今天lunch和同事又來這裏吃飯,因為吃完要到APM一田買東西,這裏過去比較近。午餐時段有分放題和定食兩種形式,我們每次都是選定食,因為時間有限嘛😅這次來發現有新餐牌“冬日之暖意“,為了冬天而設的,全部四款都是熱點。我們都點了《鍋燒烏冬定食》,另外還有四選一的配食,我選了火炙三色壽司,同事點了三色壽司。鍋燒烏冬裏面有很多配菜之外,還有蟹棒,炸雞件,炸蝦天婦羅,日式魚蛋,一隻生蛋,冬菇片等等,其實已經很豐富了,我們點完餐之後還到外面拿了點餐前小吃。至於《火炙三色壽司》分別有火炙三文魚腩,牛肉,鰻魚各一件,全都是熟食,雖然細細件,但好精緻,都已經好滿足,味道也不賴㖿! 我覺得平時的壽司做成這個size,多做幾件,飯的份量也不會太多,比起一大件好得多,因為太多東西吃都吃不完😅同事的《三色壽司》分別有三文魚腩,帶子,赤蝦各一件,全部都是刺身壽司來的。飲料方面,也可以到外面小吃區自己選罐裝/支裝飲品,也有熱茶和日式麵豉湯。甜品方面有自助乳酪雪糕,很冰凍。

鍋燒烏冬定食

火炙三色壽司
乳酪雪糕
  • 小食豬手
2018-11-04 236 瀏覽
又黎食放題啦,黎親觀塘多數黎呢度食,因為食物種類多,又好食!午市黎食,都係超多人,全場爆滿甘濟,記得要預約!熟食枱果度有蛋撻仔同小丸子。附近仲有熱飲。沙律係自己夾既,有沙律菜、車厘茄、青瓜、中華沙律、八爪魚、螺肉等,種類好多!甜品櫃有唔同既甜品,如忌廉撻、泡扶、豆腐花、乳酪同不同味道既慕絲等。普遍都唔錯,唔會太甜!仲有雪糕櫃同即唧既雪糕蒜片牛柳粒好香蒜味,牛柳稔,個汁正,有黑椒味,牛柳入味食放題點可以唔食刺身呢?佢既刺身好新鮮,每一件都好大件,尤其是三文魚,好厚身,好肥美,食落好有咬口同鮮甜!蜜糖芥末天婦羅卷第一次食呢個配搭,個醬又幾夾喎,甜甜地,好香芥末味,唔錯!👍🏻👍🏻炙燒三文魚同大蝦飯細細舊,料大件,啖啖肉,鮮甜!芝士釀雞翼外皮燒到焦焦地,内裡好豐富,有芝士、肉同蘑菇粒,啖啖肉,唔洗拆骨,好入味,同好芝味!燒鰻魚可以一件件叫,唔洗連飯,正!好厚肉,鰻魚汁好正!個底,即皮位置燒得好香!食多幾舊就返本啦!哈哈壽喜燒肥牛夠瘦,唔算好肥。有好多既菜,仲有粉絲同豆腐。個湯甜甜地,好喜歡!自己唧既蜜瓜味雪糕可以加好多既配料,爆珠、朱古力豆,果醬等,配返岩自己既口味!食物太多,未能一一盡列,食

午市黎食,都係超多人,全場爆滿甘濟,記得要預約!

熟食枱果度有蛋撻仔同小丸子。
附近仲有熱飲。

仲有雪糕櫃同即唧既雪糕

蒜片牛柳粒
好香蒜味,牛柳稔,個汁正,有黑椒味,牛柳入味

放題點可以唔食刺身呢?

蜜糖芥末天婦羅卷

炙燒三文魚同大蝦
飯細細舊,料大件,啖啖肉,鮮甜!

芝士釀雞翼

燒鰻魚

壽喜燒
肥牛夠瘦,唔算好肥。
有好多既菜,仲有粉絲同豆腐。個湯甜甜地,好喜歡!

