燒肉放題兩不誤🥩校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場) 🍲星期五晚市黃金時段放題🍽人均:$250🕰時間:19:30-21:30(2小時任食)喺觀塘放工,星期五晚想食餐豐富啲嘅晚餐,就即興預約咗校長燒肉放題。見佢平時星期一至四放題都好抵食,$200都唔洗可以食3.5小時😆不過星期五就都要$228一位,限時2小時。食咗之後真心覺得可以encore,CP值太!!高!!又有韓燒、又有火鍋,仲有台式小食、日式小食、中菜、點心、刺身壽司、沙律、各式各樣嘅甜品⋯⋯連飲品種類都何其多😍實在係置身喺個美食廣場咁!仲要係2小時任食!實在太幸福啦😇值得一提嘅係佢連啤酒🍻都係唔洗額外收費就可以任飲!連梅酒同清酒都有提供!不過我就乖乖哋去咗佢個DIY熱花茶區,十分有誠意,佢有多種花茶材料俾食客DIY自己嘅喜好!我就用紅棗、山楂同陳皮😊勁好飲!咁多食物入面,我最欣賞佢台式小食入面嘅地瓜球!仲好食過出邊專登買嗰啲😋我食咗成5-6粒🤣佢三文魚🍣都好唔錯!而重點💢當然係佢燒烤同火鍋材料都極多選擇!肉類都不停有店員refill,完全冇出現話唔夠嘅情況👍🏻總括嚟講,性價比實在高,冇得輸!地點都好方便,位於觀塘廣場,一出觀塘地鐵站就
燒肉放題兩不誤🥩校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場) 🍲

星期五晚市黃金時段放題
🍽人均:$250
🕰時間:19:30-21:30(2小時任食)

總括嚟講,性價比實在高,冇得輸!地點都好方便,位於觀塘廣場,一出觀塘地鐵站就到☺️

Bible rating: 9/10

📍地址:校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場) (觀塘)
觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖
  • 地瓜球
  • 燒肉
  • 炸物
  • 章魚燒
2023-03-06 85 瀏覽
之前在荃灣食過校長燒肉,近來才發現原來觀塘都有分店,在觀塘廣場15樓,地鐵接駁的天橋直望的方向便是電梯口。在門外揀好餐,要了有刺身的餐,獲得一個可以拎刺身的貼紙。觀塘店比荃灣細小小,但食物的種類都一樣多,刺身、沙律、中式點心、熱食、火鍋、飲品及甜品。推介食雞軟骨,有兩款口味,咖哩惹味,又容易燒。而且鐵板上墊了紙,焦黑後可以請店員換,十分方便。多春魚在紙上燒,不怕燒燶,燒到一整條完整多春魚。另外枱上有一個電爐,可以自取湯底打邊爐,湯底也有幾款選擇,試了壽喜燒。熱食有八爪魚丸、炸香蕉年糕、雞塊,魚肉燒賣小籠包等都有。甜品有好多啫喱、奶凍、泡芙等。兩小時任食都幾夠時間,可以慢慢食唔怕趕時間。

