2019-10-25 2107 瀏覽
呢排周未多數都唔係好敢出街,想出街食飯反而揀係平日好似穩陣d! 今日星期一走黎食放題,平d之餘希望人都少d星期一至四黃金時段$238,算係咁啦!自助區唔算多野食,要食好嘢都係留返主餐牌喺自助區域拎返嚟嘅豉椒炒蜆,雖然冇乜鑊氣,不過冇沙、算新鮮。壽司嘅水準都幾好,唔輸比某間大型連鎖壽司店!不過黎食放題,壽司食一兩件就夠了!呢間嘅刺身係幾新鮮,食到刺身應有的鮮甜味,唔係得陣雪味;而上菜嘅速度都好快,唔會拖單其他炸嘅嘢食我哋都麻麻哋,反而叫咗一個炒雜菜,都算正常水平~鹽燒大蝦都唔錯,蝦肉厚實彈牙 !

星期一至四黃金時段$238,算係咁啦!

自助區唔算多野食,要食好嘢都係留返主餐牌

壽司嘅水準都幾好,唔輸比某間大型連鎖壽司店!不過黎食放題壽司食一兩件就夠了!

鹽燒大蝦都唔錯,蝦肉厚實彈牙 !
2019-10-21
5 分鐘 (堂食)
2019-10-17 771 瀏覽
同同事去食午市,一個餐再加任拎小食同飲品。環境: 環境真係好大,唔洗等位,坐得又舒服,冷氣又夠,又唔會比格離枱傾噪到你。服務: 呢到既服務員大部份都好細個,亦好有熱誠,一見到你食哂既碟就會好快手過黎收碟。食物: 任食小食既話佢質素真係好算好好,佢有螺肉,鳳爪同埋中華沙律任食, 呢3個都係大家嘅重點推介好快比人清哂。主食我叫左一個刺身飯,刺身非常新鮮爽口,真係對得住咁多個好評。最後總結我覺得任食方面的而且確好抵食。
同同事去食午市,一個餐再加任拎小食同飲品。

最後總結我覺得任食方面的而且確好抵食。
2019-10-10 832 瀏覽
一班朋友聚餐,大家各自可以揀自己鐘意嘅野食,款式又多,十分好。每個人都可以用電話自己點餐,遂樣食物點,自己點自己的,又吾怕浪費,實在係很好的系統。科技帶來嘅方便。食放題,刺身嘅擺盤係成餐飯嘅靈魂,黎到好吾好胃口,就一定係睇盤刺身其他食物如壽司🍣,都好精緻,細細舊易入口,吾洗驚話食左壽司舊飯好快飽。一特別推介下海膽手卷,本人覺得也值得去食總括而言,呢個價錢食高質素放題,好抵。(閒日宵夜時段$200+20服務費一位)

放題刺身嘅擺盤係成餐飯嘅靈魂,黎到好吾好胃口,就一定係睇盤刺身
特別推介下海膽手卷,本人覺得也值得去食

2019-10-03
$220 (宵夜)
  • 榴櫣炸彈
  • 刺身
狐狸仔心血來潮,話要食放題,今次就到左呢間極尚大瀛喜,環境超大同華麗Feel。價錢都有返咁上下。。。貴。除左一般放題食物選擇,距仲有糖果區,另外無影到既,雪條區選擇不多,就三款左右,還有牛奶布丁雪條款。小籠包:夠熱多汁。幾好。刺身新鮮,切得厚身有咬口。勁厚>>>鮑魚同花膠雞湯都有。。。。不伏,彈牙,可再叫邊。花膠雞湯無欺場,有滋潤感,個膠不濃,不膩,適合飲少量滋潤一下。味道好味。海膽卷,鮮味不錯。以下這個羊架超讚,熱辣辣,肉質嫩易咬口,有夠So味!但冷了就乾身。趁熱食,比一般放題,這羊架有So味。香~100分有80分的放題店。

