2018-04-17 89 瀏覽
食日本放題首先當然要食下刺身海鮮盛!我們叫了挪威厚切三文魚、北寄貝刺身、八瓜魚刺身、北海道帶子、松葉蟹棒刺身、甜蝦和珍寶赤蝦刺身等等⋯通常食放題對刺身都不會抱太大寄望,但呢個刺身比預期的大和鮮味!👍🏻😋另外我喜歡的壽司🍣有黑松露煙三文魚、油甘魚壽司,火炙岩鹽燒三文魚腩壽司、火炙海膽玻璃蝦壽司、極上帝王花之戀壽司等等!😋此外,呢度的生蠔都不算細,多汁肉厚,正!除魚生刺身壽司等,亦有許多熱食都值得推介!各式各樣的炸物和天婦羅最喜歡是吉列炸廣島蠔、其次是蝦和紫薯🍠餅和炸雞翼都好惹味!炸得十分鬆脆!趁熱食就最好食!😋另外燒菠蘿亦好受我們歡迎,多汁夠甜止喝之餘亦可幫助消化!👍🏻佐酒料理的麻辣煮花螺、味噌煮硯和蟹肉味噌湯都值得一試!日本炸牛奶,不會太甜,好好味!忘記一提,放題餐的飲品是任飲~最後食埋甜品夠晒滿足!❤

食日本放題首先當然要食下刺身海鮮盛!我們叫了挪威厚切三文魚、北寄貝刺身、八瓜魚刺身、北海道帶子、松葉蟹棒刺身、甜蝦和珍寶赤蝦刺身等等⋯通常食放題刺身都不會抱太大寄望,但呢個刺身比預期的大和鮮味!👍🏻😋

此外,呢度的生蠔都不算細,多汁肉厚,正!

除魚生刺身壽司等,亦有許多熱食都值得推介!

佐酒料理的麻辣煮花螺、味噌煮硯和蟹肉味噌湯都值得一試!

日本炸牛奶,不會太甜,好好味!

忘記一提,放題餐的飲品是任飲~

最後食埋甜品夠晒滿足!❤
生日飯揀咗鍾意食嘅日本放題同幾個老友記一齊食大餐!用期待嘅心情去到攞位。我地五個人被安排到坐一張四方大枱,夠哂闊落!一坐低當然第一時間就係要睇吓啲order只啦佢啲order只真係好多張有成,有成18張menu你揀!! 食物種類包括日本、韓國、泰國的百幾款食物食物種類繁多。當然第一時間梗係食刺身先啦!嘅選擇都算多嘅淨係蝦都有三款俾你揀天使蝦甜蝦同赤蝦,有三文魚🍣有𩶘魚,有蠑螺,有帶子,有鮑魚片,有象拔蚌片,有北寄貝,有希靈魚仲有蟹柳!食落之後刺身嘅質素黎講。係比我所預期唧有點失望,蝦刺身感覺有雪味,口感係硬實而唔係爽口彈牙嗰隻。而佢唧熟食方面,下面呢碟香蒜片和牛粒,薯粒多過牛柳,蒜粉冇蒜片而且味道偏咸搶晒牛味下面呢碟避風塘香辣炒大蝦,本身味道唔錯!幾惹味㗎!但炒得太濕而且炒到啲蝦甩頭又過火。。仲有呢個芝士龍蝦黃金沙律船嘅沙律醬我覺得偏酸,不過隻龍蝦ok幾多肉.麻辣花螺雖然唔係好辣,但都幾惹味!味噌湯煮蜆尚可,幾鮮味!最大嘅驚喜係原係我哋冇要求情況下為我準備咗個生日蛋糕!真心係幾窩心仲播埋生日歌連員工一齊唱為我賀壽!
我地五個人被安排到坐一張四方大枱,夠哂闊落!

麻辣花螺雖然唔係好辣,但都幾惹味!

味噌湯煮蜆尚可,幾鮮味!

