2018-06-29 181 瀏覽
今晚黎到 元朗極尚大瀛喜食放題 超多人等呀 又入去要出番嚟都仲係有勁多人 真係爆多人呀另外呢仲有一個呢就係一個傳統嘅,有三文魚腩,尊貴黑松露赤蝦,赤貝壽司,日本玉子燒,三文魚同埋深海魚池王喺刺身方面就要咗三文魚,吞拿魚,吞拿魚好肥美㗎 ,油甘魚,劍魚腩,希靈魚,北寄貝, 同埋俄羅斯甜蝦都有叫 。我最鍾意食嘅呢就係呢個虎蝦刺身,同埋呢個油甘魚腩叫咗兩串鹽燒海蝦,仲可以見到呢個鹽舖喺蝦嘅上面,可以令到他嘅鮮味有提升喺呢個火炙壽司,各樣叫左,一件因為咩都要嘗試下㗎嘛 ,嗌咗一個原條穴子 ,蒜香牛肉,燒三文魚腩,蒜香大蝦,仲有蟹棒, 左口裙邊等等 各有特色, 各有滋味各種創作料理都叫咗一件,左邊起第一件就係胡麻煙三文魚卷,第二就係大家常見嘅花之戀花之戀,好迷你㗎 ,一啖一口 ,唔使分開咬好方便 ,第三呢就係型壽司上面擺放咗唔同嘅各種新鮮魚生, 畀青瓜包住飯團一齊進食 然後呢就係呢個鵝肝帶子壽司,最後呢就呢個芝士鰻魚玉子燒,全部都好迷你 可以叫多好幾件呀我最鍾意食嘅呢就係燒鰻魚啦 蒲燒鰻魚呢係我一定會嗌嘅嘢,呢一間放題嘅蒲燒鰻魚,真係好正 ,我叫咗六件 除咗一件係細件嘅之外 其他都超大件喇 同埋

我最鍾意食嘅呢就係燒鰻魚啦 蒲燒鰻魚呢係我一定會嗌嘅嘢,呢一間放題嘅蒲燒鰻魚,真係好正 ,我叫咗六件 除咗一件係細件嘅之外 其他都超大件喇 同埋味道啱啱好唔會過鹹 同埋勁有呢個蒲燒鰻魚嘅香味 非常好味

芝麻雞翼呢我就叫咗兩件 燒得好靚 而且醃得好入味 脆脆地 皮脆肉嫩 都好唔錯㗎

2018-06-29 213 瀏覽
又一次黎到元朗yoho mall食晚餐,今晚又想食放題,見到yoho mall呢度新開既呢間放題裝修得勁靚,金碧輝煌,就呢度食啦!放題指定動作,一入到黎即刻寫紙叫野食,見到d餐廳職員勁忙,5點半呢段時間已經好多人黎食放題。但職員都好好,提我地可以寫一d叫住一d先。呢度既壽司刺身都幾有特色一路等刺身壽司上黎,一路令住甜品食先,甜品少食多滋味,要留翻肚食壽司。放題餐廳甘凍,又食埋凍野,好彩有熱茶可以飲下,如果唔係真係要冰鎮自己成兩個鐘啊!熟食黎啦!食翻d熟食墊下個胃先啦,呢到既熟食好唔錯,尤其係蒲燒鰻魚真心好味,第二round肯定要再叫啊!壽司刺身手卷上黎啦!刺身同海膽手卷都好高質啊

