2021-05-02 73 瀏覽
太子新開餐廳一於黎試下,係太子地鐵站附近位置方便,裝修幾靚,食物都唔錯我地都幾滿意朝玉子燒玉子燒有原味及芝士可以選擇,我地試左原味,有蛋香整得幾滑溜,鐘意食芝士的話都可以試下邪惡版~薄牛豆腐壽喜燒牛肉呈上時半熟,影相之後7成熟左右,索到壽喜燒湯汁之餘唔會太老或過靭,牛肉壽喜燒整得幾好味,仲有生雞蛋、腐皮、豆腐、冬菇、金菇、洋蔥等好豐富燒牛舌&安格斯牛肉串好推薦叫安格斯牛肉串,燒得外皮香脆,裡面肉汁非常豐富,牛味濃郁好易咬開,好惹味趁熱食!! 牛舌厚切食落口感唔錯

朝玉子燒

薄牛豆腐壽喜燒

燒牛舌&安格斯牛肉串

2021-04-30 78 瀏覽
同事聚舊,選了太子一間居酒屋。最先吸引我地入去 係因為個門面裝修😙簡潔日本風🇯🇵order:😀燒牛舌、小紫薯、羊架、手羽(味道正常,送到黎時係熱辣辣既)😀壽喜燒 (味道較濃,雞蛋色澤新鮮)😀炸廣島蠔(推介👍🏻)(因為掛住扼like,唔係即時食,但入口仍然保持鬆脆,不油膩。唔係用千年油果種味😂)😀芝士玉子燒(我本人唔太好玉子,不過見到拉絲都忍唔住食左幾舊,放耐左都唔會散哂)😀巨型蝦多士(推介👍🏻)(十粒星推介😍😍由上面既一絲絲紅椒絲都唔放過,好大隻蝦!但最正係塊多士 鬆脆唔會硬身,亦唔會令塊包索哂油,食完唔會成口油👍🏻)🍶sake-千曲錦純米大吟醸720ml(扼like神器之一,因為比較少飲酒,介紹左款易入口既🍶chill chill佢)其他:侍應服務有禮,耐心介紹菜式價錢:平民化
order:
😀燒牛舌、小紫薯、羊架、手羽
(味道正常,送到黎時係熱辣辣既)
😀壽喜燒
(味道較濃,雞蛋色澤新鮮)
😀炸廣島蠔(推介👍🏻)
😀芝士玉子燒
😀巨型蝦多士(推介👍🏻)
🍶sake-千曲錦純米大吟醸720ml

其他:侍應服務有禮,耐心介紹菜式
價錢:平民化

必食蝦多士🥰
必食蝦多士🥰
  • 巨型蝦多士
深水埗眾所周知係Coffee Shop戰略版圖,淨係2021基乎每一條街都佔據住唔同style既小店。不過你又知唔知正正係大南街,有一間極富實力既隱世星空下的居酒屋「朝 · Asa」低調地開業。正所謂唔蒲唔知身體好,日光日白就唔太岩我呢d夜鬼ge,雖然一到10點都係要閃人,但都照同大家展開深夜吃貨練習!👇📌S a l a d -▪ Avocado Salad Pie · Gold Foil Black Caviar - $128▫ 呢到同平時日式居酒屋真係好唔同,雖然係深水埗平民地區,但無論係裝潢定菜式配搭都好有心思,加上價錢貼地,認真唔錯。第一道菜試一試佢個「金箔黑魚子·脆味牛油果沙律批」,分別有三種口味選擇,我揀左蟹肉同埋龍蝦;要大讚底層既批底做得好鬆化;加上分別有蟹肉同龍蝦蓉做topping,再灑上金箔同埋黑魚子,成個層次豐富,認真高質!📌S n a c k - ▪ ASA · Tamagoyaki Cheese - $78▪ Dried Fish · Hokkaido Crab Meat - $108▫ 食完前菜開始入戲肉啦,先黎個佐酒小食先,第一個「朝·玉子燒」燒得岩岩好,食

日光日白就唔太岩我呢d夜鬼ge,雖然一到10點都係要閃人,

但都照同大家展開深夜吃貨練習!👇

📌S a l a d -

▫ 呢到同平時日式居酒屋真係好唔同,雖然係深水埗平民地區,
但無論係裝潢定菜式配搭都好有心思,加上價錢貼地,認真唔錯。
金箔黑魚子·脆味牛油果沙律批

第一道菜試一試佢個「金箔黑魚子·脆味牛油果沙律批」,
分別有三種口味選擇,我揀左蟹肉同埋龍蝦;要大讚底層既批底
金箔黑魚子·脆味牛油果沙律批

做得好鬆化;加上分別有蟹肉龍蝦蓉做topping,
再灑上金箔同埋黑魚子,成個層次豐富,認真高質!

