2019-10-30
呢間餐廳主打燒味飯,睇個名就知最出名應該係燒鵝。但又心思思想試下其他燒味,我地兩個人就揀左個二人餐:有燒鵝例牌、一款燒味嘅例牌(揀左燒腩仔)、油菜、兩碗湯粉加兩杯餐飲!燒鵝雖然價錢偏貴(reference: 燒鵝脾飯單點$118;單叫例牌$158),但燒鵝有種好香嘅炭燒味,皮下嘅油脂唔會好多,所以食落都唔會好油膩。酸梅醬任唧,呢個醬同一般酸梅醬最大分別係冇甜,酸啲,更加開胃!燒腩仔因爲係腩,所以相對都多肥膏啲。好彩佢炸得夠脆,點埋芥辣都幾唔錯👍🏻 肉嘅調味我就覺得冇平時食到嘅咁咸粉麵我就揀左瀨粉,燒鵝瀨係絕配😋男朋友就揀左米粉,正正常常!講下餐廳環境,其實以燒味舖黎講,裝都好時尚下!如果唔係門口排左咁多鵝(同埋鵝頭),你都未必知佢主要賣燒味!