2018-05-07
朋友之前睇左黃秋生既介紹,一直都話要黎試,終於搵到個得閒既下午黎食,因為聽講入夜呢到會大排長龍,聽到都嚇親😅所以揀左呢個下午茶時段,好好彩3:30黎到就有得入去食喇😊😊入到去好快就揀定左秋生介紹既殿.海鮮龍蝦湯飯同埋花膠螺頭雞煲翅!雞煲翅加$10就有埋飯飲品同埋菜😱😱好抵!唔係唔加呀!首先就黎左殿海鮮龍蝦湯飯,一黎到見到半隻龍蝦就流晒口水啦!試啖湯先,味道真係好鮮甜放入口就充滿海鮮既味道,無臭腥味,龍蝦肉都新鮮!湯入面加埋啲蜆呀帶子,魷魚,青口同菜咁,感覺好足料👅👅👅加埋係湯入面食都好鮮甜味美,飯泡左湯感覺仲好開胃🤤之後就黎到抵食之選,$68既雞煲翅!加埋餐都係$78!煲湯入面係有成半隻雞架!仲有大大碟生菜,揀左米線都好大大碗!呢碟生菜仲有埋蠔油,一啲都唔馬虎!呢盆野真係大件夾抵食!個湯比先前既龍蝦湯較濃味,真濃雞湯黎👍🏻鹹中帶香甜既味道,雖然會俾表面油油既外表嚇親,但飲落口竟然無油膩感覺😁呢半隻雞都唔差架,起碼唔鞋口先啦!仲有個翅塊....勁入味同香口🤭🤭 米線就不過不失啦整體我鐘意龍蝦湯既清中帶鮮甜味道,雞煲翅都唔錯,夠濃味😊兩種唔同味道👍🏻👍🏻都好值得食👍🏻👍🏻
殿海鮮龍蝦湯飯
花膠螺頭雞煲翅