2016-04-13 784 瀏覽
今晚終於搵到人陪我食三次過門不入嘅校長了 7點左右到達 唔洗等位😌😌 要食就要食得好啲 加錢升級食埋蠔同松葉蟹um...蟹腳瘦左少少但生蠔肥美撘夠😂 熟食都幾多款喎 估佢唔到 味道唔差架 燒烤食品款式更加多 但肚皮空間有限😂 牛魔怪第一輪當然係燒牛啦用呢款牛油紙隔住燒真好 可以吸油👍🏼 牛舌厚切 有𡁻頭喎 牛扒ok 入口都有牛味款式來講 校長算多 質素還可以 算係抵食之選難怪離開時要等位 😂
今晚終於搵到人陪我食三次過門不入嘅校長了

牛舌厚切 有𡁻頭喎 牛扒ok 入口都有牛味
款式來講 校長算多 質素還可以 算係抵食之選

難怪離開時要等位 😂

2016-04-07 1201 瀏覽
每次經過元朗西菁街的校長燒肉日韓料理,都見有八、九成入座率,可謂人氣鼎盛,是晚冒雨排隊入座一試。黃金時段收費$208,連罐裝飲料,啤酒都有。餐廳面積雖然不是很大,但安排的卡座位寬敞舒適,非常適合三五知己聚舊談天。放眼所見食品種類多不勝數,各色蔬菜、刺身、夀司、燒物、人參雞湯、糖水、沙律菜,連熟食都有,豬、牛、雞、較少有供應的羊肉都有,不同分類可供選擇。爐上的一片隔油紙,發揮了吸油和免燒焦食物的功效,各類肉食質數都具水準,特別是牛仔骨和豚肉片,肉質脍滑可囗,刺身的質數具水準之上。甜蝦味鮮,三文魚油甘肉滑,帶子肉厚味甜,本來燒烤不打算吃熟食,不過都要試下他的煎餃子,外皮非常香脆,焗青口焦香惹味,海蝦新鮮,蝦肉爽口彈牙。爽脆度和甜度都滿分的酸羅蔔,可口又解膩。吃到尾聲還有得抽獎,真的食完又拎,叫做有點氣氛。

吃到尾聲還有得抽獎,真的食完又拎,叫做有點氣氛。
2016-04-05 1090 瀏覽
話說半年前曾到過元朗看話劇,還記得差點遲到不能進場,非常兇險還好,最後平安進場,話劇亦十分精彩之後朋友帶我到附近一家放題店吃晚餐,想不到元朗放題也那麼受歡迎,要大排長龍進場,我們可是訂了位,真的那麼好吃最後等了15分鐘才能進場餐廳走韓風路線,裝修十分特別,非常適合年輕人食物已大量肉類為主,小食為輔,相當多選擇餐廳職員有特定制過,相當有趣亦有新鮮時令海鮮,不過不要期望過高汽水任飲,所以相當受歡迎最後我們每樣食物也食了一點,壽司類味道平平,只有三文魚較為穩陣餐廳在爐上用了燒烤紙,可以吸掉肉上的油份,較為健康一點雞肉牛肉豬肉,所有肉類一起燒,也不痴底其實肉類只是平平,比較突出的是牛扒,味道適中,不會過咸,肉質亦相當嫩滑,入口不錯不過吃這類型放題,味道都只是其次,氣氛才是第一侍應的服務亦十分好,令整體感覺相當良好價錢158,算是抵吃

還好,最後平安進場,話劇亦十分精彩

最後等了15分鐘才能進場
餐廳走韓風路線,裝修十分特別,非常適合年輕人
食物已大量肉類為主,小食為輔,相當多選擇
餐廳職員有特定制過,相當有趣
亦有新鮮時令海鮮,不過不要期望過高
汽水任飲,所以相當受歡迎
餐廳在爐上用了燒烤紙,可以吸掉肉上的油份,較為健康一點
雞肉牛肉豬肉,所有肉類一起燒,也不痴底