多春魚在紙上燒,不怕燒燶,燒到一整條完整多春魚。

熱食有八爪魚丸、炸香蕉年糕、雞塊,魚肉燒賣小籠包等都有。

甜品有好多啫喱、奶凍、泡芙等。

兩小時任食都幾夠時間,可以慢慢食唔怕趕時間。
午餐
2023-03-06 76 瀏覽
之前一直有聽說這間餐廳性價比高,今天終於來了觀塘的分店一試。平日晚餐7:15pm的黃金時段收費人均約二百五,就有韓燒、壽司刺身、火鍋、熟食、甜品等全自助兩小時放題任食,試過覺得絕對是會再encore的餐廳!餐廳主打是韓式燒肉,每張桌子上都有個韓式燒爐,工作人員會在燒爐上放上一張油紙,所以不怕食物會沾在燒烤板上,中途也可以叫工作人員不停更換的。燒烤的食物種類很多,豬牛雞魚都有,而且很大部分都是醃了味的,個人推介一口牛肉粒跟韓式雞扒!更貼心的是它即使是同一種肉,有些也有超過一種調味! 另外牛油雜菇、牛油粟米、翠肉瓜、菠蘿、南瓜片等等可燒烤的蔬菜,燒汁外還有多種調味醬可配。如果覺得燒烤太熱氣,又可以將食材直接放在火鍋煮熟,火鍋湯底也有幾種,也有提供一般火鍋的丸類等。另外我最喜歡的是有不少熟食,適合我這種懶惰不想自己烹調的人。品項也很多,小籠包、芋泥地瓜丸、鹽酥雞粒、辛辣小龍蝦、胡椒豬肚、茶葉蛋等等,連中式點心都有這一點大讚!雖然每項單看也不是特別昂貴的食材﹐但是放題就是喜歡這種有很多食物選擇的感覺!而且有時他在refill會有新的餸菜!另外不用烹調的還有一些冷盤,沙律吧、各種醃製小菜(泡菜、
之前一直有聽說這間餐廳性價比高,今天終於來了觀塘的分店一試。平日晚餐7:15pm的黃金時段收費人均約二百五,就有韓燒、壽司刺身火鍋、熟食、甜品等全自助兩小時放題任食,試過覺得絕對是會再encore的餐廳!

另外不用烹調的還有一些冷盤,沙律吧、各種醃製小菜(泡菜、蕎頭等)﹐刺身壽司!當日刺身的種類也有六/七種,壽司的款式也不少,我試拿了三文魚跟赤蝦,品質也不錯,!

甜品方面除了包裝的雪糕、雪條、糯米糍等,也有自家的一小杯一小件的小甜品,喜歡這樣可以每種吃一點。後還想讚一下它飲品方面除了平日很一般很常見的各大牌罐裝汽水及紙包飲品外,還有中式糖水、中湯以及花茶,就算是跟不太吃生冷食物的長者來也能照顧到他們口味。

整體食物種類選項非常多,各項食品的質素都很穩定挺不錯的,refill速度快,燒肉火鍋 壽司熟食等各種需求都能夠滿足到,很適合一大群朋友聚餐或是一家人也老少咸宜,性價比高!
校長燒肉一出觀塘地鐵站就會見到其招牌~終於有機會去嚐嚐~ 餐廳出名環境大 以卡位設計 非常舒適周圍掛有霞虹燈管 而餐廳提供火鍋🍲&燒肉🥓同時段享用一次滿足2個願望~食物以自助餐形式放在餐廳中心驚喜是有日式食物 可以排隊取師傅即場切刺身,同壽司🍣~中式熱菜:小龍蝦🦞、中式牛柳粒、避風塘螺、炒涼瓜肉絲🥗~小食:春卷、麥樂雞、炸魷魚圈🍢、炸魚皮、響鈴卷🍤~最搞鬼連點心都有,用個蒸籠蒸住。 燒賣、蝦餃🥟、牛肉球、叉燒包、珍珠雞、潮州粉果等~🍥~🥩燒肉款式都多:主要分豬、牛、雞三類。豬扒、雞扒、牛仔骨、雞腎、叉燒、五餐肉等等🐟海鮮有:魚柳、魷魚鬚、多春魚等~🥬蔬菜、餃子🥟、多種菇類、魚蛋、蓮藕、木瓜、冬蟲草、丸類都很多很多 佔4/1個場😽~另外,少不了4個雪櫃任拎飲品。 🧃🧃重點一區:花茶牆,可以自己沖花茶飲。 旁邊設有一個100度的熱水機 非常貼心~最後一區 當然是🍦甜品、雪糕、雪條🍧任食。
校長燒肉一出觀塘地鐵站就會見到其招牌~
終於有機會去嚐嚐~
餐廳出名環境大 以卡位設計 非常舒適
周圍掛有霞虹燈管
而餐廳提供火鍋🍲&燒肉🥓同時段享用
一次滿足2個願望