呢度既壽司刺身都幾有特色

壽司刺身手卷上黎啦!刺身同海膽手卷都好高質啊
2018-06-28 13065 瀏覽
自從呢間放題開張之後,晚晚都好多人排,今晚book左食9點嗰輪,但呢個時段門外仍有好多人等緊位,所以想食就一定要book定啦!坐底後劃好哂就交紙,然後出去拎野飲,自助區人流可以話係絡繹不絕,想停低影一影相都會好易被人撞到。每次都係會拎無糖茶系列。小食有黑松露炒什菇,好香好味,好快就無哂。燒鰻魚,夠哂鰻魚汁,柔軟好味。熱湯烏冬,麵質幼滑,叫左2碗。牛肉窩,入面有大量菜,湯底甜,好滿意!燒羊架,好香孜然味,肉質香嫩,好正!刺身,新鮮!可以放心叫。食到呢度張枱已經放唔落其他食物,被迫cut單,之後再重新點過。炸鮮奶,都幾漏,但可以一試。燒牛舌,夠薄,必點!魚翅蟲草燉雞湯,好多人飲,試完發現好好味,飲左兩碗,湯味好濃,感覺好足料!
每次都係會拎無糖茶系列。

小食有黑松露炒什菇,好香好味,好快就無哂。
燒鰻魚,夠哂鰻魚汁,柔軟好味。

熱湯烏冬,麵質幼滑,叫左2碗。
牛肉窩,入面有大量菜,湯底甜,好滿意!
燒羊架,好香孜然味,肉質香嫩,好正!
刺身,新鮮!可以放心叫。

炸鮮奶,都幾漏,但可以一試。
燒牛舌,夠薄,必點!

又係日式放題啦多人 聚會最啱就係揀放題 因為唔使就嚟就去嗰個人都啱食 今日小學同學聚會就嚟到元朗新開嘅呢間極尚大瀛喜 聽呢個名就知道係幾咁受歡迎 以前尖沙咀店閒閒哋要排幾粒鐘先食到 依家元朗店排隊當然唔使咁瘋狂就食到 閒日五點半去到人數唔太多 但係食食下已經全場爆滿 可想然之受歡迎程度幾誇張紙仔有成十張 嘢食款式多 不過個人覺得唔太環保不過枱櫈十分狹窄 坐得唔太舒服 好在食物質素搭救放題梗係要嗌魚生刺身呀 三文魚 油甘魚 劍魚腩 帶子呢啲必叫嘅食物都十分新鮮 而且厚切 口感一流 夠曬鮮甜 仲要係無限追加 超興奮 特別之處係有頭大甜蝦超巨型 有成五吋長 肉質非常鮮甜 直頭喺口度溶化海膽手捲都好正 細細嚿唔會好飽 海膽夠鮮橙色 好鮮甜壽司都係唔錯嘅選擇 壽司飯超迷微型 只有手指公頭咁大 食多幾件都唔怕好飽 花之戀壽司沙律醬勁多 夠曬滿足 黑松露醬帶子壽司都好足料熟食都係強項之一 燒羊架夠曬多汁肉嫩 而且唔太蘇 火候控制得啱啱好 西京燒鱈魚魚肉夠厚身 一咬落去魚油爆炸出嚟 好正餐廳仲有雪糕雪條任食 同埋自助軟雪糕機 有得玩有得食

紙仔有成十張 嘢食款式多 不過個人覺得唔太環保

不過枱櫈十分狹窄 坐得唔太舒服 好在食物質素搭救

海膽手捲都好正 細細嚿唔會好飽 海膽夠鮮橙色 好鮮甜

西京燒鱈魚魚肉夠厚身 一咬落去魚油爆炸出嚟 好正

餐廳仲有雪糕雪條任食 同埋自助軟雪糕機 有得玩有得食

2018-06-27 144 瀏覽
門口睇落去唔大,一入去分幾個區,都坐得幾舒服唔會要左避右避。比起傳統放題,多左自助任食前菜、甜品吧,野飲雪糕都係隨便拎,雪糕有枝裝,有唧既乳酪。野飲同甜品種類款式都勁多,竟然有百福豆腐花同杯裝yogurt。刺身同壽司都係大路野,都好新鮮,三文魚帶子厚切,啲蝦勁大隻,不過三文魚同蝦就冇咩味。最鐘意佢啲壽司,款款都細細件,可以留返個胃試曬咁多款,火炙三文魚最正,好香配埋啲蔥絲。熟食款式仲多焗芝士蠔,牛油帶子,一口牛粒,花膠,饅魚,清油煮蜆,蟹粥等等,仲有燒翠肉瓜同菠蘿,燒菠蘿勁多汁勁甜,必食!野食上得都幾快,冇咩溜單,寫幾多黎幾多。最後last order都有staff不停提我地落埋野食,同問有啲咩點左未黎。

