2020-10-20 873 瀏覽
呢度實在太靚啦,全間餐廳有勁多嘅打卡位,淨係嚟打卡唔使食都夠啦。我淨係喺門口、等候區、同埋自己嘅座位影相都影左差唔多一個鐘啊。以呢度嘅裝修就覺得心知不妙,一定係勁貴勁貴啦,打開餐牌又唔係好貴喎,日式鐵板燒:有龍蝦有和牛有銀鱈魚,每位都係$1000左右,呢一個格局真係抵食到暈啦。我食物質素絕對係超乎想像,我以為呢一個裝修,呢一個價錢,食物質素應該好普通啦,點知全部都係靚料靚貨,師傅手勢同埋火候拿捏得非常好,全餐冇一個位係覺得唔好食,每一碟上菜由擺盆到放落口都係嘩嘩聲嘅。 絕對需要encore。下次要着條靚啲嘅裙再影過。

絕對需要encore。下次要着條靚啲嘅裙再影過。

2020-10-17 1097 瀏覽
之前已一直想試呢間餐廳一心諗住book定位同朋友慶祝生日,咁啱又見有午餐優惠,所以早三,四星期左右已經打電話去book。當日打電話去,店員話只接受14日內既booking。於是我就計好晒日子,較埋提示,打算14日前,餐廳一早開門就打電話去book,因為知道都幾full。聽日就係接受booking既日子,我諗住穩陣起見,早一晚就打電話去問多次,問一問究竟我想預約既日子係咪聽日開始接受預約啦,誰不知店員話已經係waiting list。我完全接受唔到。😡既然你地餐廳可以一早接受預約,咁點解你地店員話只可以接受14日前既預約呢?咩制度呢?店員完全解釋唔到,只係話今朝已有好多客人打黎預約,又反問我係咪之前打黎係上個月,上個月未有今個月既schedule,但當日店員係電話係完全無交代過),又話餐廳只得36張枱,排我前面已經有8個booking 。其實我想book既日子,要計14日,都只係聽日先到。總之成件事就係唔合理,未食都已經一肚氣。就算呢間餐廳幾有名,野食幾好食都好無合理解釋,都已經無心情想再試只係覺得制度好有問題,接受唔到
之前已一直想試呢間餐廳

就算呢間餐廳幾有名,野食幾好食都好
無合理解釋,都已經無心情想再試
只係覺得制度好有問題,接受唔到

2020-10-17 871 瀏覽
食物同嗰景一流 啲蝦好大隻 鵝肝好好味不過真係要改善佢地服務質素食飯前一日打電話confirm Booking佢個態度好惡 冇咩禮貌問完我confirm即刻收線 🙄🙄當日食嗰日serve 我地個女仔侍應全程黑面 態度不友善睇咗樓上嘅食評 都認同服務質素如去咗茶餐廳食完嗰個女待應最後問我地食甜品定咖啡 其實我地好簡單問一問是否只有咖啡 嗰個侍應用好惡嘅態度重複同我哋講甜品定咖啡 甜品定咖啡幾次 其實如果係得咖啡同我地講句唔好意思得咖啡就OK 佢重複咁講 令到成餐飯最後扣咗好多分 不過反而要讚讚鐵板燒師傅 好專業同感覺好親切👍🏻 不過啲炒飯係一早炒定 佢翻炒就變得好乾身 有少少敗筆同埋都要讚下個洗手間,好貼心 有齊漱口杯同漱口水😁整體餐廳裝修風格好日式 不錯 不過佢播啲英文流行歌令到個環境好唔match😅整體來說 為食物同個景試一次都可以
食物同嗰景一流 啲蝦好大隻 鵝肝好好味
不過真係要改善佢地服務質素
食飯前一日打電話confirm Booking
佢個態度好惡 冇咩禮貌
問完我confirm即刻收線 🙄🙄
當日食嗰日serve 我地個女仔侍應全程黑面 態度不友善
睇咗樓上嘅食評 都認同服務質素如去咗茶餐廳

同埋都要讚下個洗手間,好貼心 有齊漱口杯同漱口水😁

整體來說 為食物同個景試一次都可以

2020-10-13 784 瀏覽
食物方面,我地今次晚飯係叫左Omakase,款式都好多,質量又新鮮同份量好多,有刺身、生蠔、龍蝦、白子、蟹腳、和牛、鵝肝多士(個鵝肝真係好大,一個正常女仔既食量可能分成兩份就會好d喇!) 、龍蝦湯同和牛炒飯...真係食到我要叫師傅停喇...唔好再俾我 :p味道方面,整體黎講比較淡,如果加多少少調味會較好。環境方面,因為新開張既關係同餐廳係30樓,所以係裝潢全新同景觀非常開揚!加上因為係慶祝朋友生日既晚飯,我地安排坐係房入面,私隱度極高又唔怕玩到噪親其他客人喇:)

