2019-10-23
終於都放假啦💓💓💓可以帶屋企人周圍吃喝玩樂下❤️❤️媽咪好鐘意食燒鵝,又唔想去到深井食咁遠啵,突然間比我諗起呢間棋哥燒鵝,近近地就尖沙咀啦😜😜😜由於我地勁肚餓,所以嗌到成枱都係,唔知仲以為係燒味放題🤩下午有優惠時段價錢大眾化,真心抵食呀😜 嚟到呢度專食燒鵝😋🥰招牌燒鵝應該有番咁上下水準啦掛,嗌左棋哥燒鵝瀨粉,哩度所有燒味都可以轉瀨粉/米粉/飯,因為我哋太肚餓啦🤩所以就轉左燒鵝飯😜😜估唔到下午茶都可以有燒鵝脾食🤫🤫天呀,好感動呢,急不及待將鵝脾放進口 ,燒鵝既皮好香,肉質肥瘦均稱,入囗有啲煙燻既香味,果然係招牌🤤🤤❤️棋哥叉燒都好出名架,叉燒半肥瘦,蜜汁香味,外皮燒到微焦、肥瘦層次均勻、肉質鬆軟、肉汁好豐富😍😍燒腩仔夠厚身脆皮,啖啖肉呀,肉質爽口😊見到好多人都嗌左叉雞飯,我地都嗌左碗🤤🤤果然無令我失望呀,雞皮爽口、肉質嫩滑雞味濃濃。最後仲嗌左棋哥常餐,就係叉燒意粉,配炒蛋,火腿,多士,最有驚喜係炒蛋竟然咁有水準,橙黃色既炒蛋,份量好多,蛋控表示哩嗰炒蛋值95分✅
由於我地勁肚餓,所以嗌到成枱都係,唔知仲以為係燒味放題🤩
下午有優惠時段價錢大眾化,真心抵食呀😜
燒腩仔夠厚身脆皮,啖啖肉呀,肉質爽口😊