自己唧既蜜瓜味雪糕

食物太多,未能一一盡列,食得好滿足!正!
2018-10-31 2845 瀏覽
記得一年前朋友剛剛澳洲回來,我們同佢接風就來了這裏食放題,一年後的今天他又要飛走了,我們一大班人又來這裏為他餞行。好彩朋友早早訂了枱,如果不是,不知道等到幾時。一入門口,就有個很大的自助餐區。裏面有過10款甜品,過10款沙律,和小食前菜,熱食也有四款選擇,雪糕有雀巢牌子,懷舊大腳板,還有Maga雪條等等,最大開眼界的是飲品區,飲品的雪櫃就像一堵墻,想要什麼牌子的飲品,應有盡有。過百款的食物選擇,人多的好處就是樣樣都可以點,但是千祈不要浪費。這間的質素我們一致都認為比其他放題高。燒鰻魚-燒到表面金黃,甜甜的鰻魚汁,口感肥美鹽燒比目魚-每次你都一定要食,比目魚連皮食一流,魚肉滑溜多汁。鹽燒蝦-蝦肉新鮮,叫幾多黎幾多刺身卷物-上面蟹子粒粒晶凝通透,足料鮮蟹粥-一鍋大概兩人份量,面面的粥底,加左粟米,令成個粥好鮮甜。牛柳粒-細細粒牛柳,一口一啖,炸過的蒜片炒都幾有鑊氣炸雞翼,炸芝士,炸紫薯-這裏的炸物完全不油膩,炸紫薯軟綿綿的口感,不會太甜。黃金燒帆立貝-估唔到帆立貝都大大粒,表面是芝士和磨菇蓉,必食芝士雞翼-超級爆醬,一咬落去芝士是爆出來的,好好食到了我最愛的甜品環節,他的甜品櫃有10多款不
好彩朋友早早訂了枱,如果不是,不知道等到幾時。
燒鰻魚-燒到表面金黃,甜甜的鰻魚汁,口感肥美
鹽燒蝦-蝦肉新鮮,叫幾多黎幾多
刺身卷物-上面蟹子粒粒晶凝通透,足料
牛柳粒-細細粒牛柳,一口一啖,炸過的蒜片炒都幾有鑊氣
芝士雞翼-超級爆醬,一咬落去芝士是爆出來的,好好食
到了我最愛的甜品環節,他的甜品櫃有10多款不同的甜品,我鍾意他整到細細舊,全部都可以試到,又不會太膩,我覺得這裏的木糠布甸和心太軟都好正,仲有軟雪糕,自製雪糕幾有趣。

呢間各樣出名都高質,配得起極尚個名字,而且價錢大眾化,所以每次一大班人食飯都唔使諗就呢間啦⋯⋯
2018-10-23
  • 炸物
  • 壽司
  • 蒲燒鰻魚
  • 甜品
  • 魚生
2018-10-28 686 瀏覽
是日難得放假,約左朋友黎呢度食星期六日食唔到既午市定食。叫左定食,仲可以好似食半自助餐咁,係出面拎野食,有沙律、前菜、泡菜、炸物、生果,軟雪糕同汽水茶都係任飲任食。唔趕時間真係可以慢慢食。炸蝦卷壽司配餃子雞翼: $68呢度人流多,刺身食材去得快,所以全部都好新鮮。出面自助食物亦refill得好快,間中有新款。正。生薑燒丼飯(牛肉): $73朋友食呢個,牛肉偏瘦,但成個飯好多燒汁。所以連牛肉一齊食好香好好送飯,份量唔少,好食既。午市定食有多款選擇
是日難得放假,約左朋友黎呢度食星期六日食唔到既午市定食。