📌S n a c k -
ASA · Tamagoyaki Cheese - $78

北海道蟹肉糕·魚干燒

燒得岩岩好,食落蛋香到位明顯唔會燒得太老;而且夠哂多汁,
朝·玉子燒

加埋夾心既芝士,睇得出大廚功力十足;而「北海道蟹肉糕·魚干燒
北海道蟹肉糕·魚干燒

底層既魚干脆卜卜,完全唔會腍身,加埋面頭既蟹肉糕
口感相當豐富,呢個價錢絕對抵食!

📌G r i l l e d -
Grilled · Beef Tongue - $48

Grilled · Rack of Lamb - $88
燒 羊 架

▫ 居酒屋當然唔少得燒物啦,前者「燒 牛 舌」本身調味已經夠,
唔需要額外加醬汁都夠哂入味,肉質亦唔會太韌,幾有咬口;
燒 牛 舌

而後者「燒 羊 架」就咁睇賣相非常粉嫩,帶淡淡既羊羶味
香口又juicy,加上擺盤精緻,好有西日fusion特色!

📌D e l i c a c i e s -
Beef & Tofu · Sukiwaki - $98
薄牛豆腐·壽喜燒

▫ 輪到料理環節,先試左個人氣「薄牛豆腐·壽喜燒」先,成個壽喜燒鍋
感覺正宗,而且牛肉份量十足,食落牛味濃郁,加上雜菌同埋豆腐
薄牛豆腐·壽喜燒

惹味感瞬間提升;而中間打埋隻日本紅雞蛋,連埋蛋汁一齊食,整體相當滿足。
薄牛豆腐·壽喜燒

Daniel’s · Shrimp Toast - $128
Daniel’s·蝦多士

▫ 另一款廚師推介,亦係limited edition 之一既菜式「Daniel’s·蝦多士」。
佢既特別之處係隻真係原隻呈上,仲保留左蝦頭蝦尾,好特別;
Daniel’s·蝦多士

而中間夾雜住蟹肉蓉,連埋即叫即烤既多士三樣一齊食,
口感香脆之餘仲要鮮味十足,呢個不得不試!

📌S a k e -
Kojima Sohoten Junmai · Ginjyo Genshu Dew Anosato - $188/Kettle
小嶋總本店東光純米吟釀·原酒出羽之里

▫ 最後鍾意飲清酒既朋友可以聽staff推介一下,搵一隻自己鍾意既口味。
我就鍾意呢隻300ml比較甜少少,來自山形縣既「小嶋總本店東光純米吟釀·
小嶋總本店東光純米吟釀·原酒出羽之里

原酒出羽之里」。佢地盛載sake既冰桶幾創新,又夠IGable
而飲落相當易入口,仲有淡淡既果香,岩哂我!
2021-04-28
15 分鐘 (堂食)
2021-04-10 393 瀏覽
一直都鍾意嘗試新餐廳,但通常熱門新餐廳都好多人同好難Book位。而咁啱就見到太子新開咗呢間居酒屋,而且早一日Book位都仲有位,加上試業期間Openirce Book位仲有8折,所以決定一試!呢間「朝」居酒屋門口有D唔太起眼,好容易行過Miss咗,不過其實都係距離太子地鐵站約5-10分鐘路程。入口位置有個小走廊,走到裡面裝修簡潔,有一個大彎月配以星星燈,而且座位都尚算舒服。友人都有問點解店名叫「朝」但用彎月星空做主題,睇返佢哋社交平台先知原來「朝」係想表達新一天,所以日月加起黎就係新嘅一日。我估因為仲係試業階段,所以Menu上面有差唔多一半嘅野食都係暫停供應。前菜試咗「胡麻波菜」($58),雖然細細份,但擺盤都幾特別。而串燒就叫咗「燒牛舌」($48)、「燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷」($58)同「燒羊架」($88),燒物都唔錯,特別係燒羊架,仲係Juicy!另外,仲叫左個「慢煮脆皮豬手」($148),不過要等差唔多一個鐘,份量唔真係真係好多,不過兩個人食都Ok!而「清酒煮大蜆」($78)就隻隻蜆都好大粒,唔會有沙,不過略嫌個湯清甜但無咩清酒味。另外,因為試業階段,訂枱客仲會每人送一客甜品,