味道方面,整體黎講比較淡,如果加多少少調味會較好。

2020-10-10
$2000
慶祝紀念
生日
2020-10-12 457 瀏覽
板神係灣仔新開張,聽朋友講好高質,所以同朋友嚟試下鋪頭裝修走和式高雅路線,每個details都係好細心入到去喺舒適嘅等候區等候安排入座 今次我哋坐喺右手邊嘅城市山景包廂 環境好寬闊,可以下次可以同朋友一齊包房 坐喺吧枱前面直接就望到師傅即時嘅烹調 前菜係煙三文魚沙律同埋薯仔沙律配小圓茄 之後見到今晚嘅食材擺得靚靚仔仔咁,展示畀我哋打卡 見到龍蝦仲好生猛,就知佢啲食材夠曬新鮮龍蝦爽彈鮮甜配龍蝦膏造成嘅汁,非常之夾白鱈魚面頭已經煎到好脆,入面好嫩滑多汁配埋啲嘢菜真係好賞心悅目等我哋食完之後師傅就畀我哋睇a5和牛薄切又係擺得好靚咁畀我哋,見到明顯油花均勻燒好包埋香蔥同炸蒜片放喺板神麵包上面,打卡一流!入口juicy,包埋香蔥同炸蒜片減低油膩嘅感覺食到呢度已經半飽,但見到個龍蝦麵豉湯都仍然好想飲原來係用頭先嗰隻龍蝦殼去做嘅最後食埋個和牛粒炒飯,真係已經十成飽但師傅準備咗嘅焦糖多士真係相當吸引四面都係脆口嘅焦糖,甜而不膩最後只能輕輕淺賞自家製嘅雜莓奶凍呢間餐廳真係好適合生日、紀念日嚟食!一定會畀另一半優質嘅用餐體驗 !
板神係灣仔新開張,聽朋友講好高質,
所以同朋友嚟試下

鋪頭裝修走和式高雅路線,每個details都係好細心
入到去喺舒適嘅等候區等候安排入座
今次我哋坐喺右手邊嘅城市山景包廂
環境好寬闊,可以下次可以同朋友一齊包房

坐喺吧枱前面直接就望到師傅即時嘅烹調
前菜係煙三文魚沙律同埋薯仔沙律配小圓茄
之後見到今晚嘅食材擺得靚靚仔仔咁,展示畀我哋打卡

見到龍蝦仲好生猛,就知佢啲食材夠曬新鮮
龍蝦爽彈鮮甜配龍蝦膏造成嘅汁,非常之夾

白鱈魚面頭已經煎到好脆,入面好嫩滑多汁
配埋啲嘢菜真係好賞心悅目

等我哋食完之後師傅就畀我哋睇a5和牛薄切
又係擺得好靚咁畀我哋,見到明顯油花均勻
燒好包埋香蔥同炸蒜片放喺板神麵包上面,打卡一流!

入口juicy,包埋香蔥同炸蒜片減低油膩嘅感覺
食到呢度已經半飽,但見到個龍蝦麵豉湯都仍然好想飲

原來係用頭先嗰隻龍蝦殼去做嘅

最後食埋個和牛粒炒飯,真係已經十成飽
但師傅準備咗嘅焦糖多士真係相當吸引
四面都係脆口嘅焦糖,甜而不膩

最後只能輕輕淺賞自家製嘅雜莓奶凍
呢間餐廳真係好適合生日、紀念日嚟食!
一定會畀另一半優質嘅用餐體驗 !
2020-10-08 603 瀏覽
平時我哋幾個旅行友,最鍾意約埋周圍去,而家冇得飛,要搵啲好嘢食填補下心靈嘅空虛。今晚去左灣仔軒尼詩道一間食日本鐵板燒,裝修簡潔帶日式風味,最重要係喺30樓望落去嘅海景,一覽無遺。呢度有幾間房,卡位同埋坐喺鐵板燒前面,望住師傅下廚。前菜先黎三文魚沙律同蟹肉薯仔茄子,主菜鐵板燒龍蝦,用龍蝦膏製成個龍蝦汁,非常濃郁,龍蝦肉彈牙又鮮甜,香煎白雪魚,好嫩滑好juicy ,A5和牛薄燒,和牛包住蒜片,牛肉味濃,A5對於我來講油份剛好,唔會太油膩,蘆筍青椒伴碟,最後仲有龍蝦湯,和牛蛋炒飯,同埋甜品呢度環境好好,服務員態度好好,每道菜都會介紹一下,又會幫我們換熱茶,我自己最鐘意食鐵板燒龍蝦😋最近好似有優惠lunch都好抵食