刺身壽司都係大路野,都好新鮮,三文魚帶子厚

2018-06-26 171 瀏覽
女友之前講過話想試下呢間放題,但成日都full booking,所以見今日可以早少少食碰下運氣。一黎到就見到有兩行排隊,一行係有預約,另一行冇(姐係我排緊)。其實都抱住未必有位的心態去排,點知又好好彩有。叫左好多野食,我先叫左刺身(有三文魚、油金魚、北寄貝、帶子等)都好新鮮,而且我寫幾多就黎幾多,無話點餐跟實際不相符。之後仲點左火炙壽司加手卷,味道不錯,而且份量細細件,俾人可以試多幾款不同食物。我個人最鍾意食鰻魚,呢度有得叫鰻魚,唔使好似好多人放題得鰻魚壽司咁,正😬。女友就話呢間有花膠,佢一定試試。除左menu上的野食外,你都可以去出拎甜品雪糕等。最後如果可以再食下次想食遲少少,5:30有點早,而且只可食到7:00(可能因為我地walk-in)
2018-06-26
10 分鐘 (堂食)
2018-06-19 281 瀏覽
行開元朗形點一期見到有間日本放題好多人排隊 ,抱著八卦嘅心態行過去睇下有咩食 。因為元朗唔係好多高質嘅放題, 諗住試一試 。開頭見menu以為冇咩嘢食㗎,點知入到去係另一番新天地 。佢除咗紙上面嘅食品外,仲有自助區 ,入面有好多前菜 ,甜品,湯 ,飲品類。 值得一讚嘅就係佢飲品都放喺三個唔同地方,雪櫃室溫同埋暖機, 唔似其他放題淨係可以飲凍嘢。 對於女士嚟講,我得呢個舉動好窩心,值得一讚。 人哋冇你有絕對係一間餐廳成功嘅要素。食物種類質素都超乎我想像, 乾煸四季豆同埋酸青瓜都已經係酒店buffet嘅質素, 兩樣我各食咗三碗。壽司種類都好創新, 例如喜壽司, 胡麻蘆筍煙三文魚卷 ,仲有鵝肝帶子壽司,應該冇乜邊間放題可以咁重本用鵝肝。胡麻冷稻庭烏冬又係好好食,因為我本身唔係好鍾意食烏冬,如果可以揀我會揀拉麵,但係呢個烏冬真係好好食, 佢比普通烏冬較扁身,冇咁粗,加上麵質好煙韌, 佢成碗烏冬仲加咗好多肉粒, 唔會得胡麻醬撈烏冬咁齋。

2018-06-19 288 瀏覽
上星期同朋友去左形點果間極上大瀛喜食放題, 我地揀左9點後嘅特價時段食, 以為唔駛等, 點知原來夜啲都係咁多人等, 好彩朋友早到, 所以等左一陣就入得。同平時食開既放題唔同, 依度個setting係有一部分自助, 一部分係落order叫嘢食嘅。自助部分有小食bar, 甜品櫃, 雪糕櫃同飲品櫃, 落order就同其他一般放題一樣, 有大大本order 紙俾你落單。我地快速咁落左order之後就出左去自助小食bar 睇下有咩好食, 小食bar 都幾多嘢下, 除左平時見到嘅螺肉同中華沙律果啲之外, 仲有比較小見嘅嘢食, 好似韓式泡菜, 涼拌青瓜, 乾徧四季豆等等。既放便又唔駛等, 當前菜食一流。開左個胃, 其他放題嘢都一路黎啦, 先上刺身, 主攻三文魚, 大蝦同帶子。三文魚同帶子都係厚切, 口感滿分。 大蝦睇相就知唔你平時嘅甜蝦size, 剩係依三樣嘢都值得encore, 屬回本首選。 壽司就試左佢幾隻手握創作壽司, 特別推介有鵝肝同黑松露配料果兩款, 超好味之餘, 細細粒易入口, 唔會太哂位食其他嘢, 至於蔥吞拿同芥末八爪魚軍艦依兩隻都係我每次放題必點嘅, 同樣冇令人失望, 只可惜要留肚食