清酒煮大蜆

炸番薯甘條

另外,因為試業階段,訂枱客仲會每人送一客甜品,不過友人話如果個面係焦糖就會更好。

去居酒屋當然就唔會少得清酒,餐廳提供嘅清酒選擇唔多,不過今次試嘅呢枝「純米大吟釀」都唔錯。叫左酒之後,仲會有職員俾你揀鍾意嘅清酒杯。不過有個小插曲係,本身我同友人兩個人去食飯,所以我哋點咗枝300ml嘅清酒,不過職員就幫哋落咗720ml嘅同款清酒,開酒前亦無俾我哋再確認,直接開完倒落分酒器放上枱而酒樽就放落冰桶,直至我哋添酒時先覺得點解會咁大枝。不過都已經開咗同無得退,所以唯有努力飲埋佢。

整體上餐廳服務係幾好,只係收碟加茶略為太多,有時未食完就已經黎收碟,令人有d壓力。臨走時問咗職員,試業期間係免開瓶費,如果飲清酒可考慮自己帶枝好酒黎飲。
2021-04-04
  • 燒羊架
  • 慢煮脆皮豬手
2021-03-29 419 瀏覽
手機開openrice尋找日本美食時, 無意間找到太子呢間新開既居酒屋-朝, 於是book 28/3- 2位, 18:00同老婆試試. 外面既門面唔太顯眼, 我都不自覺行過了店舖. 入到去店舖, 可能我們係最早個兩位, 所以店員專注負責招待我們. 看一看Menu,  經店員推介後, 我們首先點了慢煮脆皮豬手 (因為需時一小時製作), 炸番薯甘條,薄燒牛肉秋葵卷, 燒牛舌,自家製胡麻菠菜, 豬骨濃湯叉燒烏冬, 再加飲品-蜜桃乳酸梳打2杯. 第一道係自家製胡麻菠菜, 創意料理, 開胃醒神; 第二道係炸番薯甘條, 少甜香脆; 之後兩杯飲品到了, 味道似益力多加梳打, 我幾鐘意呢種味, 隨後就係薄燒牛肉秋葵卷, 燒牛舌, 無醬汁但調味適中, 餸酒一流, 豬骨濃湯叉燒烏冬份量略少, 但豬骨湯夠濃味, 我都飲左兩啖. 脆皮豬手出場了, 份量略少但食落香脆, 而且啖啖肉, 果然好野留到最後!食完之後, 雖然我未試哂個Menu入面既食物/飲品, 但整體係好滿意! 而且而家有試業折扣優惠, 想食既朋友可致電查詢. 經理話4月會轉個Menu, 到時可能又多左d食物選擇. 我都會再次幫襯.
燒牛舌

外面既門面唔太顯眼, 我都不自覺行過了店舖
. 脆皮豬手出場了, 份量略少但食落香脆, 而且啖啖肉
, 果然好野留到最後!

2021-03-28
用餐優惠
試食活動
燒牛舌
  • 自家製胡麻菠菜
  • 薄燒牛肉秋葵卷
2021-03-27 332 瀏覽
今次黎到太子新開的日式居酒屋,朝。響openrice搵餐廳既時候,見到呢間,新開,未有太多食評,其實有d concern,不過覺得可以try try,ok book位。最後係try得岩既~!晚上入到餐廳,已經有唔少客人。menu上都幾多小memo紙遮住唔同菜式名,所以少左選擇。揀好部份菜式後,waiter姐姐黎到,我地又問有咩好推介。waiter姐姐非常熱情,言談間顯露出對食物滿滿既愛。“呢個超級好食”如是者介紹左好多唔同菜式比我地。亦提醒左我地焗豬手要耐d,需要45分鐘。ok落單成功~上菜~最最值得推介既“朝邪惡玉子燒”。邪惡之處係內裡層層芝士。超滑既玉子,再加好夾既芝士,正 後來大廚出黎同隔離檯傾計,聽到大廚講起用既令料,同埋好多功夫要一層一層咁捲,覺得呢個價錢真係物超所值。呢個燒羊架比較細隻,不過嫩口亦整得好食。價錢相宜。從上到下,tua tua clam,焗芝士自家制肉醬薯皮,自家制醬汁燒豆腐。tua tua clam大隻多肉。tomato sauce多配料,淡淡的頗夾。薯皮勁多cheese,yummy!自家製醬汁燒豆腐,未試過薑蓉醬夾豆腐,好鮮味同特別。去到最後,焗豬手終於上
今次黎到太子新開的日式居酒屋,朝。

最後係try得岩既~!