呢度有幾間房,卡位同埋坐喺鐵板燒前面,望住師傅下廚。

前菜先黎三文魚沙律同蟹肉薯仔茄子,
主菜鐵板燒龍蝦,用龍蝦膏製成個龍蝦汁,
非常濃郁,龍蝦肉彈牙又鮮甜,
香煎白雪魚,好嫩滑好juicy ,
蘆筍青椒伴碟,最後仲有龍蝦湯,和牛蛋炒飯,
同埋甜品
我自己最鐘意食鐵板燒龍蝦😋最近好似有優惠lunch都好抵食
2020-10-06 717 瀏覽
/ /最近見灣仔新開咗間鐵板燒,趁住4日假期,即刻去嘆下先,又可以一度望住師傅🧑🏼‍🍳又可以望住海景!除咗視覺上嘅享受,仲有味蕾上嘅享受👅見係灣仔限定😍就試下呢個set!《鉄板焼コース 二人前》前菜有個三文魚沙律🥗好開胃好清新🌿主菜嚟料啦🌟🌟超大隻嘅龍蝦🦞可以望住師傅原隻鐵板燒龍蝦再拆肉😍配埋個醬汁,好鮮甜!肉質彈牙嫩口!白鱈魚🐟燒得啱啱好,皮脆肉嫩🥰好有魚油香,仲可以沾少少鹽口感、層次再突出啲!A5和牛薄燒🐮和牛好有油香,又夠薄👍🏻最中意係中間包住大量啲蔥!!😍一個人有6舊左右嘅份量食到咁飽緊係要食番啲野菜🥦解一解油膩!野菜都好多款!最中意係冬菇,好juicy💦最令我驚喜係最後仲有龍蝦湯🦞好濃好鮮甜,真係好足料!!我個人好滿意,又可以嘆住海景🌃又有龍蝦、又有和牛,一千蚊左右都算幾抵食
/ /

見係灣仔限定😍就試下呢個set!
《鉄板焼コース 二人前》

前菜有個三文魚沙律🥗好開胃好清新🌿

主菜嚟料啦🌟🌟
超大隻嘅龍蝦🦞
可以望住師傅原隻鐵板燒龍蝦再拆肉😍
配埋個醬汁,好鮮甜!肉質彈牙嫩口!

白鱈魚🐟
燒得啱啱好,皮脆肉嫩🥰
好有魚油香,仲可以沾少少鹽
口感、層次再突出啲!

A5和牛薄燒🐮
和牛好有油香,又夠薄👍🏻
最中意係中間包住大量啲蔥!!😍
一個人有6舊左右嘅份量

食到咁飽緊係要食番啲野菜🥦
解一解油膩!野菜都好多款!
最中意係冬菇,好juicy💦

最令我驚喜係最後仲有龍蝦湯🦞
好濃好鮮甜,真係好足料!!
我個人好滿意,又可以嘆住海景🌃
又有龍蝦、又有和牛,一千蚊左右都算幾抵食
2020-10-05 683 瀏覽
難得老公幫手湊仔,今日就同媽咪撐枱腳疫情之後,外出食飯嘅次數少咗好多,就連媽媽生日嘅時候因為禁止堂食都冇特別慶祝,今日就同媽媽補祝生日,一邊睇海景一邊食鐵板燒餐廳位於30樓,可飽覽維港景色,主要以和式木系風格裝修,座位舒適,亦設有獨立房間,可供客人包廂gathering.餐廳提供好多不同嘅鐵板套餐,今次我哋選擇咗$1080/位既套餐,包括:前菜、沙律、龍蝦、白鱈魚、A5和牛薄燒、野菜、和牛炒飯及甜品。開放式廚房,即叫即煮非常新鮮!我哋一邊可以睇住廚師為我哋準備嘅菜式,令一邊可以睇吓夜景我同媽咪都最鍾意呢個鐵板燒龍蝦,用牛油同埋蝦膏去做個醬汁,龍蝦非常彈牙,鮮味多汁。白鱈魚好滑,肉質鮮甜,唔需要任何調味已經好好味A5和牛薄燒,裏面包着香蒜片,超好味😋,和牛好林好香又juicy 仲有龍蝦湯味噌湯,超級香龍蝦麵味,勁正仲食埋個炒飯真係非常滿足今餐完全啱晒媽媽食胃口,無論家庭聚會,情侶約會慶祝,朋友食飯,都好值得黎試吓,氣氛,環境同食物都非常好👍🏻