壽司就試左佢幾隻手握創作壽司, 特別推介有鵝肝同黑松露配料果兩款, 超好味之餘, 細細粒易入口, 唔會太哂位食其他嘢, 至於蔥吞拿同芥末八爪魚軍艦依兩隻都係我每次放題必點嘅, 同樣冇令人失望, 只可惜要留肚食其他嘢, 所以今次叫左一round就要收工。

黎到熱食, 首推花膠, 你冇聽錯, 係我估唔到會有仲整得幾鬼好食嘅一道餸, 花膠煮得好淋好入味, 朋友讚不絕口。之後有大路嘢, 清酒煮大蜆, 一口牛, 天婦羅蝦, 焗芝士蠔, 雞軟骨串同翠玉瓜。。。等等, 每樣都整得唔錯, 我依家剩係寫返出黎都有一種好飽嘅感覺。

不過飽還飽, 甜品都係要食嘅, 依度嘅甜品櫃都好大好多選擇下, 而我係冇乜戰鬥力嘅情況低下, 只可以選擇性地試左個牛乳布丁同雪糕, 下次再黎食放題嘅時候, 要留多啲戰鬥力俾甜品先得!
2018-06-18 237 瀏覽
今日約咗朋友去元朗食日本放題, 「極尚大瀛喜日本料理 」, 餐廳位於元朗形點1期2樓2001A號舖。餐廳位置十分方便, 乘西鐵到元朗站(Exit H)出口, 步行數分鐘即到。 嘩, 去到人頭湧湧, 超多人, 仲要是日訂位已滿,好彩一早book咗位, walk-in 未必有得食㗎! 點咗一碟刺身, 有十多款刺身任君選擇! 我比較鍾意三文魚同甜蝦,三文鮮甜肥美, 甜蝦又鮮甜無比,口感彈牙, 其他刺身都唔錯㗎! 除咗刺身之外, 仲有不少壽司、軍艦同炸物等等。必試推介:1)喜壽司細細粒, 一啖一口, 材料豐富, 有海膽、三文魚、魚子同黑松露等等。成個配搭非常好! 好好味。2)御品飽汁燴花膠花膠係女士恩物,好少出現於放題, 花膠香滑, 炆到入晒味,正! 3)黃金燒帆立貝大大隻嘅帆立貝加上香噴噴嘅芝士同沙律醬,味道好夾, Like 爆! 4)榴槤炸彈榴槤炸彈上枱時, 仲熱辣辣! 薄薄外皮, 咬吓去,充滿香濃嘅榴槤,又香又脆, 仲唔覺得油膩添, 好食!仲有各式各樣嘅自助Bar, 包括有嘢飲、 甜品同小食等等, 實在太豐富了!其實真係好多嘢食,真係講都講唔晒,性價比極高, 唔怪得知日日都排長龍啦!

除咗刺身之外, 仲有不少壽司、軍艦同炸物等等。

必試推介:
1)喜壽司

2)御品飽汁燴花膠

3)黃金燒帆立貝

4)榴槤炸彈
榴槤炸彈上枱時, 仲熱辣辣!

