2019-02-23
大埔同大圍一樣,不嬲都有好多好正嘅小餐廳喺度打躉!今次呢一間餐廳係開咗冇幾耐,望落去個鋪面好靚好清新😍😍 相比起佢隔離間餐廳,真係有勁多人喺度等位等極都仲有人🤣 見佢咁多人排隊,我就心思思想試喇🙈入到去,坐既位幾鬆動👍🏼 而呢間野主要係食下啲馬拉菜同新加坡菜,簡直係我杯茶🤤🤤價錢方面我覺得真係好抵,每個人叫一個套餐包埋嘢飲,晚市黎講真係好平,真心覺得就算佢加埋一都食得過!!!!我哋一行二人叫咗碗喇沙面同椰漿飯,好足料!仲要有個好笑位係,我食碗麵發覺佢一邊係米粉一邊係油面,心諗唔通佢整錯咗個面,仲要碗麵勁大碗,食極都仲有😅😅😅 如是者,我梗係冇出聲啦,有得食咪算囉!點知返到屋企好奇check check, 原來呢碗野真名叫做沙摻摻,好似意思係話將啲面mixed 咗??? 🤔🤔 係最正宗嘅做法!嘩! 好彩我當時冇出聲姐.....如果唔係就真係攞到爆.......另外我覺得仲有一樣野值得推介,就係佢個杯鮮檸天葵梳打!!! 雖然要加錢,但係真心好大杯,而且又有得睇,最岩打卡用📸🤣