難得老公幫手湊仔,今日就同媽咪撐枱腳
和牛炒飯及甜品

我同媽咪都最鍾意呢個鐵板燒龍蝦,
用牛油同埋蝦膏去做個醬汁,龍蝦非常彈牙,鮮味多汁。

白鱈魚好滑,肉質鮮甜,唔需要任何調味已經好好味

仲有龍蝦湯味噌湯,超級香龍蝦麵味,勁正
仲食埋個炒飯真係非常滿足

經朋友介紹之下本應訂了觀塘店但後來發現灣仔有新店開張而本人亦住香港區當然首選灣仔店,訂座當天店員推介1:30本人亦準時到達但卻等了15分鐘才能安排我們入座,一入座那位黑色衫的職員粗聲兼快速地問我們食乜(莫非我入了一般茶餐廳?),當我們揀了餐後又沒有職員入來點餐,他們好像十分忙行來行去但都無人入來,終於有職員入來替我們點餐,她憑記憶落單口述覆核點餐時態度並不友善(真的好像去了茶餐廳般的態度和速度),等了一會兒負責的廚師送上我們所點的餐,但並沒有給我們看一看所點的食材,食物好快便逐一送上,首先一讚大蝦及銀雪魚水準可以,主角澳洲和牛只是一般貨色,沒有濃濃的油脂香味及有筋,主菜不足30分鐘便食完奉上最後的炒飯,竟然炒飯不是席上鐵板炒的而是在廚房一早預備好,但上來的炒飯已經變濕了完全沒有香味,十分差勁,餐牌裏說明有雪糕或咖啡,但沒有雪糕唔一早事先通知只給抹茶蕨餅蒟蒻另我十分失望,最後連跟餐咖啡只得半杯,另人感覺十分吝嗇,正當我們品嚐甜品時職員又入來通知我們收銀埋數要結帳1:45入座2:30要結帳這是快餐店嗎?講真全場得四枱客不足夠10人真的要這麼趕快結帳?整體上灣仔店的裝潢十分華麗,環境及景色十
整體上灣仔店的裝潢十分華麗,環境及景色十分舒服,但每位職員應須改善應有的態度及水準因為這真的不是平民港式日本餐廳而是高質的日本餐廳。
2020-09-23 1169 瀏覽
疫情關係好耐都冇出街食飯。今晚終於可以出一出去食個飯了。見灣仔新開咗一間鐵板燒,一於去試吓。餐廳係30樓,可以望到無敵靚海景,一路食一路望住個海景,感覺特別滿足。前菜-沙律清新開胃師傅拎左隻好大嘅龍蝦開始係鐵板上燒,睇住佢拆肉再上碟更加鮮味。 龍蝦肉咬落啖啖鮮好好味。魚肉質鮮嫩,皮脆,有水準!旁邊有啲鹽可以俾你沾。令我意外嘅係龍蝦麵豉湯,首先見到大大個龍蝦湯已經好足料,你會飲到好濃龍蝦味,好飲。炒飯夠香,成碗食晒。🤤成個鐵板餐1千幾一位,有活龍蝦,龍蝦麵豉湯,A5和牛等尚算抵食👍🏻

前菜-沙律清新開胃

魚肉質鮮嫩,皮脆,有水準!旁邊有啲鹽可以俾你沾。

2020-09-23
2020-09-23 832 瀏覽
最近限聚令開始放寬,所以決定出去食返一餐。 我哋早幾日book咗呢到諗住食返個晚餐~入去前首先測體溫,之後我已經見到無敵海景,位置都好闊落,坐得舒服,環境非常讚👍餐牌:有單點同套餐選擇我哋order 咗2個鉄板set 試試頭盆:薯蓉配茄子 ,配上茄子好夾。沙律菜都好新鮮,好甜🥗龍蝦係活生生睇住師傅燒,而且都幾大隻下龍蝦肉入口非常鮮甜彈牙。配搭自身龍蝦膏非常香濃白鱈魚煎得岩岩好A5和牛薄燒,份量OK多。每片包入蔥花,吸收哂牛肉汁食落好香口。 有入口即溶嘅感覺龍蝦麵豉湯甜品🍮