2018-06-17 2841 瀏覽
食放題值得贊的,有我這幾日前食的元朗的極尚大瀛喜日本理,我覺得放題的質素及環境十分不錯,情侶及一班朋友仔可以多一個本港一日游節目,又可以食又可到元朗一日游,真是一箭雙鵰, 值得推薦給大家。餐廳裝修古色古香,我反而覺得似中國的古典裝飾,可能入鄉隨俗啦。放題最開心就是種類繁多,任飲任食。自助的飲品區,還有自助小食區和甜品區真是令人花多眼乱哦 ~~ ヾ(◍°∇°◍)ノ゙r自助的飲品區選擇很多,喜歡喝甜的有汽水,涼粉冰,還有韓國的芒果汁和蘆薈汁喜歡喝清一點的也可以選擇烏龍茶,可以消濟,可以吃更多嘛~~嘻嘻 ヾ(✿゚▽゚)ノ也有豆漿和橙汁~~當然也有照顧到愛喝熱飲的朋友有咖啡機和冷熱水機~甜品區的話有雪糕冰櫃任你選擇,有冰棒和雪糕杯在右手邊也可以自己裝一個yogurt雪糕,自己加喜愛的配料有最愛的熊仔糖嘻嘻,還有5款醬料隨意加φ(>ω<*) 愛甜點的少女們也一定不可以錯過甜品櫃~~會有即天新鮮的糕點~精致開胃~有芒果糯米糍,牛奶布甸,芒果布甸,香蕉糕,各款水果口味的yogurt 和 泡芙 ٩(๑❛ᴗ❛๑)۶口水都流不停啦 (づ‾3‾)づ╭❤∼自助小食區有分熱食和冷食部冷食的有

放題最開心就是種類繁多,任飲任食。
自助的飲品區,還有自助小食區和甜品
真是令人花多眼乱哦 ~~ ヾ(◍°∇°◍)ノ゙r

也有豆漿和橙汁~~
當然也有照顧到愛喝熱飲的朋友
有咖啡機和冷熱水機~

甜品區的話有雪糕冰櫃任你選擇,有冰棒和雪糕杯
在右手邊也可以自己裝一個yogurt雪糕,自己加喜愛的配料
有最愛的熊仔糖嘻嘻,還有5款醬料隨意加φ(>ω<*)
愛甜點的少女們也一定不可以錯過甜品櫃~~
會有即天新鮮的糕點~精致開胃~
口水都流不停啦 (づ‾3‾)づ╭❤∼

自助小食區有分熱食和冷食部
冷食的有熟蝦,日式八爪魚,螺肉還有青口~
水果片,泰式鳳爪等。。。。
可以作為開胃前菜 ٩(๑>◡<๑)۶
熱食的話,有小葡撻,椰撻,雜菌,清菜和炸蝦~ (。・ω・。)

也有當天現煲的魚翅蟲草燉雞湯
裡面材料很足呢~~!!!Σ(゚Д゚ノ)ノ

熱食拿了小葡撻
這個略嫌有點硬,不過蛋味和焦糖的香味
也不錯。

回去座位開始點紙上的食物
光是餐紙就已經細份11張了 ٩(๑❛ᴗ❛๑)۶
有很多很多選擇啊
刺身類的我點了挪威三文魚,珍寶大赤蝦,俄羅斯甜蝦,虎蝦刺身,希靈魚和帶子
刺身來到整個擺盤就有夠霸氣的haaa
ヾ(✿゚▽゚)ノ 有乾冰在刺身旁邊,整個看上去就很高級的日式餐廳才會端上的手法
(‵﹒ω﹒´)

刺身的話我個人大推珍寶大赤蝦 (╥╯^╰╥) 好甜! 很新鮮!又夠大隻!
帶子也是我心中的排名第2啦,很爽滑,清甜
一round是不夠啦! ヾ(o・ω・)ノ
整體來說刺身都有99分~(*/ω�*)
放題的質素來講還如此高質素,贊! 罒ω罒

壽司類的話我就點了京蔥三文魚腩
我個人是蔥的狂熱者ヾ(๑╹◡╹)ノ"
什麼都有點蔥就對了嘻嘻
很好吃~~三文魚入口即溶的感覺
配上有溫暖的壽司飯和上面的京蔥~
這個我給100分