2018-04-09
慶祝紀念
生日
2018-04-13 68 瀏覽
今日無啦啦同左一班朋友去左食呢間野,環境可以,不過就係有啲熱。食物方面,刺身選擇多味道吾錯,壽司方面種類繁多。飲品都算係幾多種,其中比較好食既我覺得有炸牛奶,雞軟骨等等,和牛粒真係麻麻地,牛舌吾夠乾身,炸蠔就真係我以為食緊炸蠔豉,甜品既放置位置就真係令人吾想去拎,好笑既係雪糕放左係門口,無去留意真係吾知,希望食物方面既質素可以提升。最後值得提下既係,員工既服務態度認真真係吾錯。禮貌,有笑容,產值都吾差,總括黎講ok啦。

2018-04-13
2018-04-10 61 瀏覽
旺角一向多放題,我同朋友成日都去食,見到呢間新開,當然唔汁輸去試下啦!一出lift就見到有笑容既服務生問我地幾位,跟住帶的地去左張好大既卡枱,仲有個插頭,應該係比人自己有制去充電的。食物既種類係多到你唔信! 有日式泰式中式西式,你諗到既都差唔多有。同平時一樣,叫左盤大大盤既刺身😍,啲刺身好新鮮,全部都好好食,雖然兩個人叫左好大盤,但都食得哂。之後啲小食都好食,炸得脆而不油。仲有好多海膽既選擇,我就叫左啲手卷試試,都唔錯! 大家都話放題唔好叫鍋飯麵個啲,但佢比左張紙我話每枱只限一鍋,咁我又忍唔住叫左啦😂個鍋到左其實一啲都無後悔,啲蟹棒超甜,好好食,唔會太大鍋食唔哂,份量岩岩好,我自己一個都食得哂 。二百幾蚊位,質素穩定,可以再戰!

二百幾蚊位,質素穩定,可以再戰!

2018-04-10 89 瀏覽
首先, 同一棟大廈都伏過一次, 但始終要俾機會人, 可能明天會更好喇......(結果係:人類係重複地錯) 去到訂左臺都要等15 - 20 分鐘........ 勁附送一板海膽變左一小塊青瓜片上有海膽刺身, 無特別, 唔難食又唔好食熟食就出事 : 1.) 全部都唔熱, 只係暖2.) 炸麻雞翼係炸, 但都係可以唔熱, 只係暖3.) 牛舌可以有1/2唔熟4.) 炸廣島蠔, 有臭味5.) 羊架變羊扒6.) 薄煎蝦餅, 人生中第一次食咁薄炸蝦餅第一次食放題叫完一轉單想走, 唔係太飽, 而係無野值得再Encore佢既價錢唔平, 折完加埋一都要$250一位, 相比其他旺角,比較失色,記憶中都係差唔多2百尾都係個句, 起碼熟食係熱唔係暖唯一好既係, 依度侍應妹妹仔都睇得下, 其他侍應服務都幾好, 會主動收碟

去到訂左臺都要等15 - 20 分鐘........ 勁
附送一板海膽變左一小塊青瓜片上有海膽
刺身, 無特別, 唔難食又唔好食
熟食就出事 :

1.) 全部都唔熱, 只係暖
2.) 炸麻雞翼係炸, 但都係可以唔熱, 只係暖
3.) 牛舌可以有1/2唔熟
4.) 炸廣島蠔, 有臭味
5.) 羊架變羊扒
6.) 薄煎蝦餅, 人生中第一次食咁薄炸蝦餅

最薄劣食蝦餅

都係個句, 起碼熟食係熱唔係暖

2018-04-06
15 分鐘 (堂食)
今日做野忙到lunch都無食,決定要放工食返餐勁,於是一於揀食放題,就近近地去左旺角呢間帝王水產放題呢度新裝修,環境唔錯。一黎到佢會放一份生蠔同海膽,兩樣都都幾新鮮。之後就嗌刺身拼盤,三文魚厚切肥美,赤具爽得黎鮮甜,仲有鮑片幾款蝦墨魚等等,全部都有中上質素,我膽朋友足足食左三盤。除左刺身當然要食下啲熟食,點左炒豬頸肉,出奇地係有啲甘香幾特別。烤羊架就水準之內,有薄荷香草汁幾正。同朋友一人一個手卷,軟殻蟹手卷同海膽手卷都幾高質,唔會話好多飯食飽個肚仲有芥末八爪魚攻下個鼻好爽佢仲有火灸壽司,叫左火灸三文魚同火灸蝦,燒得岩岩好啲入口溶啲油脂出黎,超好食埋單一人都係二百內,我同朋友都好滿意,應該會再黎食。
呢度新裝修,環境唔錯。
一黎到佢會放一份生蠔同海膽,兩樣都都幾新鮮。