價錢都有返咁上下。。。貴

小籠包:夠熱多汁
。幾好。

刺身新鮮,切得厚身有咬口。勁厚>>>

鮑魚同花膠雞湯都有。。。
。味道好味。

海膽卷,鮮味不錯。

趁熱食,比一般放題,這羊架有So味。香~

100分有80分的放題店。
2019-09-27
20 分鐘 (堂食)
  • 芝麻雞翼
  • 刺身拼盤
  • 海膽手卷
  • 燒牛舌
  • 御品鮑汁燴花膠
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
2019-09-24 1088 瀏覽
Lunch心侑侑想食日本野但唔知邊間好,一諗到連早餐都冇食做到1點幾,食一個lunch放題一啲都唔過分!放題第一輪梗係先食刺身啦三文魚刺身帶子刺身墨魚刺身甜蝦刺身帆立貝壽司三文魚腩壽司赤貝左口魚群邊火灸壽司蟹棒火灸壽司焦糖脆脆立魚蟹籽軍艦芒果龍蝦沙律卷海膽手卷鹽燒牛舌燒菠蘿炸鮮奶芝麻雞翼比目魚西京燒紫心香芋丸燒日本蕃薯仔椰汁鮮奶雪耳燉燕窩 可免則免總括來說極尚大瀛喜的選擇種類多而廣,而刺身壽司等魚生都新鮮,尤其三文魚腩脂肪紋理相稱,比例均勻;燒物如燒牛舌燒菠蘿都是有水準的;熱食如芝麻雞翼比目魚都可以一試,但不建議點太多喲!最後最後都飽到食唔落甜品,可見甜品櫃有大量不同種類小cake! 有兩個胃嘅JM記得試埋啦!

放題第一輪梗係先食刺身

燒日本蕃薯仔

椰汁鮮奶雪耳燉燕窩 可免則免

2019-06-10
2019-09-23 1013 瀏覽
亞太中心5/F 大灜喜 回本放題 $188 +10% 12~3pm3小時 食唔停口 任飲汽水茶 冇Sake會員有生日優惠 午市自助餐半價卡位比較窄 因爆客 嘈㗎自助區 有 湯 沙律 雪糕 蛋糕窩夫……連 熱維他奶 都有 閒日都有散叫單點 半自助區任取飲品食品午市自助餐 食品同晚市一樣 晚市2小時鮑魚任食 細鮑仔 夠淋 蠔汁入味羊鞍牛脷 夠味 嫩 芝士醬焗帶子花膠粥 花膠大大片冇乜味 但很膩炸物 👌比目魚嘅邊邊 都嫩滑 但骨翅多要小心魚生新鮮 牛肉煱 ~肥牛鮮紅 有豆腐有菜 唔膩湯全程冇漏單 上菜快 收碟快 有招呼
亞太中心5/F 大灜喜 回本放題
$188 +10% 12~3pm
3小時 食唔停口 任飲汽水茶 冇Sake
會員有生日優惠 午市自助餐半價

卡位比較窄 因爆客 嘈㗎
自助區 有 湯 沙律 雪糕 蛋糕窩夫……
連 熱維他奶 都有

• 燒牛舌
  • 燒紐西蘭香草羊鞍
  • 比目魚西京燒
2019-09-12 28877 瀏覽
其實我本來不是想光顧「極尚大瀛喜日本料理」,不是想食「極尚大瀛喜日本料理」裡面的午市放題,而是想食平日長期光顧的某酒店自助餐,可惜該酒店當日的自助午餐已經滿座。所以我們四人,包括我跟阿媽、阿姨、細佬在內,才被迫轉去觀塘「一亞太中心」樓上,食觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」的午市放題料理。不過我們四人千里迢迢來到觀塘「一亞太中心」,坐升降機去到「極尚大瀛喜」的樓層,才發現現在的「極尚大瀛喜」,有些食品甜品的安排,比以前的「極尚大瀛喜」稍為遜色了一點點。例如即使「極尚大瀛喜」的放題料理裡面沒有「雞飯」可以享用,但是「極尚大瀛喜」至少還會有例如炒飯、丼飯等等可以飽肚的料理食品。我可以點雞翼小食加炒飯丼飯,勉為其難當作午餐的食品。由於我已經換上新的手提電話,所以連觀塘分店「極尚大瀛喜」專用的手機線上落單點菜程式,我也未有透過手機程式商店,重新安裝「極尚大瀛喜」的點餐手機應用程式,也懶得再下載。所以我今次在觀塘分店的「極尚大瀛喜」,全程都需要借用阿姨已經安裝手機程式的手提電話,作為線上點菜的替代品。阿媽細佬已經習慣了手機程式點餐,不會再考慮使用一般點餐紙了。結果我一透過阿姨手提電話裡面的應用程式,

