凍ge口感,煙un彈牙ge皮,入面包住d豆沙,好正!豆沙窩餅煎得好香口,豆沙甜甜地,都好好味。非常不錯
麻醬油麥菜 & 撈伴海中寶 & 李白醉雞
撈伴海中寶系麻油撈海蜇,海蜇爽口彈牙,有dd辣,幾開胃。
李白醉雞,雞肉新鮮,肉質嫩滑,有小小酒香。
老乾媽雜菌炒牛肉
瑤柱芙蓉塞螃蟹
松子桂魚
非常適合小朋友食。
重慶水煮魚
皇朝小籠包
驢打滾 & 豆沙窩餅
豆沙窩餅煎得好香口,豆沙甜甜地,都好好味。
非常不錯ge一餐生日飯,屋企人都食得好開心滿意。值得再來。