炸蝦卷壽司配餃子雞翼: $68
呢度人流多,刺身食材去得快,所以全部都好新鮮。

出面自助食物亦refill得好快,間中有新款。正。

生薑燒丼飯(牛肉): $73
朋友食呢個,牛肉偏瘦,但成個飯好多燒汁。

所以連牛肉一齊食好香好好送飯,份量唔少,好食既。

午市定食有多款選擇
2018-10-26 305 瀏覽
天氣開始轉涼,食慾又回來了,心思思又想食放題,收工去觀塘會朋友,最好就當然係選擇這間,連平日都爆滿,想食之前一定要早啲預訂。這間放題完全是可以再encore,食咗幾次,各樣野都保持水準。而且價錢適中,所以間唔中我都會來放肆吓,食到攬住個肚走。一入門口就已經有個自助區域,有沙律,甜品,前菜,同埋勁多飲品任君選擇。我都比較喜歡食熱盤的,剛剛見到職員把一大盤的四季豆放下來,我即刻攞,肉碎炒四季豆,味道真係唔差,完全可以配白飯食。上面是鼓椒炒蜆,好有鑊氣,但略嫌大蜆有小小沙。食放題一開始當然是要叫刺身,感覺一開始就回本了,厚切三文魚夠肥美,吞拿魚鮮甜,牡丹蝦都夠新鮮。串燒我們點了很多,但掛住食來不及影相,鹽燒大蝦,蝦肉是爽的,簡單好味。依款燒鰻魚很夠味,肥美的鰻魚,一口食晒,香味在口腔裏徘徊。這款是有少少辣炒雜菜,出奇的好味,有驚喜,我們連續點了兩份。牛肉鍋有時必點的,兩人份量非常知足,牛肉在熱湯下慢慢浸熟,嫩口,美國肥牛。燒靖魚又是每次必點,這裏不會因為是放題,而用質素差的食材,這裏的燒魚特別好味,還有燒比目魚,非常香滑多汁。好滿足的晚餐,$248可以食兩小時,時間其實非常充足,值得再來。

上面是鼓椒炒蜆,好有鑊氣,但略嫌大蜆有小小沙。
依款燒鰻魚很夠味,肥美的鰻魚,一口食晒,香味在口腔裏徘徊。
2018-10-26
2018-10-24 343 瀏覽
終於捱到月尾啦,去食返個放題先去到公司附近心大心細唔知食乜最後都係食返呢間,因為我之前食過有保證覺的好食一入到去就緊係要去拎野飲先啦,好多種款岀面仲有好多甜品同熟食食刺身我每次都叫勁多,食返夠本每款都好好味,而且好新鮮絕對同岀面散叫的質素一樣咁好食壽司好唔好食就要睇下d壽司飯得唔得,呢間d壽司飯食入口係微暖,而且唔硬,細細舊飯熟食方面,種款有好多,真係食都食唔曬!全部熟食入口係非常熟,上菜上得勁快!到尾食得太飽,所以今次我無食其他雪條同雪糕,選擇食個蜜瓜味乳酪呢間d侍應服務好好!
終於捱到月尾啦,去食返個放題

去到公司附近心大心細唔知食乜

最後都係食返呢間,因為我之前食過有保證覺的好食

一入到去就緊係要去拎野飲先啦,好多種款

岀面仲有好多甜品同熟食食

刺身我每次都叫勁多,食返夠本

每款都好好味,而且好新鮮

絕對同岀面散叫的質素一樣咁好食

呢間d侍應服務好好!