刺身

結果我一透過阿姨手提電話裡面的應用程式,就立刻發現「極尚大瀛喜日本料理」應用程式裡面的熟食食品裡面,找來找去還是找不到任何與飯類有關係的食品。

最後我只能夠選擇,點選一些「極尚大瀛喜日本料理」裡面壽司飯食品,加上一些炸雞翼等等的雞肉料理,勉強組合一客我還能夠食的午飯。

觀塘「極尚大瀛喜日本料理」裡面的炸雞翼小食,炸雞翼製成品的口感,仍然是上次光顧時候的水準,炸雞翼的皮炸得頗為香脆,裡面雞肉有少許來自鹽醃出來的鹹味,加上有油炸出來的香味。
蒜片和風汁炒牛柳粒

至於觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」裡面的魚生刺身,仍然算是保持新鮮,我透過阿姨手機裡面的應用程式,點選選擇完魚生刺身完畢不久,「極尚大瀛喜日本料理」的侍應已經很快送到。

至於觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」其他的料理,例如牛肉料理小食,「極尚大瀛喜日本料理」製作相關食品的速度,都尚算是偏快,也很少有意外漏單。

觀塘「極尚大瀛喜日本料理」甚至有些熟食食品,例如味道偏甜和有蒜香的牛肉類食品「蒜片和風汁炒牛柳粒」,在我剛剛利用手機應用程式裡面的點餐系統,完成點餐程序不久,侍應已經很快送到。
芝麻雞翼

對於觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」裡面的壽司壽司卷料理食品,我最喜歡的日本壽司料理食品,是甜味的鰻魚壽司、鰻魚卷,還有蛋類的玉子壽司

我一向都比較喜歡食甜味的壽司食品,所以我對於觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」,裡面廚房師傅製作的甜味鰻魚壽司、芒果壽司卷和玉子壽司食品,我都是毫無抗拒,全部都一一食光。

至於觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」裡面可以即場選擇拿取的前菜沙律小食,則全部被安排放置在「極尚大瀛喜日本料理」餐飲區,雪糕和飲品冷凍櫃的旁邊,感覺彷彿把放題變成了主餐填點餐紙,前菜甜品自己去領取的「半自助餐」。
壽司

結果我無意中發現到,觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」的餐前小食櫃檯裡面,竟然有預先製作完成,供食客親自選取享用的大熱小食「鹹蛋黃炸魚皮」。

「極尚大瀛喜日本料理」裡面的「鹹蛋黃炸魚皮」,我把炸魚皮放入口的時候,炸魚皮的口感尚算是爽脆,而且炸魚皮也有鹹蛋黃,也有來自鹹蛋黃的鹹甜鮮味。

至於傳統日本料理裡面,經常都有機會食到的餐前小食「涼拌螺肉」,今次我也意外發現到它的出現,而且場內選取「涼拌螺肉」的食客不多,讓我有機會拿到不少「涼拌螺肉」。

「涼拌螺肉」的口感頗為彈牙,「涼拌螺肉」表面的涼拌醬汁味道,也是偏向比較甜和微辣,「涼拌螺肉」作為前菜或者小食也是非常不錯的選擇。

至於觀塘「極尚大瀛喜日本料理」裡面的甜品,今次觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」反而有點讓我感到有點失望,因為觀塘「極尚大瀛喜」裡面的自助乳酪軟雪糕機器,忽然消失無蹤。

