2020-11-24 78 瀏覽
西灣河雖然好多好野食,但食咗十幾年都有啲厭。之前都有食過李家炸雞,冇諗過佢會係西灣河開,梗係要幫襯啦!啲水準一樣都幾好。可能因為係非繁忙時間去食,所以好快就有位入,坐底冇耐就上咗酸蘿蔔同沙律菜,之後落單、上菜時間都幾快。今次就試咗甜辣炸雞同魷魚泡菜餅,個醬汁好好食!啲雞又大大舊,2個人食都好夠。魷魚泡菜餅個邊係脆架,唔似有啲地方係成個餅都淋,而且好大份,個size係一個大碟,呢個價黎講其實好扺,重點個餅皮唔會太厚,唔會話食到成口漿咁。總體黎講,我同我朋友都好滿意。
  • 魷魚泡菜餅
  • 甜辣炸雞
2020-11-18 388 瀏覽
一路都好鍾意食韓國嘢,西灣河終於開咗間韓國嘢。所以就即刻去試下,有兩層,座位係梳化凳,坐得都幾舒服。呢度用電話落單,簡單快捷。叫咗個韓式辣炒豬肉,豬肉其實唔辣,份量唔算好多,但係每個午餐會有7款小食,呢個餐仲有胡麻醬沙律,同芽菜湯。小食水準中等,但勝在夠多款,係香港好少韓國餐廳會提供咁多小菜。小食水準中等,但勝在夠多款,係香港好少韓國餐廳會提供咁多小菜。泡菜豬肉湯,豬肉得幾粒,個湯就偏酸,辣度剛剛好。同樣有7款小食。價錢好經濟,68蚊有咁大份,都幾抵食。但食物味道普通。
2020-11-17
2020-11-18 199 瀏覽
知佢炸雞好出名,今晩買左半隻原味。嘩。一點都不油膩。附送甜辣醬。8件好快清晒。我6:30去買時,店裏面得一台食客(係講韓文嘅)。希望佢係西灣河做得着。因為價錢都唔平。
外賣自取
2020-11-18 274 瀏覽
朋友之前食過灣仔間李家,見而家開到連西灣河都有,所以就去試下呢間新開的炸雞。一路以為韓國野都好難整得整食,點知原來呢個世界真係有難食的韓餐。兩個人叫左三個餸,一個醬油炸雞,一個泡菜餅,一個芝士辣雞炒年糕。醬油炸雞好半份得幾舊,仲炸到又乾又黑好似㕑餘咁。泡菜餅就咁食無味,點左汁又好難食,真係食得好掙札。炒年糕是比較正常的味,同超級市場買的叮叮速食炒年糕一樣味,不過佢比較用心咁加多塊芝士落去,盛惠168。年糕過淋,但呢碟食唯一一碟食得落口。入到間餐廳佢地會懶正宗韓菜咁,比兩碟小涼菜你——怪味酸蘿蔔、伴碟椰菜絲。第一次去韓國餐廳食到咁無誠意的涼菜。全單HK454,加一HK499。西灣河黎講佢算貴但食到一肚氣。比碟炸雞嚇親,其他野都無影到了。嬲到特登註冊電郵寫劣評!

醬油炸雞好半份得幾舊,仲炸到又乾又黑好似㕑餘咁。

泡菜餅就咁食無味,點左汁又好難食,真係食得好掙札。

嬲到特登註冊電郵寫劣評!
醬油炸雞
2020-11-14
10 分鐘 (堂食)