食物以自助餐形式放在餐廳中心
驚喜是有日式食物 可以排隊取師傅即場切刺身,同壽司🍣

中式熱菜:小龍蝦🦞、中式牛柳粒、避風塘螺、炒涼瓜肉絲🥗

小食:春卷、麥樂雞、炸魷魚圈🍢、炸魚皮、響鈴卷🍤

最搞鬼連點心都有,用個蒸籠蒸住。
燒賣、蝦餃🥟、牛肉球、叉燒包、珍珠雞、潮州粉果等~🍥

🥩燒肉款式都多:主要分豬、牛、雞三類。
豬扒、雞扒、牛仔骨、雞腎、叉燒、五餐肉等等
🐟海鮮有:魚柳、魷魚鬚、多春魚等

另外,少不了4個雪櫃任拎飲品。 🧃🧃
重點一區:花茶牆,可以自己沖花茶飲。
旁邊設有一個100度的熱水機 非常貼心

最後一區 當然是🍦甜品、雪糕、雪條🍧任食。

2023-02-17 1552 瀏覽
喺觀塘廣場這間「校長燒肉」出名抵食,性價比超高。晚市人均$250已經食到韓燒、火鍋,仲有刺身任食,汽水、梅酒、啤酒、花茶任飲🫖🧃🥤,絕對係大眾化之選。地方好大,座位闊落,枱面夠大可以放好多嘢食😋🍴刺身,壽司區雖然每次只係取一人份量,不過都唔使點排隊。主打超大隻赤蝦,好夠份量,鮮甜度高,只係偶有𧎚腸要挑走。三文魚厚切。其餘仲有希靈魚、鯛魚,赤貝和各款卷物壽司。🍣沙律區,冷盤區選擇唔算好多,比較特別有酸蕎頭。依家好少見到,又爽又脆酸酸甜甜好開胃~😋熟食區菜式不時轉換,而且好快補給。今晚見過有炒小龍蝦🦞,辣東風螺,炆豬手,豬頸肉和燒三文魚。呢度有幾款湯,推介中式嘅豬骨粟米,馬蹄湯,非常鮮甜 炸物區炸香蕉糕真係好懷舊味道😋炸芋丸香口美味蒸籠點心區有魚肉燒賣、牛肉、粉果和各款包點。揀咗小籠包,熱辣辣美味嘅中式點心。火鍋配料區有幾款湯底都係自己斟,配料款式選擇不少。燒菠蘿🍍推介燒熱更甜美😋秋葵健康之選烤肉區店家提供牛油紙鋪在烤爐上,燒燶咗更換牛油紙便可。款式很多,都未能一一盡試。韓式牛肉,成塊牛扒咁大😍豬扒,唔會醃到好鹹,唔會嗱到好稔嗰種,味道唔錯。仲有黑椒孜然雞翼,大大隻啖啖肉,唔容易燒燶。麻辣

喺觀塘廣場這間「校長燒肉」出名抵食,性價比超高。

地方好大,座位闊落,枱面夠大可以放好多嘢食😋🍴
刺身壽司
雖然每次只係取一人份量,不過都唔使點排隊。
沙律區,冷盤區
熟食區

呢度有幾款湯,推介中式嘅豬骨粟米,馬蹄湯,非常鮮甜
炸物區
炸香蕉糕真係好懷舊味道😋
炸芋丸香口美味
蒸籠點心區
有魚肉燒賣、牛肉、粉果和各款包點。
揀咗小籠包,熱辣辣美味嘅中式點心。

火鍋配料區
有幾款湯底都係自己斟,配料款式選擇不少。
燒菠蘿🍍推介燒熱更甜美😋
秋葵健康之選

烤肉區
店家提供牛油紙鋪在烤爐上,燒燶咗更換牛油紙便可。
款式很多,都未能一一盡試。
韓式牛肉,成塊牛扒咁大😍
豬扒,唔會醃到好鹹,唔會嗱到好稔嗰種,味道唔錯。

仲有黑椒孜然雞翼,大大隻啖啖肉,唔容易燒燶。
麻辣雞腎,好爽口又入味,最緊要唔好overcook
在燒肉區發現沒有調味的肥牛片,我們把它放進火鍋湯底
打邊爐
甜品
有多款啫喱、果凍、奶凍、布甸、蛋糕仲有大菜糕全部都係做到細細件,可以試多幾款。

