2022-10-21 141 瀏覽
一入到去真係嘩左先 同平日食既放題唔同 就算兩人都可以坐得舒服 唔逼 可以放心叫野食😆唔洗驚冇位👍🏻自助區有飲品 海鮮🦐(會不停refill) 炸餃子 日式章魚丸 仲有一d熟食 醬料 雪糕雪條同埋糖果🍬拎埋野坐低就scan番個Qr code開始點野食 食物都有好多選擇🤤每款都覺得心郁郁!黑椒蜜汁一口件😛絕對唔係Hea你🤣啖啖肥美既牛肉粒 仲要超入味香草牛油煮鮮大蜆 唔會食到成口沙😍好鮮味極尚花膠盛宴真係大大塊花膠咁黎😋超抵食 爽口!皇牌燒乳鴿第一次食放題有乳鴿🤣但入口同平時食既差唔多芝麻雞翼雞翼面上佈滿芝麻 同埋炸得好脆😍臨臨種種好多野食 但2個人食唔到太多野 下次要叫埋班朋友一齊黎食 咩都試哂佢!

黑椒蜜汁一口件😛
絕對唔係Hea你🤣啖啖肥美既牛肉粒 仲要超入味

香草牛油煮鮮大蜆 唔會食到成口沙😍好鮮味

極尚花膠盛宴
真係大大塊花膠咁黎😋超抵食 爽口!

皇牌燒乳鴿
第一次食放題有乳鴿🤣但入口同平時食既差唔多

芝麻雞翼
雞翼面上佈滿芝麻 同埋炸得好脆😍

2022-10-21 183 瀏覽
今日為左帶熊仔去見公仔醫生突登過海去銅鑼灣個邊🤭見早早地打算去食餐勁既先銅鑼灣站一出隔黎已經係銅鑼灣廣場一期 我就上左9樓食極尚大喜屋✨不過冇諗過原來12點都已經咁多人排隊坐位非常闊落又乾淨 坐得好舒服 快手scan左Qr code order野食 就出去自助拎飲品同小食😛出面有飲品 海鮮 水果 甜品 糖果 仲有章魚丸啊!種類繁多 見到都流哂口水🤤拎埋醬汁番埋位 野食就開心到啦😍壽司方便非常出色😋特別encore 醬燒芝士皇帝蟹棒壽司🍣簡直係停唔到口香蒜蓉粉絲蒸扇貝+黃金焗蠔🦪扇貝上面係配料脆卜卜 而且好鮮味😍焗蠔焗得金黃好靚同埋好新鮮 正!雪花肥牛鍋🍲壽喜燒湯底係我既至愛🤍雪花肥牛鍋我逢方題都會必叫 除左愛食肥牛 娃娃菜都索哂湯底既味道 好甜😍芝麻雞翼唔止賣相得 食落一樣得 外皮脆口肉質juicy炸得好好🤤依間大喜屋好特別 有好多唔同種類既食物 有海鮮、炸物、乳鴿、龍躉……應有盡有 我非常推薦大家過黎食下 一定棒住肚仔走😋

拎埋醬汁番埋位 野食就開心到啦😍

香蒜蓉粉絲蒸扇貝+黃金焗蠔🦪

雪花肥牛鍋🍲

2022-10-20 106 瀏覽
今晚約左個foodie friend食晚飯但大家都唔知食咩好 所以我就大膽提議去左 @deluxe_daikiya_cwb 食放題 唔洗諗咩都有得食 無論凍熱前菜主菜甜品都大把選擇加上大家都好耐無見面 都想揾個地方舒舒服服咁坐低傾下近況 食大喜屋要預早book 位 呢個係常識 去到果然勁多人排隊 心諗好彩我地訂左位哈哈食刺身之前要食小小頭盤暖暖胃 啲頭盤都好多款式好新鮮 食左小小炒菜同蜆刺身方面都好多款 特別要讚下三文魚同蝦真係好新鮮 忍唔住叫左兩round 食完刺身梗係要食炸物同壽司啦 叫左必食牛舌 芝麻雞翼 炸蠔 燒菠蘿 同埋牛肉煱 壽司試左帆立貝同和牛壽司 食左咁多炸野甜品一定要食返啲生果下下火 另一個胃就要食左一杯雲呢拿雪糕同芒果雪條 大家都食到好飽好滿足 約定下個月再食過🤣
2022-10-18 188 瀏覽
#極尚大喜屋 深受廣大市民歡迎既 #銅鑼灣 #放題 店,某師奶朋友介紹我黎,話200頭食三個鐘 #好扺 ,原來又真係喎。#刺身 有 #三文魚 , #油甘魚 ,#鯛魚 , #甜蝦 , #赤蝦, #希靈魚 , #北海道帶子 , #北寄貝 。款式算多又唔腥,食多啲都得。呢度既 #手捲 係出名,例如 #海膽手捲 , #松葉蟹膏手捲 ,一啖一個,唔會太飽,可以食多幾隻。最開心既位係放題熟食以 #優質中菜 為主,帶 #長輩 去佢地一定開心,必食既有 #極上花膠盛宴 ,大大隻滑滑 #花膠 ,勁養顏。而其他菜式都整得好好, #上湯繪大蝦球 , #皇牌乳鴿王 接近酒樓質素。 #古法蒸海龍躉王 不得不食, #金蒜蓉粉絲蒸扇貝 就最多人叫,超鐘意食吸曬 #海鮮鮮味既 #粉絲 而日式熟食就叫左 #蒲燒鰻魚 , #燒鯖花魚 , #燒溫室甜菠蘿 。質素都好高。大家又會食咩 #回本 呢?