烤羊架就水準之內,有薄荷香草汁幾正。
仲有芥末八爪魚攻下個鼻好爽

埋單一人都係二百內,我同朋友都好滿意,應該會再黎食。
2018-04-09 50 瀏覽
間野真心好靚,野食都好好食,d員工好nice,好熱情好funny好搞笑,d刺身好新鮮,又夠曬平,生日仲會應景放收生日歌出來,知我手機冇電仲特登比線我插電,價錢唔貴好抵食!yummy
2018-04-05 137 瀏覽
e 間野門口等位既位置就係lip 口位,真係比較狹窄,佢又擺左d 雪櫃係度,未輪到有檯時係出面等果陣有d 逼硤。入面乾淨程度唔錯呀,試過之前有間放題塊地黐笠笠…先有d 前菜,因為留肚食主食,我除左試左少少中華沙律其實幾乎無郁過~ 有個松葉蟹鍋係送既,d 蟹肉比較霉,不過湯係好飲的。刺身有冰底再加埋d 花花草草做裝飾就好多間放題都會,但e 間連壽司都有個好靚既架,一層層咁好精美,見到都開胃d~ 黑松露帶子壽司感覺好抵食。黃金燒廣島蠔同芝士龍蝦黃金沙律船果d 沙律醬我覺得比較酸,不過隻龍蝦ok 大隻,都幾多肉。避風塘香辣炒蝦好好食!d 蝦又大隻,又夠晒辣,仲帶一點麻辣既感覺添,食完雙唇會好爽~ 翠肉瓜份量少少咁啦,岩架喇,食少少就當係食左菜…飲品雪櫃任攞,不過我今晚淨係飲茶為主。甜品都整得好精緻呀,有舊cream 果隻朱古力mousse 好甜好好味。

前菜

黃金燒廣島蠔
芝士龍蝦黃金沙律船

避風塘香辣炒蝦
翠肉瓜

烏龍茶
2018-04-01
15 分鐘 (堂食)
避風塘香辣炒蝦
2018-04-04 193 瀏覽
即日同朋友話食就食左,呢間新開嘅放題入到去個環境幾吸引,有濃厚日本式擺設同掛旗,等野食期間同朋友不斷睇平時我地係食物黑洞,呢日唔肚餓算食少左喇哈哈我地二選一中揀左雪場松葉蟹火鍋作為前菜暖下胃都唔錯,蟹肉大大件湯入味得黎帶鮮味,清而合味食野先有湯水飲下幾開胃刺身上菜個陣見到擺盤好精緻,叫左唔係好多件,個容器細細地好fit size好得意三文魚仍然係我最愛,厚厚地好肥美,食落都新鮮仲有北寄貝、玉子、甜蝦等等,樣樣都係我心頭好,幾岩味壽司本身諗住會分好多次用碟仔裝,點知一上菜,見到個擺盤好靚我地都即場哇左聲,見到心情都靚D花之戀又係大大件,沙律醬又刺激食慾,好滿足其他壽司都係新鮮有口感,冇我最怕嘅腥味日本炸牛奶好搞笑嘅係我同朋友係衝著炸牛奶而黎,因為之前食過好好味呢度嘅炸牛奶賣相就唔同,外皮淋左多一層煉奶同芝麻熱辣辣咬落去好正,D牛奶擠晒出黎,口層好得意外面脆入面甜甜地,食到人好開心最後仲有movenpick食  (P.S.要預訂先有)panna cotta好好味,酸甜適中,融和到一齊好舒服

平時我地係食物黑洞,呢日唔肚餓算食少左喇哈哈

我地二選一中揀左
雪場松葉蟹火鍋
作為前菜暖下胃都唔錯,蟹肉大大件

湯入味得黎帶鮮味,清而合味
食野先有湯水飲下幾開胃

刺身

三文魚仍然係我最愛,厚厚地好肥美,食落都新鮮

仲有北寄貝、玉子、甜蝦等等,樣樣都係我心頭好,幾岩味

壽司
本身諗住會分好多次用碟仔裝,點知一上菜,見到個擺盤好靚
我地都即場哇左聲,見到心情都靚D

花之戀又係大大件,沙律醬又刺激食慾,好滿足

其他壽司都係新鮮有口感,冇我最怕嘅腥味

日本炸牛奶
好搞笑嘅係我同朋友係衝著炸牛奶而黎,因為之前食過好好味
呢度嘅炸牛奶賣相就唔同,外皮淋左多一層煉奶同芝麻

熱辣辣咬落去好正,D牛奶擠晒出黎,口層好得意

外面脆入面甜甜地,食到人好開心

日本炸牛奶

最後仲有movenpick食  (P.S.要預訂先有)
panna cotta好好味,酸甜適中,融和到一齊好舒服

2018-03-22
2018-04-04 70 瀏覽
我和老公最愛吃放題,因為多種類,而且刺身任食,真是慳錢又多花款的選擇。如果吃放題,選擇最多非兆萬中心莫屬,所以今晚又來到看看有甚麼選擇,知道有間新開,便去試試。這𥚃放題包括日式、泰式,總共有十幾張點菜紙,都是209元加一。第一𨍭當然是刺身,玉子、三文魚、帶子、八爪魚、鮑片、北寄貝,解凍得很好,沒有雪味,帶子和鮑片最好味。之後再追加多一盤。現在有優惠,三㨂一,可以選海膽、生蠔、雪糕。我要了海膽,海膽不算很多,不過很鲜甜。另外點了個壽喜燒,味道正宗,可以份量細少少。燒菠蘿是我的至愛,雖然不是燒至焦香,不過都很香甜。最後吃了些甜品,份量細細,味道卻很好。

