2020-04-21 3496 瀏覽
價錢合理嘅放題 環境都唔錯, 出菜嘅速度好快 !鹽燒大蝦 通常都會比較乾 ,但比想像中juicy同新鮮 🤩一定要 encall 刺身拼盤有 甜蝦 、帶子、 螺片、 象拔蚌、 三文魚腩……每樣都好新鮮 特別係帶子非常厚肉又鮮甜一口海膽手捲 值得一讚佢個迷你版設計非常之好,唔需要食太多飯,诲膽好 甘甜 新鮮至於招牌菜芝麻雞翼 真係冇介紹錯 鬆脆 可口~正👍最令我有特別驚喜嘅就係 芒果軟殼蟹壽司 同黑松露帶子壽司 一定要試下這個價錢有這個質素真係唔錯
價錢合理嘅放題
環境都唔錯, 出菜嘅速度好快 !
至於招牌菜芝麻雞翼 真係冇介紹錯 鬆脆 可口~正👍

這個價錢有
[环境]這個質素真係唔錯
呢排食店好多都做優惠救市,呢間日本嘢其實平時都唔貴,現在出埋減15蚊優惠,即刻變做我哋嘅飯堂頭幾位。本身佢個場勁大,坐得都好寬敞。嘢飲任飲,小食任食,叫完個丼仲有刺身選(另外有炸蠔嗰d選)。小食無咩特別,正常level,嘢飲好多嘢選,仲有梅酒熱咖啡嗰d。刺身飯好食嘅,無論三文魚定蝦等等,大家都話用料好生鮮,。我好鍾意嘅帶子大大粒好正,同事叫有鮑魚果嗰款,佢話好得。不過個鍋就唔建議叫,個湯底好卡樂b味精feel,同d丼完全無得比。不過員工差唔多時候會勁叫你埋單,同2點幾會叫你好快d走,所以早到好早少少嚟。d set大部份埋單六十幾蚊,真係勁抵食!

本身佢個場勁大,坐得都好寬敞。

2020-03-19 2324 瀏覽
我多數去食pm5:00~7:00或pm9;00~11:00時段,2個人去食$400落樓覺得非常抵食, 送食物速度都好快, 冇乜留單比個讚,食物質素算好, 刺身都好新鮮,之前去食有不美中不足地方就是張枱太细, 放幾樣食物張檯已經滿曬, 好逼 同埋會食得好急, 但是今次去可能(疫情影響)坐得寬鬆好多了! 店舖安排得很好 兩人去都有大枱坐 不會同陌生人距離太近, 🙂感覺舒服很多! 食都食得安心啲, 已放題嚟講佢呢個價錢 有咁嘅質素 , 都好滿意會繼續支持佢
2020-03-02
  • 刺身
  • 芝麻雞翼
  • 刺身拼盤
好耐無出街食 諗住開心啲食放題 點知食完一肚氣 同男朋友食五點至七點 諗住小人啲又平啲 當天係open rice訂座 上到去無咩人 得幾檯客 但係都要安排係門口位同埋同隔離唔夠20cm嘅檯仔到 開口問佢有佢其他位 帶左入去都係好細嘅檯仔 好啦 諗住可能佢之後預有客 點知到走 七點都無三分之一客人呀 啲侍應態度又差 咩都唔講就放低啲嘢拎走啲嘢 每次都同佢講唔該 但係好似欠左佢咁 咁小客都唔忙 服務態度都咁西 真係比錢買難受 食物無咩特別都係放題會食到嘅嘢 主要都係因為人為問題 無客都唔安排啲客人坐開啲 食完走埋都無人坐 永久黑名單依間野
  • 蒲燒鰻魚
2020-02-03 3704 瀏覽
刺身切片時大時細,頭先見佢細塊咁落單寫多啲,佢又切塊大嘅出黎,睇得出廚房好隨心。我第一次嚟,係裝修仲新新地嘅餐廳,目測店內面積都大,但兩人枱座位超迫,枱與枱之間超埋,完全聽到晒隔離講乜,勁尷尬成餐飯,感覺唔舒適。(除非坐大枱就有自己卡位。)-食物方面,出面有自助飲品、沙律吧同部分熟食,另外用QR order落單,睇menu就唔係話好多心水選擇。基本野有,但無芝士年糕、無豆腐、毛豆、炒菜、無牌子雪糕etc。-圖中右邊係花膠,雖然唔係咩貨色但都會驚喜想order下!燒牛舌有少少UN、太熟。燒比目魚多骨小心,唔夠油脂唔夠滑。價錢大概$260/位,我7:45入枱,食一小時後8:45就已經有人攞單埋黎叫你埋單,但注意交枱時間係9:30!!當晚唔爆場,係咪真係有需要咁早埋單呢?完全趕客,零服務態度。-而且食完第二日同家人都屙左三次!