餐牌:有單點同套餐選擇

我哋order 咗2個鉄板set 試試

頭盆:
薯蓉配茄子 ,配上茄子好夾。沙律菜都好新鮮,好甜🥗

龍蝦係活生生睇住師傅燒,而且都幾大隻下
龍蝦肉入口非常鮮甜彈牙。
配搭自身龍蝦膏非常香濃

白鱈魚煎得岩岩好

龍蝦麵豉湯
甜品🍮
2020-09-20 949 瀏覽
鍾意食鐵板燒嘅你要bookmark啦😋板神開咗新分店🎉 位於灣仔The Hennessy🥳 望住維多利亞港景嘆美食🤩 設有獨立房間,私隱度高🥰 晚市套餐價錢$2080至$3480不等。【商務鐵板套餐 + A4和牛🐮】HKD2680/2位圖中係商務鐵板套餐,套餐包括:前菜🍢、龍蝦🦞、南非鮑魚、時令海鮮、薄燒+厚燒🐮、季節野菜🥬、牛肉粒炒飯🐮、漬物、麵豉湯🍲、雪糕/咖啡🍧鮑魚好彈牙😋 龍蝦厚肉多汁,加上大量蟹膏口感一流🦞 牛肉可選美國和牛/澳洲和牛/A5和牛,A5和牛牛味香濃好juicy🐮 甜品有焦糖多士配芝士雪糕,多士口感鬆脆,雪糕芝味香濃十分出色!
鍾意食鐵板燒嘅你要bookmark啦😋

【商務鐵板套餐 + A4和牛🐮】HKD2680/2位

知道板神開左新分店係the hennesy 即刻去試下 環境優美坐得好舒服 又有海景叫左兩set $1080一人前前菜係煙三文魚沙津配薯仔茄子好欣賞個薯仔同茄子 原來兩樣野咁夾見到師傅燒緊我地既活龍蝦 見到龍蝦真係仲旭緊的 夠曬新鮮呀!哇!龍蝦轉個頭就黎到我地面前了龍蝦膏被用作醬汁淋番係面 賣相一流龍蝦肉做到剛剛好熟 所以極之彈牙有鮮味!龍蝦肉層次分明 肉汁鮮嫩白雪魚 this is awesome十分有驚喜 一咬落口 魚油彈出 魚既香味充斥住口腔 係幸福既感覺咬開一睇 肉汁同油脂係到流緊出黎 omg實在太好食了!緊接住就係好期待既薄燒和牛!個份量係比我想像中多好多雖然佢係薄切 但因為佢係卷埋 入面有蒜片同蔥花 食落都係有厚既感覺 而且因為和牛油脂太豐富 食一舊已經飽飽地🤣🤣不過入口即溶 再加埋蒜片既香味同蔥花既咸味 真係人生一大享受!仲有龍蝦面豉湯炒飯同雪糕 飽得很🤣食完呢餐滿足到第二朝😆🤤😋

叫左兩set $1080一人前

前菜係煙三文魚沙津配薯仔茄子
好欣賞個薯仔同茄子 原來兩樣野咁夾

哇!龍蝦轉個頭就黎到我地面前了
龍蝦膏被用作醬汁淋番係面 賣相一流

白雪魚 this is awesome

咬開一睇 肉汁同油脂係到流緊出黎 omg
實在太好食了!