杏仁奶凍都比較出色👍🏻
大菜糕超懷舊

榴槤布甸味道唔算濃郁。
梅酒、清酒
另一邊有雪糕,雪條,仲有冰菠蘿、雪米糍等等。
第一次試這款新品牌雪糕: 豆腐味和焙茶味,味道稍淡。
最後梗係要沖返一壺校長燒肉最出名嘅花茶消消滯。☕️

店員服務有禮,會主動清理枱面碗碟,又會講解枱面爐具使用情況,係咁繁忙嘅店舖實屬難得🌟🍴👍🏻
長者嚟食仲更加抵~
全自助形式既燒肉+打邊爐放題我都係第一次試,平時食放題好多時點果樣無果樣成日漏單食唔到自己想食果d野,呢度採用自助形式就絕對唔會漏,想食幾多拎幾多,而且餐廳面積仲好大,坐得好舒服,岩曬一大班人黎聚會。放題食物方面,呢度既種類真係超多,一去到肚餓可以先去食即食食物 : 炸物、刺身壽司、海鮮、涼菜、沙律吧、老火湯⋯ 然後就可以去燒肉區同邊爐區拎雞翼、丸類、腸類、牛肉粒、雞扒、雞腎、羊扒、牛仔骨⋯ (不能盡錄,真係雞牛羊都每樣有幾款唔同部位既肉俾你簡),當中我地最欣賞既材料係有個咖哩雞軟骨,真係超脆口,我地足足encore左幾次😆 仲有飲品同甜品呢? 飲品有男士Happy Hour最愛既啤酒、韓國飲品、茶、紙包飲品、汽水⋯ 甜品有各款唔同味道既杯裝雪糕、雪條、果凍、糯米糍⋯ 哇!真係講得出既呢度都有齊🤣 最重要係食物質素仲要唔差,自取食物既區域又相當整齊清潔,食材看上去也很新鮮,我同朋友平日夜晚黎食連埋加一先 $250左右一位,真係平靚正!值得來吃👍🏻

一直都唔知原來觀廣有間燒肉x火鍋嘅餐廳,耐唔耐就會好想食啲邪惡野,今次仲要可以2個一齊!唔使分開,價錢仲要唔貴👍🏻👍🏻🐰燒肉x火鍋雙重放題✨其他除咗燒肉同火鍋之外,餐廳仲會有刺身、壽司、熟食、前菜、甜品等等供應,提供過百款食品同飲品,咩都有得食🤓✨燒肉嘅選擇好多,雞、牛、豬…包羅萬有!每款生肉都有用唔同醬料醃製,個人覺得雞扒最有驚喜😍燒完之後仲好juicy😳雞腎都唔錯,燒完仲好爽!而且冇異味😏✨特別推薦台灣小香腸,簡單用邊爐烚熟咗,再放入燒爐簡單烤一烤,會更加好食👍🏻✨食完燒肉可以用另一邊打邊爐~通常都係食蔬菜、丸類同肥牛多🤣食完仲可以出去拎雪糕同甜品~呢度嘅飲品都好多重類,性價比幾高㗎🫶🏻

🐰燒肉x火鍋雙重放題

✨其他除咗燒肉同火鍋之外,餐廳仲會有刺身壽司、熟食、前菜、甜品等等供應,提供過百款食品同飲品,咩都有得食🤓

✨燒肉嘅選擇好多,雞、牛、豬…包羅萬有!