不過吃這類型放題,味道都只是其次,氣氛才是第一

侍應的服務亦十分好,令整體感覺相當良好

價錢158,算是抵吃

15 分鐘 (堂食)
2016-04-05 996 瀏覽
趕回來食的日韓料理因為知道佢有分幾個時段食架....我就揀左19:15時段食....去到門口店員仲話再加幾廿蚊就有得食蠔同埋長腳蟹呀...哈哈之後店員就會比個牌你..你每次去拎SHOW個牌比廚師就OK的了我都加埋錢去食....如果唔加既話...其實係188蚊一位..任食...入到去其實都幾韓國FEEL....我見到有D鐵絲網係到...HEHE一坐低就出去拎生蠔...長腳蟹..生蠔都算甜...同埋好新鮮....同埋好肥美...冇諗到任食呢個價錢...佢都會提供D咁肥美的生蠔比客人...抵讚之後就出去再拎肉黎燒....我見到其實佢肉類都好多...有牛小扒,牛扒,牛肩,又有冬菇,,肥牛果d佢果d牛扒超讚好...好腍身...仲有一個一口牛..我encore左3次...佢個一口牛肉質超爽口加埋舖頭比既燒汁...我再溝埋芝麻醬....簡直係人間極品...之後再行去凍櫃到睇下有咩飲啦...天呀...佢竟然會有埋BLUE ICE飲...岩哂我呢d愛酒之人...仲要又係任飲...我自己一路燒烤一路飲..都飲左差不多3罐了
趕回來食的日韓料理
因為知道佢有分幾個時段食架....
我就揀左19:15時段食....
去到門口店員仲話再加幾廿蚊就有得食蠔同埋長腳蟹呀...哈哈
我都加埋錢去食....
如果唔加既話...其實係188蚊一位..任食...
一坐低就出去拎生蠔...長腳蟹..
佢都會提供D咁肥美的生蠔比客人...抵讚
之後就出去再拎肉黎燒....
佢果d牛扒超讚好...好腍身...
加埋舖頭比既燒汁...
我再溝埋芝麻醬....
簡直係人間極品...
之後再行去凍櫃到睇下有咩飲啦...
天呀...佢竟然會有埋BLUE ICE飲...
岩哂我呢d愛酒之人...
仲要又係任飲...
我自己一路燒烤一路飲..都飲左差不多3罐了
題外話/補充資料: 細心之處~ 呢一間燒烤野...佢燒野食之前會問你想唔想要牛油紙.... 好令你隔住d油... 燒到咁上下..佢就會幫你換紙架喇...幾好呀我覺得..
2016-03-31
2016-04-03 836 瀏覽
比佢既價錢吸引而來的,5:00pm-7:00pm時段只需$98元加一,7:15pm-8:45pm$188一位加一。店內坐得很舒適,兩個人坐得也很闊落。進去後已經可以開始夾東西了,先看一下有熟食區,剌身區和肉類區等等。我先夾了一碟開始我的晚餐。栗米整兜放在爐上待牛油熱熔,牛油佔滿每粒栗米,滿足~牛肉我選的是厚切牛,所以燒時需耐心一點,也要掌握一下火喉,要不然過火牛會老啊。另外還有刺身可以叫的,甜蝦三文魚等等,種類也是多,但我們唯獨愛吃三文魚所以就只點三文魚。三文魚比較驚喜啊,很肥美油脂部分也很平均,我們還不停去叫三文魚呢我們加了$78升級生蠔和長腳蟹,長腳蟹也是啖啖肉的不會雪到沒味。生蠔可以點生蠔醬吃的,但個人認為有一點略煋然後發現我很愛的小紫薯,把皮烘至半脆熱辣辣吃太幸福了,甜甜的很好吃不知不覺吃了10幾粒吃到尾聲店內每人也有抽獎活動啊。我什麼也抽不到呢,朋友抽中了迷你百福豆腐花,很可愛~看到其他的有波子汽水和大蝦。最後小不了是飯後甜品,有奶凍,朱古力蛋糕和阿波羅雪糕。奶凍我有幾款口味我吃了朱古力和士多啤梨,奶味也很重啊,我較喜歡士多啤梨。雪糕有朱古力,雲呢拿,發現香芋味,發狂了很開心
店內坐得很舒適,兩個人坐得也很闊落。
最後小不了是飯後甜品,有奶凍,朱古力蛋糕和阿波羅雪糕。奶凍我有幾款口味我吃了朱古力和士多啤梨,奶味也很重啊,我較喜歡士多啤梨。雪糕有朱古力,雲呢拿,發現香芋味,發狂了很開心。吃完一杯也大大大滿足。
2016-03-30 846 瀏覽
同事在元朗發現一間晚晚排長龍的食店 – 校長燒肉日韓料理 , 好想去試, 難得近日工作不算繁忙, 不用加班, 而且今個月是加薪月, 當然要慶祝一番o我們訂了7:15時段, 到達時大約6:45, 已有人在排隊, 短短十五分鐘人龍已開始排到轉角位, 果然人氣頂盛o 到7:15便準時入座, 我們被安排坐在最盡頭的位置, 這裡的座位都算多, 而且樓底很高, 不怕會越燒越焗o 餐廳的佈局很有Wargame Feel, 吸引很多食客拍照留念o這裡食物種類接近七十款, 有日式的魚生 , 刺身, 壽司, 有中式熱盤熟食, 烤肉方面有海鮮, 豬牛羊雞, 小吃有沙律, 薯條, 咖哩等等, 當然唔少得甜品同飲品, 全部都是自助的, 可以任意拿取, 無限制, 正!!坐下不久, 同事很瘋狂地掃了一堆食物回來o熟食有 : 薯條, 咖哩角, 餃子, 螺肉, 麥樂雞塊及各種壽司o 燒烤類有 : 雞腎片, 原味雞翼, 豬頸肉, 鮮冬菇, 牛舌, 菠蘿, 金菇肥牛卷, 茄子, 大蝦, 金沙骨, 五花腩o 我們一邊燒, 一邊吃熟食, 不知不覺已吃到飽肚的感覺o 這裡的肉類其實沒有加入太多調味, 店內提供燒汁及芝麻醬給客人享