圖中右邊係花膠,雖然唔係咩貨色但都會驚喜想order下!
燒牛舌有少少UN、太熟。
燒比目魚多骨小心,唔夠油脂唔夠滑。

而且食完第二日同家人都屙左三次!
2020-01-13 2519 瀏覽
是日打工仔除了早收外, 還有公司贈送的聖誕大餐, 公司人小小,今年揀了日式放題, 188/位,由12點食到3點 極尚大瀛喜.我地一行4人,12點準時入場,驚喜地, 此店是用手機下單, 我地作為年青人,都為長老一輩落單, 望著一件一件食物在手機裡按一掣, 再按”完成下單”不需3分鐘,所有食物包括熟食及魚生已經一一送上, 4人檯其實需要6人大檯才能滿足眼闊肚窄的客人呢, 食物一下子來了那麼多,一件吃完又一件, 你一件我一件, 侍應都十分醒目,見到檯上空間不多都趕快收回空碟子.魚生, 燒物, 卷物, 煮物,炸物都是網上落單, 魚生如北寄貝, 八爪魚, 個人認為比較細片, 三文魚, 吞拿魚尺寸正常亦都好新鮮,是厚切的.燒物:我推介羊架, 牛舌, 炸物:當然是天婦羅, 炸鮮奶, 雞翼則太咸了. 煮物方面, 鳥冬都十分滑溜,推介.而前菜, 沙律,小食, 甜品, 飲品,都是自取的. 樣樣看上去及食落都好合格.款式都十分多, 有糖/無糖冷熱豆奶, 有糖/無糖冷熱鳥龍荼,雪條,雪糕, 乳酪,真的話, 梗有一款可以滿足到各位顧客.

2019-12-24
1 分鐘 (堂食)
慶祝紀念
聖誕節
2020-01-10 1485 瀏覽
天婦羅唔趣唔熱, 好似炸完之後用焗爐焗番熱比你食,d雞翼麻麻, 冇衝動再叫多隻食, 係旺角食d放題有咖哩蟹, 但呢間野食咖哩蜆, 蟹都冇隻, 冇黎誠意, 唔好食收$250加佐ㄧ, 旺角好食放題都只係收$208ㄧ位加佐ㄧ, 野食都豐富d, 我唔食生野, 唔知d生野好唔好食, 冇名牌雪糕食, 冇清酒飲, 飲品都係d普通野, 總之呢間觀塘極尚食完冇興趣再黎
2019-12-21 2051 瀏覽
屋企人突然話想食放題,由於上次嚟到人多又無book位,今次就過嚟睇下有無位,可能時間尚早,嚟到剛好有位可以即刻入座。自助區有小籠包,雞翼,沙律菜,老火湯,甜品等。老火湯好飲,材料好足刺身新鮮,壽司款式都算多,味道唔錯,炸榴蓮球同炸牛奶都好味
刺身新鮮,壽司款式都算多,味道唔錯,炸榴蓮球同炸牛奶都好味

2019-12-09 2511 瀏覽
第一次黎到呢間放題食午餐,排隊等位既人好多好長龍,但入座安排得好快,好快就有位坐低,餐廳係用電話落單既,基本上一落單好快就有得食。上菜速度快,而且餐廳職員會好快甘收走d唔要既碟。熟食:近餐廳門口位置附近有自助沙律吧,如果熟食既小食可以有多幾款選擇就好,見到既只有炸魚皮,薯條同好似炒雞腎既小食無其他了,如果可以多幾款就好啦~仲有麵豉湯。飲品款式選擇繁多,連啤酒都有,熱飲有紙盒裝維他奶同埋咖啡,茶。當然唔少得有雪糕雪條啦~雪糕好特別有海鹽味,奶茶味同埋玄米茶味迷你杯裝雪糕,個人比較鐘意奶茶味因為好濃既奶茶香。仲有迷你既甜品,豆腐花都有。主食放題:食物既選擇都好多,而且刺身都好新鮮。燒羊架都好好味~最有驚喜既係蠔仔粥,真係好多粒蠔好足料好有鮮味。花膠都唔錯嫁,好厚肉同大大件食完個口都有d“痴”住既感覺甘,同埋無乜腥味,哈哈。牛舌爽口入味。燒菠蘿好甜。椰汁燕窩都唔錯,不過如果可以再熱d就好啦。好少漏單情況出現。全部食物都係即點即整唔會凍晒。座位都好多。其他食物就等大家自己去試啦~甘多款比較難全部逐一打晒。哈哈。午餐放題黎計都算係抵食。不過如果佢長者都可以做埋特價就好啦。見在場好多長者都黎幫襯。