大家又會食咩 #回本 呢?
2022-10-13 261 瀏覽
未見過服務態度咁差餐廳,見網友食post出黎個set lunch好似幾正,咪book左1:00 lunch time去食,去到個位小姐西晒面問係咪放題,話唔係,佢話我位booking#係放題,我話book位無問我係咪放題,佢就話鋪頭開12點,己經賣晒set lunch,得番放題,全程無望過我,黑面,我話電話無問我食放題定set,佢又唔答,真係正到唔洗錢都唔會再去
2022-10-13
2022-10-09 287 瀏覽
今次嚟到位於銅鑼灣嘅極尚大喜屋!🫰之前已經知道佢喺銅鑼灣放題店來講、數一數二嘅優質!我哋今次食八點嘅一轉,出邊已經排滿長長嘅人龍!一入座,即刻嗌咗唔少嘅食物:刺身🍣我哋嗌左象拔蚌、三文魚、吞拿魚同埋赤蝦,我覺得非常鮮甜,融雪處理妥當,唔會有雪味!軟殼蟹 🥘我想講呢間放題店真係好優秀!軟殼蟹好貴,完全係回本位!而且我覺得佢處理得好好、炸軟殼蟹,真係好正!蟹肉粥🦀蟹肉好鮮甜,食落啖啖肉,粥水都好濃稠,幾好味!串燒🔥我哋揀咗雞軟骨同埋雞翼、兩個條尾都做得好好!壽司🍣食咗花之戀同埋火炙壽司,小弟你好鍾意佢嘅花之戀,細細件得來你都食到好充足嘅蟹子,🫰——————為食分界線——————📍 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣)銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)人均消費: $300#mariofatfat #hkfoodie #Foodie #為食馬利奧 #hkrestaurant #topcitybiteshk #topcitybites #hongkongfood #
今次嚟到位於銅鑼灣嘅極尚大喜屋!🫰

之前已經知道佢喺銅鑼灣放題店來講、數一數二嘅優質!

我哋今次食八點嘅一轉,出邊已經排滿長長嘅人龍!

一入座,即刻嗌咗唔少嘅食物:
刺身🍣

軟殼蟹 🥘
我想講呢間放題店真係好優秀!
軟殼蟹好貴,完全係回本位!
而且我覺得佢處理得好好、炸軟殼蟹,真係好正!

蟹肉粥🦀
蟹肉好鮮甜,食落啖啖肉,粥水都好濃稠,幾好味!

串燒🔥
我哋揀咗雞軟骨同埋雞翼、兩個條尾都做得好好!

壽司🍣

——————為食分界線——————
📍 極尚大喜屋 (銅鑼灣廣場一期) (銅鑼灣)
銅鑼灣軒尼詩道489號銅鑼灣廣場一期9樓

推介指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
好味指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
抵食指數 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
環境推介 🤰🤰🤰🤰🤰(5/5)
人均消費: $300
#hk #hongkong #hkfood #hkfoodie #hkblogger #hkfoodblogger #hongkonger #香港 #香港美食 #週末好去處 #香港好去處 #食好西 #美食
2022-10-03 305 瀏覽
難得有假期,就約朋友一齊食放題,估唔到平日都多人預約。行到去見到最吸引嘅係有軟雪糕,仲有好多唔同味嘅雪條。飲品區有好多唔同選擇,汽車、茶、果汁通通都有。最欣賞佢哋嘅帶子,好鮮甜大大粒,佢哋嘅壽司同埋手卷都好多款式😍😍
2022-10-01 329 瀏覽
每次一講到放題,我同朋友一齊都會諗起大喜屋,於是今日趁放假,又再同朋友過嚟一齊食餐晚飯,估唔到有意外嘅驚喜,食物一如既往嘅做到高水準發揮,而且種類亦都好多選擇,推介俾各位好鍾意食日式放題嘅朋友😋✨ 呢個價錢絕對係超值之選!🥳有好多食物都好高質同埋好食,而我特別推介以下幾種,過到嚟食嘢必點🫡✨三文魚花之戀壽司身為一個好鍾意食日本菜壽司嘅香港人,去放題都一定要瘋狂食壽司,而我就覺得依度嘅壽司做到好高水準,特別係三文魚好厚切😚唔會係因為放題所以吝嗇,而且三文魚配煮白飯再加沙律醬,簡直係壽司界嘅天花板😝✨左口魚壽司🍣都係另一樣嘅必食推介,所有魚嘅肉質好柔嫩,而且非常之魚味✨甜蝦我同朋友叫咗幾轉,超級鮮甜😝🎉