坐下不久, 同事很瘋狂地掃了一堆食物回來o熟食有 : 薯條, 咖哩角, 餃子, 螺肉, 麥樂雞塊及各種壽司o 燒烤類有 : 雞腎片, 原味雞翼, 豬頸肉, 鮮冬菇, 牛舌, 菠蘿, 金菇肥牛卷, 茄子, 大蝦, 金沙骨, 五花腩o 我們一邊燒, 一邊吃熟食, 不知不覺已吃到飽肚的感覺o 這裡的肉類其實沒有加入太多調味, 店內提供燒汁及芝麻醬給客人享用, 這樣可吃到食材本身的鮮味, 也不會因為太多調味而口渴o

原本打算加錢任吃松葉蟹及生蠔, 可惜當日沒有足夠的數量供客人, 未能品嚐, 原本有點失望 , 不過吃到中途, 待應生帶來一個抽獎箱, 每位客人都可以抽獎, 當然禮物不是什麼貴重的物品,但都帶來有些驚喜, 可見餐廳的確是很有誠意經營o
題外話/補充資料: 雖然食物質素不算最上乘, 總括來說以這個價錢, 能舒舒服服地任吃任喝2小時, 服務, 有抽獎, 真的物超所值o
2016-03-27 847 瀏覽
上次與弟路過時見這門外都頗多人排隊,亦被燒肉的香味弄得心癢癢的。這天趁著還是有點冷的天氣跟弟來嚐嚐。我們吃的時七時多的晚餐時段,店內亦已坐滿得七七八八。店員帶我們入坐後介紹爐上會放一張隔油的紙才開始燒,亦不用下油。這是日本的紙上燒嗎?我們都未試過所以有點好奇。事不宜遲,限時2小時的燒肉放題要好好把握。我們嚐了大部分食物後決定點評這些:黑椒牛柳粒像外面的韓燒一樣醃好,頗軟黑椒味不會太搶牛脷及牛展肉色新鮮吸引但切得較薄,燒起來較難控制秘製叉燒這晚最好吃肉類之一!猜是梅頭肉,非常柔軟(不是用了鬆肉粉的那種),配醃好的叉燒醬很不錯豬頸肉爽口但切得幼細了一點金沙骨味道不錯但肉不多豚肉片這是從枱中間的鐵架拿的,數量較少。沒有調味但色澤新鮮健康,吃下也很香豬肉味不騷的條狀雪藏牛扒同一架上豚肉旁就是切成條狀的牛扒,也是數量有限的感覺。見它的脂肪雪花紋也不差所以試吃了。結果是全場最好吃的牛肉,肉味香也有結實的牛扒口感,不錯!牛仔骨脂肪較多但很肉香口,也不錯雞翼及雞扒雞翼以椒盬醃過味道很夠,雞肉嫩滑,是穩妥的選擇蔬果相比肉類,這裡的菜類選擇不多,只有數種菇類及沙律菜刺身是日韓燒肉所以有刺身嗎?三文魚都算肥
牛脷, 牛展及黑椒牛柳粒
黑椒牛柳粒
像外面的韓燒一樣醃好,頗軟黑椒味不會太搶
牛脷及牛展
肉色新鮮吸引但切得較薄,燒起來較難控制
秘製叉燒, 豬頸肉, 金沙骨, 雞翼
豬頸肉
爽口但切得幼細了一點
金沙骨
味道不錯但肉不多
豚肉片
條狀雪藏牛扒
牛仔骨
脂肪較多但很肉香口,也不錯
雞扒, 菇類
雞翼及雞扒
雞翼以椒盬醃過味道很夠,雞肉嫩滑,是穩妥的選擇
蔬果
相比肉類,這裡的菜類選擇不多,只有數種菇類及沙律菜
刺身
是日韓燒肉所以有刺身嗎?三文魚都算肥美不錯,也有原粒帶子(一元大小),味道新鮮也算有誠意的了
糖水及飲品
喝了菊花露及木瓜雪耳糖水,感覺滋潤抵消燒肉的燥熱。另外汽水及啤酒也是任飲的。雪糕竟然是兒時品牌阿波羅
整體來說餐廳乾淨企理,肉類選擇多而且燒肉任吃價錢合理(已太飽未能試熟食)。這晚滿座的應大部分是街坊吧。
2016-03-17
5 分鐘 (堂食)
牛脷, 牛展及黑椒牛柳粒
秘製叉燒, 豬頸肉, 金沙骨, 雞翼
  • 秘製叉燒
  • 牛扒
2016-03-25 657 瀏覽
有時2個人想搵飯食,人少又食唔到太多款式食物,又唔想食buffet咁貴,平平地咁又想食得多,最好就係去食放題。😊而家出去食buffet好多地方都無生蠔食,餐廳為求安全穩陣,主打多數係熟食款式同甜品,老實講食熟食,我不如去大排檔食小抄好過,甜品我又少食。校長燒肉既款式算係我食過咁多間燒烤放題最啱我心水,以呢個價錢黎講,佢算款式多,品質又唔錯。驚喜係呢到有生蠔長腳蟹魚生任你食,如果要求唔高,過下口癮都唔錯,另外魚生款式雖然唔多,但都幾新鮮。肉類方面都有好多款式,任君選擇今次第2次捧場了,整體感覺都很良好。

肉類方面都有好多款式,任君選擇

今次第2次捧場了,整體感覺都很良好。
2016-03-17
15 分鐘 (堂食)
2016-03-25 663 瀏覽
想食校長烤肉好耐架 不過長期都排長龍⋯今晚終於的起心肝排下隊等食😂😂😂 裡面其實地方好寬敞 樓底夠高 好多野食選擇⋯ 加左錢 升級食埋生蠔😙😙😙估唔到鮮味十足喎 少不了食魚生啦 好肥美嘅三文魚啊😌 食左一大輪日本野之後就開始韓燒了喜歡佢嘅燒烤方式 吸走好多油 感覺健康好多重要有鬼佬涼茶飲 唔洗驚熱氣啦👍🏼 食到咁飽 人均消費都係$280 超抵😂
想食校長烤肉好耐架 不過長期都排長龍⋯