結果我只能在觀塘「極尚大瀛喜日本料理」剩下的兩個冷凍雪糕櫃裡面,拿出剩餘的韓國品牌冰涼雪糕條甜品,還有本地品牌的脆皮雪糕批。

韓國品牌的冰涼雪糕條,裡面的味道雖然仍然很甜,可惜雪糕冰凍櫃裡面的冰凍溫度,始終未能讓韓國冰涼雪糕條裡面的溫度完全冰卻下來。
鹹蛋炸魚皮

結果「極尚大瀛喜日本料理」裡面的韓國品牌冰涼雪糕條,很快就已經因為冷卻時間不夠,所以很快就已經融化軟掉下來,雪糕條融化出來的汁液,幾乎弄髒我身上的衣服。

反而香港本土品牌的朱古力脆皮雪糕批,雪糕批除了外層的朱古力脆皮,比較容易瓦斯崩塌下來,幾乎弄髒我的衣服之外,雪糕批裡面的甜味都仍然是正常。

至於「極尚大瀛喜日本料理」冷凍雪糕櫃裡面其餘的雪糕,大部分都是韓國品牌的雪糕甜品,或者是本土品牌裡面的雪糕批和雪條,日本品牌的雪糕幾乎消失殆盡。

所以韓國的冰涼雪糕條不是不好食,只是龍肉食得太多,都遲早會有食厭的一日到臨,韓國的冰涼雪糕批甜品也不例外,奈何我食不到太多雪糕條,所以食了兩支雪糕條就已經鳴金收兵了。

至於觀塘「極尚大瀛喜日本料理」裡面的糕點甜品,放置糕點的冷凍櫃裡面,放置的甜品大部分都是杯裝的啫喱、果凍、奶凍,或者是杯裝的甜品

所以食客還是不要太過期望,期望觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」的糕點冷凍櫃裡面,會無端端有芝士蛋糕,或者其他的蛋糕甜品提供了。
雪條

所以,想在觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」的午市放題裡面食到著名外國品牌的雪糕杯,已經幾乎可以肯定是不可能做得到了,難以跟酒店自助餐看齊。

