2023-11-30
極尚大瀛喜日本料理觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓香港既日式放題真係好抵食,一個價錢已經可以試到過百款美食,所以間咁中約埋朋友出黎聚會食放題就岩晒啦,自己一向都食開大瀛喜既,之前通常食開旺角分店,今次就埋朋友就黎左觀要分店,估唔到咁大間鋪,入到黎感覺好闊落而且樓底又高,大量卡位,座位之間又唔會太迫,感覺非常好燒金枕頭榴槤估唔到放題都有榴槤食,而家仲要係燒既,呢個咁新奇既食法都係第一次試,估唔到係咁正,外表脆脆地入口暖暖既感覺幾特別,而且食落好甜完全唔苦,真係食到停唔到口紅燒乳鴿另一樣無唸過放題會食到既嘢,但絕配唔馬虎架,即叫即燒熱辣辣,皮脆肉嫩,值得encore再叫呀刺身拼盤當然都係唔少得架啦,我地點左三文魚,吞拿魚,原隻冰震鮑魚,帶子,赤貝,北寄北,甜蝦,赤蝦,蟹腳。。感覺非常新鮮,而且擺盤勁靚,打咭一流呀,望見已經流晒口水啦。。。除左刺身之外,我地仲食左羊架,牛舌,浦燒鰻魚,牛肉鍋等等,真係食到勁飽超滿足呀
觀塘觀塘道414號1亞太中心5樓
燒金枕頭榴槤