喜歡佢嘅燒烤方式 吸走好多油 感覺健康好多
重要有鬼佬涼茶飲 唔洗驚熱氣啦👍🏼
食到咁飽 人均消費都係$280 超抵😂

2016-03-16 896 瀏覽
元朗的日韓燒肉店不多, 要數的, 就以這間最多人食的為首選。店經常滿座, 需要預約才有位, 這天我跟女朋友2人就來到這家狂吃一餐, 以舒解工作上的壓力。只見店的食物琳琅滿目, 除了日式壽司, 熟食, 生蠔, 蟹腳還有我最喜歡食的肉。我們2人毫不猶豫地瘋狂掃貨, 滿載而歸。回到枱上, 把肉小心翼翼地鋪在鐵板上, 趁肉還沒燒好, 我們就一邊吃青口一邊等。青口肉不是太大, 但很有海鮮味, 香噴噴的蒜香混以海鮮味, 十分配合。 不一會兒, 肉已被烤熟, 有羊架, 五花腩, 金菇肥牛, 菠蘿及蝦, 應有盡有, 美味可口。羊架, 手掌般的大, 邊位稍肥, 需要煎久一些, 以收乾肉汁; 肉煎至金黃色, 但不要太久, 不然肉會粗糙; 輕輕一切, 有少少肉質流出即可。十分嫩滑及重羊肉味; 五花腩, 晶瑩剔透, 肉質雪白, 當燒熟後, 肉金黃色, 很脆, 配以麻醬, 甜甜的;燒菠蘿, 菠蘿一邊燒一邊散發出香濃菠蘿味, 蝦肉新鮮爽口, 燒時放以七味粉同胡椒, 爽配以菠蘿一起吃, 鹹酸的感覺, 味道新奇;

青口
羊架
金菇肥牛, 羊架, 五花腩
菠蘿及蝦
4 分鐘 (堂食)
青口
菠蘿及蝦
2016-03-14 854 瀏覽
晚上行街見到有間日韓燒$188一個人,於是行去看一看餐廳食物環境都ok起馬食物種類夠多。值得試一試,見到任吃第一時間就選擇韓燒吃,牛,豬,雞三種都分了很多部位能試燒一燒,其中當然牛是最多選擇而且也是我最喜歡。其次還有蝦都很新鮮彈牙。當然還有魚片頭,香腸等等……。在熟食方面都有很多選擇有小丸子,鹵水雞翼,餃子等等。最後我+了$78任吃蠔,蟹,刺身,講起D蠔都好大隻吃了四隻已好飽。蟹腳方面就一般。最後當然吃埋雪糕至離開。
2016-03-08
5 分鐘 (堂食)
2016-03-14 834 瀏覽
元朗人無人不知,校長燒肉在元朗已有一段日子,本著平靚正任食精神,客源不斷!我知,你覺得食材質素差,我只可以說一分錢一分貨。但實際上我的確食得好開心,尤其是和一班食力甚强的食肉獸!加六蚊換牛油紙,一次性付款便可。抵比啦,因為加了牛油紙會易燒得多,將燒焦機會大大減低。桌上有一系列調味料,當中以人稱譚仔土匪粉最受歡迎。