2019-02-08
今日同男朋友o係太和附近行花市,行之前醫左肚先~經過一間新開嘅餐廳,門面好吸引,有種文青cafe 嘅感覺原來係男朋友最鍾意嘅新加玻菜~餐牌都幾吸引,價錢好抵仲要全日冇加一,決定同佢試下好冇味!餐廳感覺簡潔舒服,裝修有心思餐廳食物種類豐富!食物同飲品都好多選擇同男朋友叫左主打有like 嘅黎試😋兩個晚市套餐加錢叫左兩款小食同白酒煮藍青口😋海鮮喇沙摻摻Laksa 半米粉半油麵,有魚片、蛋、蜆 、豆卜、兩隻紅蝦,好足料,蝦好鮮甜,湯濃椰汁味,仲有恰到好處既辣,好惹味肉骨茶重藥材味,又唔會好肥膩,仲有油條吸哂湯d精華,有辣椒甜豉油,似模似樣沙嗲雞肉串燒雞肉好嫩滑,花生醬好多花生粒,唔會好稀,好足料,夠惹味👍🏻網絲春卷依個有驚喜!要推介!米網 好脆好薄,唔會痴牙,餡唔太咸,好味,食到想追加額外叫多碟!聽店主講開,原來小食係即叫即炸!唔怪得知咁脆口又熱辣辣啦😆白酒煮藍青口青口好大碟,都幾大隻,個白汁好好味,d洋蔥吸哂味,好滿足侍應都好細心,會俾多隻蝶你放殻,滿左會主動幫你換~服務態度好好~晚市黎講,套餐60幾蚊包埋飲品,CP值好高,聽倒隔離枱都話好抵食下次一次會再黎食😋
經過一間新開嘅餐廳,門面好吸引,有種文青cafe 嘅感覺
原來係男朋友最鍾意嘅新加玻菜~
餐牌都幾吸引,價錢好抵仲要全日冇加一,決定同佢試下好冇味!
餐廳感覺簡潔舒服,裝修有心思
餐廳食物種類豐富!
食物同飲品都好多選擇
同男朋友叫左主打有like 嘅黎試😋
兩個晚市套餐
加錢叫左兩款小食
同白酒煮藍青口😋
雞肉好嫩滑,花生醬好多花生粒,唔會好稀,好足料,夠惹味👍🏻
依個有驚喜!要推介!
聽店主講開,原來小食係即叫即炸!唔怪得知咁脆口又熱辣辣啦😆
青口好大碟,都幾大隻,個白汁好好味,d洋蔥吸哂味,好滿足
下次一次會再黎食😋