上菜~
朝邪惡玉子燒

最最值得推介既“朝邪惡玉子燒”。
邪惡之處係內裡層層芝士。超滑既玉子,再加好夾既芝士,正
燒羊架

呢個燒羊架比較細隻,不過嫩口亦整得好食。價錢相宜。
薯皮勁多cheese,yummy!
自家製醬汁燒豆腐,未試過薑蓉醬夾豆腐,好鮮味同特別。
焗豬手
去到最後,焗豬手終於上檯。本身waiter話要45分鐘,我地見好似好耐仲未到,於是有問waiterwaiter同我地講返仲整緊,後來老闆都親自過黎再同我地講唔好意思,仲整緊。終於豬手到,一入口,非常非常脆,出面分分鐘要300左右先食到,而且未必咁脆,記得呢度個價錢係148定188左右,好抵,即刻覺得等得好值得。個醬就比較多水分,於是我地再request左芥末。

仲有叫左個飯糰,好味。之前試過其他餐廳既飯糰,有試過d比較硬既飯糰,呢個唔會。

成餐cp值好高,食物高質又價錢相宜,員工服務態度好,老闆平易近人。值得回頭的日式餐廳~

味道 ★★★★★
2021-03-26
朝邪惡玉子燒
焗豬手
2021-03-23 229 瀏覽
依間食肆新開營業見到好似好有feel咁所以就入左去食啦🤤入左去果然不失我所望🥰佢地好推介慢煮脆皮豬手😙不過朋友仔唔食所以冇叫 下次再去試下先得🤪最讚係份量拿捏得岩岩好唔會太多 唔怕浪費食物😚岩鹽燒慢煮雞扒☺️皮脆肉嫩d雞扒超級滑 又唔會太燶💯自家製醬燒露筍牛肉🍢香味撲鼻好香口 醬汁令牛肉更有口感燒北海道帶子豚肉卷🫔+醬燒牛肉金菇卷🍢帶子鮮味好夠夾埋豚肉一齊超級鮮味😋牛肉金菇卷都好爽口juicy🤩豬骨濃湯叉燒烏冬🍜賣相同配菜已經相當吸引 湯底濃郁😚烏冬仲好彈牙!燒宮崎手羽🤓外皮脆肉汁嫩 至愛食雞翼👍🏻下次會再去食☺️☺️環境好食物正態度好💯

最讚係份量拿捏得岩岩好唔會太多 唔怕浪費食物😚

岩鹽燒慢煮雞扒☺️
皮脆肉嫩d雞扒超級滑 又唔會太燶💯

自家製醬燒露筍牛肉🍢
香味撲鼻好香口 醬汁令牛肉更有口感

燒北海道帶子豚肉卷🫔+醬燒牛肉金菇卷🍢

豬骨濃湯叉燒烏冬🍜
賣相同配菜已經相當吸引 湯底濃郁😚烏冬仲好彈牙!

燒宮崎手羽🤓
外皮脆肉汁嫩 至愛食雞翼👍🏻

下次會再去食☺️☺️環境好食物正態度好💯

2021-03-23 136 瀏覽
今日約左朋友收工後補祝生日🎂知道朋友中意d有氣氛既餐廳 之前行過見到新開就已經比佢個門面吸引左😍所以一於book左今日夜晚去食👍🏻入到去已經感覺到好舒服有情調 同埋好乾淨😆店員亦都好有禮貌😚自家製將燒露筍牛肉😋好啖啖肉連埋露筍一齊食好夾😙燒北海道帶子豚肉卷☺️豚肉包住鮮甜既帶子🤪勁正 想食埋人地個粒haha豚肉留心芝士竹輪卷😀燒得唔會過份燶同埋第一次食🤣幾彈牙串燒叫粟米係基本🤣甜!甜!甜!食完勁滿足超飽呀😋😋

自家製將燒露筍牛肉😋
好啖啖肉連埋露筍一齊食好夾😙

燒北海道帶子豚肉卷☺️
豚肉包住鮮甜既帶子🤪勁正 想食埋人地個粒haha

豚肉留心芝士竹輪卷😀
燒得唔會過份燶同埋第一次食🤣幾彈牙

串燒叫粟米係基本🤣甜!甜!甜!