2018-10-23 301 瀏覽
由於呢排返工實在太攰,所以今晚獎勵一下自己同老婆去食放題放縱下個胃我7點左右去到,唔洗等位就入到去啦一坐低就緊係要叫魚生食啦食落去好新鮮,蝦估唔到咁好食,完全零腥味,三文魚同吞拿魚都好好味壽司我地叫左好多,全部水準都高!值得一讚牛脷好好食,燒到剛好!雞翼入面有蘑茹,口感豐富!燒比目魚好滑,蝦都唔錯老婆最愛呢個,佢話好味,燒汁味好夠我地再叫多轉魚生炸野全部都好熱,好似即叫即炸咁甜品全部都好足材料,好濃味呢2個係我最愛,朱古味好重,非常好食!特別係口太軟,水準極高!要食2個先夠皮

我7點左右去到,唔洗等位就入到去啦

一坐低就緊係要叫魚生食啦

食落去好新鮮,蝦估唔到咁好食,完全零腥味
,三文魚同吞拿魚都好好味

壽司我地叫左好多,全部水準都高!值得一讚

牛脷好好食,燒到剛好!

雞翼入面有蘑茹,口感豐富!

燒比目魚好滑
,蝦都唔錯

老婆最愛呢個,佢話好味,燒汁味好夠

我地再叫多轉魚生

炸野全部都好熱,好似即叫即炸咁

甜品全部都好足材料,好濃味

要食2個先夠皮

2018-10-22 239 瀏覽
Happy Friday!老細咁啱又唔喺公司,可以食耐一陣至番去,同同事去左呢間日本料理食set lunch!呢個鳗魚飯可能多汁左少少偏鹹,但鰻魚肉厚肥美,仲要咁啱俾個芯嘅部位,整體黎講係好食!你知啦,宜家d鰻魚,成本好高,一條唔係好大都成舊水,我想話,我呢件太野加埋個飯都只係八十幾蚊不特止,仲可以免費食埋出面嘅半自助餐,野飲任飲唔在講,豬手,涼伴小菜,白雲凰爪,熱湯,沙律任你食,多到食到你唔食!簡直係大食客嘅恩物!!!次次黎大食大喝完,心情都好d架!
Happy Friday!
老細咁啱又唔喺公司,
可以食耐一陣至番去,
同同事去左呢間日本料理食set lunch!

呢個鳗魚飯可能多汁左少少偏鹹,
但鰻魚肉厚肥美,仲要咁啱俾個芯嘅部位,
整體黎講係好食!

你知啦,宜家d鰻魚,成本好高,
一條唔係好大都成舊水,
我想話,我呢件太野加埋個飯都只係八十幾蚊不特止,
仲可以免費食埋出面嘅半自助餐
野飲任飲唔在講,
豬手,涼伴小菜,白雲凰爪,熱湯,沙律任你食,
多到食到你唔食!
簡直係大食客嘅恩物!!!
次次黎大食大喝完,心情都好d架!
2018-10-19 371 瀏覽
放題食過很多次,這次跟友人一試極尚系列,看看到底有多極尚。餐廳除了一般點的食物,還有自助區。飲品、前菜、雪糕及甜品均可自取,非常方便。食物可以透過apps點,整頓飯沒漏單值得一讚。食飯方面,種類多而且都很吸引。首點刺身鮮甜,欣賞有帆立貝可選。壽司也有多款,我試了三文魚腩,赤蝦,火炙牛肉,左口邊魚,三文魚子,全部都很新鮮,火炙的壽司更增添一份香口。, 鵝肝手卷很香,油脂分佈平均。羊鞍很有看頭,這種質素外頭吃也不便宜,現在極尚就吃得了呢。燒鰻魚也是必點,非常厚身,而且燒得剛好。另外推介燒菠蘿,可能有人覺得菠蘿不能回本,但這個有機菠蘿燒完仍然多汁,而且甜得天然,很好吃呢。飲品方面試了熱麥精跟咖啡,前者沒什麼好說,後者質素也不賴呢。總括而言放題質素高,還會再來呢。
放題食過很多次,這次跟友人一試極尚系列,看看到底有多極尚。