芝麻雞翼也很喜歡~外脆內軟,肉質也是很嫩,肉很夠味,炸鮮奶的話吃2個大概就會膩了,不過奶味道香濃幼滑(o^^o)不會太甜哦~

煮物方方面我們點了超人氣的雪花牛肉鍋(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)和胡麻醬冷稻庭烏冬
看到每桌一鍋的場面,看來也是必點的!
壽喜燒味帶甜!(o^^o)甜甜的味淋味道
讓我很開胃,里面的牛肉不會太熟
還有時令的娃娃菜和金菇
整體我給99分了!(^з^)-☆大愛!
胡麻醬冷稻庭烏冬以為是冷的
但來的時候是暖暖的,但我也沒介意
反正也沒有影響口感
烏冬很多,很q~上面有日式叉燒切成條狀
醬汁是胡麻醬,非常好味
整體上對這放題店的感覺都是十分十分滿意(^з^)-☆
員工態度禮貌,食物質素也很好
所以最後和老公也十分罕見地填了意見咭(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)
推薦大身邊的大胃王去這家 x1000000000
價錢也很合理,最後埋單$462
留意雖然是9-11pm特價時段,但也有收加一服務費(^з^)-☆
2018-06-17 157 瀏覽
今天休假一天~和太太來到了元朗Yoho mall 逛逛~一起拍拖看電影(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)看完戲肚子餓了看到了極尚大𤅗喜放題 ヾ(◍°∇°◍)ノ゙外面很多人在排隊,於是我們都想試吓。原來21:00後有特價$231/位我們當時去的時候是9pm排了10分鐘左右就到我們了 (。・ω・。)餐廳的装修有㸃復古味,十分優雅店員很好,知道這個時間不是最繁忙的時間就多給我們一張桌子,說是讓我們坐的鬆動點,也有地方放袋子我們就逛逛自助的飲品區,還有自助小食區和甜品區我們點了香蔥鵝肝帶子壽司,芝士鰻魚玉子燒,胡麻露筍煙三文魚卷和喜壽司我覺得香蔥鵝肝帶子壽司有點太膩了~芝士鰻魚玉子燒很好吃~~軟軟的芝士就這樣躺在玉子上面,口感很有趣(´・ω・`)咸咸甜甜的,這個我很喜歡 ヾ(✿゚▽゚)ノ胡麻露筍煙三文魚卷也很精致~吃下去挺清新的~喜壽司賣相很可愛,有青瓜,黑松露,魚子還有三文魚蓉如果沒有青瓜的話我會更喜歡可是味道也是讓我有驚喜的~~٩(๑❛ᴗ❛๑)۶另外也點了炸物~點了虎蝦天婦羅,南瓜天婦羅~芝麻雞翼還有北海到牛乳炸鮮奶 (。・ω・。)我個人最推南瓜天婦羅@!!!我和太太覺得太好吃~后來有再多點一round!!
今天休假一天~
和太太來到了元朗Yoho mall 逛逛~
一起拍拖看電影(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)看完戲肚子餓了
看到了極尚大𤅗喜放題 ヾ(◍°∇°◍)ノ゙
外面很多人在排隊,於是我們都想試吓。
原來21:00後有特價$231/位
我們當時去的時候是9pm
排了10分鐘左右就到我們了 (。・ω・。)

餐廳的装修有㸃復古味,十分優雅
店員很好,知道這個時間不是最繁忙的時間
就多給我們一張桌子,說是讓我們坐的鬆動點,也有地方放袋子
我們就逛逛自助的飲品區,還有自助小食區和甜品

我覺得香蔥鵝肝帶子壽司有點太膩了~
胡麻露筍煙三文魚卷也很精致~吃下去挺清新的~
壽司賣相很可愛,有青瓜,黑松露,魚子還有三文魚蓉
如果沒有青瓜的話我會更喜歡
可是味道也是讓我有驚喜的~~٩(๑❛ᴗ❛๑)۶

另外也點了炸物~點了虎蝦天婦羅,南瓜天婦羅~
芝麻雞翼還有北海到牛乳炸鮮奶 (。・ω・。)
我個人最推南瓜天婦羅@!!!
我和太太覺得太好吃~后來有再多點一round!!!!!发起进攻
(  ´-ω ・)▄︻┻┳══━一
軟糯軟糯的~~ヾ(o・ω・)ノ而且都是現炸,很嫩的南瓜~~!!
虎蝦天婦羅也是很不錯!
虎蝦很新鮮,肉質爽口~~٩(๑>◡<๑)۶
炸粉不會很厚,剛剛好(o^^o)

