2020-11-03 1697 瀏覽
放題店鋪選擇很多從唔知幾多年前開始其實每間放題質素都差不多加上餐廳名字前面有極尚兩個字的話通常質素都有一定的保證因為慶祝朋友生日 特登遠到去到元朗值得讚賞的是無漏單你點的數量通常都會比足值得一讚炸物都新鮮滾熱辣
放題店鋪選擇很多
你點的數量通常都會比足
值得一讚
炸物都新鮮滾熱辣
2020-10-24 1784 瀏覽
呢間長期都full booking,如果要book weekend黎食,起碼早一兩星期book先有位個人極欣賞佢嘅刺身同壽司刺身款式多而且好新鮮!啲蝦大大隻!而海膽手卷都出色,海膽色澤金黃食落係鮮甜唔會苦,入口即溶而且飯嘅比例唔多,細細細件食多啲都唔會頂胃!壽司款式亦都多選擇,賣相唔會hea你送黎果陣除左有舊壽司瞓低左之外個賣相絕對唔似食緊放題,似去左單點場咁個人仲幾欣賞佢嘅饅魚玉子😍唔記得影相,但真係好好食
個人極欣賞佢嘅刺身壽司
刺身款式多而且好新鮮!
啲蝦大大隻!
而海膽手卷都出色,海膽色澤金黃
食落係鮮甜唔會苦,入口即溶
而且飯嘅比例唔多,細細細件食多啲都唔會頂胃!
壽司款式亦都多選擇,賣相唔會hea你
送黎果陣除左有舊壽司瞓低左之外
個賣相絕對唔似食緊放題,似去左單點場咁
個人仲幾欣賞佢嘅饅魚玉子😍
唔記得影相,但真係好好食
2020-10-12 1572 瀏覽
7點半入座,付的是268/位任選2小時,點知8點半已經last order,9點仲要交台,明明是應該到9點半,居然提前半個鐘,這樣做生意真的太唔誠實。當時都已經食飽,沒有理論,不會再有下次。刺身上得快,不會像其他放題那樣上少好多,這點值得肯定,but吞拿魚好似加咗橡筋咁,好難食。三文魚不過不失,如果為了刺身的話寧願去壽司店,新鮮好多。甜品吃了一個,好像是藍莓,味道還可以。雪糕是牛奶公司和雀巢。之前已經見到人地話差,都想試試,結論不再去。
之前已經見到人地話差,都想試試,結論不再去。
Family day行完三個幾鐘頭街,4:30pm突然間覺得好肚餓...原來唔記得咗食lunch🤣!於是即刻諗起要食「大瀛喜」。諗住打電話去book位,點不知5:00同5:30嗰埸都full左!😭😭平時唔會等位食嘢嘅我哋,就去搏一搏Walk in,點不知又比我哋咁好彩有位,可惜用餐時間只得一個半鐘!不過因為太肚餓,所以就坐低咗!由於嚟過太多次嘅原故,所以已經識背晒成個Menu,點餐時間唔駛1分鐘就點晒平時想食嘅刺身同埋壽司!呢度嘅好處係上菜超快,啱晒超級肚餓嘅我哋!刺身同以往一樣都係新鮮,但係我最鍾意食嘅紅蝦同埋劍魚腩已經消失咗好多個世紀,好彩仲有海膽同埋三文魚籽迷你手卷補數。其他熱食不過不失,每次我同個女都要食返個蟹粥先走...點不知佢放上枱嘅居然係雞粥...😭原來因為疫情關係我已經四五個月冇黎食過,原來蟹粥又已經絕佐種啦!最慘嘅係連榴槤雪條都冇埋...好失望呀!
2020-09-27
2020-08-29 2835 瀏覽
好友牛一,來元朗放題最掂的大瀛喜食放題慶祝原本飯糰App有生日優惠壽星有半價App沒有發生日優惠劵給我,最後全部人都要比全費,每位$208+10%。星期六12:00食到3pm,1:30pm就要埋單,2:30pm last order。點菜要用手機下載飯糰App,兼登記先可以點菜,食物選擇比以前少,以前有大大隻隻黑嘅,而家冇咗好在食物出品都很好個人覺得一定要食刺身、牛舌、羊架、鰻魚、榴槤炸彈、黃金醬燒青口、燒菠蘿、芝士鰻魚玉子燒、芝麻雞翼因為有二人限聚令關係,由以前坐到迫迫咁,而家係以前六個人嘅座位,中間加隔板就分成兩台,即係每兩個人有1.5張枱,多咗半張枱,好用好多擺食物又方便,出入條路都闊咗
好友牛一,來元朗放題最掂的大瀛喜食放題慶祝