食物可以透過apps點,整頓飯沒漏單值得一讚。

食飯方面,種類多而且都很吸引。

首點刺身鮮甜,欣賞有帆立貝可選。

鵝肝手卷很香,油脂分佈平均。

羊鞍很有看頭,這種質素外頭吃也不便宜,現在極尚就吃得了呢。

燒鰻魚也是必點,非常厚身,而且燒得剛好。

總括而言放題質素高,還會再來呢。

2018-10-14
2018-10-18 261 瀏覽
黎食放題其中一個評價指標係效率,即係送食物同收碟速度夠快,依間放題做得到,不錯推介菜烏冬佢採用隻扁烏冬係幾彈牙,唔似出面一般用啲腍身無口感既烏冬,值得讚推介菜天婦羅新鮮炸好熱辣辣而且款式多,不錯值得推介既仲有燒物,我就鍾意雞軟骨極力推介係燒鰻魚呀質素極佳,屬意料之外汁濃味美,魚肉亦夠肥美今時今日鰻魚都唔平,食多幾碟都回本啦所以我地都叫左至少四碟另外推介係日式炸蠔,爽脆而蠔肉算鮮;我亦好鍾意食佢既炸芋球,甜甜地又熱辣辣;當然唔少我必點炸雞翼啦,皮脆肉香行出去有自助沙律吧甜品款式多,都就唔似其他放題咁會每人放一杯名牌雪糕。飲品款式亦極多,有冷有熱講番店舖本身,佢真係好hit,排隊搭升降機都排十幾分鐘,而佢座位都爆滿,要知道我已經係閒日放工去了,質素可想而知
推介菜
烏冬
推介菜
天婦羅
新鮮炸好熱辣辣
而且款式多,不錯
值得推介既仲有燒物,我就鍾意雞軟骨
極力推介
係燒鰻魚呀
質素極佳,屬意料之外
汁濃味美,魚肉亦夠肥美
今時今日鰻魚都唔平,食多幾碟都回本啦
所以我地都叫左至少四碟
另外推介

行出去有自助沙律吧

甜品款式多,都就唔似其他放題咁會每人放一杯名牌雪糕。
飲品款式亦極多,有冷有熱
2018-10-17 293 瀏覽
今日同屋企人慶生,就訂左尼間極尚大瀛喜食放題,之前食過幾次,食物質素、員工態度同環境都好好,平日晚上都full,所以去前訂位會比較好。我屋企人比較中意刺身同壽司 ,所以一坐落就點左最基本既三文魚、希靈魚、吞拿魚、油甘魚、螺片、虎蝦、甜蝦、珍寶大赤蝦、帶子,三文魚厚切又新鮮,色潤光澤,食落去淡淡肉,魚油分佈好平均,好香。虎蝦、赤蝦同甜蝦又彈牙又新鮮,帶子就好鮮甜。至於壽司,差不多每款都叫左件黎食,值得推介既係黑松露赤蝦、蒜香牛肉同牛油蒜蓉大蝦。三文魚籽壽司夠大粒,又唔會好腥。熟食方面,我地叫左燒牛舌、羊鞍、芝麻雞翼、燒雞軟骨、燒菠蘿、鰻魚、牛柳粒、炸鮮奶(新產品)、鵝肝手卷(新產品)。至於飲品甜品,都係自助型式既。整體黎講野食好好味,侍應態度好nice,上菜速度好快,座位寬敞,環境舒服,啲餐具都好乾淨,經濟又實惠,值得再去食!

我屋企人比較中意刺身壽司 ,所以一坐落就點左最基本既三文魚、希靈魚、吞拿魚、油甘魚、螺片、虎蝦、甜蝦、珍寶大赤蝦、帶子,三文魚厚切又新鮮,色潤光澤,食落去淡淡肉,魚油分佈好平均,好香。虎蝦、赤蝦同甜蝦又彈牙又新鮮,帶子就好鮮甜。

2018-10-09
慶祝紀念
生日
標題已講晒。 出面自助區有5種以上的甜品,另外仲有多款雪條。 熟食都有得自助,有炸餃子 炒蜆 章魚小丸子 湯飲品更加唔駛講,百花齊放(食過幾間呢個飲食集團的放題,都係旺角大瀛喜最好食)
標題已講晒。