呢個價錢絕對係超值之選!🥳

✨三文魚花之戀壽司

✨左口魚壽司🍣
都係另一樣嘅必食推介,所有魚嘅肉質好柔嫩,而且非常之魚味

✨甜蝦
我同朋友叫咗幾轉,超級鮮甜😝🎉

2022-10-01 239 瀏覽
今日同朋友過咗嚟銅鑼灣到行街,實在太耐都冇試過瘋狂咁樣食一餐,返學返工咁辛苦,梗係趁放假食個放題獎勵吓自己啦😚🎊中學嘅時候已經聽過大喜屋依個名,今日決定過嚟再同朋友一戰,估唔到食物嘅水準高咗好多,而且價錢都好合理,絕對係必食推介😝🎉首先餐廳嘅衛生情況都做到好足,座位都好闊落,而且食物嘅種類好多元化,除咗出邊有熟食、甜品🍮、同埋嘢飲可以任拎之外,仲可以根據餐廳qr code落單,瘋狂咁樣叫刺身同埋海鮮🦞特別推介嘅係依度嘅麻辣雞翼尖同埋花甲每一隻都非常新鮮入味,花甲好多汁,而且醬料亦都調校得亦都好好食💓最意想不到係依度有花膠,養生又健康,估唔到放題都可以食得咁健康🤣 仲要大大嚿,超級滑😛

特別推介嘅係依度嘅麻辣雞翼尖同埋花甲

2022-09-28 280 瀏覽
放工之後特別想要大餐一頓,聽說銅鑼灣地鐵一出來,就有大喜屋,拉上朋友就過來了。位置寬敞空間也足夠大,很舒服。食物質量也是上等。有超級多選擇,可以一次滿足花心的胃,吃到所有種類,吃到飽。放鬆的首選燒香草羊鞍是必點,熱騰騰現烤出來的羊架誰能拒絕,蒲燒鰻魚也是厚厚的一片。黃金焗蠔,濃郁的芝士配上鮮甜的生蠔,金蒜蓉粉絲蒸扇貝,多汁的扇貝配上香蒜和爽口粉絲。甜品環節先來個烤菠蘿開開胃,再來個滋補花膠燉鮮奶,北海道牛奶布丁,一冷一熱,一樣的牛奶,不一樣的風味,配上脆炸貓山王,一口爆漿,最後再去甜品櫃找一個喜歡的冰淇淋結束這場戰鬥。 出門的時候發現整家店座無虛席,想來的朋友記得要提前訂座或者早點來排隊。

2022-09-28 189 瀏覽
極尚大喜屋 從大學時候就一直跟同學朋友來吃的一家性價比極高的日式連鎖放題,無論吃多少次都不會覺得膩。刺身壽司天婦羅串燒等等一應俱全。 刺身一點都不廉價,在放題中屬於水平較高的,挺新鮮的,選擇也很多,最愛甜蝦和帶子刺身,鮮美甜糯。壽司是小小的一件,特別適合大家想哪一種都嚐一嚐的心理,用料也是一點都不含糊,炙燒壽司也能滿足不吃生食的客人,調味也做得很棒,鹽燒醬燒椒鹽蒜香松露,每一樣做的都不失水準。 一品料理黑椒蜜汁一口牛,肉很嫩,大排檔的水平,上湯燴大蝦球碩大的蝦球配上滑嫩的什菌,鮮美爽口,泰式咖哩軟殼蟹和在泰式餐廳吃的一模一樣,咖哩濃郁,和軟殼蟹絕配。
極尚大喜屋