原本飯糰App有生日優惠壽星有半價
好在食物出品都很好

個人覺得一定要食

2020-08-22
$228.8 (午餐)
慶祝紀念
生日
  • 羊架
  • 牛舌
  • 鰻魚
  • 燒菠蘿
  • 芝麻雞翼
2020-08-28 1997 瀏覽
今日同個同事出元朗食放題,揀左呢間極尚大瀛喜,穩陣之選,唔平架,試下囉都等左10分鐘左右先有位呢度落order scan個code就落得好方便,但落完一轉要等百幾秒先再落得,所以建議大家落一轉單最好落多啲食放題一定叫盤刺身先,如果一間放題個刺身唔得呢...可以唔駛食即刻走人好!呢間啲野都新鮮嘅,個刺身口感同個味道都似樣,啲油甘魚唔靚就成陣腥味,但呢度唔會啲甜蝦呀、帶子都掂個吞拿魚有油香,唔係次貨黎咁啲串燒都熱嘅,係啲蝦唔係好新鮮,啲殼淋哂黐肉海膽手卷正常,海膽味都出,有水準我地兩個人都唔係叫左好多野食,其實佢啲選擇都多,係我比較揀擇呢樣唔好嗰樣唔好朱古力糯米糍幾正喎,朱古力味幾濃
都等左10分鐘左右先有位

放題一定叫盤刺身先,如果一間放題刺身唔得呢...可以唔駛食即刻走人

啲甜蝦呀、帶子都掂

個吞拿魚有油香,唔係次貨黎

咁啲串燒都熱嘅,係啲蝦唔係好新鮮,啲殼淋哂黐肉

海膽手卷正常,海膽味都出,有水準

朱古力糯米糍幾正喎,朱古力味幾濃

2020-08-28
10 分鐘 (堂食)
2020-07-31 1553 瀏覽
【 食物種類多元化  】一大早咁遠入到黎元朗探朋友,中午行完街我地兩個都勁肚餓,原來朋友好醒目,一早book左極尚大瀛喜日本料理的中午放題,真係好開心呀,好耐無食過放題了!入場分開兩條隊,遠小小的那條隊係比冇預約嘅人walk in,門口呢條隊係比有預約嘅人排,我地有book位,好快就可以入座,放題由12點食到三點, 2:30截單,好多人12點前已經嚟咗排隊。出去拎野食或飲品,一定要戴口罩先可以出去,會有湯,甜品,飲品,同埋少少嘢食。以前放題好多都係寫紙入單,結果好多出錯,依家餐廳改左用電話落單,減少人手出錯,又可以自己喺電話睇返係幾點鐘落咗啲乜嘢食,基本上呢間餐廳的單都跟得好足,嘢食完全冇漏單。而且餐廳的侍應一見到我地食完就會即刻幫手收埋啲碟,等我地張枱有位再放嘢食。餐廳大部份嘢食都係好快就上到枱,五至10分鐘就黎到,不過可能琴日係星期日,炸物就比較耐,要15分鐘左右先有。好小放題餐廳可以坐咁耐,可以慢慢同朋友傾計食野,真係好正。整體上,所有食物都唔錯,特別印象深刻的係芝麻雞翼和炸吉列蠔,好好味!另外個蟹粥二人份量,好好味,特別係食到最尾,啲蟹膏同埋啲汁撈埋一齊好正!而且每樣食物嘅份量
【 食物種類多元化  】