今日去觀塘呢頭行街 發現咗觀塘廣場15樓有一間韓燒 #校長燒肉日韓料理 門口有一個勁大嘅Iron Man 都幾吸睛入到去其實有少少嚇親🤭因為環境都好大 分開咗兩邊佢嘅擺放模式 好似food court咁🤣我以為有其他舖頭喺度🙈哈哈哈原來佢係分咗好多個唔同嘅區🫶🏻壽司區、火鍋區、燒肉區、熟食區、甜品區、飲品區、點心區….真係乜都有🙈壽司🍣同魚生都有各自四五個款式好似三文魚壽司、蝦壽司…仲有墨魚片同超大隻嘅牡丹蝦🍤每次每人只限攞一隻🤤想食就行多幾轉燒肉區都好多選擇 肉類黑椒牛扒肥牛、一口牛、鴨胸、香辣豬腩肉,金沙骨、香辣豬扒、雞翼…每次烤肉嘅時候 佢哋都會加一張吸油紙 燶咗會有人幫你更換火鍋湯底係自助既 有三種湯底日式豬骨湯、壽喜燒湯同韓風辣湯鍋可以直接揀一種或者鴛鴦鍋都得邊韓燒變火鍋火鍋配料都好多選擇有好多蔬菜嘅款式 同丸丸最鍾意就係麻吉燒飲品款式咁 都有幾十種花茶都有16種選擇連清酒、梅酒及1664…都有任食2小時 午市燒烤+火鍋自助餐午餐時段 最低消費成人$138元起另加一 老友記$98
今日去觀塘呢頭行街 發現咗觀塘廣場15樓

佢嘅擺放模式 好似food court咁🤣
我以為有其他舖頭喺度🙈哈哈哈

原來佢係分咗好多個唔同嘅區🫶🏻

壽司🍣同魚生都有各自四五個款式
好似三文魚壽司、蝦壽司
仲有墨魚片同超大隻嘅牡丹蝦🍤
每次每人只限攞一隻🤤
想食就行多幾轉

燒肉區都好多選擇 肉類黑椒牛扒
肥牛、一口牛、鴨胸、香辣豬腩肉,金沙骨、香辣豬扒、雞翼…

每次烤肉嘅時候 佢哋都會加一張吸油紙
燶咗會有人幫你更換

火鍋湯底係自助既 有三種湯底
日式豬骨湯、壽喜燒湯同韓風辣湯鍋
可以直接揀一種或者鴛鴦鍋都得

連清酒、梅酒及1664…都有

任食2小時 午市燒烤+火鍋自助餐
午餐時段 最低消費成人$138元起
另加一 老友記$98

講起高cp值嘅燒肉放題,一定會諗起呢間「校長燒肉」,最平百幾蚊就可以任飲任食🥺係由中學食到依家嘅回憶wuuu今次係晚市時段去,揀咗包刺身任食~不過留意翻每次限拎三款🙈刺身質素中上,虎蝦幾有驚喜,鮮甜嫩滑又大隻飽滿🦐可惜每次淨係可以拎一隻🤣燒烤食材琳瑯滿目,多到試唔曬咁多款😂大部分肉類都有預先調味,燒完已經好入味啦~除咗燒烤之外仲可以打邊爐,火鍋食材又係多到眼花繚亂🙊湯底都有幾款可以揀~仲有調味區可以自己整醬料🤪唔想飲罐裝或紙包飲品嘅話,另外仲有花茶區可以自己配搭,啱曬貪靚養生嘅小編🙈正餐食飽之後緊係要開啟第二個甜品胃啦😛甜品蛋糕雪糕小食,質素就普普通通啦~但絕對對得起呢個價錢!

• 燒肉
2023-02-13 82 瀏覽
燒肉 x 火鍋雙重放題餐廳環境好大 自取區同座位分隔好闊落食物種類相當豐富 簡直目不暇給😍一入座就走咗3 轉拎定好多嘢食慢慢燒😌刺身區有專人負責分配刺身 三文魚腩同大蝦都好肥美涼菜區好有特色 有酸蕎頭、酸瓜、蒜蓉萵筍等等沙律bar 嘅菜好新鮮 食得放心👍🏻炸物保持得夠熱 我就比較鍾意炸雞同薯條 中式熟食有小龍蝦、東風螺、豬紅、炒菜等等不時會更換菜式點心、老火湯、甜品、糖水都一應俱全 特別地有花茶區 提供16款花茶 有清晰指示如何泡製重點要嚟到燒烤食材區域😍各款醃肉擺放得相當整齊 睇見顏色咁豐富好有食慾每款我都有試一試 都醃得好入味 好好味啊牛肉粒、雞扒、雞翼、雞腎、豬頸肉都要encore當中最推薦雞軟骨 好食到停唔到口😋烤爐上放有牛油紙 唔怕會燒燶 十分抵讚!另一邊仲可以打個迷你邊爐煮下蔬菜都幾唔錯呀 仲可以煑個麵添😆平日晚市人均連加一 都只係$250 😱 性價比大癲!
燒肉 x 火鍋雙重放題
餐廳環境好大 自取區同座位分隔好闊落
食物種類相當豐富 簡直目不暇給😍
一入座就走咗3 轉拎定好多嘢食慢慢燒😌