另外點了個壽喜燒,味道正宗,可以份量細少少。

燒菠蘿是我的至愛,雖然不是燒至焦香,不過都很香甜。

最後吃了些甜品,份量細細,味道卻很好。
2018-04-03 62 瀏覽
突然同朋友約左收工食dinner 但其實收工去到mk都已經過好夜兆萬樓下同升降機都貼滿店家廣告-上到去感覺煥然一新門口既牆紙好和風店裹掛滿日本風情既彩旗色彩繽紛好吸睛門口擺左啲雪糕櫃 仲要係貴價雪糕點食紙多款到數唔唒 決定入去食餐勁-冇諗過咁夜上去食last round 都係滿坐咁濟!刺身冷盤 炸物 火鍋 手卷 軍艦 甜品樣樣都齊 飲品任飲花多眼亂 啲三文魚好厚身有咬口甜蝦好大隻又鮮味 甜品有好多唔同口味既選擇細細杯一口系列 朋友都忍唔到口 食左三杯芝麻奶冰果款同泡芙都好推薦炸物既可樂餅同芝士年糕都好好味皮薄餡靚!辣汁煮螺個味岩岩好 唔會得個辣 仲有少少麻好香口 鹽燒海蝦 燒到脆身 可以連殼食埋添仲有好多唔同既雪糕 雪條 雪米滋任食值得一讚店員上菜快而且仲好有禮貌發現左間新正店!
突然同朋友約左收工食dinner
門口擺左啲雪糕櫃
仲要係貴價雪糕
點食紙多款到數唔唒
決定入去食餐勁
冇諗過咁夜上去食last round 都係滿坐咁濟!
刺身冷盤 炸物 火鍋 手卷 軍艦 甜品樣樣都齊 飲品任飲
鹽燒海蝦 燒到脆身
可以連殼食埋添
仲有好多唔同既雪糕 雪條 雪米滋任食
值得一讚店員上菜快而且仲好有禮貌
發現左間新正店!

2018-04-03 52 瀏覽
前幾日同老公突然想食放題 , 起初比佢傳單優惠吸引左去試但估唔到侍應服務態度好細心, 非常親切有禮食物種類都好多, 刺身好新鮮, d羊架都唔錯 上菜都好快冇點漏單缺點: 生菜包估唔到係牛牛, 因為個人原因所以比左老公食曬, 冬陰功唔太夠味
前幾日同老公突然想食放題 , 起初比佢傳單優惠吸引左去試
但估唔到侍應服務態度好細心, 非常親切有禮

2018-04-02 47 瀏覽
這天在兆萬中心逛完之後,時間剛好,所以就和朋友去嘗一嘗這間新開張不久的放題。一進到裡面以日式的裝修為主,座位也不會太逼,坐得挺舒服。未下單前,餐廳送上配菜讓我們開開胃,配菜十分新鮮,最愛中華海苔。鍋物可選蟹鍋或壽喜燒,我們選了蟹鍋。餐紙選擇多,花了一段時間才能決定叫哪些haha。刺身到了,三文魚真的很新鮮,入口即溶的感覺,帶子大大粒,很鮮甜,甜蝦味道也很好,肉質鮮嫩。但三文魚控表示下次會再寫更大的數目,可能需要點多幾回才能心滿意足。火燄三文魚入口即溶,味道香濃,實為高質的壽司,可以多點!至於熟食也帶一些特別的款式,這是一個卡邦尼的意粉,本來以為是平時食的那些,原來是這樣的,芝士味香濃,醬汁比較多。還有椒鹽雞軟骨,這款雞軟骨不會太硬,香脆惹味,不會太辣,也不油膩。也有一款特別的款式,是一個芝士漢堡扒,它的味道十分特別,以鮮牛肉製作,和我想像的漢堡扒不同,中間有芝士流出,賣相十分吸引。另有訂座贈送的生蠔和海膽,亦可選擇movenpick雪糕,我選擇了movenpick的雪糕,而朋友選擇了其他。當天雪糕味道比較少,movenpick的雪糕就是高質!這間的炸物十分吸引,款式比較多,味道也不錯
一進到裡面以日式的裝修為主,座位也不會太逼,坐得挺舒服。

鍋物可選蟹鍋或壽喜燒,我們選了蟹鍋。

餐紙選擇多,花了一段時間才能決定叫哪些haha。

火燄三文魚入口即溶,味道香濃,實為高質的壽司,可以多點!