好小放題餐廳可以坐咁耐,可以慢慢同朋友傾計食野,真係好正。

而且每樣食物嘅份量都好細,所以可以試好多嘢

朋友話上個禮拜日係食佢觀塘嗰間分店,服務大致相同,都好快手,不過原來兩間價錢相差大約$10 ,同埋兩間都有少量食物唔同。
2020-06-21
10 分鐘 (堂食)
2020-07-28 1305 瀏覽
23/7,回憶中係好多人去排隊食,味道吾錯的!咁啱經過元朗,便去食!入到門口,我倆選$178 all u can eat.男侍應話ONLY 門口的位置係開放……當時已四點,五點半LAST CALL.....6PM CLOSE !!!一眼看見盡,ONLY 4 X TABLE OF 10PAX@_@ 於是要求座入少少,同想多少少空間!95% seat is empty. Lucky, 佢走左出門口,咁我就自己座低左,都好近門口,但就吾洗左右都冇半米的距離就見到其他人在吃什麼同説什麽!防中伏 ~1.海膽手卷!第一次到吾敢食,成pad 野,顔色暗啞泥黃色!一看知道吾新鮮!比多次機會,再上多一次,試了!苦澀味同腥臭味!立即從口中放回骨盛的白色膠桶裡!2.辣酒冬風螺,不是花螺……ok, is fine. BUT煮完放左入雪櫃太耐,螺肉再返熱,係變左吾爽彈牙,即是🤔(梅) & Very Salty3.紙杯仔港式奶茶味ice-cream!沒有包裝封口,已經對存放有影響!taste is not l want以上並不是客觀標準,大家可以試下有幾伏!
23/7,回憶中係好多人去排隊食
,味道吾錯的!咁啱經過元朗,便去食!
防中伏 ~
1.海膽手卷!第一次到吾敢食,成pad 野
,係變左吾爽彈牙,即是🤔(梅) & Very Salty

以上並不是客觀標準,大家可以試下有幾伏
all u can eat
  • 天婦羅
2020-07-26 9480 瀏覽
過多幾天便是同事的「三十大壽」了,作為好同事的我,當然要好好為她慶祝生日,而同事們都鍾情於吃放題,勝在可以任飲任食嘛,所以今天中午的時候我便和她們來到這裡吃飯和慶生了餐廳的中午三小時任食放題只需 $208,而且食物選擇都算多,當中包括刺身、壽司、手卷、卷物、炸物、燒物、一品料理、甜品等等,最重要是整體食物的質素都算相當不錯,所以個人認為絕對「值回票價」!另外餐廳現在改為掃碼下單,不單止更為方便快捷,同時亦能避免漏單/錯單,這個做法真心值得一讚!No.1【刺身】由於大家的口味都相當一致,所以我們分別點了三文魚、帶子、甜蝦以及象拔蚌三文魚的色澤除了相當橙紅剔透,脂肪條紋更分佈得十分平均,所以肉質細緻柔軟,嫩滑彈牙,有著清新、鮮美以及軟滑的質感 ,口感豐富而飽滿 ,讓人箸如雨下,甘旨肥濃至於帶子的肉質亦十分脆嫩爽口,香甜美味,而甜蝦則柔軟嫩滑,鮮美多汁,細嚼慢嚥的時候,鮮甜無比的蝦汁更立即傾巢而出,在唇齒間留下一絲絲濃郁的鮮蝦氣息,口感細膩而延綿,讓人陶醉其中,吮指回味不過象拔蚌的味道便略遜一籌了,雖然它的質感都算爽口彈牙,可惜卻略為缺乏了象拔蚌的觧甜味,有點淡而無味的感覺No.2【壽司】對

中午三小時任食放題
餐廳的中午三小時任食放題只需 $208,而且食物選擇都算多,當中包括刺身壽司、手卷、卷物、炸物、燒物、一品料理、甜品等等,最重要是整體食物的質素都算相當不錯,所以個人認為絕對「值回票價」!

No.1刺身
三文魚&甜蝦&帶子刺身

三文魚&甜蝦&帶子&象拔蚌刺身

三文魚&甜蝦刺身
No.2壽司
花之戀&芝士鰻魚&帶子壽司&黑松露甜蝦壽司
對比起刺身壽司的種類更為多元化一些,除了常見的火灸三文魚和花之戀外,我們亦點了黑松露甜蝦壽司,鮑魚壽司,芝士鰻魚等等的壽司

三文魚&火灸三文魚&花之戀壽司
火灸三文魚的味道和剛才的三文魚刺身大同小異,三文魚的外皮被火輕輕燒至焦黃油亮,雖然滲出了濃郁的魚油,不過口感卻油而不膩,而表皮亦十分香脆可口,內裡的肉質則細緻嫩滑,外焦里嫩,放進口中的時候,更猶如棉花糖般入口即融,美味得讓人久久縈繞!