飲品更加唔駛講,百花齊放

(食過幾間呢個飲食集團的放題,都係旺角大瀛喜最好食)
  • 甜品
2018-10-16 257 瀏覽
今天帶媽媽食放題,這是她首次試放題,當然要選一間極尚給她試一下。這間放題地點不錯,近觀塘地鐵站就在apm旁。我們光顧的是中午的放題,甫一進去,立刻在心中哇了一聲。餐廳夠大,幾乎全是梳化位置,而且裝飾很金碧輝煌,就是覺得會吃得很豪很好的感覺。想不到還不止於此,連點餐都要用app. 雖然一開始也有點迷茫,但在職員的指導下其實使用很容易。這樣用app下單既環保,又可以看到下單紀錄,更不會出現漏單情況。媽媽不太吃生,所以主力點熟食。鰻魚燒得很香,我們不停重覆點這個。天婦羅蝦跟蟹棒炸得出色,漿不會過厚,沾一下天婦羅汁還可以減低熱氣感。比目魚很滑,煎得香口不腥。芝麻雞翼熱辣辣,外脆雞肉又夠嫰,蝦餅亦一流。海蝦很大隻,我沒有吃但媽媽說好吃。牛舌很厚,燒得剛好。花膠很大塊,濃味爽滑,底下還有些娃娃菜。榴槤炸彈跟香芋丸都炸得很香口,又不會覺得熱氣。海膽手卷海膽份量不少,味道也不錯。鵝肝帶子配搭挺新鮮,鵝肝雖少但味濃,帶子則新鮮。這次媽媽很滿意,非常好的體驗。

媽媽不太吃生,所以主力點熟食。

鰻魚燒得很香,我們不停重覆點這個。

比目魚很滑,煎得香口不腥。

芝麻雞翼熱辣辣,外脆雞肉又夠嫰,蝦餅亦一流。

海蝦很大隻,我沒有吃但媽媽說好吃。

牛舌很厚,燒得剛好。

花膠很大塊,濃味爽滑,底下還有些娃娃菜。

榴槤炸彈跟香芋丸都炸得很香口,又不會覺得熱氣。

海膽手卷海膽份量不少,味道也不錯。

鵝肝帶子配搭挺新鮮,鵝肝雖少但味濃,帶子則新鮮。

這次媽媽很滿意,非常好的體驗。
2018-10-15
2018-10-16 216 瀏覽
係我心目中高質嘅放題就係嘢食好食,服務態度良好例如成日幫你收晒啲碟,食物選擇多,最緊要係冇漏單。呢一間放題可以符合到以上要求。呢間野我有時會過嚟食lunch,知道佢晚上有放題朋友試過又話好食,所以特登黎試吓。首先個環境,間野估觀塘亞太中心5樓全層,每個座位都非常寬敞,最吸引嘅係你一入門口就會見到大大個甜品自助區。侍應安排左個比較靜嘅二人為比我同我朋友,方便我哋兩個傾計,非常貼心。一坐低就見到本order紙,嘢食食左好多,但我特別推介以下呢啲:首先係左手邊嘅花膠,有得食花膠嘅放題店唔係好多,呢一度嘅花膠每一片都有手掌咁長,而且厚身,唔係碎濕濕嘅,一大片好有咬感,味道有濃濃既冬菇味,底下墊住花膠既娃娃菜非常鮮甜,我同朋友都叫左好幾轉。右手邊嘅係章魚丸子,呢個係出邊甜品區嗰度有得拎。平時喺出邊買一盒章魚丸子都幾廿蚊得個六粒,呢度放題係任拎,雖然係任拎,味道出奇地唔錯。佢唔係成舊都係粉,食得出入邊有幾粒章魚粒,粟米同埋椰菜,嗰個粉團仲加咗啲鹽落去調味,最重要係外皮脆卜卜。我一向都唔食生野,所以壽司我只會叫啲熟食壽司。左邊嗰三款熟食壽司,蟹柳、蒜蓉蝦、三文魚腩,我最推介蒜蓉蝦,加咗啲蒜蓉落去非常