已經沒有了軟雪糕機器的觀塘分店「極尚大瀛喜日本料理」,甜品雪條裡面的味道已經不再是我以往最喜歡,食完可以再食下去的甜味和冰涼感覺。

所以即使觀塘「極尚大瀛喜」午市放題價錢不算昂貴,除非又是阿媽下次還想再食,否則觀塘「極尚大瀛喜日本放題」暫時還是欠缺足夠理由說服我再去光顧享用。
2019-08-19
10 分鐘 (堂食)
$260.5 (午餐)
蒜片和風汁炒牛柳粒
壽司
鹹蛋炸魚皮
2019-09-09 1376 瀏覽
為何食放題?只因為多選擇,又有人送到埋黎,岩哂愈黎愈懶既我,網上見哩間評語都唔錯,又近地鐵站,一於放工過去大刷一番,餐廳裝修以金色和啡色為主,感覺豪華瑰麗,餐廳提供WIFI方便客人於網上落單叫野食,我第一次嚐試,按下確認送單後有點擔心所點的食物會否唔黎或會幾時黎??唔理啦,先去門口位置拎小食、飲品、雪糕、糖果、甜品先,食住黎等,畢左碗蟲草花花膠雞腳湯,睇落都好結身,飲落味道濃郁。拎完野返埋位一坐低,食物就不斷地送上,放到成張枱都係,刺身方面有象拔蚌、榮螺片、北寄貝、鮑片都係我至愛,象拔蚌新鮮爽口,榮螺片鮮甜彈牙。其它食物我仲叫左赤貝壽司、海鮮船、燒羊架、冬陰功雞翼、一口腸、日本小蕃薯等等。食完之後我再點食物,見到有蠔皇鮑汁炆鮑魚,就叫左一份,仲叫左豉汁炒蜆、瑤柱花膠粥、南瓜椰汁燕窩西米露,一次過可以品嚐哂D貴價海味,感覺好豪,但心知哩類貴價野唔方會比太多你,仲分分鐘可能係平價貨冒充,所以期望唔大,落完單隔左一陣突然有一兜鮑魚放左落黎,數過裡面有成6隻,仲要隻隻都係好大隻既鮮鮑魚,面頭加埋魚翅一齊,鮑魚食落新鮮彈牙入味,而瑤柱花膠粥,舊花膠同我手掌一樣大,食完覺得吸收左好多骨膠原落肚,南
食完之後我再點食物,見到有蠔皇鮑汁炆鮑魚,就叫左一份,仲叫左豉汁炒蜆、瑤柱花膠粥、南瓜椰汁燕窩西米露,一次過可以品嚐哂D貴價海味,感覺好豪,但心知哩類貴價野唔方會比太多你,仲分分鐘可能係平價貨冒充,所以期望唔大,落完單隔左一陣突然有一兜鮑魚放左落黎,數過裡面有成6隻,仲要隻隻都係好大隻既鮮鮑魚,面頭加埋魚翅一齊,鮑魚食落新鮮彈牙入味,而瑤柱花膠粥,舊花膠同我手掌一樣大,食完覺得吸收左好多骨膠原落肚,南瓜椰汁燕窩西米露,椰汁好香好滑,裡面食到啖啖燕窩,食完覺得好奢華,好滿足,要捧住個肚離開。
2019-09-02
  • 蠔皇鮑汁炆鮑魚
  • 豉椒汁炒蜆
2019-09-07 1067 瀏覽
餐廳係掃描qr code落單。慳位得黎又環保。不過除左卡位。座位之間比較迫。同隔離坐得好近。刺身有齊比較少有嘅帶子油金魚同劍魚腩。新鮮冇腥味。亦都冇未解凍嘅問題。海膽新鮮完整一片片。微甜冇腥味。壽司就普普通通正正常常。炸物同天婦羅個炸皮都唔會好厚。串燒選擇就比較少。叫左個牛舌味道一般。不過燒菠蘿就好正。酸甜多汁。除左落單叫野食。仲有得自己出去拎熟食飲品前菜沙律甜品。小籠包有驚喜。多汁肉滑。前菜都係來貨質素。飲品選擇算多。雪糕方面除左mega都係啲唔太出名嘅牌子。落單有個南瓜燕窩。好多一絲絲。不過味道酸酸地。整體黎講食物質素算唔錯。黎得足又黎得快。侍應們都好勤力幫手收碟。同區放題黎講算係一個可以接受嘅水平。
餐廳係掃描qr code落單。慳位得黎又環保。
不過除左卡位。座位之間比較迫。同隔離坐得好近。
刺身有齊比較少有嘅帶子油金魚同劍魚腩。
新鮮冇腥味。亦都冇未解凍嘅問題。
海膽新鮮完整一片片。微甜冇腥味。
壽司就普普通通正正常常。
炸物同天婦羅個炸皮都唔會好厚。
串燒選擇就比較少。叫左個牛舌味道一般。
不過燒菠蘿就好正。酸甜多汁。
除左落單叫野食。
仲有得自己出去拎熟食飲品前菜沙律甜品
小籠包有驚喜。多汁肉滑。
前菜都係來貨質素。飲品選擇算多。
雪糕方面除左mega都係啲唔太出名嘅牌子。
落單有個南瓜燕窩。好多一絲絲。不過味道酸酸地。
整體黎講食物質素算唔錯。黎得足又黎得快。
侍應們都好勤力幫手收碟。
同區放題黎講算係一個可以接受嘅水平。
2019-08-29
2019-09-05 907 瀏覽
我同朋友都好鍾意食日本野,難得大家今日都放假,我就同朋友一齊食呢度嘅午市放題。餐廳好大,佔地全層。坐位大多係卡位,頗為舒適。好快已經全場爆滿。呢度係網上點餐,用電話掃QR code就得,真係方便又環保!食物款式好多,我地第一round 已經急不及待點咗好多野食。刺身方面,我最愛三文魚,帶子,甜蝦,都幾新鮮。壽司都同樣吸引,有我最愛嘅火炙左口魚同火炙三文魚,好香嘅油脂,入口即溶!熱食之中,令我驚喜嘅係竟然有蒲燒鰻魚同西京燒,醬汁濃厚,充滿日式風味。另一特別推介就係花膠粥,好甜好好味。呢餐真係好抵食,性價比高,下次會再約埋朋友一齊黎食餐勁!