花之戀&芝士鰻魚&帶子壽司
花之戀上有兩塊厚切的三文魚,肉質軟嫩滑爽,口感新鮮而細膩,而魚子則非常晶瑩剔透,甘脆爽口,味道鹹鹹的同時,亦帶有一絲甜味,其味無窮,珍饈美味
至於甜蝦的味道依然十分香甜可口,同時黑松露亦能做到「畫龍點睛」的效果,令黑松露甜蝦壽司變得更誘人美味,一試傾心

黑松露甜蝦壽司
可惜鮑魚壽司和芝士鰻魚壽司的味道便稍遜一籌了,鮑魚只不過是平價罐頭鮑魚的貨色,口感雖然彈牙,但卻缺乏了鮑魚的鮮香,而芝士鰻魚壽司的鰻魚和芝士「骨肉分離」之餘,味道亦不能融為一體,只能分別單獨嚐到芝士和鰻魚的味道,所以大家可以不用嚐試

鮑魚壽司
花之戀&芝士鰻魚&帶子壽司
No.3【手卷】
海膽手卷
由於餐廳並沒有軟殼蟹手卷,所以我便點了海膽手卷
可惜海膽的質素卻不太新鮮,味道不單止有點腥,更欠缺了海膽的鮮甜味,大家可以直接省略

No.4【卷物】
香芒軟殼蟹&牛油果軟殼蟹卷物
既然嚐不到軟殼蟹手卷,所以我便退而求其次地點了香芒軟殼蟹和牛油果軟殼蟹卷物
雖然軟殼蟹都算酥脆香口,外脆內軟,但是份量卻有點大,很容易飽肚,這在放題中簡直是「大忌」,所以我都是試一次便算了

No.5【炸物】
榴槤波波&芝麻雞翼
炸物我首推天婦羅炸蝦和榴槤波波,由於天婦羅炸蝦是即叫即炸,所以外皮十分熱騰騰以及香脆可口,內裡的蝦肉則脆嫩彈牙,鮮嫩多汁,至於榴槤波波除了擁有外脆內軟的口感外,每一口更充滿著濃濃的榴槤氣息,香飄十里,甜香四溢,讓人吮指回味,鳳髓龍肝!

天婦羅炸蝦
No.6【燒物】
紐西蘭羊鞍&雞肉串燒
燒物方面我們分別點了紐西蘭羊鞍、雞肉串燒以及牛舌,羊鞍的肉質非常柔軟嫩滑,肉汁四溢,而且充滿著淡淡的膻味,雞肉串燒則嫩滑可口,鮮美多汁,不過醬汁的味道卻有點濃烈,略為蓋過了雞肉本身的味道

紐西蘭羊鞍
三款燒物當中,牛舌的味道最為一般,不單止缺乏牛肉的香氣,更堅韌無比,我需要用盡九牛二虎之力才勉強咬得開,是一款食之無味外,棄之可惜的食物

牛舌
No.7【一品料理】
芝麻雞翼&榴槤波波
在一品料理中,我們分別點了芝麻雞翼,燒鰻魚以及芝士焗青口,當中以芝麻雞翼的味道最為出色
由於雞翼是即叫即炸的關係,所以外皮十分香脆可口,而內裡的肉質則非常彈牙和緊緻,在小口品嚐的時候,鮮甜無比的雞汁迴轉在口中,肉汁四溢,香甜可口,口感豐富而飽滿,我們都吃得津津有味, 箸如雨下

燒鰻魚
不過燒鰻魚和焗青口的味道便相當一般了,鰻魚的肉質十分結實,完全缺乏了柔軟嫩滑的質感,青口則沒有任何味道,淡而無味的,讓人難以下嚥,囓蘗吞針

芝士焗青口
No.8甜品
「自家製」甜品
「自家製」甜品
除了「自家製」的甜品外,餐廳亦有供應雪糕和雪條,不過「自家製」甜品的味道並沒有什麼特別大的驚喜,不試也沒有損失,而雪條雖然只是雀巢牌子而已,但是味道都算清甜可口,甜香四溢,為這次的午市放題畫上一個完美的句號