肉類其實部分已經事先調味,不用特別加些什麼了(我覺得)自助bar食物應有盡有,肉類又如將整個佳寶搬了進來一樣,還有不少熟食和壽司刺身,飲品和甜品櫃我沒拍照,種類繁多。衛生還可以,不過說真的就等於佳寶,這個價錢任食兩小時總不可以期待是city super吧。燒!爐夠熱,所以不停燒不停吃,十分有節奏。個人推介燒肥牛,燒至焦香的卜卜趣一塊,甚為過癮。而encore數百遍的有粟米杯,好正,不是一般老麥牛油粟米,而是蒜蓉醬!好好味!還有燒菠蘿,韭菜等比較少見的食材,在街買串燒要索價十二元一寸,現在任食任燒,一於食番夠本!兩小時吃個飽,始終任食心情比較輕鬆,喜歡吃什麼就什麼,喝甚麼就喝甚麼,不用計較價錢。若然你期待高質食材,校長未必適合你,但如果為求一班人吃喝玩樂一個晚上,這裡必定是我的首
兩小時吃個飽,始終任食心情比較輕鬆,喜歡吃什麼就什麼,喝甚麼就喝甚麼,不用計較價錢。若然你期待高質食材,校長未必適合你,但如果為求一班人吃喝玩樂一個晚上,這裡必定是我的首選!!
2016-03-09 958 瀏覽
校長燒肉並不是虛有其名, 透過內裡的裝修—鮮艷套奪目的塗鴉和音樂廣東歌,努力營造出校園氣氛。光顧的客人種類不同, 不僅限於年青人, 也有家庭、情侶和同事。地方整體而言尚算寬敞, 取湯的位置只是一條窄走廊,但人流較少, 不會有人堵塞在走廊。如二人坐四人的卡位, 更見寬敞, 毗鄰就是一對情侶,及後才見有他們的朋友加入。餐廳後面私隱度較高, 因只有兩枱食客來回出去取食物, 最後排的座位可容納更多人和放置物件。一般燒烤食物秘制叉燒這裡的肉類很多款, 款式之多從牌上和圖中可見。特別推薦秘制叉燒, 看見一個男生一次取了八件, 把碟子盛得滿滿的, 就知秘制叉燒是這裡的皇牌。不帶根的肉淋而滑, 在市面上很難找到。其它肉類如雞扒、豬頸肉、豚肉片等, 不過不失, 調味適中。沒有調味的肉類, 可沾燒肉汁食用。這款汁是眾多汁中最受歡迎, 每次出來取食物, 都看到有人大盛此燒肉汁。我個人喜愛韓式辣醬, 這辣醬配合香港人的口味, 辣得温和, 如真的有韓國辣醬的大辣更佳。松葉蟹腳 (+$)我不吃生蠔, 故只有松葉蟹腳吸引我的青睞,蟹腳軟滑多汁,又不帶海鮮自身微量的腥味, 吃過富豪酒店自助餐的乾瘦蟹腳就明白這裡的蟹腳
一般燒烤食物
基本燒烤食物
牛扒、金錢展、牛脷、魷魚翼