2022-09-27 199 瀏覽
日本開放自由行之前,啲機票實在太貴,唯有去我好鍾意佢嘅極尚大喜屋食住放題解一解對日本嘅相思之苦!今次去咗銅鑼灣呢間分店,呢間分店比觀塘同埋沙田稍為遜色,但味道比另外兩間好似好少少。放題選擇依舊十分之多,今次呢個咖喱軟殼蟹個咖喱汁好正,辣度啱啱好!燒牛舌同埋雞軟骨,亦都係10分推介!魚生亦都好新鮮,我同朋友兩個人不斷重複反點我哋都喜歡嘅海膽手卷!個海膽以呢個價錢嘅放題嚟講真係有質素。 出面飲品種類十分之多,而甜品個人最喜愛係牛奶奶凍同埋芝士蛋糕。極尚大喜屋係我十分之喜愛嘅放題餐廳之一, 價錢合理, 食物種類多,推介!
燒牛舌同埋雞軟骨,亦都係10分推介!
1K
2022-09-24 270 瀏覽
係附近想搵間食到飽質素唔差,我相信這裡真係一個唔錯嘅選擇!這裡就係任食嘅日式放題極尚大喜屋,今晚係早點上去因為沒有訂位,因為都好多人會選擇這裡,一出全層都係餐廳,一入去就係自助吧位置,有冷盤、飯品、甜品自己選擇,當然主打就係掃瞄二維碼落單,最緊要係有不同選擇,座位舒適,出菜快,在預訂時間內必定可以食到滿足!當然由外還自助吧取了小量美食,再落單由刺身開始一路點自己喜歡嘅選擇!記得不要浪費食物,鮮蟹粥真係感覺超正,又綿又鮮,真材實料!炸物亦有水準,芝麻雞翼夠晒香口,必吃的還有榴槤炸蛋,外脆內軟流心,正!最後食埋低脂雪條,感覺就十分完滿了。
係附近想搵間食到飽質素唔差,我相信這裡真係一個唔錯嘅選擇!

鮮蟹粥真係感覺超正,又綿又鮮,真材實料!

最後食埋低脂雪條,
感覺就十分完滿了。
2022-09-23 218 瀏覽
最近相約朋友聚會所以食下e間放題,都相隔左一段日子冇黎過e間日式放題餐廳。睇下餐廳格局都唔係有太大更改👍🏻☺️坐得都ok 闊落。自助區有梅酒我地發現餐廳都有幾多新菜色,所以都特別去點左e個😝平時酒樓食得多,放題都係第一次試。金蒜蓉粉絲蒸扇貝味道好香有鮮味又熱辣辣咁,粉絲好入味。古法蒸海龍躉王唔會太腥同埋都幾大件。除此之外,我地仲點左刺身,全部都係厚切都幾新鮮👍🏻壽司都幾多款式。炸物方面,我地點左吉列牛乳炸鮮奶 &脆炸貓山王,覺得貓山王好正流心嘅,脆卜卜嘅外層包住流心嘅榴連醬😌我地仲點左天婦羅 ,薄薄嘅外皮包住鮮味嘅天婦羅👍🏻

金蒜蓉粉絲蒸扇貝味道好香有鮮味又熱辣辣咁,粉絲好入味。

古法蒸海龍躉王唔會太腥同埋都幾大件。

除此之外,我地仲點左刺身,全部都係厚切都幾新鮮👍🏻

壽司都幾多款式。

我地仲點左天婦羅 ,薄薄嘅外皮包住鮮味嘅天婦羅👍🏻
2022-09-21 226 瀏覽
好多人食放題,因為真係好多款式,二百幾蚊就可以食飽飽1/刺身類基本選擇都齊全,個人最愛三文魚和帶子,兩者都切得厚身,啖啖肉好鮮甜!蝦刺身都有3款選擇!大大隻極品大赤蝦、虎蝦和甜蝦都是新鮮。2/壽司、手卷類有海膽!亦有特色芒果三文魚、花之戀、我的心水之選黑松露帶子壽司、蟹膏玻璃蝦壽司、香蔥拖羅都好好食!3/熱食每次都有少少不同,今次去有麻辣牛魔王🌶️🐂(即水煮牛肉片牛肉丸)好麻好香!仲有酸菜魚味道都唔錯!特別之選有花膠,仲要都幾大塊好滑幾厚肉!4/炸物肚仔有限只食咗脆炸貓山王,外面好酥脆,中間軟糯皮包住滿滿榴連蓉,飽飽低都想想啊!5/甜品除了自肋區的蛋糕🍰、布甸🍮、雪條🍨,推薦食花膠燉鮮奶,好滑奶味香又夠滋補!6/飲品有基本汽水🥤外,有自家製冷泡茶🧉,仲有燒酒梅酒🍸,咖啡都有得飲☕️。7/燒物各類風味揀但實在吃不下了
好多人食放題,因為真係好多款式,二百幾蚊就可以食飽飽

1/刺身

2/壽司、手卷類