烤物方面叫了燒鰻魚,燒虎蝦和燒靖魚(o^^o)
燒虎蝦最值得叫,又大只,烤得很香(⁎⁍̴̛ᴗ⁍̴̛⁎)

刺身方面,要了珍寳大赤蝦
赤蝦顔色亮麗,見到已令人垂涎,入口清新鮮甜。

嘩真是種類繁多,還有很多都未嘗試,不知不覺已經食得太飽了,唯有留待下次再食。

l
2018-06-14 7890 瀏覽
每次經過呢度都人山人海,每次想walk in食都係零機會,真係好誇張。終於的起心肝喺兩星期前訂位,食5:30-7:30嗰場,乖乖咁提早十分鐘嚟到,原來訂左位都要排隊。冇訂位嘅話就要等吓有冇得「執死雞」,機會都好渺茫吓,因為5:30已經全場滿座,堅係好多人。坐位都幾寛敞,唔會好迫。入坐後個個即刻點嘢食再交紙,跟住就匆匆出去攞野飲攞野食。飲品好多選擇,幾個凍飲櫃。熱紙包飲品有,連即磨咖啡都有:我推介魚翅蟲草燉雞湯,好香濃,入面仲有好多蟲草花,魚翅裙邊都有,一開始就飲左三碗。另一個重點回本位梗係刺身,一般放題刺身都會將貨就價,水準麻麻。但呢度係食左咁多款都好新鮮又鮮甜,最好食係劍魚腩,肥美、油脂豐富。榴槤炸彈入面係滿晒香濃榴槤蓉,超正!呢四款係我每次食放題必點,每款都夠晒熱,燒菠蘿每件都切到好厚,非常多汁。甜品係重要環節,好多小甜品。另外仲有雪糕杯、雪條、MEGA 雪糕等。自助雪糕機有軟雪糕同乳酪,最正係有好多toppings選擇。整體食物水平都幾高,服務快(嘢食嚟得快、收碟更快),不過張枱就細左啲,要好快食完好快收碟,咁其他嘢先可以放得落。$200 一位任食兩個鐘,喺呢個商場嚟講真係搵唔到
,因為5:30已經全場滿座,堅係好多人。

坐位都幾寛敞,唔會好迫。

熱紙包飲品有,連即磨咖啡都有:

榴槤炸彈入面係滿晒香濃榴槤蓉,超正!

甜品係重要環節,好多小甜品

另外仲有雪糕杯、雪條、MEGA 雪糕等。

整體食物水平都幾高,服務快(嘢食嚟得快、收碟更快),不過張枱就細左啲,要好快食完好快收碟,咁其他嘢先可以放得落。$200 一位任食兩個鐘,喺呢個商場嚟講真係搵唔到咁抵,等‧‧‧都係值得嘅。
2018-06-12 1250 瀏覽
終於元朗都有間性價比嘅放題啦!呢間開咗無耐嘅大瀛喜~每次經過都人山人海,今次食dinner 早有準備好彩一早就book好左 唔洗等咁耐店內地方都好大好闊落,係店中間仲有一個自助區。有好多種唔同嘅嘢飲可以選擇,仲有雪糕區有得唧乳酪雪糕 蜜瓜雪糕,同有各種獨立包裝嘅雪條雪糕。唔少得嘅..仲有自家製嘅各式各樣嘅甜品同小蛋糕啦~自助嘅小食一啲都唔馬虎~~仲有我最愛食嘅芝麻八爪魚!例牌叫刺身壽司先 唔知係咪錯覺呢?極尚真係同普通嘅分店好唔同!刺身都新鮮啲! 甜蝦仲大隻啲!點菜紙同普通嘅唔一樣,呢度都較多特色食物 ~有黃金咖哩少蟹,鮑汁燴花膠,醬炒辣牛孖寶..講講蟹先 係好足份量 ,雖然係連殻但好窩心,殻都有爆開左先 等容易開來食。啖啖肉好滿足!花膠好鮮味一啲都唔腥仲吸晒啲鮑汁!小食嘅芝士年糕 炸到外脆內軟~面頭係薄脆 入面軟到不得了 !!仲好流心!難得食到又軟又拉絲甜品方面 奶凍都做得好出色~好滑好重奶味 食左三杯都唔夠喉!自己唧完乳酪 仲可以自己揀唔同嘅配料放上上面一齊食~有唔同種類嘅朱古力熊仔軟糖 !好繽紛 呢度點幾多野食真係上足幾多俾你..食完好滿心歡喜~~

