2023-02-09
新年同屋企人相約團拜,決定揀大喜屋食放題😍食品款式又多又抵食🥰座位都幾闊落,唔會覺得逼😆大家一枱人一齊食放題真係好耐冇試過😋餐廳用QR code 落單,落完單唔洗等好耐就已經有野食😋出面都設有自助區😍🌸刺身我地大家都係甜蝦同赤蝦嘅fans 所以點左勁多,食落超鮮甜🤓色澤又靚🥰三文魚,油甘魚都係厚切😋最驚訝嘅係放題有得食薄切活立魚😍 口感煙韌有咬口,味道帶淡淡甘甜🥰🌸壽司&手卷壽司方面,有勁多創意嘅壽司😋當中XO瑤柱蟹蒜牛肉卷同黑松露蟹肉芝士軟殼蟹卷最為吸引🤩我地仲點左海膽手卷🤓上面有大大塊肥美嘅海膽🤩🌸煮物,燒物,炸物🌸 蒲燒鰻魚&比目魚西京燒燒鰻魚好肥美,唔會多骨,食落啖啖油香又帶炭火味☺️比目魚口感嫩滑😋帶醬油香🌸黃金焗開邊蝦焗開邊蝦上面有滿滿嘅沙律醬,仲有香香嘅芝士🤩鮮味又彈牙🤤🌸花雕醉鮑魚鮑魚有淡淡嘅酒香😋味道好有層次😍🌸香草牛油煮鮮大蜆煮蜆嘅份量都好多🤤隻隻都好肥美🌸脆皮炸鮮奶炸鮮奶要趁熱食😋🌸芝士鰻魚玉子燒玉子燒做得好靚,食到蛋香,上面有燒好嘅鰻魚同芝士,夾埋一齊食超有層次😍🌸一口和牛🤩食落一d都唔肥,牛味濃我地食埋鮮蟹粥同黑蒜油豬軟骨拉麵就夠完滿🤤蟹粥好鮮甜,仲有大大隻嘅蟹
🌸刺身
🌸壽司&手卷
🌸煮物,燒物,炸物
🌸 蒲燒鰻魚&比目魚西京燒
🌸黃金焗開邊蝦
焗開邊蝦上面有滿滿嘅沙律醬,仲有香香嘅芝士🤩鮮味又彈牙🤤
🌸花雕醉鮑魚
鮑魚有淡淡嘅酒香😋味道好有層次😍
🌸香草牛油煮鮮大蜆
煮蜆嘅份量都好多🤤隻隻都好肥美
🌸脆皮炸鮮奶
炸鮮奶要趁熱食😋
🌸芝士鰻魚玉子燒
🌸一口和牛🤩食落一d都唔肥,牛味濃
我地食埋鮮蟹粥同黑蒜油豬軟骨拉麵就夠完滿🤤蟹粥好鮮甜,仲有大大隻嘅蟹係入面。