食完勁滿足超飽呀😋😋
2021-03-17 113 瀏覽
最近新開幕嘅 朝 , 位於太子, 係日式居酒屋! 餐廳裝修雅緻, 好有日本感覺! 試業期間, 有八折優惠!黑松露和風沙律 $58新鮮爽脆嘅沙律菜, 配上鮮香嘅黑松露醬 及 和風沙律汁, 清新又開胃!燒雞泡魚干 $78雞泡魚干表面燒至金黃香脆, 味道鮮甜, 點少少沙律醬食, 更滋味!豬骨濃湯叉燒烏冬 $58有兩片日式叉燒, 海帶, 蔥花, 紫菜及烏冬! 豬骨湯底夠濃厚, 好味道!串燒整體味道不錯, 如果能夠燒至香口, 就更好! 燒金菠蘿 $28 (一串)多汁甜美!燒牛舌 $48 (一串)牛味香濃!燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷 $58 (一串)超薄豚肉片包住芝士竹輪卷, yummy!

黑松露和風沙律 $58

燒雞泡魚干 $78

豬骨濃湯叉燒烏冬 $58

串燒
整體味道不錯, 如果能夠燒至香口, 就更好!

燒金菠蘿 $28 (一串)

多汁甜美!

燒牛舌 $48 (一串)

牛味香濃!

燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷 $58 (一串)

超薄豚肉片包住芝士竹輪卷, yummy!
2021-03-17 117 瀏覽
呢度d野都好特別dinner或者送酒都好ok😚環境都唔錯枱都係闊落嘅🥑金箔黑魚子脆味牛油果沙律批我揀左帶子同蟹肉😛脆脆地撈埋沙律醬超特別$118🦀北海道蟹肉糕魚干燒d魚干燒到脆一淡食曬送酒超正啊$98🍗燒宮崎手羽 $32🐮燒牛舌 $48🐟西京鱈魚燒 $118呢三個都係送酒必叫的🐷豬骨濃湯叉燒拉麵最後食埋個麵飽曬個湯都好濃郁叉燒都夠厚$58壓軸嘅係廚師推介🐚白酒煮紐西蘭托托蜆超大隻蜆一淡放落口真係超幸福$118總括而言 性價比都高價錢 居酒屋黎講唔算貴
呢度d野都好特別
超大隻蜆一淡放落口真係超幸福
總括而言 性價比都高
價錢 居酒屋黎講唔算貴
2021-03-17 94 瀏覽
現在仍未能去旅行,平日和朋友飲飲食食,吃些外地菜式,已是最大的娛樂。和朋友來到這一間居酒屋,看格局像貴價但串燒類食品價格都幾近民。是來喝喝酒,吃吃串燒的好地方。炸芝士薯條$58鐵板上的炸芝士薯條,非常熱辣辣,融化了的芝士醬十分誘人,薯條炸得剛好不會燶也不會太熱氣,但要盡快吃否則芝士會變硬。自家製醬燒露筍牛肉$58牛肉甚有肉香,口感實在,醬汁惹味。自家汁燒大蔥雞肉$38雞肉香滑,大蔥可平衡肉的膩,甜甜的汁燒很配。燒羊架$88小小一件羊架,但二人分來吃都夠,切開肉質粉嫩,有點羊羶味,配上芥末來吃,有點西餐風情。
是來喝喝酒,吃吃串燒的好地方。

炸芝士薯條$58

自家製醬燒露筍牛肉$58
牛肉甚有肉香,口感實在,醬汁惹味。

自家汁燒大蔥雞肉$38
雞肉香滑,大蔥可平衡肉的膩,甜甜的汁燒很配。

燒羊架$88
2021-03-17 1202 瀏覽
對我來說,吃東西是人生美好事情,每一天期待的,就是能好好吃美食。下班都喜愛找不同餐廳吃晚餐,和朋友放鬆一下,今天我們來到太子的一間新開張餐廳。餐廳定位在中價路線,裝修頗有心思,特別喜歡發光的月亮和垂吊的星星。碗亦相當精美,不是一般貨色。這裡有魚生、串燒和日式小菜等。豐儉由人。玉子燒$58玉子燒要整得好不容易,這裡出品真不錯,玉子燒到剛剛熟,非常滑溜,又有蛋香,適當的香甜,多汁。炒野菜$48主要由白菜的白色部分、甘筍、紫椰菜、洋蔥等,少少醬油調味,夠健康。岩鹽燒鯖魚$32鹽燒鯖魚價錢平,想不到也都幾大件,魚燒得香,肉嫩,還附上鮮檸檬及酸汁,更帶起魚香。豬骨濃湯叉燒拉麵$58比平常的拉麵細碗少少,拉麵麵質比一般的幼身,豚骨湯底鹹淡度適中,有大量蔥及昆布,叉燒厚身有兩大塊。店員招呼殷勤,店內環境有情調舒適,愉快的一晚晚餐。