好彩一早就book好左 唔洗等咁耐
店內地方都好大好闊落,係店中間仲有一個自助區。

自助嘅小食一啲都唔馬虎~~仲有我最愛食嘅芝麻八爪魚!

刺身都新鮮啲! 甜蝦仲大隻啲!

點菜紙同普通嘅唔一樣,呢度都較多特色食物 ~
有黃金咖哩少蟹,鮑汁燴花膠,醬炒辣牛孖寶..

花膠好鮮味一啲都唔腥
仲吸晒啲鮑汁!

呢度點幾多野食真係上足幾多俾你..食完好滿心歡喜~~
2018-06-09
2018-06-11 229 瀏覽
6月10號同朋友聚餐,早半個月已經booking ,服務非常好會再打電話確認你當天是否有更改, 準時去到五分鐘內安排入座 ,落order之後食物好快就黎, 食物精美 ,款式尚算可以,味道不錯 ,坐得舒服,開心的聚會,會再去,不過一定要早book定位,如果唔係要等好耐
2018-06-10
2018-06-11 302 瀏覽
Yoho新開左唔錯既放題啦~~~預先book左位食 門口人山人海真係好誇張!自助區分有雪糕~甜品~小食~飲品雪糕區乳酪雪糕 蜜瓜雪糕 牛奶雪糕同有包裝雪條雪糕甜品款都唔惹小!每件都好精緻^^自己唧完雪糕仲可以加唔同既朱古力糖果配料食 可以整出啱自己嘅口味~刺身大大盆 冇諗過甜蝦會咁大隻嫁刺身都有滿滿嘅魚油好新鮮餐紙都有唔少特色食物!例如有黃金咖哩少蟹 醬炒辣牛孖寶等等蟹肉勁多又肥又大!啖啖肉好滿足!而且蟹殻有預先開好~~牛孖寶好惹味唔會太咸牛柏葉同金錢肚都葉得好夠味!芝士甜蛋鰻魚仲叫咗好嘅round!呢個組合簡直係邪惡絕配~~~整個入口即溶!鐘意鰻魚嘅可以叫埋鰻魚塊~肥美又厚切 仲要寫N塊都上足!胃口大滿足!
Yoho新開左唔錯既放題啦~~~
預先book左位食 門口人山人海真係好誇張!
自助區分有雪糕~甜品~小食~飲品
雪糕區乳酪雪糕 蜜瓜雪糕 牛奶雪糕
同有包裝雪條雪糕
甜品款都唔惹小!
每件都好精緻^^
刺身大大盆 冇諗過甜蝦會咁大隻嫁
刺身都有滿滿嘅魚油好新鮮
餐紙都有唔少特色食物!
例如有黃金咖哩少蟹 醬炒辣牛孖寶等等
蟹肉勁多又肥又大!
啖啖肉好滿足!
而且蟹殻有預先開好~~
牛孖寶好惹味唔會太咸
牛柏葉同金錢肚都葉得好夠味!
芝士甜蛋鰻魚仲叫咗好嘅round!
呢個組合簡直係邪惡絕配~~~
整個入口即溶!
鐘意鰻魚嘅可以叫埋鰻魚塊~
肥美又厚切 仲要寫N塊都上足!
胃口大滿足!