餐廳好大
,佔地全層。坐位大多係卡位,頗為舒適。好快已經全場爆滿。

呢度係網上點餐,用電話掃QR code就得,真係方便又環保

刺身方面,我最愛三文魚,帶子,甜蝦,都幾新鮮

熱食之中,令我驚喜嘅係竟然有蒲燒鰻魚同西京燒
,醬汁濃厚,充滿日式風味。另一特別推介就係花膠粥
,好甜好好味。

呢餐真係好抵食,性價比高,下次會再約埋朋友一齊黎食餐勁!
2019-09-04 633 瀏覽
今日收工同同事係公司附近搵食,同事想食刺身,所以最終決定去食放題,第一次食呢間放題,刺身都算新鮮,我地仲叫左壽司、熟食...,其他野食不過不失,特別既係有鮑魚食,不過可能本身唔太餓,所以今次試得好少野
今日收工同同事係公司附近搵食,同事想食刺身,所以最終決定去食放題,第一次食呢間放題刺身都算新鮮,我地仲叫左壽司、熟食...,其他野食不過不失,特別既係有鮑魚食,不過可能本身唔太餓,所以今次試得好少野
2019-08-31 795 瀏覽
暑假尾聲,同阿仔一家三口再來這間食,食物水準無變,正,接近酒店級食物,以這價錢,在觀塘區來說,物超所值,兩大一小連一都是七百元。不過如果要飲清酒或梅酒,不知道是否無貨還是什麼,不知什麼原因,今次來係無左。今次去,電腦化左,落單唔駛左填右填,數QR落單,最起碼唔會走單。
  • 甜品
2019-08-30 707 瀏覽
中心暑期活動完滿結束了成績理想👍亞頭請吃午餐放題慶祝,講真午餐吃甘勁都是第一次我對食比較有要求,魚生刺身比我想像中的新鮮,落單五分鐘食物已送到同事們吃到真的是缺題了😂羊架是我本人特別推薦的正👍👍
同事們吃到真的是缺題了😂
羊架是我本人特別推薦的正
👍👍
2019-08-27 867 瀏覽
為何週末總是餓?辛勤工作了一星期,星期日當然要好好的叉下電!吃東西當然就是我最大既娛樂!中午食放題有幾個好處!午市比晚市平,又有足夠時間消化!地方夠大!排隊時間都少d啦!而且呢到智能點餐,不用畫紙仔,用手機掃一掃,就知道你枱號,方便!食放題一坐底就order刺身食左先係定律啦!呢個芝士燒海虾,好creamy,虾又大隻,有encore!羊排大大件!我自己要食三件回本當然要食呢個炆鮑魚冬陰公燒雞翼,好味道呀!微辣燒鰻魚,好肥美重有個甜品柜,想食邊樣就攞邊樣重有糖果食,軟糖係大人細路哥都會鐘意!好有誠意呀!椰汁鮮奶燕窩,雖然唔係d貴價燕窩,不過一試無妨!感覺極尚!
中午食放題有幾個好處!午市比晚市平,又有足夠時間消化!
地方夠大!排隊時間都少d啦!
放題一坐底就order刺身食左先係定律啦!
呢個芝士燒海虾,好creamy,虾又大隻,有encore!
羊排大大件!我自己要食三件
回本當然要食呢個
炆鮑魚
冬陰公燒雞翼,好味道呀!微辣
燒鰻魚,好肥美
重有個甜品柜,想食邊樣就攞邊樣
重有糖果食,軟糖係大人細路哥都會鐘意!
好有誠意呀!
椰汁鮮奶燕窩,雖然唔係d貴價燕窩,不過一試無妨!感覺極尚!
2019-08-25 660 瀏覽
同朋友13個人一齊去食9點宵夜時段 會有人打黎confirm booking 本身就話得12人枱 有人要坐主席位 但最終比左14人位我地 服務同安排都唔錯野食種類唔算話好多 乜都有啲咁啦 水準都算唔錯嘅自助吧都多野攞 飲品種類都多都唔會話有漏單嘅情況 可能係因為用qr code 電子咁落單店員都幾nice嘅比較唔好嘅係9點入座 9點半就會叫你埋單 令人感覺唔太好 但都理解要埋數 所以趕住要埋單嘅同埋天婦羅汁要自己出去攞 而唔係跟天婦羅上
野食種類唔算話好多 乜都有啲咁啦 水準都算唔錯嘅
自助吧都多野攞 飲品種類都多