秘制叉燒

燒肉汁
韓式辣醬

松葉蟹腳 (+$)

我不吃生蠔, 故只有松葉蟹腳吸引我的青睞,蟹腳軟滑多汁,又不帶海鮮自身微量的腥味, 吃過富豪酒店自助餐的乾瘦蟹腳就明白這裡的蟹腳非能類比。以酒店比較平民餐廳有點不倫不類之感,但同時發現部份高質素和高價位的食肆也不過如此。這裡是可以不停點的,但每次有限提取, 我點了兩碟, 每次碟上都有兩條,點到即止。很好奇有沒有人在兩小時任食時段內瘋狂取蟹腳以求「回本」-- 部份人吃自助餐的心態,重(物)質不重質(素)。職員還提供剪蟹腳的剪刀, 與一般剪刀不同, 刀鋒利, 輕易把蟹腳殼剪開。

其它食物
壽司
甜品

香橙/芒啫喱
自助餐選擇多,甜品全都是迷你的一口, 方便大家同時間品嚐不同款式, 又不會感到飽滯。中間是朱古力蛋糕, 左邊米白色的是荔枝乳酸果凍。右邊是剛補給的香橙/芒啫喱, 跟一本啫喱一樣, 無甚特別, 可吃可不吃。
一口朱古力蛋糕
荔枝乳酸果凍: 如吃益力多果凍, 不及益力多甜, 乳酦味重, 吃到一半燒肉時, 再吃這個會很開胃。其實這個可以「喝」下去, 果凍本身非常軟身, 不會太凍。吃多也不覺寒, 同時比清熱酷或菊花茶消暑和減少因吃太多燒肉而造成的熱氣。
一口朱古力蛋糕: 這是最好吃的甜品, 整件蛋糕非常軟滑, 原以為很甜, 及後發現西餅店的更甜。中間有層慕絲/忌廉, 加重整件蛋糕的軟滑感, 帶來入口即溶的感覺。當然顏色配搭恰當也可提升人的食慾, 頂層的深啡色朱古力忌廉(?), 讓人一看便知這是朱古力口味的蛋糕。
懷念學生時期, 大吃大喝、大癲大肺的日子。數年過去, 只能靠這些裝潢回憶。在這裡, 我們彷如回到最初的起點。
題外話/補充資料: 兩小時內不斷推出不同種類食物, 不用擔心吃完就不再供應 侍應服務快速有禮, 值得一讚
2016-03-07
一口朱古力蛋糕
  • 松葉蟹腳
  • 朱古力蛋糕
2016-03-07 762 瀏覽
一收工就番元朗搵老媽子食餐好既, 好趕咁趕到番去, 不過食到咁多好(東)西都係值既...去到之後, 食番D清淡野先...三文魚生都幾新鮮幾厚身, 仲有埋蟹棒。火炙三文魚仲有少少暖, 加埋少少沙律醬, 真係幾好食。食埋D 蟹籽沙律, 打好哂底, 好! 可以食D Heavy D 既...真係冇諗過呢到有生蠔食, 生蠔都有番咁上下斤量。雖然未必有西餐廳既水準, 但都非常新鮮, 好抵食。食生蠔要既檸檬汁, 生蠔雞尾醬, 樣樣有齊, 真貼心。食完生冷野, 開始轉食D 熱野。燒青口真係唔錯, 係面有一陣熱辣辣既芝士, 令原本味道單調既青口立即變得惹味。食完青口之後, 仍然會有一陣芝士味留係口腔。然後就正式開爐lu ~! 呢到好多唔同既肉, 大多都唔會好重口味, 燒到咁上下, 再加番少少燒汁同芝麻醬咁就Perfect ! 特別要Recommend 既就係魚柳, 呢到D 魚柳好軟熟, 又唔會好頂胃, 可以慢慢享受。佢地仲會有吸油紙, 唔怕D 肉燒到太油。呢到仲會有蒜蓉金菇。真係幾Surprise, 從來冇諗過係燒肉放題入面咁樣燒金菇。佢會有一個錫紙兜放住D金菇, 唔會燒焦。食起來感覺幾好, 蒜蓉味會同