刺身區有專人負責分配刺身 三文魚腩同大蝦都好肥美
涼菜區好有特色 有酸蕎頭、酸瓜、蒜蓉萵筍等等

沙律bar 嘅菜好新鮮 食得放心👍🏻

炸物保持得夠熱 我就比較鍾意炸雞同薯條
中式熟食有小龍蝦、東風螺、豬紅、炒菜等等不時會更換菜式
點心、老火湯、甜品糖水都一應俱全

特別地有花茶區 提供16款花茶 有清晰指示如何泡製

重點要嚟到燒烤食材區域😍
各款醃肉擺放得相當整齊 睇見顏色咁豐富好有食慾
每款我都有試一試 都醃得好入味 好好味啊
牛肉粒、雞扒、雞翼、雞腎、豬頸肉都要encore
當中最推薦雞軟骨 好食到停唔到口😋

烤爐上放有牛油紙 唔怕會燒燶 十分抵讚!
另一邊仲可以打個迷你邊爐
煮下蔬菜都幾唔錯呀 仲可以煑個麵添😆

平日晚市人均連加一 都只係$250 😱
性價比大癲!
同细佬二人在觀塘工業區辦完事再到觀塘廣場覓食。 原來"校長燒肉日韓料理“就在十八樓、荃灣店經常去這間未試過,一於試下!燒考火鍋刺身放题:午市時段成人 178元/位  另加一  餐廳座位十分 寬敞 ,食物種類 一樣是應有盡有五花八門!任飲任食!食物排列整齊衛生、食得安心放心! 甜品、熟食、中式点心、沙律、炸物、火鍋配料,寿司、湯、糖水、冷熱飲品……等等。 一應俱全!先吃我最愛的刺身.有三文鱼、八爪魚、鱿鱼、赤蝦…吃得夠痛快!净吃刺身已 值回票價!燒烤和火鍋一樣咁精彩!自選火鍋湯底有: 豬骨湯、寿喜烧、泡菜湯底等。食材非常新鲜!两兄弟吃得忘我!吃得太痛快!好满足!除了一般飲料、梅酒也相当不錯!種類多選擇!性價比坚高!值得跨區都要來食!
燒考火鍋刺身放题:
午市時段成人 178元/位  另加一
食物排列整齊衛生、食得安心放心!

净吃刺身已 值回票價!
燒烤和火鍋一樣咁精彩!
自選火鍋湯底有: 豬骨湯、寿喜烧、泡菜湯底等。
食材非常新鲜!两兄弟吃得忘我!吃得太痛快!好满足!
除了一般飲料、梅酒也相当不錯!
種類多選擇!性價比坚高!值得跨區都要來食!
午餐
與朋友到校長燒肉日韓料理,位於觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖, 之前來過一次, 今晚的食物質素好像比之前更有進步👍🏻。 餐廳主打燒肉🥩+火鍋放題🫕, 每人$228再加一。 食物種類非常多🤩, 自助區有燒肉、沙律、熟食、餐前小食、火鍋配料、刺身、壽司、甜品、各款飲品、花茶和酒類等等。 推介幾款幾欣賞的食品☺️, 刺身必食赤蝦🦐, 鮮甜大隻又新鮮。 熟食我喜歡點心部, 蟲草花燒賣幾特別。 火鍋喜歡壽喜燒湯底,用嚟煮肥牛和公仔麵特別好吃🤤。 燒肉最喜歡羊架🍖, 有豐富的肉汁,口感軟腍。 最後記得留肚食甜品和飲花茶, 自助區有多款花茶🫖,美顏養生。 性價比超高的校長燒肉日韓料理,過百款食品和飲品, 真係超抵食👏🏻。🏷️溫馨提示~ 整個用餐體驗均屬個人分享意見, 只作參考😊。
有燒肉、沙律、熟食、餐前小食、火鍋配料、刺身壽司甜品、各款飲品、花茶和酒類等等。