午餐放題黎計都算係抵食。不過如果佢長者都可以做埋特價就好啦。見在場好多長者都黎幫襯。因為長者都係收正價。要留意啊。
2019-11-30 1796 瀏覽
我同朋友2人係附近行完街,就嚟左衣度食野,d野食大致上都ok,但服務超差,因為我地叫左好多野食,諗住冇咁快出啦,點知就一次過上哂,跟住我就叫左過女經理過嚟,同佢講左話叫啲嘢食唔好咁快出,但係個女經理就同我地講話要cut哂我d單咁就唔會咁快出,我果刻真係超嬲,點解佢可以可以答我,真係火滾
2019-11-30
2019-11-25 1371 瀏覽
朋友介紹我嚟呢度食lunch,話揀個主菜就可以跟埋個semi buffet。搵咗個滑蛋鰻魚飯,鰻魚大大件,啲肉又厚身連埋啲鰻魚汁,d汁滲曬入d飯度。而滑蛋炒得好滑,好濃嘅蛋香。buf另外有好多日式餐前小碟、炸魚皮、薯條、麵豉湯連大雪櫃入面嘅飲品任飲。
2019-11-24 957 瀏覽
選擇多,很美味,在觀塘APM附近嘅亞太中心5樓,環境寬敞,用app點食物,送食物速度都很快,雪條甜品飲品選擇極多,自助形式自由選擇及取用,食物款式多,不過兩位座較迫,但值得推介
2019-11-23
2019-11-10 1663 瀏覽
同男朋友慶祝半週年,一定要食餐好既,就黎左大瀛喜食飯。一黎緊係要叫刺身先,瘋狂寫左幾款刺身。一大盤刺身上黎即刻留曬口水,三文魚永遠都係無得輸既選擇,好鮮甜。除左三文魚之外,蝦同帶子都好高質,口感冰爽,忍唔住叫左幾round。至於吞拿魚同希靈魚就都ok。食完刺身緊係要食壽司,特別推薦係燒帆立貝壽司。另外當然要食d熟食,一口牛非常之惹味而且軟硬適中,encore左一碟,炒蜆好味但成碟好多都係得殼。另外一個必食熟食推薦係雜菇,非常之吸味香口,最後非常飽都忍唔住叫多左碟。另外炸物少不了天婦拿,炸蝦鬆脆都幾大條叫左幾次番薯南瓜都唔錯不過怕太飽就無叫太多。食完主食念住食返d甜品但已經太飽,係唯一敗筆唔可以試到太多。出去拿甜品先發現出面都有d其他食物拿,見到泰式鳳爪早知就一早出黎睇下拿返去試下。甜品都有幾款選擇,拿左泡芙同朱古力Bayley小蛋糕等等,泡芙非常好味如果唔係真係就飽到嘔一定encore,小蛋糕就唔係話特別好食。最後雖然已經超級飽但都係同男朋友share左個朱古力雪糕,食到滿載而歸甘返屋企好滿足。
  • 刺身
  • 燒菠蘿
  • 燒牛舌
2019-11-08 1093 瀏覽
中午十二時我們二人到這店食午市定食,已是人生人海,座位較逼。只顧食是可以,若彼此談話就一般了,周圍都嘈。只要光顧定食,便能享用沙律吧、前菜、小食同飲品。定食由$68-$120都有,種類算多。任食的有菜、蕃茄仔、支豆、哈密瓜、白雲鳳爪、螺肉、中華沙律、炸薯條、特製的炸魚片、紅蘿蔔炆牛舌等等。我最欣賞炆牛舌,又淋又入味。白雲鳳爪也令人回味,酸酸的令人感開胃。主菜選了北海道丼($75),有三文魚、甜蝦、帶子、章紅魚,味道很鮮美,而且刺身都算厚。另外叫了天婦羅定食($68),很大盤,數量比一般的多。但粉漿太厚,食了兩隻都感油。定食再加任食部分實在很抵啊!
2019-11-08
2019-11-05 988 瀏覽
喺香港食日本菜一般都偏貴,尤其是質素靚少少、裝修靚少少嘅鋪頭更加可以賣到去天價!而日式放題雖然質素未去到極高,不過價錢大眾化,性價比一定拎冠軍🏆今次嚟到觀塘呢間分店,座位都算非常多,但我哋七點嚟到都已經爆場咁制原來餐廳已經轉左用QR code落單,非常方便!我哋先點左一盤刺身嚟食,唔使三兩下就已經清晒刺身品質不錯,有食材應有嘅鮮甜味。要讚呢個椰汁燉燕窩,比想像中好食!椰香清甜濃郁,唔似係加水咁淡茂茂。燕窩雖然應該唔係用貴價貨,不過數量取勝!有驚喜蟹柳壽司的蟹椰勁大條!蠔皇鮑汁炆花膠都有!真係估唔到放題都有得食鮑魚粥有一隻原隻鮑魚都算係有誠意啦粥底加有甘筍絲同粟米加添鮮甜美。甜品仲有芒果糯米飯~糯米用咗紫米來做,我覺得略嫌硬左啲,紫米質地做得軟身啲會更好吃!

刺身品質不錯,有食材應有嘅鮮甜味。

蟹柳壽司的蟹椰勁大條!

蠔皇鮑汁炆花膠都有!真係估唔到放題都有得食

鮑魚粥有一隻原隻鮑魚都算係有誠意啦
粥底加有甘筍絲同粟米加添鮮甜美。

2019-09-03