碗亦相當精美,不是一般貨色。
這裡有魚生、串燒和日式小菜等。豐儉由人。

玉子燒$58
炒野菜$48

岩鹽燒鯖魚$32

豬骨濃湯叉燒拉麵$58
店員招呼殷勤,店內環境有情調舒適,愉快的一晚晚餐。
  • 岩鹽燒鯖魚
  • 玉子燒
2021-03-17 62 瀏覽
位於太子的朝 Asa,是新開的日式料理店。試業期間,全單8折。餐廳內都是新月為主題的裝飾,相當優美!黑松露和風沙律 $58真係勁香,未除口罩都聞都嗰陣清香嘅黑松露味!蔬菜幼嫩爽口帶甜,真係好開胃嘅前菜!燒宮崎手羽 $32富香草味,內裡嘅肉勁Juicy!燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷 $58以豚肉片包著會爆芝嘅芝士竹輪,很有特色的串燒,味道也很可口!燒牛舌 $48/串厚切的牛舌味道濃郁,調味亦適中!自家製醬汁燒豆腐 $26豆腐外皮香脆,內裡嫩滑,自家製的醬汁麵豉味濃厚,再加入大量的薑蓉和蔥花,刺激了味蕾!豬骨濃湯叉燒烏冬 $58堆得滿滿的烏冬,叉燒厚身仲要火炙過,格外香口!湯底濃香滑溜,仲有海帶、蔥花增香增鮮,Good!可樂 $20

黑松露和風沙律 $58

燒宮崎手羽 $32
富香草味,內裡嘅肉勁Juicy!

燒宮崎豚肉流心芝士竹輪卷 $58

燒牛舌 $48/串
厚切的牛舌味道濃郁,調味亦適中!

自家製醬汁燒豆腐 $26

豬骨濃湯叉燒烏冬 $58

可樂 $20
2021-03-15 77 瀏覽
餐廳主要係食西日fusion,無論餐廳裝修定係食物款式,都有別於普通嘅日式串燒店或者居酒屋。嗰日我哋點左四款串燒,最鍾意食雞軟骨嘅我,就點左兩個唔同燒法嘅雞軟骨,雞軟骨個人認為醬汁先會比較好食,因為普通啲餐廳通常都係鹽燒,醬汁燒嘅話食落去個味道會比較好。牛舌串燒有兩塊咁多,食落去厚身之餘味道都調得啱啱好。平時啲餐廳好多都會落好重嘅黑椒胡椒粉蓋過牛嘅味道,但係呢度佢用嘅調味料適中,唔會覺得好強烈。枝豆份量適中,熱上再加上鹹味適中嘅鹽,食落口好開胃。侍應亦都好貼心咁,送上另外一個碗裝住啲食完嘅枝豆。呢度嘅羊架係侍應推介嘅,可以話係我食過最好食嘅羊架。一啲都唔騷,而且容易咬,唔多筋,肥瘦比例啱啱好。最後佢地嘅蝦多士真係不得了!成條蝦還原出黎,而且蝦入面重新烹調過,入面仲有少少蟹肉絲,下面嘅多士食落口好脆身,成樣野好match,味道都好特別!

講返間新進居酒屋先,一入門口既氣氛完全唔會低過其他嘅集團式或者係高級餐廳,環境小編覺得係以夜晚做主題, 非常之襯托到居酒屋講下啲嘢食先,枝豆都幾好唔會煮過龍,依🍢🍡串燒就有京蔥雞肉/汁燒雞軟骨/鹽燒雞軟骨同埋牛舌, 啲🍢🍡串燒水準都幾好雞軟骨幾脆口,牛舌都幾嫩滑,值得推介個🐏羊架(唔會有騷味又好淋) 味道又到啱啱好肉汁多,😋最後唔夠飽嗌多咗個豚骨湯拉麵🍜, 啲叉燒全片都有燒過啲焦香味真係好好, 一間新店喺疫情度開非常之唔容易大家都可以去試下🤗🤗
講下啲嘢食先,枝豆都幾好唔會煮過龍,
一間新店喺疫情度開非常之唔容易大家都可以去試下🤗🤗