性價比超高的校長燒肉日韓料理
,過百款食品和飲品, 真係超抵食👏🏻。

2023-02-08
2023-02-08 685 瀏覽
喺觀塘呢一度,除咗有密集嘅商業大廈APM之外,餐廳食肆更加係多到數之不盡,不過最受歡迎嘅始終都係所有放題,無論係打邊爐,韓燒定係日式放題,基本上都絕對係香港人鍾意嘅😛,所以而家市面上多咗唔少二合一嘅放題餐廳。例如觀塘啱啱新開嘅校長燒肉,絕對係觀塘區另一個福音。呢一度主打嘅除咗有燒肉之外,仲可以自製火鍋湯底同配料,一個價錢兩種享受,價錢方面都係非常親民,基本上分咗幾個set,但即使係最貴嗰一個到仍然係非常高性價比😎刺身— 🍣未食燒肉未打邊爐之前當然就用刺身嚟作一個好開頭,呢一度嘅刺身款式基本上集中喺某幾款,🍣例如大家都非常熟悉嘅三文魚,希靈魚,𩶘魚,仲有原隻牡丹蝦,八爪魚同埋墨魚,🦑基本上呢幾種已經係普羅大眾最鍾意嘅頭幾款,每一款夠新鮮,冰凍爽甜嘅牡丹蝦,令人一試入魂,🦐八爪魚同埋墨魚到傾向爽脆,🐙魚類亦都要追求新鮮然後輪到主題時間,當然就係大肆燒肉,款式亦都非常多,所以重點揀幾款係最高讚賞嘅肉類🥩土匪雞中翼— 🍗平時食就食得多,但自己落手燒嘅成功,咁點都會大啲嘅,雞翼本身調味料已經醃晒喺裏面,🍗所以食到非常嫩,而且皮呈現焦糖化嘅外皮,特別香,燒完之後亦都令到整體更加鮮甜🍗豬五花— 🥓豬

刺身

豬五花— 🥓豬嘅五花腩亦都唔係稀有部位但由於油脂豐富,🥓加上燒完之後更加產生一種彈牙,唔又唔嚟嘅,層次感十足五花腩,可以燒亦都可以打邊爐🥓

金沙骨— 大大條嘅金沙骨,亦都非常適合燒烤,🍖骨頭包住啲肉確保唔會Overcooked,每一啖都係品味精華🍖

牛五花— 🥩除咗打邊爐要肥牛,燒肉當然都要肥牛,🥩藉住側邊嘅油脂部位可以燒出緊香嘅味道同時為成塊肥厚保濕,🥩然之後就要配埋自己口味嘅乾碟或者醬料來享用,直頭係一試難忘,🥩論肉質雖然冇和牛咁誇張,但比起正常嘅燒肉已經係有個之而無不及🥩

一口牛— 🐮設計成一口嘅size,又方便又減少烹調時間,點埋蒜蓉一齊食,絕對係鮮味大增🐮

食得燒肉打得邊爐,當然就係要配合一罐有一罐嘅飲品啦,🥤汽水應有盡有🥤仲有茶,咁就根據返自己,連瘋魔一時嘅OJ都係呢一度搵得返,真係夠晒經典🥤

當然飲飽食聚之後就係時候來一個甜品環節,🍰甜品選擇亦都幾多,單單係雪糕都好有好幾款, 🍰當然有放題最常見嘅coco berry , 另外都新增咗大阪牛乳,有好幾款味道,款款追求奶香,另外仲有一包包嘅韓國朱古力脆皮雪糕,🍫一啖一個令人上癮,咁稀客都搵得到,真係令人非常佩服。🤤