這間的炸物十分吸引,款式比較多,味道也不錯,也有一些特別的炸物。

榴連波波外脆內軟,帶味榴連香,但不會太強烈,不會嚇怕坐在旁邊不吃榴連的朋友。
炸蠔鮮味十足,外表香脆乾身,裡面仍保持肉汁,蠔仔也十分新鮮。

炸鮮奶配上煉奶也十分吸引,濃濃的奶香配上金黃色的外皮,裡面還是滑溜的。
還有,我最愛的紫薯餅,紫薯蓉鮮甜,表皮香脆,不會油膩,口感鬆化。

當然不少得有很多選擇的飲品! 還是選了大熱的鮮奶忌廉。

甜品也有很多的選擇,但要把握時機,有些味道比較搶手,過一會兒可能就沒有了,藍莓味讓我感到驚喜,不會有藥水味,味道香濃!咖啡味也十分香濃。

這間放題刺身十分高質,炸物選擇也多,以這個價錢來說性價比高,希望下次經過再去食的時候,有其他的movernpick雪糕味道!
2018-03-19
2018-04-02 34 瀏覽
睇到佢個名已經覺得好吸引,一走入門面見到嘅氣好精緻嘅和風裝修, 非常適合少女打卡。頭盤刺身都相當吸引,第一盤擺盤會比較後點既份量多同精緻,如果要影相打卡嘅就要把握第一輪嘅刺身。最重要嘅係!竟然送咗成板海膽畀我哋, 而且非常新鮮,入口香濃,有少少海水味,微澀但唔搶鮮味,讚!除咗海膽之外基本嘅刺身都非常新鮮,必定要食嘅係帶子配上青瓜清香細滑中帶有甜味,好食。烤物種類都非常多,熱度足,但稍微有啲烤得太耐,肉唔太鮮嫩。熱食中比較推薦嘅就係漢堡扒同埋牛油粟米,漢堡扒肉感非常強烈,適合我依種食肉獸, 粟米粒本身有甜味,牛油香滑,不俗。 甜品有dreyers 雪糕批,非常高質❤過程非常流暢,冇漏單大滿足。周圍裝修都非常有文青氣息, 有種慢活氣質嘅感覺。周圍裝修擺設都別出心裁,日糸浪漫💕

烤物種類都非常多,熱度足,但稍微有啲烤得太耐,肉唔太鮮嫩。

甜品有dreyers 雪糕批,非常高質❤

過程非常流暢,冇漏單大滿足。

周圍裝修都非常有文青氣息, 有種慢活氣質嘅感覺。

周圍裝修擺設都別出心裁,日糸浪漫💕

2018-04-02 32 瀏覽
都好多年沒有食日本放題了,於是我們幾個朋友約埋周未一起食番餐勁!😁呢間餐廳在旺角兆萬中心上,地點都好方便我們,我們行完信和後就大概六點半左右上去食,好彩之前我們已經訂了位,因為都很多人,全餐廳都坐滿!餐廳佈置很有日本寺廟的風格,隻招財貓🐱好得意!😄這些就是放題落單紙。有很多很多不同種類的日本料理!😋來食日本放題,首先當然要叫刺身!有刺身蝦、帶子、三文魚⋯看相有很多款刺身,很鮮甜!生蠔很大隻!很鮮味!👍🏻😋另一個推介,天婦羅🍤炸得剛好,趁熱最好食!😋芝士火炙三文魚👍🏻赤有炸蠔和雞翼等😋燒菠蘿好多汁!各款飲品任飲!

餐廳佈置很有日本寺廟的風格,隻招財貓🐱好得意!😄

這些就是放題落單紙。有很多很多不同種類的日本料理!😋

來食日本放題,首先當然要叫刺身!
刺身蝦、帶子、三文魚⋯看相有很多款刺身,很鮮甜!

生蠔很大隻!很鮮味!👍🏻😋

另一個推介,天婦羅🍤炸得剛好,趁熱最好食!😋

芝士火炙三文魚👍🏻

赤有炸蠔和雞翼等😋