去到之後, 食番D清淡野先...
呢到仲會有蒜蓉金菇。真係幾Surprise, 從來冇諗過係燒肉放題入面咁樣燒金菇。佢會有一個錫紙兜放住D金菇, 唔會燒焦。食起來感覺幾好, 蒜蓉味會同金菇混為一體, 再加上少少燒烤既味道, 真係呢到先會食到。
食完咁多熱氣野, 係時候飲番兩啖涼茶。除左一般放題會有既汽水外, 仲會有幾種涼茶比大家降一降火。呢樣真係好少放題可以諗到, 真貼心。
最後仲有得抽個獎, 可惜運氣欠佳, 只有豆腐花。不過唔錯喇, 係開心既
  • 蒜蓉金菇
  • 燒芝士青口
  • 燒魚柳
3K
2016-03-04 1009 瀏覽
是晚又黎到校長燒肉,究竟黎食左幾多次呢?唔記得了。最近見不少網民話校長難食,態度差等,我又唔覺喎,想同佢評返下啫。肉類,雖然唔講得上係靚肉,但至少多款式,豬、牛、羊、雞、魚、魷魚等,一般凍肉舖貨。菜類,有下翠玉瓜,洋蔥,菇咁啦,都幾新鮮。熟食,呢個我就真係麻麻,黎食燒肉點解要食熟餸呢!?無試到……牛油芝士粟米,蠔等,我覺得呢個燒起好正,熱辣辣嘅牛油粟米又香又甜,芝士滆左包住蠔,呢兩樣無得輸。各式壽司,有個師傅係櫃枱入面不停咁拎出黎,幾新鮮㗎,飯軟綿又唔係太大舊。刺身區,有三文魚、吞拿魚、希靈魚、鯛魚等,好多人拎所以貨去得快,ok肥美新鮮啦,唔係頂級靚魚,但食落都啖啖滋味。蒜容包,呢個好受歡迎,擺落爐烤返熱就好香,牛油蒜容味正。炸物,有薯條,薯格,薯餅等,韓燒有呢啲真係幾搞笑,但食小小當小食ok啦。人參雞湯,無試,行過聞到有人參味。紫米露,燒完有返碗糖水潤下,個人覺得略甜。夏枯草,怕熱氣?仲有涼茶飲,都係略甜,但呢樣幾貼心喎。爐火力猛,好快熟亦好易燶,要小心燒,加上係任食,不停咁堆滿爐,容易搞到好油。個張吸油紙要六蚊張,如非必要,唔好換得咁密。味道正常,鍾意食肉嘅朋友真係天堂,燒肥牛好
菜類,有下翠玉瓜,洋蔥,菇咁啦,都幾新鮮。
蒜容包,呢個好受歡迎,擺落爐烤返熱就好香,牛油蒜容味正。
人參雞湯,無試,行過聞到有人參味。
紫米露,燒完有返碗糖水潤下,個人覺得略甜。
夏枯草,怕熱氣?仲有涼茶飲,都係略甜,但呢樣幾貼心喎。

味道正常,鍾意食肉嘅朋友真係天堂,燒肥牛好正㗎,又甘香又易燒,加上燒完迫左啲油出黎無咁膩,另外牛仔骨都好正,肉味濃又滑,個調味唔錯,最推介呢兩樣,其他都好ok,咁嘅價錢抵到爛。

但油煙味幾勁,千其唔好著靚衫
2016-02-20