校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場) (觀塘)
觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖
2023-02-03
5 分鐘 (堂食)
刺身
2023-02-06 119 瀏覽
校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場) (觀塘)今次同朋友嚟食校長放題😆呢到選擇好多,火鍋邊爐魚生樣樣都有🥰而且野食質素都唔錯,一次過享受哂咁多野真係好滿足😝燒肉:肉類有好多選擇,豬軟骨、雞翼、牛扒、雞肉、鴨胸等🍖🥩調味做得唔錯🥰全部都好入味😆邊爐:打邊爐亦都有唔少嘅選擇,淨係湯底已經有4款,例如豬骨湯同韓風辣湯🥰仲有幾多嘅菜,好似生菜同蘿蔔嗰啲,都幾新鮮😋除左菜之外仲有好多嘅丸、腸仔同肥牛❤️麵類方面都幾多!點心:估唔到呢度連點心都有,質素仲要幾唔錯🤣小籠包皮夠薄又唔會散,味道唔錯😋燒賣同奶皇包亦都幾好食,仲有餃子嘅餡都比得好多❤️推薦!野飲:除左盒裝🧃同樽裝野飲,仲有梅酒同清酒🍶甜品:雪糕有好多唔同嘅味道🍦例如豆腐、雲呢拿。仲有榴連布甸🍮水果撻、菠蘿冰、雪米糍😆🤩熟食:有幾款熟食主菜供選擇🤤另外仲有壽司刺身🍣同埋沙律🥗,應有盡有😋真係好正!地址:觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖整體評分:4/5味道:4/5環境:4/5抵食:5/5
校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場) (觀塘)

燒肉:

邊爐:

點心:

野飲:
除左盒裝🧃同樽裝野飲,仲有梅酒同清酒🍶

甜品

熟食:
有幾款熟食主菜供選擇🤤

另外仲有壽司刺身🍣同埋沙律🥗,應有盡有😋真係好正!

地址:觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖

整體評分:4/5
味道:4/5
環境:4/5
抵食:5/5
2023-02-05 99 瀏覽
校長燒肉朋友試過有讚有彈,我鍾意食燒肉就靠自己親自試下呢間燒肉店啦✨️ 餐廳招呼既侍應們不多,但座位就好多,有些位置好大煙,卡位坐得舒服不過吸濃煙,好彩食物真係好快refill而選擇又多👍🏻,除咗燒肉同海鮮無限量供應,還有打邊爐同熟食,刺身就較少款,都可以任加,值得一提我最喜愛既生蝦亦很大很新鮮,還吃了不小呢🤭,但有埋甜品及壽司同點心都很滿意,不過隨時過百款既美食真係幾有誠意。  換爐只需換牛油紙便可幾方便,不過人手唔多,都要自己親力親為,搵日肚餓會再來任食🧡。 甜品既雪糕一定係最後先食🍦,但這牌子味道無太大驚喜,謝謝校長🙇‍♂️ 校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)✨️觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖✨️Wts 6193 5329/3188 9409。。。。。#foodie #food #foodpic #foodphoto #yum #yummy #delicious #tasty #相機食先 #手機食先 #hkfood #香港美食 #美食 #hkig #ighk #校長燒肉日韓料理 #觀塘 #日韓 #自助餐#火鍋 #烤肉 #日式放題

餐廳招呼既侍應們不多,但座位就好多,有些位置好大煙,卡位坐得舒服不過吸濃煙,好彩食物真係好快refill而選擇又多👍🏻,除咗燒肉同海鮮無限量供應,還有打邊爐同熟食,刺身就較少款,都可以任加,值得一提我最喜愛既生蝦亦很大很新鮮,還吃了不小呢🤭,但有埋甜品壽司同點心都很滿意,不過隨時過百款既美食真係幾有誠意。

校長燒肉日韓料理 (觀塘廣場)
✨️觀塘開源道68號觀塘廣場15樓B號舖✨️
Wts 6193 5329/3188 9409