雪糕&雪條
雀巢雪條
價錢方面,中午三小時任食放題 $208,餐廳另設加一服務費,三人總共 $686,算是性價比相當高的放題

總結來說,雖然餐廳的座位略為有點擠迫,但是今次午市放題大部份食物的味道都算中上的水平,並不是一些「重量不重質」的放題,最重要是它的價錢十分便宜,所以個人覺得它的性價比十分高,絕對「值回票價」,非常值得大家來嚐試一下
2020-07-18
$228.8 (午餐)
慶祝紀念
芝麻雞翼&榴槤波波
雪糕&雪條
雀巢雪條
2020-06-26 1583 瀏覽
放假同屋企人食下放題,一齊開開心心聊家常。依間集團式經營,價錢合理,每人平均都係二百幾。有前菜任拎,鳳爪,中華沙律,螺肉,牛肉,蛋撻。任飲中湯,各款飲品,有纖解茶,忌廉溝鮮奶,蘋果酒,各式紙包飲品,果汁。主食吾洗多講,例牌刺身,手卷,壽司,炸物,燒菠蘿。刺身推薦油甘魚,帶子,蝦,三文魚等等。手卷推薦海膽。燒菠蘿必點。甜品有雪米糍,雪條,糖。小編極推薦雪米糍。
放假同屋企人食下放題,一齊開開心心聊家常。
依間集團式經營,價錢合理,每人平均都係二百幾。

有前菜任拎,鳳爪,中華沙律,螺肉,牛肉,蛋撻。

主食吾洗多講,例牌刺身,手卷,壽司,炸物,燒菠蘿。
刺身推薦油甘魚,帶子,蝦,三文魚等等。

手卷推薦海膽。

燒菠蘿必點。

甜品有雪米糍,雪條,糖。
小編極推薦雪米糍。

2020-06-05 2845 瀏覽
先講少少失望嘅嘢先, 因為其餘都係優點。 首先我覺得佢啲火炙壽司麻麻地, 平時食火炙壽司會食到啲魚燒完之後嘅油甘味, 同埋應該會有少少暖暖哋嘅溫度, 但係元朗嘅呢一間佢嘅火炙壽司出嚟個效果比較凍, 同埋冇嗰種啱啱搵火辣完嘅香味。 除此之外我就要不停讚下呢一間放題餐廳。我係食正價, 所以都要成二百尾。 但如果早少少入,早啲book, 可以平好多。 超級推介佢個鰻魚, 牛脷, 真係冇得輸, 分量細細碟, 但係質素超高, 特別係個蟹粥, 甜到不得了, 如果加兩片三文魚生落去, 仲好食。 我鍾意佢啲份量細細啲, 咁我哋通常可以食多啲唔同款式。

2020-05-17 3375 瀏覽
我常去這集團在尖沙嘴的分店,這在元朗的分店是第一次光顧。點了兩個午餐,午餐附麵豉湯、沙律、前菜、飲品和甜品。壽司拼三色刺身定食:有9件不同口味的壽司,味道不錯,但三色刺身的魚片鮮味一般,蝦則鮮甜,這午餐還附烏冬一碗,好吃。壽喜燒牛肉鍋定食:這個令人失望,定價$98,牛肉卻只有3片,太吝嗇了,鍋中食材以豆腐為主,顧客不怕吃不飽。至於隨餐的麵豉湯味道不錯,沙律一般,前菜是八爪魚,醬汁太稠,甜品是雪米糯,冰得很硬,要用掌心給它一點溫暖才能進食。
我常去這集團在尖沙嘴的分店,這在元朗的分店是第一次光顧。
點了兩個午餐,午餐附麵豉湯、沙律、前菜、飲品和甜品
2020-05-10 3367 瀏覽
今日同朋友嚟到Yoho ,,,諗緊食咩之際,從中一位朋友建議食日式放題。黎到見到價錢唔平,二百幾蚊一位,但真係諗唔到食乜,最後決定試試。嘢食款式算多,刺身算新鮮,叫咗幾款雞翼都非常好味,飲品種類都多,我竟然遲咗發現係有雪糕,竟然有黑牛、明明好飽都食咗條,整體算值回收費。
2020-05-08 2449 瀏覽
任食日式海鮮放题,198加1,人均消費$218,因為限聚令同疫情既關係,我哋呢幾個月都冇食過放题,今日疫情放緩同埋放寛限聚令,所以我哋約埋一齊食個放题,但好似冇以前咁多野,刺身依然好味😋其實都系平民之選
2020-04-02 4457 瀏覽
元朗放題黎講呢間都算有質素,基本上一定要訂枱,walk in 都無咩可能。座位都算多,待應服務還好、上菜速度快。食物種類好多,熟食必食花膠炆冬菇我地5個人同埋有生日壽星,送海膽一板,質素唔錯,刺身都新鮮!可惜甜品一般