我一向都唔食生野,所以壽司我只會叫啲熟食壽司。左邊嗰三款熟食壽司,蟹柳、蒜蓉蝦、三文魚腩,我最推介蒜蓉蝦,加咗啲蒜蓉落去非常嘢味,又係叫左兩轉。
雞翼呢到得兩款,一係芝麻雞翼,第二款係醬燒雞翼。兩款我都有叫到,但係我覺得圖片嘅醬燒雞翼係最好食,因為芝麻雞翼炸得太過,太脆太熱氣。

呢個菜必食!真心推介!我朋友叫咗一個,我睇到咁嘅樣唔係好想食,但係我試左一舊之後即刻自己嗌左一個自己食,呢個菜叫做避風塘炒芥蘭苗,有少少辣辣地,最重要嘅係芥蘭苗好好食架,如果唔係太飽其實我會再叫多一個。

甜品我只係試咗以上嘅款式,我覺得最好食嘅係迷你心太軟(左上角)。大家唔好諗住迷你心太軟可以做到流心效果,因為咁細個係好難至可以做到流心,入邊雖然唔係流心但係係軟心嚟嘅。朱古力味非常濃郁唔太甜,我食咗三隻。大家見到好攞啦,因為佢非常搶手。

由上嘅嗰粒泡芙都唔錯,好有牛奶味。

我覺得唯一美中不足嘅係熱飲嘅款式唔夠多,但除此之外服務態度、嘢食嘅選擇、冇漏到單同埋嘢食好食,所以佢係一個高質放題
2018-10-15 333 瀏覽
這間放題店聲稱午市放題的食品與晚餐一樣,故經過觀塘區便來個三小時任食放題!店員看見我推著bb車,便很細心地安排了一個較寬敞的位置讓我泊下bb車,加分自助美食區有熟食、飲品、雪糕及甜品自取,而點菜的方式是先下載手機程式,再經手機下單,環保又方便!點了的食品很快便送上,第一道送上的是厚燒鰻魚。鰻魚非常厚身,咬下去啖啖鰻魚肉。牛柳粒非常驚喜,牛柳粒不會韌,很軟淋,配菜洋蔥及青椒等均十分惹味,非常推薦!卷物到來,中間的卷物較特別,在其他放題店較少能看見,青瓜令卷物更清新,不錯!這放題店的壽司更細小,使客人能嘗試更多不同種類,而不是一味令客人「飽」。這裡的壽司十分出色,跟外面的壽司店質素不相伯仲,忍不住點了又點。尤其是黑松露赤蝦壽司,有濃濃的黑松露香味,赤蝦彈牙新鮮,好味每次必點榴槤波波,榴連味十分濃郁,每人吃完再吃還有芝麻雞翼和香芋丸,也是我放題最愛,今次也沒有失色,雞翼香脆而且炸得不錯,不會燶。刺身中,蝦也已經有三款可供選擇,三文魚十分厚身,帶子鮮甜,螺肉清新,刺身質素挺高另外還有燒菠蘿和日本蕃薯仔,燒菠蘿多汁酸甜,令人胃口大增!還有很多不同的食物我們點了,食物款式目不暇給,而且店員收碟上菜

每次必點榴槤波波,榴連味十分濃郁,每人吃完再吃

另外還有燒菠蘿和日本蕃薯仔,燒菠蘿多汁酸甜,令人胃口大增!還有很多不同的食物我們點了,食物款式目不暇給,而且店員收碟上菜的工作效率也很高,服務態度也很好,真心推薦大家去試!
2018-10-14
午餐