緊接住就係好期待既薄燒和牛!
個份量係比我想像中多好多
雖然佢係薄切 但因為佢係卷埋

仲有龍蝦面豉湯炒飯同雪糕 飽得很🤣
食完呢餐滿足到第二朝😆🤤😋
  • A5和牛薄燒
  • 白雪魚
2020-09-15 6148 瀏覽
近日疫情緩和,終於有機會同男朋友出街拍下拖啦!❤️❤️呢日佢神神祕祕咁話要請我食好野,原來佢BOOK 左板神鐵板燒日本料理既新分店同我食鐵板燒啊!勁期待! 😻新分店係灣仔The Hennessy,餐廳係走日式簡約風,環境適舒,俾人一種高級得黎又唔會太局促既感覺,而且重點係可以一邊食一邊欣賞維多利亞港海景! 🥰我一去到見到咁靚已經忍唔住瘋狂打卡啦,😆真係好適合情侶黎拍拖食生日飯或者慶祝周年紀念! 今次我地揀左二份晚市一人前,每位$1080 加一🤟🏻一人前套餐包括左前菜、季節沙律、龍蝦、白鱈魚、A5和牛薄燒、季節野菜、炒飯、漬物、麵豉湯同甜品!🐷師傳會即場製作鐵板燒,見到咁新鮮既食材同師傳專業既手勢,真係等到流哂口水啊。🤤🤤講返野食先: 前菜係薯仔沙律配燒茄子同煙三文魚野菜沙律配日式芝麻醬酸酸甜甜好開胃鐵板燒龍蝦🦞師傅將龍蝦燒香拆肉,再特別為龍蝦膏調味,淋係龍蝦肉上面,加埋爽脆既燒蘆筍,賣相一流!新鮮既龍蝦肉質爽甜,加埋咸香既龍蝦膏,好好味啊! 另外鐘意食咸少少既朋友可以沾埋祕制鐵板燒醬黎食,個人黎講覺得唔需要其他醬汁已經好好食,食到個鮮味!白鱈魚🐟呢個係成晚最驚喜既菜式😋,無諗過白鱈魚可以咁
近日疫情緩和,終於有機會同男朋友出街拍下拖啦!❤️❤️
呢日佢神神祕祕咁話要請我食好野,
新分店係灣仔The Hennessy,
而且重點係可以一邊食一邊欣賞維多利亞港海景! 🥰
今次我地揀左二份晚市一人前,

每位$1080 加一🤟🏻
🤤🤤
講返野食先:
前菜係薯仔沙律配燒茄子同
煙三文魚野菜沙律配日式芝麻醬
酸酸甜甜好開胃

鐵板燒龍蝦🦞

白鱈魚🐟
呢個係成晚最驚喜既菜式😋,無諗過白鱈魚可以咁好味! 白鱈魚皮燒到卜卜脆, 魚肉燒到岩岩好熟, 而且鎖住哂所有肉汁,一咬開D汁流出黎魚肉仲好滑! 配埋紅椒做伴碟,好睇又好食!

A5和牛薄燒🥩
我最期待既菜式出埸啦! 呢個和牛薄燒我真係比100分~ 嫩滑和牛包住香蔥,配埋炸蒜片,口感好豐富,和牛入口即溶, 真係超好味啊, 而且份量都好多, 呢個價錢食到咁靚既和牛真係好抵食!😽

龍蝦麵豉湯
好夠味,加埋開場既龍蝦穀落去,麵豉湯個味更鮮甜

炒飯
炒飯粒粒分明,食落好香口,而且飯粒仲沾左和牛既油香!✨

甜品
我揀左綠茶味既雪糕,茶味濃亦唔會太甜,為呢餐劃上完美句號!👍🏻👏🏻

總括黎講, 餐廳環境好靚, 有埋海景, 每款菜式都係用左高級新鮮食材, 加埋師傳即場鐵板燒, 真係好嘆好好食!每人1000蚊到其實都有少少肉赤嫁, 不過食到咁高質既野我覺得CP值好高, 下次會再黎! 想食埋和牛厚燒啊!😆😆
2020-09-09 1497 瀏覽
上網見呢間嘅觀塘分店幾好食咁 就諗住襯媽咪生日黎呢度試下灣仔新分店 點知係難食到不得了 真係食個大排檔都好食過佢多多聲 首先我地book左鐵板吧枱 仲重申過要吧台 點知佢俾左就咁窗邊枱 咁我就同佢講 佢話鐵板房要最低消費$6000 但我都唔係要房 佢係都話得呢到 呢到近鐵板枱就係呢到 仲話成場俾左我地😅 咁我咪話有人黎你邊會唔接生意啊之後野食黎 上左壽司先嘅 d魚生又唔凍又唔新鮮 飯又大舊 難食 成個鐵板set我都唔知點講好 總知冇野好食 大蝦質地好一般 鮑魚質地好韌干身又太甜 最搞笑係有道菜係時令野菜 佢就係放係大蝦上面嘅兩條蘆筍 個鐵板牛又韌又老到食香口膠咁 仲有炒飯又腥又冇味 咩龍蝦湯咪係麵豉湯加舊龍蝦殻 成餐咁就食左$3800一句講晒 one of the worst restaurants in Hong Kong/ I have ever tried 貴都算 重點好難食 請我去都唔食