2021-09-18
好耐冇食到放題啦,男朋友見到openrice極上帝王水產有優惠,$179/位放題,見個名咁霸氣又做緊優惠,一於去試一試佢。 店員好貼心💕本身我地book左7點半,但係早到左15分鐘,店員冇介意仲即刻安排我地入去坐,又好詳盡介紹我們點樣點餐,上餐嘅時候又會介紹下d野食係邊一類,貼心服務指數5個心🥰❤❤❤❤❤ 首先點嘅當然係好耐冇食嘅新鮮魚生la,黎到的時候非常驚艷,魚生放係船上加上花朵嘅裝飾令到整盤魚生極奇奢華,用黎打卡一流!👍魚生種類多😋,基本上叫乜有乜,帶子同象拔蚌令人最驚喜,兩款刺身都好新鮮!😛糯糯的帶子口感同爽脆嘅象拔蚌形成強烈的對比但佢哋的鮮味就如出一轍,冇得輸呀!鮮味指數🐟🐟🐟🐟 跟著一開始點嘅海鮮鍋整鍋上桌,個湯好足料,有蟹棒,大蝦,各式丸類,等等,咁多料自然個湯底極鮮甜,超。級。好。味!飲下飲下竟然飲左兩大碗🤤好味指數🦀🦀🦀🦀 正當我們滿心歡喜等緊之後d小食嘅時候,就出事啦,上黎的涷豆腐竟然有少少酸味😱😱嚇到我即刻lur返出黎🤕,一口牛都有少少咬唔開🤔 好彩之後嘅羊架回覆正常水準,超鐘意佢嘅羶味,勁香!勁有羊味!食完羊架的口腔留有羶味嘅陣陣迴盪!超。級。enjoy!enj
正當我們滿心歡喜等緊之後d小食嘅時候,就出事啦,上黎的涷豆腐竟然有少少酸味😱😱嚇到我即刻lur返出黎🤕,一口牛都有少少咬唔開🤔 好彩之後嘅羊架回覆正常水準,超鐘意佢嘅羶味,勁香!勁有羊味!食完羊架的口腔留有羶味嘅陣陣迴盪!超。級。enjoy!enjoy指數🐑🐑🐑🐑
食飽飽埋單之後,老闆仲叫我地一人揀一支雪條試下,我揀嘅芒果味雪條超有芒果味,即使捧住個肚食飽晒嘅我地都抵收唔住,全數落肚🤭
總括而言,今次係久違既大滿足放題😋食物瑕不掩瑜 非常出色💗魚生同湯非常值得一試!之後黎開旺角搵食 一定會再黎多次!大滿足推薦👍👍👍👍👍